- 24 Aralık 2020
- 5.487
- 7.920
- 148
- 23
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #39.781
Banada kendi bebegim zayifmis gibi geliyor ama takmamak lazim 26+5 de 855 grBenim 24. Haftada 640 Gr olan bebeğim biraz küçük mü?25 26 da ne kadar büyür bilmiyorum ama burada paylaşılan gramlara göre küçük sanki...
Sormadım ama artık kontrolde soracağım. Bir hafta da geriden geliyor başı. O çok fark sayılmaz ama insan takılıyor arada işte.Benim bebis de hep minnak cikiyor burdakilere göre. 24+2 de 630 gramdı düsün. Simdi ne alemde bilmiyorum. Doktor haftasına göre tam yerinde diyor hep masallah burdakilerle hep bi 100 200 gram fark var. Çözemedmdoktorun ne diyor bu duruma?
Dün ben de yazmistim göbek deligim bazen acıyor böyle gerilmiş yırtılmış gibi mi desem bi sızı.Göbek deliğimin bir iki parmak altı acıyor böyle ağrı değil de acı hissi. Göbekler büyüdüğü için gerginleşiyor ondan mı acıyor yada bebek bi tarafını mı dayıyor?
Benim de baş biraz geride. Aynı durumdayız. Ben de önümüzdeki carsamba gidecegim onu da soriyimSormadım ama artık kontrolde soracağım. Bir hafta da geriden geliyor başı. O çok fark sayılmaz ama insan takılıyor arada işte.
Aaa hiç dikkat etmemişim evet evet aynı acı böyle ağrı değil sızı tam tarif etmişsin neden oluyomuş o cevap bulabildin miDün ben de yazmistim göbek deligim bazen acıyor böyle gerilmiş yırtılmış gibi mi desem bi sızı.
Bazen bendede oluyor o kadra korkutuyorki dun gece ruyamda gobek deligim disina pirtliyordu normal galiba sizlamasiAaa hiç dikkat etmemişim evet evet aynı acı böyle ağrı değil sızı tam tarif etmişsin neden oluyomuş o cevap bulabildin mi
Yooo benim de 660 gr dı bir hafta sonra 820 olmuştu küçük değilBenim 24. Haftada 640 Gr olan bebeğim biraz küçük mü?25 26 da ne kadar büyür bilmiyorum ama burada paylaşılan gramlara göre küçük sanki...
Bende sabah suyum boşalınca gittim hastaneye doktorum geceden önce olmaz doğumun hiç açıklık yok dedi eve geldim akşam gittim gece doğdu sabah çıktım 12 saat falan geçirdim hastanedeBen ikincide gece 1 de hastaneye girdim 1.15 doğum oldu sabah 10 da çıktım
Bi cevap alamadıydım. Kimse boyle bisey yaşamıyor heralde diye dusundum.Aaa hiç dikkat etmemişim evet evet aynı acı böyle ağrı değil sızı tam tarif etmişsin neden oluyomuş o cevap bulabildin mi
Valla bencede ne öcu ne düşman. Arada veriyordum bende sıkışınca. Zehir veriliyor muamelesi çok saçma. Sagdigim zaman icmiyordu her zaman ben yokken ne yapacaklar İskender yiyemeyeceklerine göre
Tabi ki anne sütü gibisi yok kimisinde kıvamlı doyurucu yarayan süt oluyor ne güzel ama benim hiç öyle olmadı bunda da olmaz diye düşünüyorum olursa ne ala hiç değilse dışarıda sağdığımı içer yada 1 saat birine bırakma şansım olur ama benden ilgi bekleyen 2 çocuk daha varken sürekli 3.ye yapışık gezemeyeceğim malesef nasibinde ne varsa artık...
Benim dert ettiğim aslında şu. 24. haftaya göre iyi gram ama benim 25. Haftaya girmiş olmam lazım yani ortalama 24+3 falan olmalı 4 hafta önceki muayeneye göre.Yooo benim de 660 gr dı bir hafta sonra 820 olmuştu küçük değil
Evet birden fazla kişi aynı şeyi hissediyomuşuz normal demekkiBazen bendede oluyor o kadra korkutuyorki dun gece ruyamda gobek deligim disina pirtliyordu normal galiba sizlamasi
sebebi belli değil ama en azından yalnız değiliz demekki normal yaniBi cevap alamadıydım. Kimse boyle bisey yaşamıyor heralde diye dusundum.normal heralde bilmiyorum ki bilen yazar belki.
Bende canım ilk sezeryanımda hiç bi sıkıntı olmamasına rağmen özelde 2 gün yattım tedbir amaçlı en azından ağrı kesici iğne falan verdiler eve ğelincedaha çok toparlamıştımBen hiç sezaryende 2 gün kalindigini görmedim. En yakın arkadaşım, görümce ve 1 arkadaşım yaptı. Hepsi 1 günden sonra çıktı. Hatta takip ettiğim bazı fenomenler var .onlar da sezaryende 1 gün yattı.
Yooo benim de 660 gr dı bir hafta sonra 820 olmuştu küçük değil
Yok bence normal bebeğin kilosu..bende 24+2 de gittim biri 697 Gr diğeri 687 Gr çıktı. .600 ve üstü normal dediBenim 24. Haftada 640 Gr olan bebeğim biraz küçük mü?25 26 da ne kadar büyür bilmiyorum ama burada paylaşılan gramlara göre küçük sanki...
Bende çok hareketsizim. Yediğin şeylerde kabızlığı engelleyici bir şeyler var mı? Ben olduğu zamanlar yulaf yiyorum. Suyu çok içiyorum. Ama hareketsizim. Bende de hemoroid var. Hattan geçen hafta kabızlık olmamasına rağmen baya kanama yaptı.Yani ondan olmamasi lazm diyorum ama çözemedim izne cıktım hareket mi azaldi acaba diycem. Işte de cok hareket yoktu bilemedim şuan cidden. Ama bu kabizliktan yoruldm. Hemoroid ve fissür bi ayrı agrı yapiyor. Ikınmaya da korkuyorum.
Vallahi benimki de 1 hafta geride hepimiz aynı sorunu yaşıyor olamayız. Bence bunu normal kabul etmeliyiz.Benim de baş biraz geride. Aynı durumdayız. Ben de önümüzdeki carsamba gidecegim onu da soriyim
Emzirmeye devam edilecekse hep bir delikle devam etmek en mantıklısı. Böylece meme reddi ihtimali azalıyor.
Mama konusunda ben artık kendi adıma tecrübeli olduğumdan yanımda kettle, biberon, termos ve mama ile gideceğim
İlk kızımda benim göğüslerde kocaman ama uçsuzlardı ememedi çok ağladı hemşire mama getirdi koyu kıvamlı bi mama hazırlamış çay kaşığıyla ver diyor birkaç saatlik bebe içemiyor öyle de. Ben dellendim tabi eşimi aradım dedim kap bi bebelac gel biberon vardı yanımda. Çocuk mamayı emdi bir uyudu ki sormayın kakasını da yaptı resmen ikimizde rahatladık. Başka odada bir bebeğe ısrarla mama vermediler yazık sabaha kadar sürekli ağladı sonra da sarılık olmuş o bebek. Sonrasında sütüm gelse de çok verimsiz bir süttü yine de 3 ay kadar emzirdim ama mama takviyeli gittim. İlk gece bebelac aldırmıştım çünkü ucuzdu o zamanlar hadi dedim sonra emer nasılsa para çöpe gitmesin ama baktım mamayla devam ediyoruz aptamil aldım onu da içiyordu ama çok kusuyordu kabız oluyordu gaz yapıyordu tekrar bebelaca döndük düzeldi o zaman pek marka seçeneği yoktu.
İkincide sütüm hemen geldi bebekte hemen bir yapıştı biz şok süt yine öyle koyu falan değildi pek kilo da aldırmıyordu ama hastanede emiyo diye mama vermedik sonrasında da asla mama kabul etmedi denedim birkaç marka içmedi bile. Yıllarca da emdi süt müt kalmadı yine de emiyorduAma zayıf bir bebekti sonradan yemek yiyerek toparladı. Yalnız ben çok bunaldım emzirme işinden çünkü sağıp biberona koyacak kadar falan süt yoktu mama da içmeyince ben nereye o oraya durumdaydık anneme kayınvalideme bırakıp 1 saat kuaföre bile gidemiyordum depresyona girmiştim resmen.
O yüzden şimdi doğar doğmaz mamayla tanıştırmayı planlıyorum. İlk çocukta zehir veriyomuşum gibi davrandıkları için çok üzülüyordum ama şimdi tecrübeliyim kimse de umrumda değil. Şansıma şakır şakır akan ve çok yarayan bir süt gelirse o zaman başka ama sanmıyorum.
Magnezyum kullanıyor musun canım..eğer sabah tam buğday ekmeği yersen ve magnezyum içersen kabızlık yapmıyormuş..bendede vardı doktor magnezyum verince bütün sorunum geçti hatta kan ilaçlarına rağmen olmuyorum maşaallahBende çok hareketsizim. Yediğin şeylerde kabızlığı engelleyici bir şeyler var mı? Ben olduğu zamanlar yulaf yiyorum. Suyu çok içiyorum. Ama hareketsizim. Bende de hemoroid var. Hattan geçen hafta kabızlık olmamasına rağmen baya kanama yaptı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?