Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Bilmiyom
Acikladiktan sonra bildigimi biliyorum ama
Ağlayan bebeği susturmanızı sağlayan 5S formülü

1- Swaddling - Kundak yapmak:
Eskiden yaptığımız şekilde, kollarını bacaklarını sıkı sıkı saracak şekilde kundaklamadan bahsetmiyoruz. Bebeğinizi önce büyükçe ve tülbente benzeyen yumuşak dokulu, bebeği sıkıntıya sokmayacak bir kundağa sarın. Kolları vücudunun iki yanında sabitlenmeli. Ancak ayaklar gevşek sarılacak. 5 aylık olana kadar bu şekilde uyutun. Ayrıca, mutlaka uyuduğu odada 'beyaz gürültü' dediğimiz ses olsun.

2- Side/Stomach Position - Bebeği yana çevirmek: Bebeğinizi kucağınızda sağa doğru yatırarak yüzü aşağıya bakacak şekilde tutun.
3- Shushing - ‘Şşşşşşşşşşt' demek: Kulağına yüksek sesle ‘şşşşşşşşşşt' deyin. Bu ses, ona anne karnındaki gürültülü ortamını hatırlatır.

4- Swinging (and jiggling) - Hafifçe sallamak:Başını jöle gibi elinizin altında hafifçe, çok sarsmadan sallayın. Bu eylem ona anne karnındaki hareketli ortamı hatırlatır.

5- Sucking - Emmesini sağlamak: Emzik kullanın.

Kız niye gülüyon İnan 2sinde de yaklaşık 8 aya kadar ben uykusuzluk çekmedim bu yöntem sayesinde Anteplililili

Bak biliyormuşum bunlari yapmisligim var da kuralmi neym diye yapmadim dogaclama gelismisti

Kızlar baby turconun da kalıbı sleepy e benziyormuş bılgınız olsun. Alırsanız 3 nodan başlayın. :)

640 adet bez aldım
660 ₺ ye

2 aylık 3 no
2 aylık 4 no

Bu arada her yerde aynı fiyat degil
Onu da bilin.

Ben uygulama indirip ordan föndü makineydi beyaz gürültü açıyorum çok rahat uyuyorlar. Uyuyunca kapatıyorum zaten
Yarım kundak
Beyaz ses ( fön sesi ve anne karnı sesı)
Anne karnındaki ses buna benzediği icin bebeklerde ise yarıyor. Ben onlar sayesinde rahattım :)

Youtube den reklamsız indirin

O zaman o dedikleri farklı. Ben oglumda bunu kullanmıştım çok memnun kaldım.
Aynen ürün bazında değerlendirmek lazım demişlerdi bazı firmaların bazı ürünleri doğal içerikliyken bazıları değil kırmızı olanlar toksik ya da alerjik maddeler

Eklentiler

• Screenshot_20220404-224301_Instagram.webp
    53,6 KB · Görüntüleme: 68
  • Screenshot_20220404-224034_Instagram.webp
    25,2 KB · Görüntüleme: 53
  • Screenshot_20220404-222805_Instagram.webp
    37,2 KB · Görüntüleme: 72
Güneş kremi işini ne yaptınız hanımlar?
Solenta pregna harici var mı kullanabileceğimiz? O da küçük ve 280-300 TL civarı. Alternatif varsa bilmek isterim.
Şunlar öneriliyor canım bebek ürünleri yetişkinlerde de kullanılabiliyor içeriği en temizi bebek ürünleri zaten

Eklentiler

• Screenshot_20220404-224353_Instagram.webp
    38,7 KB · Görüntüleme: 72
Nedenmiş peki sebebi belli mi?
Anne karnındaki sese takılı kalmışsın dedi de bilmiyorum tam olarak. Beyaz ses olarak geçiyor.

Ben kolik bir bebekmişim. Annem tesadüfen fön makinesini açtığı bir zamanda benim sessizleştiğimi ve rahat uyuduğumu farketmiş. Sonra ben çok ağladığım zamanlarda fön makinesini çalıştırmış. Ben bazen acaba o zamandan mı alışkanlık yapmış diye düşünüyorum. Küçükken fön makinesi, çamaşır makinesi ve elektrikli süpürge sesine bayılırdım. Hala da öyle de işte fön makinesi ile idare ediyorum.

Şu an bu sesi veren oyuncaklar çıkmış. Bence asla kullanılmamalı. Gerçekten takıntı yapabiliyor.
Ama bana dünyadaki en huzur verici ses olarak geliyor.

Bir de elimi kalçamın altına koyup, ayaklarımı da tam uzatıp sırt üstü yatabiliyorum. Bence bu da kundaktan kaynaklı. Elimde olsa kendimi bağlatacağım. Valla resmen trajikomik bir hayatım var.

2.foto ıslak mendil mi bebek bezi mi
Islak mendil canım ama her markanın her ürününde değil
Baby turco yenidoğan
Sleepy bio natural
Sleepy doğal
Bebe land sensitive yenidoğan bunlar iyi mesela ama baby turconun diğer bi ıslak mendilinde phenoxyethanol varmış, alınmadan her ürüne ayrı ayrı içerik bakılmalı

Ilk defa boyle bisey duyuyorum

Şimdi her uyumak istediginde fön mu açıyorsun, uykuya dalinca kim kapatiyor birde tatile gittiniz mesela ordadami öyle ay cok tuhafima gitti canım kusuruma bakma

Kizlar hamileligim boyunca ilk kez sümüksü akıntı geldi yesil renkte. Enfeksiyon oldum galiba çarşamba randevum var o zamana kadar beklesem riskli olur mu?
Bir de Nişan denilen şeyde sümüksü olurmuş ya o kanlı olurdu demi onla alakası yoktur

Baby turco hepsiburada da güzel indirimler yapıyor 2 gün önce 2.si 1 tl kampanyası vardı 24 paket yenidoğan 114 tl ye geliyordu ama zeytinyağı kokuyormuş ben tiksinirim diye almadım onları takip edin unibaby den falan çok daha ucuza geliyor. Babydream markasını hiç duymadım.
Çocuğun burnuna serum fizyolojik sıkıp yumuşatıp sonra bu aletle çekiyorsun merak etme ağzına gelmez o süngere yapışıyor. Netteki gibi bi delikten bas diğer delikten çıksın hiç öyle bişey yapmadım yapamam da valla beynine kadar gider benim sıktığım su Zaten sürekli burnu akacak tıkanacak diye bir şey yok her gün yapılacak bir işlem değil.

Ben morhipo üzerinden dofi baby marka çıtçıtlı askılı bodyler aldım satıcısı civil belki mağazalarında da vardır kumaşı falan çok iyi e bebekten de almıştım aynı kalitede ben alırken 11 tl di tanesi şuan 15 ama belki yine indirime girer.

Bebeğe gözlük mü alcan kız niyeki
Bir de 12 adet müslin çok değil mi ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…