- 19 Eylül 2016
- 2.723
- 6.210
- 158
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #41.681
Düz kafa yastığına hiç ihtiyaç duymadım zaten boğulma ihtimaline karşı özellikle ilk aylar yan yatırıyosun sonrasında da kafa sertleşiyor düzleşmiyor. Reflü yatağı yan ve hafif yüksek yatırma açısından kolaylık sağlar her bebekte reflü olacak diye bir şey yok ama boğazına birşey kaçma korkusu oluyor tabi yeni doğan bebekte. Ben diğer kızlarımda hafif yan yatırıp sırtını bebek yastığına dayıyordum aynı işi görüyordu şimdi chicconun anne yanı zaten reflü için dikleştirilebiliyor gerekirse öyle kullanırım. İlk bebeğinse reflü yatağını alabilirsin arkasına yastık vs düşünmektense hazırını kullanmış olursun ucuz bişey zaten ama düz kafa yastığı bence gereksiz.Tecrubeli anneler,
Duz kafa yastığı ve reflu yatagi almali miyiz?
Canım bende önce gebelik şekeri çıktı. 9 sene önce. Doğumdan sonra hemen gidemedim ama 1 sene sonra yine şeker yüklemesi yaptırdım. İnsülin direnci çıktı. Bende matofin glifor 4-5 sene kullandım. Benim düzenli kullanmaya devam etmemi istedi doktorum. Sonra gebelik düşünüyorum deyince vücut önden alışsın diye insülin verdi. 3.5 sene önce yaklaşık. Ama gebelik gerçekleşmedi.Canım günaydın
Senin diyabet mi var senelerdir kullanıyorum dedin.
Ben 1 sene glifor kullandım insulin direnci icin yani diyabet değilim aslında.Tedaviyle hamile kalınca insuline geçtim,çünkü açlık sekerim özellikle de sabah 120 faln cikiyodu.Endokrin doktorum 100 u geçmesin dedi.Belli bi süre kontrol ettik dozları ayarladik.sabah 12 akşam 24 olarak.Sabah sekerim hep yüksekti benim de.En son saglik ocağında 99 cıktı.Bunu doktoruma bir yazayım.
Biberon ve emzik almayan bebek çoookk zor o yüzden hastanede hepsini ağzına tepicem emziğin biberonun çeşit çeşit markasını aldım illaki birini tutması lazım yoksa kafayı yerimİlk bebekte aman dedim vermeyeyim ne gerek var emsin bol bol. O kadar zorladı ki disarda vs ilk tutmayinca tutmadi bir daha annem cok uğrasti ama olmadi. Sonra ikincide hastanede emzik verdim7 ay civarı bıraktı. Uykuya vs emzikle geçiyordu. Şimdi yine vereceğim tutmazsa farklı markada dener uğraşırım çok rahat ettiriyor.
Benim görümcem yapmam dediği ne varsa yapmıstıİlk bebekte aman dedim vermeyeyim ne gerek var emsin bol bol. O kadar zorladı ki disarda vs ilk tutmayinca tutmadi bir daha annem cok uğrasti ama olmadi. Sonra ikincide hastanede emzik verdim7 ay civarı bıraktı. Uykuya vs emzikle geçiyordu. Şimdi yine vereceğim tutmazsa farklı markada dener uğraşırım çok rahat ettiriyor.
Göğüs pompası olarak mochi yi almayı düşündüm ben de herkes memnun.Göğüs pompası avent tekli elektrikli almıştım
6 ay hem emzirdim hem sağdım.
Ama bunda o kadar enerjim olacağını düşünmüyorum
Göğüs kremi boşuna aldım ben.cunku sürdükten sonra çocuğu eksilebiliyorsun sorun olmuyor öyle hatırlıyorum. Ama benim içine sinmedi 3 kez kullanmışımdır en fazla.
Göğüsü silmeden çocuğu emzirmedim
Doğal olarak bir anlamı kalmıyordu bana Gore.
O yüzden krem almayacağım
Ana kucağı benimki durmamıstı içinde başkasına vermiştim:)
@Morkahve d sen öğünleri hep aynı saatte mi yapıyorsun
Ben battaniye katlayıp koymuştum oğlumda. Ama İncecik bir yastık kullanmıştım.Yatağın baş kısmını yükseltiyoruz dimi canim
Yastik kullanılmıyor değil mi ilk zamanlarda,zaten baş kısmını yükselirsek gerekte kalmaz
Korkum o zaten canim boğazına bisey kaçarsa diye.evet ilk çocuğum ve tecrubesizim.tavsiye icin teşekkür ederim.gerek görürsem bebiş dogduktan sonra alıcamDüz kafa yastığına hiç ihtiyaç duymadım zaten boğulma ihtimaline karşı özellikle ilk aylar yan yatırıyosun sonrasında da kafa sertleşiyor düzleşmiyor. Reflü yatağı yan ve hafif yüksek yatırma açısından kolaylık sağlar her bebekte reflü olacak diye bir şey yok ama boğazına birşey kaçma korkusu oluyor tabi yeni doğan bebekte. Ben diğer kızlarımda hafif yan yatırıp sırtını bebek yastığına dayıyordum aynı işi görüyordu şimdi chicconun anne yanı zaten reflü için dikleştirilebiliyor gerekirse öyle kullanırım. İlk bebeğinse reflü yatağını alabilirsin arkasına yastık vs düşünmektense hazırını kullanmış olursun ucuz bişey zaten ama düz kafa yastığı bence gereksiz.
Benim dişimde de ufacık bir siyahlık var . Iğne ucu gibiTüm gece diş agrisi çektim. 20 yaş disi cekilmesi lazim. Aradım ama dış hekimi cekim yapamayız şu süreçte idare edin dedi. İçmemek için direndim ama şimdi bir parol aldim umarım bir an önce toparlar.
Ben 6-7 aylıktım dişimi çektirdim antibiyotikte içtim hatta geçen buradan biri de çektirmişti neden çekilmesin ki sadece röntgen çekmek istemiyorlar hatta onu da çeken var koruyucu örtüsü varmış o da kanal tedavisinde lazım olan bişey.Tüm gece diş agrisi çektim. 20 yaş disi cekilmesi lazim. Aradım ama dış hekimi cekim yapamayız şu süreçte idare edin dedi. İçmemek için direndim ama şimdi bir parol aldim umarım bir an önce toparlar.
Kısa süre kullanılıyor ya ben artık almam ama ilk bebeğim olsa alırdım ileride yine bebeğim olunca kullanırım diye. Mesela misafirlikte falan uyudu yastık vs arama derdi yok götür yanında yatırKorkum o zaten canim boğazına bisey kaçarsa diye.evet ilk çocuğum ve tecrubesizim.tavsiye icin teşekkür ederim.gerek görürsem bebiş dogduktan sonra alıcam
Ya ne güzel son anda gelmiş mucizenCanım bende önce gebelik şekeri çıktı. 9 sene önce. Doğumdan sonra hemen gidemedim ama 1 sene sonra yine şeker yüklemesi yaptırdım. İnsülin direnci çıktı. Bende matofin glifor 4-5 sene kullandım. Benim düzenli kullanmaya devam etmemi istedi doktorum. Sonra gebelik düşünüyorum deyince vücut önden alışsın diye insülin verdi. 3.5 sene önce yaklaşık. Ama gebelik gerçekleşmedi.Ben artık vazgeçmek üzereyken birden gerçekleşti bu nedenle insülini kullanmaya başlayalı 3.5 sene filan oldu. Tabi diyabet hemşiremde 100 u geçme aclikta dedi. Ama doktorum bunlar çok yüksek değil korkma dedi. Benim durum böyle. Doğumdan sonra bırakırım tahminim insülini yine ilaca dönerim. Çünkü insülin de kilo aldırıyor sanırım.
Canım lanolin göğüs kremi işteGöğüs pompası olarak mochi yi almayı düşündüm ben de herkes memnun.
Göğüs kremi de silinmeyenler oluyomus yanlış hatirlamiyosam oyle bisey alırım belki.
Ana kucağı da babayjorn muadili var onu düşündük bakalım artık.
Tavsiyeler icin teşekkürler canim
Bende listerine hassasiyet için olandan kullanıyorum ama bebeğe zararı var mı acabaBenim dişimde de ufacık bir siyahlık var . Iğne ucu gibio ağrı yapıyor . Sanırım oraya dolu yapar doktor. İlk dolgun olacak olursa eger .
Listerine alkol bazlı olandan aldım
Gün-de 2 kere kullanıyorum baya işe yaradı ben de. Bebekten sonra giderim artık
Haklısın bi de o kısmi var ama alicam ben ise yarar elbet en azından emmedigi zamanlarda sürerim.emzirmeden önce yıkarimCanım lanolin göğüs kremi işte
Sılınmeyenlerden . Ama benim için rahat etmedi, silmeden emzirmedim.
Ağzımı iyice çalkalıyorum. Sonra da suyla calkalıyorumBende listerine hassasiyet için olandan kullanıyorum ama bebeğe zararı var mı acaba
Saat başı emzırdıgım icinHaklısın bi de o kısmi var ama alicam ben ise yarar elbet en azından emmedigi zamanlarda sürerim.emzirmeden önce yıkarim
AynenAğzımı iyice çalkalıyorum. Sonra da suyla calkalıyorum
Artık o kadardan bisi olmaz.
Takmıyorum.
Yani cekilebilir ama idare et dedi hem kadın doğum hem dış hekimi biraz bekleyelim bakalım.Ben 6-7 aylıktım dişimi çektirdim antibiyotikte içtim hatta geçen buradan biri de çektirmişti neden çekilmesin ki sadece röntgen çekmek istemiyorlar hatta onu da çeken var koruyucu örtüsü varmış o da kanal tedavisinde lazım olan bişey.
Alkolsüz olandan kullanıyorum bende birsey olmaz sanırım. Dün tatlı birseyler yedim ondan sonra oldu zaten muhtemelen o etkiledi.Ağzımı iyice çalkalıyorum. Sonra da suyla calkalıyorum
Artık o kadardan bisi olmaz.
Takmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?