2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Benim kızımda öyle canım,normalde çok sakin ama gaz mahvediyor, dediğin gibi uykuda bile ıkınıyor nefesi değişiyor, uzun hıçkırıklarimiz oluyor o bile gazdanmış,dr a gittik bugün, biogaia prebiyotik verdi,karnına ilik havlu koyun,masaj yapın,bisiklet hareketi yapın dedi, gaz çıkarma hareketleri varya mesela kucağa dik alıp sırtına vurduğumuz onu kibar kibar yapmayın öyle dedi,biraz sert yaptırdı falan ,hepsini yapiyosun ama " ya çıkarsa " diye, kesin bi çözüm değil malesef 🙁 inşallah yavrularımız kolayca cikariverirler de rahatlarlar

Ah inşallah canım. Hepsini de yapıyoruz deniyoruz ama olmayınca olmuyo bazen. 3 ayda anca bağırsak düzenleri oturuyormuş. Gaz çıkarmayı ve kaka yapmayı o zaman öğreniyorlarmış. Biraz büyüyene kadar bebişlerimiz sabredicez artık. Allah bebişlerimize rahatlık versin inşallah canım🙏🏻

Kızlar genel anesteziyle sezeryan oldum 14 gün oldu ameliyattan çıktıktan sonra omzum ağrıyordu bı kaç gün sonra sırtıma indi ağrısı halada ağrıyor geçmedi emzirirken sırtımı destekliyorum ama faydası olmuyor resmen kemiklerim batıyor ne yapacağımı şaşırdım sizde böyle oldu mu neler yaptınız yada bu ağrı geçiyor mu
Gaz oluyor sıcak su torbası ile geçti benim

Hem göbeğine kemerini hemde patiklerini 3 gündür deniyorum ama yinede aynı durumu. Pek bir değişiklik yok. Hala çok zorlanıyor kaka ve gaz çıkarırken. Cuma günü doktoruyla konuşucam. 🤷🏼‍♀️
Ah inşallah canım. Hepsini de yapıyoruz deniyoruz ama olmayınca olmuyo bazen. 3 ayda anca bağırsak düzenleri oturuyormuş. Gaz çıkarmayı ve kaka yapmayı o zaman öğreniyorlarmış. Biraz büyüyene kadar bebişlerimiz sabredicez artık. Allah bebişlerimize rahatlık versin inşallah canım🙏🏻
Pazar acildeydik, pazartesi 1. ay kontrolünde. İki doktor da yapacak bir şey yok, üç aya kadar bunu çekecek diyor. Gaz damlalarının da çok bir işe yaramadığını açık açık söylüyorlar zaten. Bizimki biraz erken doğduğu için daha da fazla çekiyormuş. Çığlık çığlığa uyanıyor derin uykudayken. Memedeyken bir anda vuruyor galiba sancı yine çıldırıyor. O öyle kıvrandıkça benim de içim acıyor

Pazar acildeydik, pazartesi 1. ay kontrolünde. İki doktor da yapacak bir şey yok, üç aya kadar bunu çekecek diyor. Gaz damlalarının da çok bir işe yaramadığını açık açık söylüyorlar zaten. Bizimki biraz erken doğduğu için daha da fazla çekiyormuş. Çığlık çığlığa uyanıyor derin uykudayken. Memedeyken bir anda vuruyor galiba sancı yine çıldırıyor. O öyle kıvrandıkça benim de içim acıyor

Ah kıyamam 🥺 benimki de öyle memede bile ıkınmaya çalışıyor yavrum. Bir an önce büyüsünlerde bu süreci atlatsınlar inşallah hemen canım. Elimizden maalesef hiçbir şey gelmiyor bebeklerimiz için mecbur çekiyorlar 😔

Rotavirüs ve menenjit aşısı olacak 2. Ayda yani 8 gün sonra. İkiside özel aşılar. Sizin dediğinizde devletin desteklediği aşı takviminde olan normal aşısı olması lazım. Rotavirüs de menenjitte aynı gün olacak bizim doktor öyle söyledi bize de .
canım biz sadece verem aşısı olacağız. Doktorumuz bahsetmedi. Siz şimdi hangilerini yaptırdınız hangilerini yaptıracaksınız? Birde hepsini aynı anda mı yaptıracaksın?
Rotavirüs , 5’li karma aşısı da 2. Ayda oluyormus

Kızla merhaba. Kolik anneleri neler yapıyorsunuz çıldırmak üzereyim ne gece ne gündüz uyku yok çocuğum hep ağlıyor ne damlalar ne masaj hiç etkili olmadi
Banyo rahatlıyor canım güzel uyku çekiyor. Bir de nurse harveys rahatlattı bizi. Yine ağlıyor ama çok değil

Çok merak ediyorum , bende epidural sezeryan oldum, ameliyat sırasında çekme bastırma gibi şeyleri hissediyoruz ya spinal de de hissediliyor mu bunlar ?
Epidural sezaryende de spinal + epidural birlikte yapılıyor diye biliyorum eğer belden altınız uyuştuysa spinal de yapılmış demektir epidural sadece ağrı hissetmemenizi sağlar

Kızla merhaba. Kolik anneleri neler yapıyorsunuz çıldırmak üzereyim ne gece ne gündüz uyku yok çocuğum hep ağlıyor ne damlalar ne masaj hiç etkili olmadi
Youtube da sevim kuruçay çam ın gaz masajı videosu var altını açmadan önce her seferinde yapıyorum gaz çıkarmasını birazcık da olsa kolaylaştırıyor

Rotavirüs ve menenjit aşısı olacak 2. Ayda yani 8 gün sonra. İkiside özel aşılar. Sizin dediğinizde devletin desteklediği aşı takviminde olan normal aşısı olması lazım. Rotavirüs de menenjitte aynı gün olacak bizim doktor öyle söyledi bize de .
Aynı gün olabiliyorsa bende yaptırırım teşekkür ederim ☺️

Kızlar memede cebbellesiyor savaşıyor resmen. Bu gazdan dolayı mı oluyor? Ay deliricem artık yaa

Bize de başta iki memede 15'er dk dedi. Sonra 10. günden itibaren ne zaman isterse o zaman, ama 3 saati geçmeyin demişti. Pazartesi 32. gündü sordum "Ne zaman isterse o zaman. Artık bebek karar verecek" dedi. 3 saat olayını da özellikle sordum hatta. "Ben öyle bir şey demedim. Bebek kendi istediğinde vereceksin" dedi. Onun da kafası karıştı herhalde. 4-5 saati bulduğu 1-2 kez oluyor. Ben yine de zorlamamayı deneyeceğim bir süre çünkü zorla uyandırıp emzirince de huzursuz oluyor. Zaten gaz problemi çok, zar zor uyuyor. Olan uykusunu da zehir etmek istemiyorum

Gazdan o. Sıcak havlu koyabilirsin sırtına. Bir de yürüyüş yürüyüş, ev içinde az da olsa turlamaya çalış fırsat buldukça
Bebegim emzik gibi kullanıyor beni
Gaz oluyor sıcak su torbası ile geçti benim
Sırta mi koymak gerek sıcak su torbasıni

Ara ara cnm mesela dün gaz ilacı vermedim deli gibi denetim dedim geçmiş mi diye neyime güvendşysem 😂 dünden beri sinirliydi
Ne veriyorsun gaz ilacı? Ben metsil veriyorum ama pek etkili değil gibi.
Günde 2 3 kez yapıyor bunu benim kızım. Hatta bugün daha yoğun gazı var sanki. E günde 5 6 kez kaka da yapıyor ne ara gaz oluyor hayret ediyorum.

Ne veriyorsun gaz ilacı? Ben metsil veriyorum ama pek etkili değil gibi.
Günde 2 3 kez yapıyor bunu benim kızım. Hatta bugün daha yoğun gazı var sanki. E günde 5 6 kez kaka da yapıyor ne ara gaz oluyor hayret ediyorum.
Maflor kullanıyorum cnm günde 3 defaya kadar 6 lar damla verebiliyorsun ben birde kimyon veriyorum arada o da iyi oluyor

Back
X