- 18 Şubat 2019
- 3.946
- 4.862
- 133
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #40.061
Evet canım özelde bence de çoğu şeyin hastanede olması gerekir ben de şimdi sizin gibi minimal hazırlıycam yoksa bavulu götürcektimÖzelde mi doğum? Zaten hastanede havlusu tuvalet kağıdı hasta bezi terliği herseyi var. Altı üstü 1 ya da 2 gece. Bebekte sürekli üst değiştireyim demiyor uyuyor bolca. Çok gerekn şeyi yanındakiler getirir hemen.
Tabi tabi yeter. Hastaneyle bir konuş zaten bilgilendirir.Evet canım özelde bence de çoğu şeyin hastanede olması gerekir ben de şimdi sizin gibi minimal hazırlıycam yoksa bavulu götürcektim
O kadar hayata bağlı olsam yeterArkadaşım nevresim takımı koymuştu kendine 2 takım asla ama asla aklıma gelmez
Ya otele hiç mi gitmediler hiç mi kimse demedi yapmayın etmeyin. Dememiş demek kiO kadar hayata bağlı olsam yeter
Ama evde oturmamakla dışarda oturmamak aynı değil işte canım. Evde ne kadar hareketli olursan ol fark etmiyor.Ben de hiç oturmuyorum aslında. Ama yapı galiba.
Bence yok. Şırınga ilk zamanda çok daha kolay. Akıyor her yere bulaşıyor kasık biberon. Sonra zaten onunla içemez normal biberon verirsin gerekirse.Kızlar bu e bebek ucuz bi kaşık biberon çıkarmış almak mantıklı mı ihtiyaç var mı ona?
Yok canim ya . Hergün muhakak 30 dk yürüsüm var. Çocuğu okuldan alıyorum.Ama evde oturmamakla dışarda oturmamak aynı değil işte canım. Evde ne kadar hareketli olursan ol fark etmiyor.
Peki şırıngayı da kendiniz mi götürdünüz ? Biberon emzik gibi onu da sterilize etcez mi?Bence yok. Şırınga ilk zamanda çok daha kolay. Akıyor her yere bulaşıyor kasık biberon. Sonra zaten onunla içemez normal biberon verirsin gerekirse.
Bu süreçte çeşitli kalp hastalıkları olan pek çok aileyle tanıştık. Aynı derdi paylaşan insanlar bir sekilde buluyor birbirini. Böyle biriyle tanışan es dost bilgi almaları icin telefonumuzu veriyor bazen. Ama tanıştığımız herkes şu an iyi. Kimi operasyon geçirdi, kimine gerek kalmadı takip ediliyorlar. Ilk duydugumuzda dünyamız kararmıştı, bir tek bize olmuş gibi gelmişti. Ama o kaddaar yaygınmış kii. Ve geldi geçti çok şükür. Sizin de inşallah hic bir sıkıntı yaşanmadan gelir geçer. Ihtimallere takılıp hiç canınızı sıkmayın. Bu hayatta yeterince incelenecek olsa herkes bir hastalığın adayıAyrıntılı ultrason da belirli bölgelerde doku bozukluğu görüldü, başka bir perinatologa teyit ettirdik kromozomal hastalıklar sebep oluyor diye onun içinde araştırdık falan, bebek kardiyologu bunun kromozomlarla alakalı olmadığını kalp hastası adayı olduğunu söyledi.
Kuzenimde açık kalp ameliyatı olmuştu delik bir kalple doğup 12 yaşında, süreci biliyorum anne için zor ama çocuk sonrasında gayette sağlıkla büyüyor
Bende sizin sürecinizi merak ettim belki geçebilir belki ilerleyebilir belki sabit kalabilir hiç belli olmuyormuş çünkü.
Sağlıkla gelsinler artık teknoloji ilerledi tüm imkanlara sahip doktorlar ve hastaneler mevcut yaşayıp göreceğiz
Canım her özel de aynı olmuyor. Benim ki de özel ama hiç bir şey vermiyorlar.Özelde mi doğum? Zaten hastanede havlusu tuvalet kağıdı hasta bezi terliği herseyi var. Altı üstü 1 ya da 2 gece. Bebekte sürekli üst değiştireyim demiyor uyuyor bolca. Çok gerekn şeyi yanındakiler getirir hemen.
Hastaneden verdiler mamayida onlar verdi zaten. Steril etmedik zaten steril onlar paketli diye. Hemsireler öyle verdi bizde devam ettik evde sonra süt tam gelince gerek kalmadi. Sonra gerektikce biberon verdik ara ara.Peki şırıngayı da kendiniz mi götürdünüz ? Biberon emzik gibi onu da sterilize etcez mi?
Yok valiz değildi 70 li bez 3 paket ıslak mendil vs onları kınadık aslindaCanım her özel de aynı olmuyor. Benim ki de özel ama hiç bir şey vermiyorlar.Valiz kinanmis ama ben ilk çocukta minik bir valiz götürdüm. Ama valizin gerçekten minik kare kabin boy minik valizlerden. Omuza asılan çantalardan evde hiç yok sevmem. Eskiden çok seyahaat ettiğim için içinde kiyafetler burusmasin düzenli dursun diye valiz tercih ettim hep. Ama tabi 3-5 bebek bezi birer yedek kıyafet dışında ben de gorurmedim. Üstümde elbise ve ayağımda terlikle gittim doğuma. Gerçi sonra 3 gün kaldım.
Öyle Allah var ben oturdum.Yok canim ya . Hergün muhakak 30 dk yürüsüm var. Çocuğu okuldan alıyorum.
Yapı demek ki gerçekten.
Misal sen oturarak almışsın 15 kilo.
Ben senin gibi otursaydım 20 kilo olmuştum heralde şimdiden
Tamam canım hastaneden bilgi almak lazım demek ki ne veriyolar ne vermiyolar ona göre de bazı şeyleri ayarlamak lazım demek kiHastaneden verdiler mamayida onlar verdi zaten. Steril etmedik zaten steril onlar paketli diye. Hemsireler öyle verdi bizde devam ettik evde sonra süt tam gelince gerek kalmadi. Sonra gerektikce biberon verdik ara ara.
Biliyorum canımYok valiz değildi 70 li bez 3 paket ıslak mendil vs onları kınadık aslindayani abartmaya gerek yok anlaminda.
Doğduğunda 5mm idi, yarim santim. Dedikleri gibi normalde kapanıyor bunlar. Bizimkiler biraz inat etti. Eğer doğduğunda vsd ile doğarsa iyi bir doktor bulup sıkı takibe girin yeter. Bu çocukların delikleri kapanana kadar enfeksiyon kapmamalari gerekiyor, bu cidden önemli. Mevlut, bebek görme gibi şeyler riskli. Ama zaten yaz bebesi olacak bizimkiler, hastalanmalari daha zor. Umarım doğduğunda kapanmış olurBizim de detaylıca sanırım bir buçuk milimlik bir delik var. Vsd yazmışlar. Üstünde durmadılar kapanıyor diye. Doğum sonrası eko çektirip bakarsınız durumuna dediler yine de takipte olmak lazım. Doğuma kadar da kapanabilirmiş. Sizin vsd kaç mmdi? Maşallah sağlıklı olduktan sonra geçip gidiyor işte bunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?