2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Ben 2 kere yapıyorum haftada sonuç bu bakalım perşembe uzman doktor belki bir yorum yaparım o zamana kadar kullanmayı düşünmüyorum şampuanı bakalım bi azalma olacak mı
Kullanma kullanma 🙏 ben de yeni sampuan almayi dusunuyorum simdi. Bu sikayetleri gormus olsaydim hic kullanmazdim 😔 yazik yavrucuklarimizin tenine.
Haftada 1 kez sampuanli banyo yetiyor, digerleri sadece su banyosu olsa da olur 💛
İnsallah hemencecik azalari 🙏

Ben 2 kere yapıyorum haftada sonuç bu bakalım perşembe uzman doktor belki bir yorum yaparım o zamana kadar kullanmayı düşünmüyorum şampuanı bakalım bi azalma olacak mı
Bu arada instagramda reklamlari cikiyordu aklima geldi, Minoris'in kendi sitesinde indirim var bu ay. Ben sampuan ve nemlendirici aldim simdi, tamamen organik, zararli kimyasal icermeyen urunler. İnsallah memnun kalirim, sana da tavsiye etmek istedim 💛 bana da tavsiye eden olmustu ama elimde Mustelalar var diye gerek duymamistim 😑

Kizlar bebeginizin bezini ne sıklıkta değiştiriyorsunuz? Ve gece bez değiştiriyor musunuz, değişiyo iseniz kaç defa?
Kaka yaptıkça değiştiriyorum ben. Gece de kaka yaparsa değiştiryorum yoksa ellemiyorum. Sürekli kaka yaptığı için bez paketlerini bi açıyorum bi bitiyorlar.

Kizlar bebeginizin bezini ne sıklıkta değiştiriyorsunuz? Ve gece bez değiştiriyor musunuz, değişiyo iseniz kaç defa?
Ben cok siklikta degistiriyordum 🙈 sleepy kullanirken gunde 10 bezden fazla gidiyordu. Cis ve kakasini yapinca tenine degdigi an yaygarayi basiyordu kizim. Primaya gectik rahat ettik, 6-7 bez filan gidiyordur, gece azaliyor sikligi tabii, gecede 2 kez degistiriyorum sanirim (prima). Prima hayat kalitemizi yukseltti 😃

Kaka yaptıkça değiştiriyorum ben. Gece de kaka yaparsa değiştiryorum yoksa ellemiyorum. Sürekli kaka yaptığı için bez paketlerini bi açıyorum bi bitiyorlar.
Sık yapmasi da sıkıntı az yapmasi da.
Bizim kizimiz 7gün yapmadi en son. Fitili çok kücülterek poposunu uyarmak zorunda kaldim.

Ben cok siklikta degistiriyordum 🙈 sleepy kullanirken gunde 10 bezden fazla gidiyordu. Cis ve kakasini yapinca tenine degdigi an yaygarayi basiyordu kizim. Primaya gectik rahat ettik, 6-7 bez filan gidiyordur, gece azaliyor sikligi tabii, gecede 2 kez degistiriyorum sanirim (prima). Prima hayat kalitemizi yukseltti 😃

Bizde de durum ayni sleepyle iki saatte bir degistiriyordum hemen agliyordu alti islakken. Primayi gece takiyorum. Sabaha karsi rahatsiz oluyor. Uyanmasin diye gece ellemiyorum artik.

Bu arada instagramda reklamlari cikiyordu aklima geldi, Minoris'in kendi sitesinde indirim var bu ay. Ben sampuan ve nemlendirici aldim simdi, tamamen organik, zararli kimyasal icermeyen urunler. İnsallah memnun kalirim, sana da tavsiye etmek istedim 💛 bana da tavsiye eden olmustu ama elimde Mustelalar var diye gerek duymamistim 😑
Deneyeceğim çok teşekkür ederim inşallah böyle sorunlar daha olmaz çocuklarımızda 😢

Merhaba arkadaşlar size bişey danışmak için geldim bizim beyfendi 30 günlük oldu geçen haftadan beri suratında sivilce gibi kızarıklıklar var başta isilik sandım önemsemedim ama banyo yaptıkça daha çok çoğaldığını keşfettim ve malesef araştırdığımda şikayetvar da mustelanın benim kullandığım ürününde benim şikayetim gibi bir çok şikayet mevcut ~ kullandığım ürün Mustela Dermo Cleansing Saç Ve Vücut Şampuan saçının altında suratında kulağında kuşağının arkasında boynunun altında bugün acile götürdüm ama tabi acildeki doktorlar damla bile vermeye çekindi. Şampuanı kesmemi söyledi perşembe uzman çocuk doktoruna randevum var bakalım inşallah o zamana geçer . Geçmesi için ne yapmaalıyım ve siz hangi şampuanı kullanıyorsunuz 🤦🏼‍♀️🤷‍♀️😢😢😢
Benim oğlumda aşağı yukarı bu şekilde vücudunda da var pütürcükler kremlerken elime geliyor biz sebamed kullanıyoruz üstelik bizde değiştireceğiz şimdi. Bence bunun şampuan ile alakası yok doktor 1 ay daha takip edelim 3. Ay kontrolünde geçmemiş olursa alerjik bi durumdan kaynaklı olabilir bakarız o zaman dedi. Bol bol cildini nemli tutun dedi krem sürüyorum yüzüne ve vücuduna. Hafiflese de tam olarak geçmedi. Bazen çocuğu terlettiğimi düşünüyorum ondan kaynaklı olabilir mi diye içime de kurt düşüyor bakalım artık 3. Ay kontrolümüz de doktor ne diyecek merakla bekliyorum bende 😏

Kızlar öncelikle resim için şimdiden özür dilerim 🙏😔 oğlumun kakası yaklaşık 1 aydır bu şekilde 3-4 günde bir bu şekilde çok sulu kaka yapıyor. Rengi yeşil görünüyor ama kahverengi-sarı. Ama niye bu kadar sulu anlam veremiyorum. Laktoz inteloransı diyecek doktor diye korkuyorum 😔 ishal olamaz çünkü dediğim gibi 3-4 günde bir yapıyor. Niye böyle bu kaka var mı bizimle aynı durumda olan doktorlarınız neler söyledi bilgilendirirseniz çok sevinirim 🙏

Eklentiler

• F52050E9-F8B2-45B0-9A0E-DAC5235205E6.webp
    F52050E9-F8B2-45B0-9A0E-DAC5235205E6.webp
    31 KB · Görüntüleme: 60
Kızlar dün goon marka bebek bezi kullandım. Yumuşaklığı vs çok hoşuma gitti. Kaka da yaptı ciste bir sıkıntı olmadı. Bu arada ben 4 saatte bir 90 CC mama aralarda ise anne sütü veriyorum. Bebeğim çok güzel toparlandı.
Hangi marka biberonla veriyorsunuz benim bebeğimede arada mama vereyim diyorum Philips marka biberonu almadı

Kızlar öncelikle resim için şimdiden özür dilerim 🙏😔 oğlumun kakası yaklaşık 1 aydır bu şekilde 3-4 günde bir bu şekilde çok sulu kaka yapıyor. Rengi yeşil görünüyor ama kahverengi-sarı. Ama niye bu kadar sulu anlam veremiyorum. Laktoz inteloransı diyecek doktor diye korkuyorum 😔 ishal olamaz çünkü dediğim gibi 3-4 günde bir yapıyor. Niye böyle bu kaka var mı bizimle aynı durumda olan doktorlarınız neler söyledi bilgilendirirseniz çok sevinirim 🙏
Yediğiniz yemeklerden kaynaklı olabilir yada meme emerken yağlı kısmı almamış olabilir

Kızlar dün goon marka bebek bezi kullandım. Yumuşaklığı vs çok hoşuma gitti. Kaka da yaptı ciste bir sıkıntı olmadı. Bu arada ben 4 saatte bir 90 CC mama aralarda ise anne sütü veriyorum. Bebeğim çok güzel toparlandı.
Ben de Goon sipariş verdim. Denemek için almıştım memnun kaldım. Şimdi çoklu paket gelecek. Sleepy Natural'in lastikleri çok sıkıyor bacaklarını
Bizimki de bir aya yakındır böyle. Sarı-kahve, sarı, yeşil, koyu yeşil değişiyor. Bazen mukus da oluyor. Yaptırmadığımız tahlil kalmadı. Hem de günde 7-8'e kadar oluyordu. İdrarda bir şey çıkmadı. Dışkıda 5-6 lökosit görüldü, alerjiden olabilir dedi. Süt ve süt ürünleri diyetine girdim. Hiçbir şey değişmedi. Sadece kaka sayısı ve miktarı biraz azaldı. Dışkıda sindirim testi yapıldı, laktoz intoleransı çıkmadı. Diyeti katılaştırdı doktor. Şimdi yumurta, dana eti, susam ve tahin de yasak. Bir şey değiştiği yok. Biraz daha devam et değişmezse diyeti keseriz dedi doktoru. Laktoz intoleransı olabilecek en iyi şey bu arada. Ben besin alerjisi çıkmasın da bari o olsun diye dua ettim ama çıkmadı işte. Yine de Relactaz verdi doktor bir de bunu deneyelim belki işe yarar diye. Sab Simplex kullanıyorduk. Üçüncü şişeye geçmiştik. İşe yaramıyor diye onu da kesti

Kızlar doktora sormayı her seferinde unutuyorum. Gebelikte sormuştum, kırışıklık karşıtı olmayan bir nemlendirici kullanabilirsin demişti ama içeriğinden emin olamadığım için hiçbir şey kullanamadım. Cildim aşırı kurudu ama sivilce olmaması için su bazlı bir nemlendirici ve yine içeriği temiz bir yüz temizleme jeli arıyorum. Doktor önerisiyle emzirirken kullanabileceğimiz nemlendirici ve yüz temizleme jeli alan var mı?

Benim kız ne zaman kaka veya cis yaparsa asla durmak istemiyor hemen degistiriyorum, bez dayanmiyor,ıslaklık kalıp rahatsız ediyor desem prima kullanıyorum, sleepy deneyecegim birde fiyat olarak çok oluyor çünkü artik

Benim kız ne zaman kaka veya cis yaparsa asla durmak istemiyor hemen degistiriyorum, bez dayanmiyor,ıslaklık kalıp rahatsız ediyor desem prima kullanıyorum, sleepy deneyecegim birde fiyat olarak çok oluyor çünkü artik
Bez işi biraz şans işi bence. Her bebeğin rahat ettiği bez başka oluyor. Bizimkinin totosuna yapıştı Prima kaç kez. Hiç rahat edemedi çocuk. Son paket bitmeden onu kullanmayı kestim ben o yüzden

Kızlarrr kızlarr uzun zaman oldu yazamadım biraz mesajları okuyim dedim benim gibi olan ne çok kişi varmış 🥰 ilk haftadan beri meme+mama gidiyorum ben de kızlar… bir hafta sadece full anne sütüyle beslendi ve hiç kilo alamadı bebeğim doktor da sen buna mama vermeye devam et dedi 😅 emzirme danışmanıyla görüştüm mama verdiğin kadar sağım yapman lazım ki süt artsın dedi , meme reddi olmaması içinse parmakla besleme önerdi ben yapamam dedi uğraşamam yani 60 cc içiyor kızım, sonra sordum dedim siz bana biberon önerin o da lansinoh önerdi, chicco kullanıodum medela falan sordum hani anne memesine yakın olsun diye asla önermiyoruz dedi anne memesinde sütü azar azar bekleye bekleye içio ama biberonda hemen içio dedi ayırt etmesi lazım dedi 🤷🏻‍♀️ Canınızı sıkmayın ben de kendimi ilk başta çok yetersiz hissettim ama çocuğum doymuo mama ile yetişemiyorum iştahlı olunca yapıcak bişey yok anne sütü aldığı kadar kar dır. Bu arada sağıyorum buzdolabına atıyorum ben ertesi gün çıkarıyorum akşam özellikle , asla vaktim kalmıo sekiz kere sağmaya uyumuyo maalesef😅 eğer sağım yapabilirseniz emzirme danışmanı dediki bebeğiniz 60 cc mama içiyo mesela, sağdığınız süt biriktirip 60 cc olunca mama yerine o sütü öğün olarak verin memeden sonra. Bilgi olması açısından paylaşıyorum belki işinize yarar 🥰 üzülmeyin canım anneler ben de mamayla büyümüşüm milli sporculuğum var 🤓 çoğumuz öyledir belki çok şükür doyurcak imkan var diye düşünün hepinize kocaman sarılıyorum yalnız değilsiniz 🙋🏻‍♀️💙
Canım bende meme + mama veriyorum baştan beri, philips avent kullanıyorum çok şükür meme reddi olmadi

Bez işi biraz şans işi bence. Her bebeğin rahat ettiği bez başka oluyor. Bizimkinin totosuna yapıştı Prima kaç kez. Hiç rahat edemedi çocuk. Son paket bitmeden onu kullanmayı kestim ben o yüzden
bacaklarında iç lastiklerin izi oluyor, bezden mi ben mi yanlış yapıyorum çözemedim

bacaklarında iç lastiklerin izi oluyor, bezden mi ben mi yanlış yapıyorum çözemedim
Maalesef bizde de oldu aynı problem. Sleepy Natural'in beden sonuna yaklaşınca onda da oluyor aynısı
Kızlar gece bebeklerinizi beslemek için uyandırıyor musunuz? Dr uyandırma dedi ama dayanamayıp 4 saat falan sonra kaldırıp emziriyorum
Ben uyandırmıyorum. Kendi ne zaman uyanırsa o zaman dedi doktor. Bazen 1,5 saat sonra uyanıyor bazen 5'e yaklaşıyor

Kızlar gece bebeklerinizi beslemek için uyandırıyor musunuz? Dr uyandırma dedi ama dayanamayıp 4 saat falan sonra kaldırıp emziriyorum
Ben yatarken mama veriyorum 4 saat sonra kendisi uyanıyor uyanmazsa ellemiyorum. Uyanırsam emziriyorum hemen hemen 2 saate bir kendisi uyanıyor bazen 1.5 saatte bir uyanıyor ama uyanmazsa inan ellemem artık ayları kaldırır uyandırmamayı

Back
X