2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Doktora güvenmekten başka çare yok sanırım. Birebir aynı kaygılarımız var, en kötüsünü düşünüyoruz daha da stres yapıyoruz. Suyu yeterli ise 6 gün beklenebilir. Daha da merak ettiğin durum olursa arada sırada ben endişe duydum diyip gidebilirsin kontrole sonuçta muayene sonrası kontrol süresi içinde gidilebiliyor. Hiç kafanda 20 si dolu 22 si dolu diye tabular koyma senin sancın geldiği an seni alıcaklar ben de öyle düşündüğüm için kendimi rahatsız hissettiğimi farkettim pazara gelirse doktor gelir mi hemen çagrınca yok öğleden sonra olursa doktor olur mu falan baktım benim sorunlarım bebekle kalmadı. Artık hastanedeki işleyişi herşeyi sorun eder oldum kafamda daha da canım sıkılır duruma geldi aslında hepsi psikolojik birbiriini tetikliyor kaygılar
Evet yaa aynen ben de öyleyim, endişe edecek bir şeyler bulmakta üstüme yok. Her şeye takılır oldum, eninde sonunda doğacak, sağıkla doğsunlar inşallah. Haberdar edin beni de sizlerin tarihiyle ilgili🥰 doğurmayan bir kaç kişi kaldık, kendim için ne kadar heyecanlıysam sizler için de o kadar heyecan yaptım🥰

Kızlar bu saatte aklıma geldi ama size sormak istedim erkek bebeği doğanlar ne zaman sünnet düşünüyorlar ben sünnet yaptırmak istiyorum ama çocuk cerrahları genel anastezi ile yapıyormuş ama ben oğlum küçük olduğu için lokal olsun istiyorum siz yaptırdınız mı ?
Biz çocuk cerrahıyla görüştük. İlk 15 günde yapılırsa lokal, sonra genel anesteziyle yapıyor ama bizim küçük bir operasyon daha yapılacağı için üç aylık olduktan sonra yaptıracağız

Ay aynı belirsizlik bizde de var, muhtemelen çarşamba da ben doğuma gidecem. Bence salı günü doğuma alacak doktorun, sağlıkla gelsin kuzular inşallah, ama insan da sonlara doğru bıkmıyor değil, zaman geçmiyor sanki
Hem zaman geçmiyor hemde evde ,son günler kavga dövüş gerginlik10/10

Kızlar selam,
Bugün bebeğime uykuya geçişi kolay olsun diye emzik verdim. Çok emdiği için sindiremeyip rahatsız oluyordu. Bende memeden çektikten sonra emzik verdim uykuya dalabilsin diye… emzikle alakalı düşünceleriniz nedir? Meme reddi yaşarım diye korkuyorum şu an açıkcası ama başka türlü de susmuyor sürekli emmek istiyor🤒😔

Kızlar selam,
Bugün bebeğime uykuya geçişi kolay olsun diye emzik verdim. Çok emdiği için sindiremeyip rahatsız oluyordu. Bende memeden çektikten sonra emzik verdim uykuya dalabilsin diye… emzikle alakalı düşünceleriniz nedir? Meme reddi yaşarım diye korkuyorum şu an açıkcası ama başka türlü de susmuyor sürekli emmek istiyor🤒😔
Hiç bisey olmaz.,sen rahat edersin. Zaten acıktığında emzikten süt gelmediğini anlayıp atar ağzından.

Maşallah. Barekallah benim hastahane tipinde 20 ml zorla çıkardı kesinlikle bende hastahanede sağdığında fototerapi alırken oğlum anne sütü istediler efsane çekiş gücü var ayıptır sorması ne kadara kiraladınız kaç para? Kaç gün ?
Ameda elite kiraladık, aylık makine kirası 400, size özel aparatlar 80. Ama benim meme ucum küçük olduğu için 60 tl lik ekstra bir aparat daha aldım. Aldığım hanımefendi emzirme danışmanıymış, emzirme danışmanlığını ücretsiz verdi yaklaşık 1saat beni yönlendirdi.

Kızlar selam,
Emzik de verdim, biberon ile mama da. Memeyi reddetmedi. Şans galiba. Ama emziği vermiyorum artık. 1 aydan sonra vereceğim.

Kızlar bu saatte aklıma geldi ama size sormak istedim erkek bebeği doğanlar ne zaman sünnet düşünüyorlar ben sünnet yaptırmak istiyorum ama çocuk cerrahları genel anastezi ile yapıyormuş ama ben oğlum küçük olduğu için lokal olsun istiyorum siz yaptırdınız mı ?
Sünneti bende hemen yaptırmak istiyorum ama yurtdışında olduğum için imkanım yok şu an, çok prosedür l. Inşallah 6 aylıkken Türkiyede yaptirmak istiyoruz. Küçükken daha iyi.
Kızlar selam,
Daha bir haftalık bebeğim, emzik veriyorum. Memede emiyor. Mama da veriyorum. Şuanlık hiçbir sorun yok, erken daha belki. Sorun Olmaz diye umuyorum yinede 🙃 kardeşinden hatırlıyorum emziği çok severdi ama hiçbir şekilde meme reddi de yaşanmadı. Uyku konusunda çok kolaylık sağlıyor ayrıca. Kimi emzik iyi değil diyor çene damak gelişimi için. Kimi de aksine çene kasları için faydalı diyor. Emzik vermeye devam edeceğim ben 🙃

Kızlar dün hastaneye gittim. Topuk kanı lnda bir değer yüksek çıkmış, tam olarak ne bilmiyorum. Onun için tekrar kan aldılar oğlumdan. Kan alırken hiç gözünü bile kıpırdamadı, ben ama salya sümük ağladım.ilk defa tam olarak anne olmak nedir onu anladım 🥺
inşallah sonuçlar temiz çıkar, dua edin lütfen 🤲🌺

o arada bebeğiniz biraz sarı görünüyor deyip sarılık testi de yapildi 15 çıktı. Yarın tekrar kontrole gelin dedi. Bugün yine gittik kan verdik sonucu bekliyoruz hastanede ayrı sorunlar çıktı, makina bozulmuş diye labora gönderdiler kanı, o da ancak 2 saatte sonuç veriyormuş. Sarılık için sınırı 18mis. Başka değerlere de bakılacak dedi bugün sınırı 20 olabilir başka değerlere göre dedi. Duruma göre tedaviye başlanacak. Şu an evdeyiz.

Gayet güzel emiyor, sütüm de var, extra Mama da veriyorum günde 2 öğün. Yeterince gün ışığı alsın diye gündüz cama yakin tutuyorum beşiğini. Ama çok uyuyor sariliktan dolayı olabilir dedi doktor, 2 gündür iyi gibi ama uyandırmasam aralıksız 4 5 6 saat kadar uyuyor. Bebeği böyle olan var mı?

Ve sarılık değeri kaça düşünce hastaneden çıktınız?

Kızlar dün hastaneye gittim. Topuk kanı lnda bir değer yüksek çıkmış, tam olarak ne bilmiyorum. Onun için tekrar kan aldılar oğlumdan. Kan alırken hiç gözünü bile kıpırdamadı, ben ama salya sümük ağladım.ilk defa tam olarak anne olmak nedir onu anladım 🥺

o arada bebeğiniz biraz sarı görünüyor deyip sarılık testi de yapildi 15 çıktı. Yarın tekrar kontrole gelin dedi. Bugün yine gittik kan verdik sonucu bekliyoruz hastanede ayrı sorunlar çıktı, makina bozulmuş diye labora gönderdiler kanı, o da ancak 2 saatte sonuç veriyormuş. Sarılık için sınırı 18mis. Başka değerlere de bakılacak dedi bugün sınırı 20 olabilir başka değerlere göre dedi. Duruma göre tedaviye başlanacak. Şu an evdeyiz.

Gayet güzel emiyor, sütüm de var, extra Mama da veriyorum günde 2 öğün. Yeterince gün ışığı alsın diye gündüz cama yakin tutuyorum beşiğini. Ama çok uyuyor sariliktan dolayı olabilir dedi doktor, 2 gündür iyi gibi ama uyandırmasam aralıksız 4 5 6 saat kadar uyuyor. Bebeği böyle olan var mı?

Ay cnm bende tam aynı konu ile ilgili geldim.bizimde kontrolümüz vardı bugün dr biraz sarı görünüyor dedi kan uyuşmazlığı olduğu için test yaptırdı sonuç 15 çıktı dr daha görmedisonucu 2 saatte bir emziriyorum ama niye böyle oldu anlamadım uyanmıyor sürekli uyuyor.

Göğüs ucu için nisavitin çok faydasını gördüm. Kremi sürdükten sonra ucu açık kalkan da kullandım ve iyileşme hızlandı.

Pazartesi günü kontrol için gittiğimizde bizede sarı görünüyor dedi ve ölçüm istedi. 16 lık değerle yatış yaptık 24 saat sonunda 7 ye düşmüştü ve taburcu olduk. Bugün yine kontrol vardı sarılık değeri 11.9 çıktı ve doktorumuz sorun yok gayet iyi, Sık sık emzir dedi

Ay cnm bende tam aynı konu ile ilgili geldim.bizimde kontrolümüz vardı bugün dr biraz sarı görünüyor dedi kan uyuşmazlığı olduğu için test yaptırdı sonuç 15 çıktı dr daha görmedisonucu 2 saatte bir emziriyorum ama niye böyle oldu anlamadım uyanmıyor sürekli uyuyor.
Sonuç için aradılar az önce hastane ile görüştüm. Gerilemiş değeri dedi. Pazartesi tekrar kontrole gidecem. Ben de zorla uyandırıyorum. Emzirme ve alt değiştirme dışında günde toplam 20 dk uyaniktir belki.
Sarılık değeri düşmüş dedi içim rahatladı biraz.
Topuk kanı da sonucunu bekliyorum 2 3 güne çıkarmış. Bilmiyorum onunla mi alakalı çok uyuması.

Annemde diyor erkek kardeşm de böyleymiş. Eve gelenler evde bebek olduğunu bilmiyormus bile, bir kere bile ağlama ses etmesi yokmuş.

Kızlar ilk 1 ay kontrolü için devletten nasıl randevu alacağız, yenidoğan mı çocuk sağlığı bölümünden mi?

Genital ağrısı hafif hafif hissediyorum. Henüz başka ağrım yok doğum başlangıc evresinde böyle hisseden var mı zaman zamanda biraz basınc büyük tuvalt var gibi

Regl ağrısı gibi başlıyor, geliyor geri gidiyor şeklinde. Doğuma yakın büyük tuvalet isteği gelir.

Genital ağrısı hafif hafif hissediyorum. Henüz başka ağrım yok doğum başlangıc evresinde böyle hisseden var mı zaman zamanda biraz basınc büyük tuvalt var gibi
Evet. Bebegin basi bastiriyormus o yuzden vajinada agri, bicak saplanmasi oluyormus. Bende 2 haftadir falan var.

Bizim oğlan 2 gündür huzursuz, gaz yüzünden en uzun uykusu 1 saat, sürekli emmek istiyor bu sebeple süt birikmiyor daha da hırçınlaşıyor.

Bugün akşam ten tene banyo yaptık, uzun uzun masaj yaptım. Krem sürdüm, burnuna fizyolojik serum sıktım üzerine ilk defa 90 CD mama verdim , hepsini içti. 11:00 gibi uyuttum az önce uyandı.

Artık 2-3 günde bir bu rutini yapacağım.

Sol memede ki yara Çin işkencesi gibi olduğu için az önce sağdım. 1-2 gün böyle devam edeyim diyorum 🤭

Back
X