- 21 Ocak 2021
- 4.422
- 6.410
- 108
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #38.061
Evet keyifle aldıklarının farkındayım ama dediğin gibi beni de düşünmeleri lazım. Çok bekledim bu bebek için. Kayınvalidem şimdiden bir sürü saçma sapan şeyler örmüş. Yani renkleri modelleri o kadar kötü ki. Hiç sormamış bile örerken. Ben de bir şey demedim. Yapacak bir şey yok. İsraf olacak ama anlatamıyorum.Bılırsın insanlar bu tarz şeyleri keyifle alırlar
Ama hata surdadır ki bir yandan düşünceli olmaya çalışıp diğer yandan bencillik olmamalıdır.
Senin de hevesin olduğunu bilmeliler ve bunun yerine para vermeleri daha makbul olur.
Çekinmeden açıkça söylemelisin bence .
Aynen aynen bu olay benim kuzenimin kv dede oldu, ve kuzenim dedi keşke bana göndersen yaparken, bi baksam bende dedi, yok doğum dan sonnra görürsün fln demiş,Evet keyifle aldıklarının farkındayım ama dediğin gibi beni de düşünmeleri lazım. Çok bekledim bu bebek için. Kayınvalidem şimdiden bir sürü saçma sapan şeyler örmüş. Yani renkleri modelleri o kadar kötü ki. Hiç sormamış bile örerken. Ben de bir şey demedim. Yapacak bir şey yok. İsraf olacak ama anlatamıyorum.
Seninkilerde abartmış. Benim annemde bir çok şey aldı ama hep bana sorarak yada bana parasını verdi sen beğendiğini al diye.
Benimkiler bebek odası alıcaklar mesela diyor ki ben şu şu modeli beğeniyorum ondan alırız. E sor bakayım ben onu istiyor muyum? Direk söyledim ben beğenmiyorum onları çok çirkin diye. Bozuldular ama ne yapayım hiç almasınlar o zaman
Para olayını asla teklif etmedi. Kendi kafasına göre bir şeyler alıyor şimdi. Aldıktan sonra fotoğraf gönderiyor. Ben de teşekkür ederim falan yazıyorum. Daha önce konuşmama rağmen her fotoğraf attığında “bak ben bunları aldım, sen almayasın” diyor. Hep israf olacak. Ben unisex şeyler almak istiyorum, o inadına cinsiyetçi şeyler alıyor. Kendi çocuklarına giydirdiği yeleğin, ceketin modelinden örüyor. En azından büyük eşyaları kesinlikle biz alacağız dedik ve bunu kabul etti. Umarım gidip kafasına göre bir şey almaz.Iki durumda kötü haklısın. Kim ne alacaksa sorsun bencede. Mesela bebek arabasi alacak bütçesi 2000 ama ben 5000 lik alacaksam 2000 vereyim demesini bekliyorum. Annemler oda alacakken ben destek oldular ben biraz abartmıştim o zamandahali perde direk ben seçtim bu dedim herseyde görüntülü aradılar agiz mendili alırken bile. Ustüne bana bileklik bebege tam altin aldilar. Kv sağolsun babaannemi çok seviyorum yazılı önlük almıştı o zaman birde alt üst takim ama 3 6 aylik kislik ve bebek mayista doğdu giyemeyecek biliyordu yani
Mesela annem öyle yapıyor. İpin, düğmenin renginden tut öreceği modele kadar her şeyi ben beğendim. O da örüyor. Yani bana sorsa ne olacak anlamadım. Sen bilmezsin kafasında hep. İyi niyetinden yapıyor biliyorum ama çok kızıyorum.Aynen aynen bu olay benim kuzenimin kv dede oldu, ve kuzenim dedi keşke bana göndersen yaparken, bi baksam bende dedi, yok doğum dan sonnra görürsün fln demiş,
Yada sen beğendiğin bi model gönderirsin onu yapar yani gönüldür bu
Daha bende bulamadım ilk kızıma cok rahat koymuştumBen hâlâ isim bulamadım.. bulamazsam eşimin seçtiği bi isim var o koyulacak ama hiç bi isim içime sinmiyor
Halbukı örgüde o kafar şahane modeller var ki son zamanlarda .Evet keyifle aldıklarının farkındayım ama dediğin gibi beni de düşünmeleri lazım. Çok bekledim bu bebek için. Kayınvalidem şimdiden bir sürü saçma sapan şeyler örmüş. Yani renkleri modelleri o kadar kötü ki. Hiç sormamış bile örerken. Ben de bir şey demedim. Yapacak bir şey yok. İsraf olacak ama anlatamıyorum.
Bak bu mantıklıymış. Sanırım aldığı ve ördüğü kıyafetlerin çoğunu satacağım. Biraz bencilce gelebilir düşüncem ama Buraya aldıklarının ve ördüklerinin fotoğrafını atsam bana hak verirsin.Halbukı örgüde o kafar şahane modeller var ki son zamanlarda .
Eğer alerjik olursa hiçbirini giyemeyecek
Satarsın sen de dolapta
Iki örgü getirdi M.Ö 2000 yılına falan ait. Benim bebe alerjik doktor giydirme dedi dedim verdim gitti. Biraz arkamdan konuşulmuş ama ne yapalimBak bu mantıklıymış. Sanırım aldığı ve ördüğü kıyafetlerin çoğunu satacağım. Biraz bencilce gelebilir düşüncem ama Buraya aldıklarının ve ördüklerinin fotoğrafını atsam bana hak verirsin.
Iki örgü getirdi M.Ö 2000 yılına falan ait. Benim bebe alerjik doktor giydirme dedi dedim verdim gitti. Biraz arkamdan konuşulmuş ama ne yapalim
Sende attığı şeylere “ben bundan almıştım keşke bana sormadan almasaydın” de bir kaç kez. Belki vazgeçerPara olayını asla teklif etmedi. Kendi kafasına göre bir şeyler alıyor şimdi. Aldıktan sonra fotoğraf gönderiyor. Ben de teşekkür ederim falan yazıyorum. Daha önce konuşmama rağmen her fotoğraf attığında “bak ben bunları aldım, sen almayasın” diyor. Hep israf olacak. Ben unisex şeyler almak istiyorum, o inadına cinsiyetçi şeyler alıyor. Kendi çocuklarına giydirdiği yeleğin, ceketin modelinden örüyor. En azından büyük eşyaları kesinlikle biz alacağız dedik ve bunu kabul etti. Umarım gidip kafasına göre bir şey almaz.
Bende eklem ağrısı çekıyorum hemde başından beri çok ayakta kalırsam ayak altlarım zonkluyorKızlar ben iki gecedir diz ağrısından uyuyamıyorumNette çok kilo aldıysanız olabilir falan diyor da 3 kilo aldım. (62-65, boy 170).
Magnezyumu gece içiyordum öğlene çektim, ondan dolayı mı acaba diyorum. Sanırsınız ki romatizma hastasıyım.
Sizde de eklem ağrısı oluyor mu? Bir çaresi var mı?
Bende kramp yok ama uyuşma var dediğin gibi. Gün içinde bazen oluyor ama geceleri hep oluyor. Magnezyum kullanıyorum bunun için muhtemelen sanada verir doktorun canımBacagima keamp girmiyor ama bazen uykudan uyaninca gerinirken falan bacak kasım kasılıyor hareket ettirince geciyor. Bir de ellerim uyurken uyuşmuş oluyor. Ben magnezyum kullanmıyorum çok ciddi sancı cekmediğim icin. Doktoruma da söylemedim gerek var mı ki kramp dediğiniz baya saplanip bir süre gecmeyen türden bişey mi?
Bence iyi yapmışsın. İyi niyet bile olsa farkında olmadan sahiplenme durumuna girişmemeli kimse. Benim kayınvalide uzakta. Ama bebek için başta çok sahiplenici konuştu bir iki kez telefonda, hemen eşime söyledim. Şimdiden bil önlemini al bana bırakma diye.Bizimkiler de aşırı sahiplendiler. Ben de buna sinir oluyorum. Kayınvalidemi çok severim ama çocuğa methiyeler düzüyor. Sen bir şey alma, her şeyi ben halledeceğim falan diyor. Çok sinirleniyorum. Karışmasınlar istiyorum. Yani bu şekilde davrandıklarında sanki bebek onlarınmış da ben dış kapının mandalıymışım gibi hissediyorum. Yani biliyorum belki çok saçma gelebilir ama elimde değil.
En son karışmayın bana dedim. Biraz da kalplerini kırdım sanırım ama her şeye karışmalarına sinir oluyorum. Ben yardım istemeden yapılan yardıma karşıyım. Özel alanıma saldırılmış gibi hissediyorum.
Bendrde ara ara kramp ve uyuşma oluyo sen yinede doktpruna sor iste istersen iyi gelir sanadaBacagima keamp girmiyor ama bazen uykudan uyaninca gerinirken falan bacak kasım kasılıyor hareket ettirince geciyor. Bir de ellerim uyurken uyuşmuş oluyor. Ben magnezyum kullanmıyorum çok ciddi sancı cekmediğim icin. Doktoruma da söylemedim gerek var mı ki kramp dediğiniz baya saplanip bir süre gecmeyen türden bişey mi?
Oruç tutmak bebeğin beslenmesini etkileyebilir bu yüzden hamilelere kolaylık var dinde bile.. Bebeği düşünmek lazım ben şahsen tutmayacağım bebeklerin anne karnında bile kan şekeri düşebiliyor diye duymuştum uzun süre açlık iyi olmadığı için 3 ana 2 ara öğün beslenme öneriyor drlarSlm kızlar bugün şeker yüklemesi ysptırdım çok yüksek degil ama şeker çıktı oruç tutsam etki edermi siz oruç tutcak mısınız kararsıs kaldım
Dedim.Sende attığı şeylere “ben bundan almıştım keşke bana sormadan almasaydın” de bir kaç kez. Belki vazgeçerYani ne demek istediğini anlar belki
Ben de baştan önlemimi almaya çalıştım. İsim konusunda da sorun yaşadık ama ben kendi bildiğimi okudum. Anladığından eminim ama işine gelmiyor sanırım. Ben de ‘aman hevesini alsın. Ben de duruma göre davranırım’ şeklinde bir hale büründüm. Yapacak bir şey yok valla.Bence iyi yapmışsın. İyi niyet bile olsa farkında olmadan sahiplenme durumuna girişmemeli kimse. Benim kayınvalide uzakta. Ama bebek için başta çok sahiplenici konuştu bir iki kez telefonda, hemen eşime söyledim. Şimdiden bil önlemini al bana bırakma diye.
Bize kalmaya geldi bir hafta kadar, geldiğinde yolda önden konuşmuş. Ancak biraz duruldu sonra.
Aynen gece uykuda aniden giriyor. Yani gerinince oluyor uykuda. Yoksa gündüz ya da uyumadıgım zaman bana da bisi olmuyorBacagima keamp girmiyor ama bazen uykudan uyaninca gerinirken falan bacak kasım kasılıyor hareket ettirince geciyor. Bir de ellerim uyurken uyuşmuş oluyor. Ben magnezyum kullanmıyorum çok ciddi sancı cekmediğim icin. Doktoruma da söylemedim gerek var mı ki kramp dediğiniz baya saplanip bir süre gecmeyen türden bişey mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?