Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Kızlar bebişlerin isimlerine nasıl karar verdiniz
Bizim aklımızda 3-4 isim var ama hiç üstünde durup karar veremedik.
Ben tasarım bir şeyler yaptırmak istiyorum ama yaptıramayacağım bu gidişle
Benim hep aklımda 3 isim vardı baştan beri. Öncelikle sesli söyleyin hatta eşinize yakınlarınıza soylettirin , sizde uyandırdığı his önemli ya da kulağa hoş gelmesi ya da çağrıştırdığı his . Ben bir tanesini o şekilde eledim .
Sonrasında anlamı , söyleyiş kolaylığı da önemli (içerisinde fazla i,ü,ö olan isimleri yabancı uyruklular zor ifade edebiliyorlar)
Ve bazı yılların populer ismi oluyor mesela 90-92 dogumlularda çok fazla Büşra ve Kübra vardır . Bizim sinifta 5 Büşra vardı , açıkçası böyle olmasını pek istemem .
Nil ismini çok seviyorum ve beğeniyorum ama sırf bu yüzden 2.siraya koydum onu. Çok fazla Nil yenidogan görüp duyuyorum .

Kızlar
Bez stoğu dediğimiz şey cocugun 2 yıllık bezini hepsini almak degil

Alacağınız bezin yapısına gore
Misal prima ise 1-2 den başlanabilir cunku
Bezleri cok küçük sayılmaz.
Sleepy ise 1 noya hic bakmayın bile baya küçük yapısı.

Her numaradan 1 er kutu yani aylık alınsa
İste toplamda 5 aylık bez stoğu yani.

İş yerinde arkadaşlardan herkesin 3 kız ismi yazmasını istemiştim ,böyle bir liste gelmişti . Paylaşayım sizinle fikir olur belki , her türden var hem öz Türkçe hem arapça ...

Gülce
Pera
Mabel
Tunay
İclal
Dünya
Nora
Meva
Neva
Burçak
Beste
Hüma
Erva
İlda
Anka
Bilge
İlbilge
Mercan
Beliz
Bade
Aden
İnci
Lalin
Lavin
Lavinya
Elvin
Özgü
Simay
Özüm
Umay
Yeşim
Karya
Sare
Lila
Bizim aklımızda Zeynep, Selin, Ece ve Eda var.
Yani son model isimlere hiç bakmıyoruz
İkimiz de bu tarz isimler seviyoruz. Ama seçmek çok zor
Sizin aklınızda neler var?
Oyum Ece kısa ve öz

Sleepy nin 2 ve 3 no sundan birer paket aldım ben , daha fazla almalı mıyım bilemedim
duruma göre bakar alırım diye düşündüm

Neva ben çok beğeniyorum aslında ama farsça bir isim olduğu İçin babadan direkt veto yedik.
İkimizde öztürkçe isimler seviyoruz normalde.
Umay da çok hoş, ancak son yıllarda çok koyuldu

ben de aynen böyle düşünüyorummm,son model isme hiiç gerek yok:))
zehra ,zeynep,ipek,irem isimleri favorilerim

Neva ben çok beğeniyorum aslında ama farsça bir isim olduğu İçin babadan direkt veto yedik.
İkimizde öztürkçe isimler seviyoruz normalde.
Umay da çok hoş, ancak son yıllarda çok koyuldu
Umayı bende çok seviyordum ama dediğiniz gibi son yılların popüler isimlerinden oldu evet. Öz Türkçe isimlerden benim favorim Bilge. Sonra Doğa ve Ekin

Zeynep Defne ve Ela var seçeneklerde ama henüz 3 isime de ısınamadım bunları esim önerdi benim içime sinmedi
Bu isimlerden toplasan 3 tanesi güzelmiş çok yeni moda isimler türedi yahu bana hiç hoş gelmiyor onlar
Umayı bende çok seviyordum ama dediğiniz gibi son yılların popüler isimlerinden oldu evet. Öz Türkçe isimlerden benim favorim Bilge. Sonra Doğa ve Ekin
Doğa da güzelmiş

Hanımlar selam
Korona geçiren arkadaşlara bi sorum olacak bu koku kaybı tamamen mi oluyor az da olsa derinden kolonya gibi keskin kokular alınabiliyormu?
Korona olunca başka hiç bi belirti olmaksızın sadece koku kaybı olur mu?
Nezleyim aslında burun tıkanıklığım var koku kaybım sık hapşırık var ateş tat kaybı yok yine de gidip test mi versem

Benim ilk covid oluşumda direkt koku tad gitmişti başka da bir belirtim yoktu. Hamilelikte de geçirdim ağır bir grip eşliğinde gribin 4. günü koku tad gitmişti.Dilersen test ver bende son yakalanmamda griptir bu demiştim sonra annemde sıtma başlayınca herkesi covid yaptığımı öğrenmiş oldum

Ben şu an koronayım. Tat ve koku kaybı yaşamıyorum. Bugün 3. gün. Bende kusmayla başladı, midemi üşüttüm sandım.
Sonra boğaz ağrısı, öksürük oldu. Bugün sadece burnum tıkalı. Diğer semptomlar geçti.
Her gün başka bir şey oluyor

Kışlar su 4 gündür günde 2-3 kere böyle bi kaşık agrısı yaşıyorum nette bu haftalar da normal diyor bunu yaşayanlar var mı

Ara tatilde koku gitti ama şöyle kolonyayı kokluyorum burnumu yakıyor ama kokusu yok. 1-2 gün sonra da tat gitti ama test yapmadım

Geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…