- 28 Eylül 2013
- 8.292
- 15.637
- 448
- 35
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #41.581
Ev akarı alerjisi ikisinde de var ve çok zor.Tam onu söyleyecektim. Kzıımında ev akarına alerjisi çıktı.
Sadece kuru temizlik yapmak, haftada en az 2 gün elektrikli süpürge ile ev süpürmek, olabildiğince az perde ve halı kullanmak, her şeyi 60 derecede yıkanabilir almaya çalışmak, evde nemli bir şey olmasına izin vermemek, kurutma makinası, sürekli ev havalandırmak...Ev akarı alerjisi ikisinde de var ve çok zor.
Evet tanı alerjik astım kondu işteEv akarı alerjisi ikisinde de var ve çok zor.
Hergün süpürge acıyorumSadece kuru temizlik yapmak, haftada en az 2 gün elektrikli süpürge ile ev süpürmek, olabildiğince az perde ve halı kullanmak, her şeyi 60 derecede yıkanabilir almaya çalışmak, evde nemli bir şey olmasına izin vermemek, kurutma makinası, sürekli ev havalandırmak...
Hayatımın rutinleri.
Doktorun öyle dediyse sıkıntı yok canim.ama peçete de bile görünce bi garip oluyorum benSilince de geliyor benim. Ama vücudumuzdaki kan çok fazlaymış, olabilir korkma dedi.
Ölçmüyorum aslında kontrolden kontrole ama genel olarak düşük çıkar tansiyonum. Şimdiye kadar hiç tansiyon problemim olmadı
Ay geçmiş olsun size de. Ne zaman geçmişti peki?
Ah inşallah benim 9 Ay sürmezHamilelik boyunca devam etti. Kan basincimizin artmasiyla alakalı herhalde. Bazen çok kanıyor bazen de sadece ağzıma kan kokusu gelince ya da burnum kaşınıp hapşırınca anlıyorum.
Hem de ne garip olmak, geçici olsun tek isteğim oDoktorun öyle dediyse sıkıntı yok canim.ama peçete de bile görünce bi garip oluyorum ben
Doğru diyosun canim bu vakitlerde arkadaşlar yükleme yaptırdı demekki bu haftalarda yükselmesi normal.Ben de endokrin doktorumla görüşeyim bari,çok zaman oldu aynı dozda devam ediyorum.Canım 99 çok sayılmaz. Hamilelik ilerledikce şeker de ilerliyor. Benim ilk zamanlar aşırı düşüktü. Yeme düzenimi hiç degistirmedigim halde şimdi sabah acliklarim 107-110 hatta bir gün 130 çıktı. İnsülini düzenli arttırıyorum. Zaten doktorum da son zamanlara doğru insülini iyice arttirricaz dedi. Ben bu rakamları gösterince de abartma 200 açlıkla gelen hamileler var. Bu rakamlar bu aylarda normal dedi. Ama sana önerim kendine hakim olamiyorsan. Olmadığın öğünden sonra mutlaka yürüyüş yap.
Bilmiyorum canım. İlacı gerekmedikçe zorunlu bulmuyorlar her halde. Kan tahlili yapıyorlar. Kızımda 7 aylık dım tan tahlili sonucuma göre B12 vermişlerdi sadece. Ben burda hanımların kullandığı ilaçları okuyorum bazen bunlar ne için diye soruyorum kendime. Aslında ihtiyacım yok ise ben ilaç kullanmayı tercih etmem zaten.
Canım burda et ucuz ve çok yiyorum ama inan etin tadı yok. Kavurma yapıyorum et değil sanki. Eskiden kırmızı et kavurunca ekmeği onun yağına batır ye miss gibi idi. Hiçbir şey in tadı yok. Haklısın. İşte doktor ne verir önerir ise onu ben alırım da.Takviyeler ilaç değildir. Ağrı kesici parasetamol falan vermiyorki doktorlar.
Ayrıca dört mevsim yaşayan bir ülkede olduğumuz halde d vitamini ve kansızlık gibi problemler hiç bitmez. Özellikle kadınlarda..
Bebek zaten alacağını alıyor doktor anne güçsüz kalmasın diye veriyor vitamin..
Şu anda yediğimiz sebze ve meyveler et tavuk ürünleri besleyici özelliğini kaybetti. Resmen posa yiyoruz. Hiçbir şeyin eski tadı ve kokusu var mı? Yok..
Ben lohusayken daha çok ihtiyaç duydum mesela takviyeye. Vitamin kullanmaya devam edeceğim doğumdan sonra..
Benim oluyor korkma bazen bebek yapıyor bazen bebek yokken de oluyor gibi ya da ben hissetmiyorum hareketini geçen dr söyledim o da anlam veremedi gaz sancısı sızısı gibi hatta 2 gün sürdü anlık acıyordu ama sürekli oluyorduNeredeyse öğlenden beri sol kasığımda bacak birleşimine yakın yerde ağrım var tek taraflı kasık ağrısı neden olur yaşayan varmı birde minik minik hareket hissediyorum ağrıyan kısımda acaba bitarafını mı dayadı da pozisyonu gereği ağrı oluyor yada ciddiye alınacak bi durum mu tecrübeli anneler ?
Aynı durumdayım. Özellikle süpürme ve kurutma en çok etkililer bence. Hergün süpürülüyor ev. Baya azaldı çok şükür büyüdükçeSadece kuru temizlik yapmak, haftada en az 2 gün elektrikli süpürge ile ev süpürmek, olabildiğince az perde ve halı kullanmak, her şeyi 60 derecede yıkanabilir almaya çalışmak, evde nemli bir şey olmasına izin vermemek, kurutma makinası, sürekli ev havalandırmak...
Hayatımın rutinleri.
4 aylikta olabilirdikKız ne kuyruğu daha 3 ay var
Canım burda et ucuz ve çok yiyorum ama inan etin tadı yok. Kavurma yapıyorum et değil sanki. Eskiden kırmızı et kavurunca ekmeği onun yağına batır ye miss gibi idi. Hiçbir şey in tadı yok. Haklısın. İşte doktor ne verir önerir ise onu ben alırım da.
Doğuma 82 gün kalmış .tövbe bismillah
2 haftayı da çıkarırsak 67 gün
Tövbe tövbe
Hamileliğin her anı öyle stresli ki …4 aylikta olabilirdikkaldi surda 10 hafta işte
Amin insallah canimHamileliğin her anı öyle stresli ki …
Benim önüme mesela yazı veya video paylaşımları olsun hep “erken doğum hikayem şöyle başladı” diye oluşan paylaşımlardan denk geliyor .
İnan moralimi bozmamak için hep es geçiyorum .
Her ne kadar sağlıklı gebelikte geçirsek herşey Allah esirgesin altüst olabilir . Gece ani gelen su bile tamemen hayatımızı mahfedebilir ..
Dua edelim hep birlikte inşAllah …
Bu sayfanın zamanı gelip milad olunca bile, güzel bitmiş anı hikayeleri kalsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?