Arkadaşlar geçen hafta kontrolümüz vardı. Doktor bebeğimin elini ağzına götürüp psrmağını emdiğini gördü. Bir haftadır keşfettiği bir hareket bu. Bana izin vermemem gerektiğini yoksa 3 yaşına kadar sürecek bir tik halini aldığını söyledi. Parmak emmeye çalışırsa elini çek ağzına emzik ver dedi. Böyle bir uyarı alanınız var mı? İşin komiği bebişim emziği çekip parmağı hüpletiyor![]()
Bende internette ellemeyin diye okudum gelişimi için önemli diyordu eşime bırak emsin dedim sürekli emiyor![]()
Benimki de böyle yaYeni huy edindi bunu. Atak mı dersin? Şu 12.hafta atağı mı ne nasıl oluyor kızlar?
Ya ben de öyle okudum ama doktor uyarınca eve geldim " bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler" diye bir kitabım var. Kitapta aman bırakın bebek kendini mutlu etsin. 5 yaşından önce bırakırsa dişleri de bozulmaz (sy176) yazıyor. Gülsem mi ağlasam mı?He bir de bebeğiniz yeterince memede kalmıyor olabilir yazmış
![]()
Bizde de aynı durum var bir süredir. Elinin üstünü yalayarak başladı, sonra baş parmak diye bir şey olduğunu ve onun ağzının içine cuk diye oturduğunu, tadının çok güzel olduğunu keşfetti galiba, onu zorluyor. Ben de baş parmağı alışkanlığa döndürmesinden çekiniyorum ama engel olmak da çok doğru gelmiyor. Öyle yaptığında elini çevirip bari üstünü yalasın diye şey yapıyorum. Onu yapmadığı zamanlarda da önlüğünü ağzına sokuyor onu emiyor. Bir de eli ağza sokma alışkanlığı başladığından beri mikrop falan kapmasın diye temiz bir ağız mendilini kaynar suyla ıslatıp biraz ılımasını bekleyip ellerini siliyorum onunlaBiz 15.haftadayiz ben bu haftalarda yok sanıyordum atak
Eee benimki 2 gündür memedeyken de elini memenin yanında hazır bekletip, arada memeyi bırakıp 2 3 elini emip tekrar memeye geliyorannem de hep aynı parmağı emerse o parmak diğerlerinden ince olur dedi. Bu ara ne bulsa ağıza götürüyor benim kızım, mesela önlük sürekli ağızda, günde kaç kere değiştiriyorum sayamadim
Doğduğu değil de doğması beklenen tarihe göre hesaplayın. 12. hafta atağına benziyor. 1 hafta önce ya da sonra olabiliyormuş. Anlattıklarınız ona benziyor kızlar. Uykuya daha zor dalıp kolayca uyanıyorlarmış bu atakta. Bizde de oldu