Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Ben bi haftadir zaman zaman kabizlik yasiyorum. 2 aydir demir kullaniyorum ama su aralar kabizlik olmaya başladı. Bol su icsem de anlam veremedim gitti. Bi haftadir da regenesis max a başladm. Regenesis kabizlik yapiyor mu ondan şüphelendim ama.

Doğumdan hemen sonra çok düzenli dakikasını aksatmadan antibiyotik kullandım tüm şikayetlerim geçti. Bebeğim şuan çok şükür sağlıklı erken doğum olduğu için on gün kuvezde kaldı. Hamilelikte fitil ve şase kullanmıştım ama tam etkisini görmedim bazen akıntım azaldı bazen geçti gibi oldu ama azcikta olsa hep vardı tamamen kurtulamamistim.

Buda benim oğluşum teyzeleri. Geçen salı kontrol vardı. 25+2 günlük. 906gr 33 cm. Ayrıntılı ultrasyonda suyum fazla çıkmıştı. Birde sağ böbrekte genişleme vardı. Kendi doktorum suyumun normal olduğunu söyledi. Böbrek içinde sınırı aşmamış. Tedbir amaçlı doğumdan sonra gösterebilirsiniz dedi. Büyük ultrason kağıdını sakla çocuk doktoruna gösterirsin dedi. İki çocuğumda yaşamadığım heyecanı ve korkuyu yaşıyorum.yaşımdan dolayı olsa gerek birde beklediğim bir gebelik değildi Süpriz oldu. İnşallah sağ salim kucağımıza alırız.

Değil 95 e kadar olması lazım. Ama 100 de çok fazla değil.

Ben de içiyorum ondan kabızlık yok. Ama işte herkesi farklı etkileyebilir tabi

Yenidoğanda yavaş akış gerekir. Her 6+ ayda bir biberon ucu değişir. Ek deliğe ihtiyaç vardır.

Ben lansinoh aldım biberon. Daha önce avent kullandım. Onda da aynı mantık.

Kutusunda tek damla işareti var lansinohta. S yazıyor. Tek bir delik var. Bebeğin ayına göre delik sayısı artıyor.

gibi

Emzirmeye devam edilecekse hep bir delikle devam etmek en mantıklısı. Böylece meme reddi ihtimali azalıyor.

Benim 24. Haftada 640 Gr olan bebeğim biraz küçük mü? 25 26 da ne kadar büyür bilmiyorum ama burada paylaşılan gramlara göre küçük sanki...

Bebekler için güneş kremlerinin 50 faktör altında olmasıni öneriyor uzmanlar . Badger,beeo ve ecoweel hem temiz içerikli hem de 30-40 faktör aralığında. Bütçeye uygun olan seçilebilir
Güneş kreminde faktör pazarlama stratejisi zaten misal 50 faktör %97 kuruyorsa 30 faktör %96 koruyor.

Benim 24. Haftada 640 Gr olan bebeğim biraz küçük mü? 25 26 da ne kadar büyür bilmiyorum ama burada paylaşılan gramlara göre küçük sanki...
Benim bebis de hep minnak cikiyor burdakilere göre. 24+2 de 630 gramdı düsün. Simdi ne alemde bilmiyorum. Doktor haftasına göre tam yerinde diyor hep masallah burdakilerle hep bi 100 200 gram fark var. Çözemedm doktorun ne diyor bu duruma?

Ben de içiyorum ondan kabızlık yok. Ama işte herkesi farklı etkileyebilir tabi
Yani ondan olmamasi lazm diyorum ama çözemedim izne cıktım hareket mi azaldi acaba diycem. Işte de cok hareket yoktu bilemedim şuan cidden. Ama bu kabizliktan yoruldm. Hemoroid ve fissür bi ayrı agrı yapiyor. Ikınmaya da korkuyorum.

Aslında bu olcümler farazi. Yani aşağı yukarı kağıtta yazıyor benimde +-120 gram diye. Hiç takilma aşağı yukarı bu civarda hepsi. Bide en en önemlisi genetik yapi etkili olacak önemli olan sağlıkla ve dengeli kilo alması ve boyunun uzaması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…