Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273

Valla bazen tam gossumun altında tepiyo. Ağzımdan çıkacak diye korkuyorum bazense göbek deliği hizasında. Her yerde hareketlilik var. Kimil kımıl geziyor balık gibi

Aynen öyle basi asagida muhtemelen ayaklarıyla vuruyor göbek üstüne

Ayakları yukarıda başı asagidaymis Dr dedi göbek üstü vuruyor hafiften tık tık

Benim hiç belli olmuyor. Göbekten de aşağıdan da. Kafa aşağıda ama kafa atıyo sanki

Bazen telefona bakarken elimi karnıma dayıyorum öyle bir vuruyor ki telefon zıplıyo
Anlaşıldı karnı komple bebeğe tahsis ettik demek ki artık

Sen bebenin adını Aslan koydun galiba

Aslında gerekli değil çokda işte heves ettiö bi kaç video foto çekicem o şekilde sırf o yüzden yani yoksa gereksiz
Dediğim gibi takımlarada baktım battamiye yastıksa baya maliyetli vazgeçtl ondan şuanki şimdilik yeter

Biz de bugün doktora gittik .28.haftada 1130 gram ve 37 cm olmuşuz Kafası göbek çapı haftasiyla uyumlu çıktı. Ben biraz kilo almışım 3 haftada 2 kilo almışım. Şeker ve karbonhidrati abarttigim için.Artik doğuma kadar kendime yasakladım.Gogsum aciyordu
Krem süreyim mi dedim .doktor erken dedi .göğüs ucu rahmi etkiliyormus aklınızda bulunsun .yürüyüş yapmazsan insulin direncin artar ve daha çok yemek yemek istersin dedi .Bir de şunu sordum .dedim ki hani şon zamanlar yemek ye ki bebek de büyüsün diyorlar ,ilk haftalarda ihtiyaç yok kanla besleniyor ama son haftalarda yemek gerekiyor dedim .öyle bir şey yok dedi ..Sen yine normal yemene devam et dedi .

Gözün aydın canım maşallah bende dün gttim gramina gram aynıydı 1130 Gr di kiloda sen zaten çok almamisdin takılma yani.bu haftalarda kilo alışı hızlanıyor sanırsam bende almisim.yedigim icdigimide abartmadim hicbi sekilde.boyle düşünürsen strese girersin yapma bence son zamanlar elde değil alcaz çünkü bebekler çok hızlı buyuyolar artık.

Siz bence çok iyi almışsınız :) Ben toplamda 13 kilo aldım :/ İştahım aşırı arttı :) umarım doğumdan sonra verebilirim

Canım sen dikkatli beslensende bu haftalar mecbur artacak. Doğuma kadar rahim 1 kg oluyor zaten. E bebeğin kilosu. Plesenta Suyu göğüsler biraz da su tutuyordur vücut. Geçen bir uygulama da okudum bu saydığım şeylerin toplamı 9 kg tutuyormuş. Bunlar doğumdan sonra hop geldiği gibi gidiyor. Ben ilk gebeligimde ilk 3 ay kg almadım. Sonra toplam 9 kg aldım. Doğumdan 3-4 gün sonra tartildigimda 10 kg gitmişti. Tabi fazla yemeye gerek yok sadece aç kalmamak önemli. Yürüyüşü de düzenli yaparsan süper olur.

Yok ben yemeyi son 1 kaç haftadır abarttım. Şu idari izin kalkınca çok taktım ama iyiki kalkmış diyorum yoksa ben fil gibi olurdum .koca bir borcam biskuvili pasta yedim .geçen gün tatlı yaptım adını söylemeyim.cok ekmek yedim .hak ettim yani Büyük bir bebek olmayacaklar galiba .Sağlıklı olsun da büyüğü küçüğü önemli değil

Evet ama doktorum dikkat edelim dedi .Ben de yedim şimdi Allah var .Valla iyi yedim bu arada doktor demir ilacı verdi .çünkü illa düşüyormuş onu da kullanacağım.

Sen normal yemeye calis canım olabilir öyle arada canın sıkkın olur bişey olur olabilir yani.ama kafanda da çok büyütme zaten çok almadın.abartma yeterli. Kesinlikle öyle bebek saglikli olsun gerisi hiç önemli değil dünyaya gelen büyüyor çok şükür ki

Aynen öyle can sıkmaya gerek yok .çok şükür bu haftalara geldik ya insanlar sonrasında nasıl da kilo veriyor bizler de veririz

Evet ama doktorum dikkat edelim dedi .Ben de yedim şimdi Allah var .Valla iyi yedim bu arada doktor demir ilacı verdi .çünkü illa düşüyormuş onu da kullanacağım.
Tabi demir önemli. Neyse olur arada bundan sonra daha dikkat edersin daha fazla artmaz inşallah. Fazla kacirdiginda hemen yürüyüşu arttır. En azından dengeler. Ben hamilelik yokken her öğle tatilinde çıkıp yürüyordum. Ama hareket kısıti olunca yürüyüşlere veda etmek zorunda kaldım. Bir önceki hamileliğimde de hem oglen hem akşam yürüyordum. İşyerinde filan asansore binmeyip yavas yavaş çıkıyordum. Doğum yaptığım gün bile o kadar çok yürüdüm ki. Çocuk pıt diye cikiverdi.
Söyle tabir edeyim. Ankara'yı bilenler için bir ölçü olsun. Kurtulustan Kızılay'a yürüyüp Kızılay avmyi gezmiş bir mesafa kat ederek AVM gezdim. Nerdeyse sokakta doğuracakmisim.

Siz bence çok iyi almışsınız :) Ben toplamda 13 kilo aldım :/ İştahım aşırı arttı :) umarım doğumdan sonra verebilirim
Valla benim dayımın esi 70 kilodan 110 kiloya çıktı. 1 kazan yemeği 1 öğünde yiyordu .şimdi o kadar zayıf ki .insanın yedikçe yiyesi geliyor hele ekmek yiyince benim gözüm dönüyor. Suçu ekmeğe buluyorum .Ben kilo almadığım zamanlarda da böyle yiyordum .ama ne zaman sabahları sandviç yapmaya başladım o zaman aldım.
Aman almışız işte ne yapalım. Bundan sonra az yeriz

En sevdiğim yürüyüş güzergahıevet galiba o yüzden son haftalarda bol bol yürüyüş yapın diyorlar .ise gidince de zamanım olmuyor ama artık öğle aralarında en az bir yarım saat yürüyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…