Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
üçünden ben de aldım..depend,mochi göğüs pompası,lansinoh göğüs çatlak kremi:)
2 si kargoda gelir bugün yarın.
başka ne alsak acaba :) ben bezlerini, deterjanımı, emzik, pompa, biberon, ıslak mendil, mustela yenidoğan setini, kıyafetlerini aldım. Ne kaldı diye araştırıyrum :) eksik varsa banada söyleyin lütfen :)

Oyuncak işine girmedim henüz, devamlı okudum ilk aylar neler yapılmalı diye. Zeka kartları, oyun halısı, ayna, çıngırak falan önermişler bilemedim. Birrde daha kendime hiç bir şey almadım, ne emzirme sütyeni ne lohusa seti vs :)

başka ne alsak acaba :) ben bezlerini, deterjanımı, emzik, pompa, biberon, ıslak mendil, mustela yenidoğan setini, kıyafetlerini aldım. Ne kaldı diye araştırıyrum :) eksik varsa banada söyleyin lütfen :)
Deterjan almadım henüz ,unibaby sıvı deterjan almayı düşünüyorum.
bebek bakım seti lazım sanırım, içinde tarak tırnak makası dijital ateş ölçer vs var.
temassız ateş ölçer aldım zaten,bu bakım seti de pahalı bence belki tek tek almak daha mantıklıdır

Ben LCW den aldım. Eskiden de vardı. Bir de e-gebe nin sitesinden aldım. Çok uygun almıştım e-gebe den 39 TL ye ama büyük geldi. Normalde giydihiniz bedende alın yaziyordu. Ben bir beden büyük aldım. Büyük geldi gerinyolladm mecburen ve benim bedende olmadığı için alamadım. Oysa cıvıl cıvıl mavi pembe yeşil almıştım

Kızlar günaydın, dün tetanoz 2 yi oldum ve rutin sağlık ocağı kan testini. Şimdi sonuca bakıyorum. Açlık tokluk şekeri için ayrıca çağırdı ama ben devlete gideceğim zaten cuma günü şeker yüklemesi için.

Aç karnına alınan glukoz yani açlık kan şekeri referansın altında gözüküyor. Referans en az 74-106 benim 70 çıkmış. Bu düşüklük ne demek oluyor bilen var mı?

Canım aventin cam sızdırıyor demişler. Ben plastik olandan aldım. Gece gece düşürürum kırarım. Daha önce yapmisligim var. Uçlar her boyda değişebiliyor. Aynı biberonu farklı ucla kullanıyorsun. Ziyan olur diye düşünme. İlerde büyük delikli uç alır şu verirsin süt verirsin. Ne biliyim her türlü kullanılır bence. Bir de bu senin ilk çocuğun eğer kullanmazsa ikinciye saklarsin

LCw her mağazada aynı şey yok. Ben internetten 4-5 tane aldım. Denedim beğenmediklerimi geri yolladım.

Ayyy evet ya giymeye bişey bulamıyor insan ben tüm gün evde pijamayla çok mutluyum ama dışarıya çıkacağım gün kasvet basıyor .
Sen kg almadığın için aslında her türlü kıyafette kurtarıcı olabilir .

Ben 1 ay önce LCW dan bu taytı aldım .
Kumaşı penye , paneli fakat dışarıya pek uygun değil diz izi yapıp bollaşma yapıyor .
Ben artık elbiseden yanayım çünkü muayenler bundan sonra çatalla devam eder

Paylaşacağım görsellerdeki
Üstü beyaz giyimli mankende bulunan tayt penye ve önermem , 2 tarafında da lastik var ama dediğim gibi penye diz izi yapıyor bollaşıyor .

Üstü pembe olan mankendeki tayt ise çok şık cuk diye oturuyor ama yabi polyester karışımı var , bacakları falan topluyor , paneli değil . Denemeden almanı tavsiye etmem .

Trendyoldaki taytı ise ınstagram kullanıcı paylaşmış ve gayette yorumları güzel üstelik indirimde , işte buna bakabilirsin

Eklentiler

• 248A269B-9308-4621-8651-684F151B1E76.webp
    12 KB · Görüntüleme: 57
  • 21FB95A9-F62D-49B8-AAD5-67F31EA11126.webp
    30,4 KB · Görüntüleme: 58
  • 10F66C1B-AC8E-4452-A851-2FC79632D9DB.webp
    30,5 KB · Görüntüleme: 60
  • FF71E9DD-180D-455A-822A-2D9B7FC7689F.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 63
Kızlar selam, nasılsınız görüşmeyeli ? dün kendi doktorumun asistanına ulaşamayınca kızıp devlet hastanesinden randevu aldım şeker yükleme testi talep etmek için. Devlet hastanesinde şeker yüklemeye gönderilmeden evvel ultrasona alındım ve bebeğin ölçümlerinin geriden geldiğini gördüm. Devlet hastanesindeki doktor da o kadar rahat ki ben sorana kadar asla söylemedi ölçümler geriden geliyor diye, ama ben oğlumu görmek maksadıyla ekrana eğilip bakmıştım ve ölçümleri gördüm. Ultrasondan kalkınca sorun mu var diye sorunca söyledi geriden geldiğini. Bebeğim tüp bebek, şu ana kadar her şey yolundaydı, kilosu önden gidiyor diye söyleniyordu doktorum tosuncuk olacak diye. Ne oldu neden böyle oldu anlamadım. Çok üzgünüm..

26/5 olması gerekirken ölçümleri şöyle çıktı.
Karın çevresi- AC 25/0
Beyin kemiği- BPD 25/3
Uyluk Kemiği FL 24/5
Baş çevresi HC 25/2
kilo 875 gr 25/6

Aranızda benim gibi gerilik yaşayan annelerimiz var mı? doktorlarınız ne diyor ? ne yapmamız lazım

Canım normalde karşılıyor ama bazı markaları. eczane ye sormak lazım. Ben optima kullanıyorum 3 sene önce 25 TL fark vererek aldım. Ama biri evde dursun birini çantamda gezdiriyor diye 3 ay önce heosiburadsan 36 TL ye aynısından aldım. Bu cihazların stripleri pahalli asıl. Ama optimayi devlet karşılıyor. Striplerine hiç fark odemiyorum. Ama ucuna takılan lanset leri kendin alıyorsun. İnsülin igne ucu da aynı şekilde bazı markaları karşılıyor. Mesela nazfine vardı ondan fark vermiyordum. Ama o beni biraz acıttı. Bdfine aldım ondan biraz fark çıkıyor. İğne ucunu yazdirabilirsin. Cihazını değiştir bence optimayi karşılıyor.

lohusa seti değil de gecelik aldım sadece zaten doğum yaz ayı olucak sabahlığa gerek yok bence.
bir de evde de giyebileceğim önü düğmeli pijamalardan aldım 2 tane.
e bebekten emzirme sütyeni aldım
bi de emzirme atleti alıcam kendime ha bi de lohusa tacı sipariş edicem :)

ödem olmadığını nerden anlıyoruz ki?
Alt bacağımızın daha kalın bölgelerine parmağımızı bastıracakmışız. Çukurlaşma oluşuyorsa ödem var demekmiş.
Bir de 1 saat içinde en fazla 750 ml su içecekmişiz. Sonra 1-2 kez tuvalete çıktıktan sonra suya devam edecekmişiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…