- 9 Temmuz 2021
- 11.418
- 24.271
- 348
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #40.221
Benmde ivir zivir hersey bitti kabasi kaldi halisi perdesi besigi dolabi bayrama kadar odayi kurmaya caliscam baklmValla ben 4. Ayda aldım beşiği dolabı , şimdi aynı beşik dolap 10bini geçik olmuş şaşırdımmm cidden bu devirde ne alırsan kâr diğer ay çok fazlaaaaa oluyor.. şuan benim ıcıt zıvır kaldı,
Kapı süsü lohusa kıyafetim flnnn , alırsam da ekstradan kombinli kıyafetler alırım3 ay boştayım illa bişiler alırım
Canım normal doğum yaptım ama yinede banada o önlğkten giydirdiler, yani gecelik çok elzem al yanına ama doğumdan sonra giyersin onu bence sanada giydirirler ameliyat önlüğü ilkinde giydirmemişlermiydi ki? Şaşırdım şuanDogumda ne giyeceğim olayıni daha yeni düşünmeye başladım. Normal dogum için askılı ve kısa gecelik. Alt taraf kolayca yukarı kaldırılmalı ve doğar dogmaz göğsüme yaslamak için ya askılı olmalı ya da önü açılmalı. Direk tene temas edebilecek şekilde olmalı yani.
Sezaryen olacak olursam da, zaten ameliyathanede kıyafet yok, tek kullanımlık bir şeyler var. Odaya geçince yaz da olsa üşürüm diye düşünüyorum Çünkü ameliyathane soguk. O yüzden üzerine alacak pofidik yumuşak ceket tarzı bir şeyler ve bol-genislemeye müsait atlet.
Altıma bir süre bir şey giymem herhalde. Kendime gelip o ilk ayağa kalkma denemesinden sonra yüksek belli hamile pijamasi giyerim.
Valla ben oldum. Evde eşim ve oğlum Covid oldu. Bana bulaşmadi. Sonra yine oğlum Covid oldu bulasmadi. Ne bilim bende koruyuculuğu işe yaradı sanırım.Ben aşı olmadım o kadar çok aşı konuşuldu ki bu kadar konuşulmasaydı çoktan olmuştum ..
Yüzde yüz katılıyorum. Erken falan demeyip alanlar bence şuan her anlamda karda.Valla ben 4. Ayda aldım beşiği dolabı , şimdi aynı beşik dolap 10bini geçik olmuş şaşırdımmm cidden bu devirde ne alırsan kâr diğer ay çok fazlaaaaa oluyor.. şuan benim ıcıt zıvır kaldı,
Kapı süsü lohusa kıyafetim flnnn , alırsam da ekstradan kombinli kıyafetler alırım3 ay boştayım illa bişiler alırım
Ben giymedim önlük filan.Canım normal doğum yaptım ama yinede banada o önlğkten giydirdiler, yani gecelik çok elzem al yanına ama doğumdan sonra giyersin onu bence sanada giydirirler ameliyat önlüğü ilkinde giydirmemişlermiydi ki? Şaşırdım şuan
Aynen ben de onu merak ediyorum dogum esnasinda gecelikle olmuyoruz degil mi ilk gebeligim dumur olup kalmak istemiyorumCanım normal doğum yaptım ama yinede banada o önlğkten giydirdiler, yani gecelik çok elzem al yanına ama doğumdan sonra giyersin onu bence sanada giydirirler ameliyat önlüğü ilkinde giydirmemişlermiydi ki? Şaşırdım şuan
Ya arkadaşımda çok acele yaptı doğumunu oda üstünde tunik altındaki taytı çıkartttırmışlar öylece anca yetişmiş.Ben giymedim önlük filan.Üzerimde bol Buldan bezi askılı bir elbise vardı. Hastaneye onla gitmiştim. Çamaşırını cikartirdilar. Doğum elbiseyle oldu. Gerçi ben hastaneye gittim. Çocuk yarım saat sonra doğdu. Sonra da gecelik giydim mecburen. Çünkü doktor gelip gelip bakti dikislere
Yok yok valla bana o sancımda kötü halimde bile canım ebem sevgi ebeciğim geldi itinayla soydu beni ameliyat önlüğünü giydirdi ben sancım artsın diye dolaşırken ablam sırtıma sabahlığımı geçirmese arkam açık gezeceğim öyle koridorda falanAynen ben de onu merak ediyorum dogum esnasinda gecelikle olmuyoruz degil mi ilk gebeligim dumur olup kalmak istemiyorum
Hee o da iyiymisBen giymedim önlük filan.Üzerimde bol Buldan bezi askılı bir elbise vardı. Hastaneye onla gitmiştim. Çamaşırını cikartirdilar. Doğum elbiseyle oldu. Gerçi ben hastaneye gittim. Çocuk yarım saat sonra doğdu. Sonra da gecelik giydim mecburen. Çünkü doktor gelip gelip bakti dikislere
Yok yok valla bana o sancımda kötü halimde bile canım ebem sevgi ebeciğim geldi itinayla soydu beni ameliyat önlüğünü giydirdi ben sancım artsın diye dolaşırken ablam sırtıma sabahlığımı geçirmese arkam açık gezeceğim öyle koridorda falan
Şuan bu aşamada kocam nerde acaba diye düşünmedim değil
Ben normal yapmadım ama arkadaşım demişti ki sürekli gelip gidip alttan kontrol ediyorlar. O yüzden açılma başladıktan sonra elbise mantıklı. Düşün ki bebek aniden geliverdi, hani derler ya saçı görünüyo falan, pijama çıkarmakla uğraşılmazNormal dogum olursa gecelikle mi giriyoruz dogumhaneye
Çabucak demeyelim de aslında sancım sabah başladı. İnat edip hastaneye gitmedim.Ya arkadaşımda çok acele yaptı doğumunu oda üstünde tunik altındaki taytı çıkartttırmışlar öylece anca yetişmiş.
Ah bide kızın ilki sezaryen 2.ci normal olmuş falan acil olunca sanırım olabiliyor ama normalde giydirirler diye düşündüm
Çabucak pırt diye doğurabilenler sizede kalpten bir
Neyse 2. Kolay olur belki
Ben bi de öyle elbise gecelik mi alsam o zaman gereksiz geliyordu ne hikmetseBen normal yapmadım ama arkadaşım demişti ki sürekli gelip gidip alttan kontrol ediyorlar. O yüzden açılma başladıktan sonra elbise mantıklı. Düşün ki bebek aniden geliverdi, hani derler ya saçı görünüyo falan, pijama çıkarmakla uğraşılmaz
Ya bişi diyim mi çok acı çektim bitsin artık dediğim anlar oldu falan, kuru kuru çatır çatır doğurmuş biri olarak söylüyorum bunu suyum sabah gelmişti.arkası acık demi ya onlarin allahım o an ne yaşayacagim acaba ebe çok onemli gercekten.
Büyükler kalmış seninnnn eğer kenarda varsa yada taksit imkanı halledilirrrr onalrda 1-2 günlük iş aslında içine inen olduğu şekilde.Benmde ivir zivir hersey bitti kabasi kaldi halisi perdesi besigi dolabi bayrama kadar odayi kurmaya caliscam baklm
Yaaaa şubat zamanı güzel indirime girdi bende ozman aldım çoğu şeyi, geçen bende hediye çeki için gittim kendime aldım hep amaaaa onlar bile pahalıydı mecburen almak zorunda kaldım teker teker indiirme düşsünde alıyım yapamazdım, bu zamanda cidden aaaa alıyım diyip hemen kapıp alıcann , aman diğer aya bırakıyım asla olmazYüzde yüz katılıyorum. Erken falan demeyip alanlar bence şuan her anlamda karda.
Aldığım herşey en az 2 kat olmuş bugün ebebekteydim hediye çeki kampanyasıyla alışveriş yapayım biraz dedim şaşkınlık içerisindeyim.
Bebişe pek bişi kalmamıştı benim eksikleri vardı Lohusa malzemeler vs bide kızıma tshirt şort aldım ay inanamıyorum bebek ürünleri kıyafetleri herşey herşey uçmuş.
Koku yatması için kullanmayı planladığım Bi alet vardı nemlendirici 1500₺ olmuş 500 falandı
Elbetteki vazgeçtim canım tütsülerime sağlık
Bende bile isteye evde çektim son 24 saat doğumu başlamıştı, allahtan öyle bir şey olmadı ama bunda daha kolay olabileceğini ön görüyor herkes o yüzden cesaret edemem sanırım evde beklemeye, ilki cahil cesareti miydi neydiÇabucak demeyelim de aslında sancım sabah başladı. İnat edip hastaneye gitmedim.Son dk gidince doktor bakamayip çocuk bir anda çıkınca çok yırtılma oldu. Anestezi uzmanini da beklemeden dikmek zorunda kaldı doktor.
Doğru bak şimdi söyleyince hastanede normal doğum yapan arkadaşım önlük giymiş olabilir. Hayal meyal hatırladım. Benim Izmir'de gideceğim doktor (Volkan Dede) baktim da kimseye giydirmemiş o önlüklerden. Herkes kendi kiyafetiyle doguruyor instagraminda var zaten bi sürü kişinin doğumu. Ben de o yüzden giymem, kısa gecelik tarzı giyerim. Hatta suda doğum yapanlar direk sadece üstte atletle yapıyor. Altta bir şey yok. Benim ssvd olduğundan suda tercih etmedim.Canım normal doğum yaptım ama yinede banada o önlğkten giydirdiler, yani gecelik çok elzem al yanına ama doğumdan sonra giyersin onu bence sanada giydirirler ameliyat önlüğü ilkinde giydirmemişlermiydi ki? Şaşırdım şuan
Sanırım hastaneden hastaneye değişiyor. Benim doktorum önlük giydirmemis hic normal doğumlarda. Herkes kendi kiyafetiyle. Ama o arkasi açık ameliyat öldüğünden giyen arkadaşım da var. 8 yıl önce Ordu'da özel hastanede yapmıştı doğumu, ameliyat önlüğü giymişti, sonradan hatırladım.Aynen ben de onu merak ediyorum dogum esnasinda gecelikle olmuyoruz degil mi ilk gebeligim dumur olup kalmak istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?