- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #38.961
Canım bu plt trombosit galiba. Enfeksiyon kaynaklı belki düşük çıkmıştır bilmiyorum ki yalan olmasın.Kan sonucu cikmis idrar çıkmamış, anlayan varmidir acaba atayim
Evet diğer ay da böyle giderse zaten bırakırım peşini. İçimi rahatlattınız hanımlar sağolun.Canım benim de öyle çıktı. Ama doktor dedi ki eğer hep boyle bir hafta geriden giderse yapısı böyle diyeceğiz. Eğer daha geriye düşerse inceleriz. En son 18 Mart da gittim. Daha gitmedim. Sonrakinde ne olacak bilmiyorum. Ama kötü bir şey olmayacagini düşünüyorum.
Benim oğlumda hep 1 hafta ileriden gidiyordu. Hatta bende gebelik şekeri de vardı. Her gün yemekten sonra yarım saat yürüdüm. Beslenmeme dikkat ettim. Doğum 39. Haftaya geldiğinde çocuk ilerden gitmeyi bırakıp haftasına döndü. Hiç canını sıkma.
Evet o benimde dikkatimi cektiCanım bu plt trombosit galiba. Enfeksiyon kaynaklı belki düşük çıkmıştır bilmiyorum ki yalan olmasın.
Evet aç gideceksin cnm hatta dr bana 1 gün öncesinde tatlı yemeyi kes dediŞeker yüklemesi için aç mi gitmek gerekiyor?
Selam kızlar, idari izne ayrıldım. Işlerimi asgari düzeyde de olsa sürdürmek için haftada bir gidicem ama. Bir de gerekli durumlarda idare çağırır. Dinlenicem diye sevinmiştim ama kizçem bu sefer de bitmek bilmeyen kriptik tonsilite yakalandı. Günlerdir ne yiyor ne içiyordu. Az toparlandı bakalım. Yarın ya da perşembe yine Izmir'e ege üniversitesinden bir hocaya gidicez, baksın bakalım ne önerecek
Bebise gelince, kıpır kıpır zibidi. Hep ic organlarıma çalışıyor. Içim titriyor resmen
Benim doktorumda kasıkta fazla ağrı ve kaşıntı olmadığı sürece sıkıntı olmadığını normal olduğunu söylüyor.yildizsavascisi
Canım inan ben bezdim bezdim …
10 kadının içinde 1 kişi de çıkıyor nerdeyse sorduklarımda … Suyu ne kadar içersem içeyim o akıntı ebedi benimle sanki .
Gün içerisinde 3/4 kere peçete değiştiriyorum , iç çamaşırıma bile bulaşıyor .
Üstelik yeşilimsi sarımsı kalıntılı bi akıntı mevcut .
Daha bugün doktoruma söyledim , “kaşımtı yoksa normal” diyor .. Lakin benim sorduğum insanların %80’in de yok böyle bir durum …
Bugün yine bi fitil verdi , vajina florası düzenleyici ..
Monurol bile içtim yok …
Yani insan gerçekten huylanıyor …
hurremmsultan
Hangi fitli kullandınız , ilacın görselini paylaşabilir misiniz ?
Ya kötü düşünme canım. Bazı değerler çocuklarda farklı olabiliyor. Çocuk aralığı farklı olabilir. Bazı değerler vbenim oglanda çok aşırı farklı çıkmıştı neydi şimdi hatırlamıyorum. Ama doktor çocuklarda araliklarin farklı olduğunu söyledi. Dediğim gibi hastalık kaynaklı düşer trombositler. Google a bakarsan her şeyden hastalık çıkar hiç bakma.Evet o benimde dikkatimi cekti
Internetten baktim kotu seyler yaziyodu kapattim ,yarin erkenden gidip ogrenecgim zaten
Ne sıklıkta oluyor enfeksiyonlar? Biz geçen ay alerji immunolojiye gittik. Hicbir şeyi yok, çevresel etkenler dedi hoca. Ama bizimki habire hastalaniyor, yani hicbir şeyi yoksa biz ne yaşıyoruz kafasindayim ben de dogal olarak. En son ayrılırken bademcikleri begenmedim 6 ay içinde 3ten fazla tonsilit geçirecek mi takip edin dedi. Işte 25 gündür gecmedi, geçer gibi oluyo yine başlıyo. Çocuk antibiyotikten zehirlenecek artık.Geçmiş olsun.
Ah şu bademcikler varlığı bir dert yokluğu yara
Benim oğlumun alınacak gibi duruyor. Geçen hafta ikinci bir doktora daha gösterdim. Kamerayla baya inceledi. Alınması gerekiyor dedi. Çok rahatsız ediyor faydadan çok zararı var artık alınsın madem
Evet haklisin canım , en son 23 aralikta tahlil olmuştu onda 148 normal cikmis mesela ,simdi bi mikrop falan kapti galiba ondan olabilir yarin belli olur , bu arada aydinlattigin icinde tesekkur ederimYa kötü düşünme canım. Bazı değerler çocuklarda farklı olabiliyor. Çocuk aralığı farklı olabilir. Bazı değerler vbenim oglanda çok aşırı farklı çıkmıştı neydi şimdi hatırlamıyorum. Ama doktor çocuklarda araliklarin farklı olduğunu söyledi. Dediğim gibi hastalık kaynaklı düşer trombositler. Google a bakarsan her şeyden hastalık çıkar hiç bakma.
Ne sıklıkta oluyor enfeksiyonlar? Biz geçen ay alerji immunolojiye gittik. Hicbir şeyi yok, çevresel etkenler dedi hoca. Ama bizimki habire hastalaniyor, yani hicbir şeyi yoksa biz ne yaşıyoruz kafasindayim ben de dogal olarak. En son ayrılırken bademcikleri begenmedim 6 ay içinde 3ten fazla tonsilit geçirecek mi takip edin dedi. Işte 25 gündür gecmedi, geçer gibi oluyo yine başlıyo. Çocuk antibiyotikten zehirlenecek artık.
Keske geniz eti bademcik birlikte alınıp bitseymis. Bi daha bi daha yıpratıcı oluyor. Bakalım biz de bir görüşelim ne diyecek hoca. Ağız kokusu var, dili sık sık bembeyaz oluyor. Bademciklerin üzeri de böyle beyaz leke leke apselerle dolu. Benimki daha önce cerrahi operasyon geçirdi, çok korkuyor. Bakalım alınacak derlerse işimiz var3 ay önce krup nedeniyle kullanmıştı antibiyotik. Geçen hafta doktora götürmeden önce de bir antibiyotik bitirdi. O bademcik içindi. Ama üstteki enfeksiyonu geçirdi bademcikler şiş kaldı
Boğazı dapdar çocuğumun. Horlama, uyku apnesi, terleme, huzursuz uyku hepsi var..
Alerjiye randevu aldım ona da göstereceğim.
Ekim ayında geniz eti alındı boğazı böyle değildi. Ama son bir ayda şikayetler geri geldi.
Valla herşeyini etkiliyor böyle. Alınacaksa da alınsın ne yapalım
Keske geniz eti bademcik birlikte alınıp bitseymis. Bi daha bi daha yıpratıcı oluyor. Bakalım biz de bir görüşelim ne diyecek hoca. Ağız kokusu var, dili sık sık bembeyaz oluyor. Bademciklerin üzeri de böyle beyaz leke leke apselerle dolu. Benimki daha önce cerrahi operasyon geçirdi, çok korkuyor. Bakalım alınacak derlerse işimiz var
Insallah canım, bakalım artık. Size de gecmis olsun, umarim kolayca gelir geçer.Bilemedik ki o zaman. Bir de doktorlar bademcik almayı hiç istemedikleri için o zaman şiş olmayınca ellemedi.
Bu sefer doktora diyeceğim kulaklarına da baktı temiz dedi ama iyi incelesin. Bir de sonradan tüp takılacak muhabbeti olmasın
Benimki de geniz eti alınınca anesteziyi atana kadar zorlandı. Bu sefer de ameliyat deyince korkacaktır..
İnşallah seninkinin enfeksiyon geçer de alınmak zorunda kalmaz
Tesekkur ederim destek icinÜzülme bence de 2 hafta cok uzun süre degil. Toparlanabilir bol su ve diyet iyi gelir. Bir de eger yürümende sakınca yoksa yürüyüş sekeri cok güzel düşürüyor. Bence toparlarsn.
Gecmis olsun . Tesekkur ederim tecrubeni paylastinArkadaşım Merhaba …
Ben bugün 23+6’ydım ve 75’lik dozla şeker yüklemesi yaptırdım .
Benim değerlerim seninkinden çok fazla
96-179-139
Bana doktorum sadece şunu söyledi ;
“Diyet , karbonhidratı kesiyoruz .. Değerin sınırda”
Hiç öyle tedavidir , endokrindir vs bahsetmedi . Açıkcası gitmek gerekir mi bilmiyorum ama şekeri tamamen kesicem .
Yani gönlünü ferah eyle
Bir sey diyemedim o şok haliyle tekrar gitmeyi dusunmuyorum. Cok arada birakti beni, bakalm yarin endokrin doktoruna gitmeyi bekliyorum ve dikkat edicem artik sekerli seylere.Umarım o doktora ağzının payını vermişsindir.
Sonuçların çok yüksek değil ki. Hepsi referans aralığında. 134 olan değerinin 200 ve üstü sınır zaten.
Benim 90-84-95 çıktı. Bana sorun yok dedi doktorum
Biraz dikkatle gayet yoluna girer bir durum bu..
Evet herkes yazdiktan sonra cok yuksek gibi gelmedi bana da ama doktor baya ciddi konustu bakalim yarin netlescek durumum cok stres oldum bugun.Canım değerlerin yüksek değil. Hatta biraz düşük gibi bana bir sıkıntı var gibi gelmedi.
Benim kinin her yeri başka ölçüdeHer yeri aynı haftada çıkmaz ki zaten canım benim kızların bacakları maşallah babaları gibi uzun oluyor hep diğer yerlerinden önde çıkıyor haftası bazen kafası 1 hafta geri çıkıyor falan ölçülere çok takılma bir şey olsa dr söyler.
merhaba benimkinin de kafası 4 gün geriden geliyor ama ben durumu hiç takmamıştım şimdi siz deyince bi ilgimi çekti. bacaklarıda 4 gün ileride mesela ama doktorum bir şey demediYok aslında. Benim de bacak femur normal. Kafa hep ortalama 5 gün bir hafta geride. Yani açılmıyor ama geride kalması can sıkıcı geliyor. Bir ay önceki detaylıyla karşılaştırdım. Bundan sonra kendi doktorum ve ölçümüyle takip edeceğim bakalım.
Evet akşam 10 dan sonra yiyecek kesilmeli sabah da su içmeyin diye duydumŞeker yüklemesi için aç mi gitmek gerekiyor?
Yapılacak teste göre değişiyor, 50 lik yüklemede gerekmiyor ama 75 lik ve 100 Luk yuklemede açlık gerekiyor hatta susuzlukda dahil.
Sen naptın canım üç kızına da yaptırdın mi? Ya da yaptıracak misin?Evet aç gideceksin cnm hatta dr bana 1 gün öncesinde tatlı yemeyi kes dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?