- 12 Nisan 2019
- 2.211
- 3.337
- 133
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #42.241
Anladım canım.zaten doğuma kadar kullanıcam ya insülini ,alayım diyorum stribi bir kerelik daha cihazı değiştirmekle uğraşmaktansa.Canım normalde karşılıyor ama bazı markaları. eczane ye sormak lazım. Ben optima kullanıyorum 3 sene önce 25 TL fark vererek aldım. Ama biri evde dursun birini çantamda gezdiriyor diye 3 ay önce heosiburadsan 36 TL ye aynısından aldım. Bu cihazların stripleri pahalli asıl. Ama optimayi devlet karşılıyor. Striplerine hiç fark odemiyorum. Ama ucuna takılan lanset leri kendin alıyorsun. İnsülin igne ucu da aynı şekilde bazı markaları karşılıyor. Mesela nazfine vardı ondan fark vermiyordum. Ama o beni biraz acıttı. Bdfine aldım ondan biraz fark çıkıyor. İğne ucunu yazdirabilirsin. Cihazını değiştir bence optimayi karşılıyor.
Biraz düşük ama sıkıntı yaratmaz. Bu aylarda yükseklik problem çünküKızlar günaydın, dün tetanoz 2 yi oldum ve rutin sağlık ocağı kan testini. Şimdi sonuca bakıyorum. Açlık tokluk şekeri için ayrıca çağırdı ama ben devlete gideceğim zaten cuma günü şeker yüklemesi için.
Aç karnına alınan glukoz yani açlık kan şekeri referansın altında gözüküyor. Referans en az 74-106 benim 70 çıkmış. Bu düşüklük ne demek oluyor bilen var mı?
Bütün gün yatıyorum riskli gebelik sınıfında olduğum için 0 aktivite. Ankaradayım hava da henüz tam ısınmadı. Terleyecek bir ortam ve durum da yok amaAcaba terle mi atiyorsunuz
Yazamayabilir. Benim raporum var. Eczaneden direk alıyorum. Yazdirmiyorum. Rapor olunca sağlık ocağı yazar ama yoksa yazamayabilir. Bir arayıp sor bence.Anladım canım.zaten doğuma kadar kullanıcam ya insülini ,alayım diyorum stribi bir kerelik daha cihazı değiştirmekle uğraşmaktansa.
iğne ucunu sağlık ocağı yazar mı peki?
O zaman sular nereye gittiBütün gün yatıyorum riskli gebelik sınıfında olduğum için 0 aktivite. Ankaradayım hava da henüz tam ısınmadı. Terleyecek bir ortam ve durum da yok ama
kargom gelmedi son kullanma tarihini soru cevaplara bakmıştım 2023 yazıyordu ben dalinin kokusunu çok seviyorum en çokta onun için aldım..Kargon geldi mi canım sıkıntısız.. Son kullanma tarihleri nasıl
canım USG makinesine göre ölçümler değişebilir belki hemen üzüntüye kapılma ayrıca bazı bebekler biraz ileri bazılarıda geriden gider sonra ki haftalarda toparlar bence kendi doktorunla bir görüş gerekirse başka bir hastaneye git usg makinesi kaliteli bir yereKızlar selam, nasılsınız görüşmeyeli ? dün kendi doktorumun asistanına ulaşamayınca kızıp devlet hastanesinden randevu aldım şeker yükleme testi talep etmek için. Devlet hastanesinde şeker yüklemeye gönderilmeden evvel ultrasona alındım ve bebeğin ölçümlerinin geriden geldiğini gördüm. Devlet hastanesindeki doktor da o kadar rahat ki ben sorana kadar asla söylemedi ölçümler geriden geliyor diye, ama ben oğlumu görmek maksadıyla ekrana eğilip bakmıştım ve ölçümleri gördüm. Ultrasondan kalkınca sorun mu var diye sorunca söyledi geriden geldiğini. Bebeğim tüp bebek, şu ana kadar her şey yolundaydı, kilosu önden gidiyor diye söyleniyordu doktorum tosuncuk olacak diye. Ne oldu neden böyle oldu anlamadım. Çok üzgünüm..
26/5 olması gerekirken ölçümleri şöyle çıktı.
Karın çevresi- AC 25/0
Beyin kemiği- BPD 25/3
Uyluk Kemiği FL 24/5
Baş çevresi HC 25/2
kilo 875 gr 25/6
Aranızda benim gibi gerilik yaşayan annelerimiz var mı? doktorlarınız ne diyor ? ne yapmamız lazım
Öyle çok fazla bir gerilik durumu yok bence canım. 1 hafta önden 1 hafta geriden çok dert etmiyor doktorlar normal buluyorlar. Mesela benim ilk çocukta hep 1 hafta önden gidiyordu. Sonra tam haftasına düştü. Şimdi kızımda 4 gün ilerden gidiyordu sonra tam haftasına düştü hatta gecen ay baş çevresi 5 gün geriden çıktı. Perşembe gidicem doktora bakalım son durum ne bilmiyorum.Kızlar selam, nasılsınız görüşmeyeli ? dün kendi doktorumun asistanına ulaşamayınca kızıp devlet hastanesinden randevu aldım şeker yükleme testi talep etmek için. Devlet hastanesinde şeker yüklemeye gönderilmeden evvel ultrasona alındım ve bebeğin ölçümlerinin geriden geldiğini gördüm. Devlet hastanesindeki doktor da o kadar rahat ki ben sorana kadar asla söylemedi ölçümler geriden geliyor diye, ama ben oğlumu görmek maksadıyla ekrana eğilip bakmıştım ve ölçümleri gördüm. Ultrasondan kalkınca sorun mu var diye sorunca söyledi geriden geldiğini. Bebeğim tüp bebek, şu ana kadar her şey yolundaydı, kilosu önden gidiyor diye söyleniyordu doktorum tosuncuk olacak diye. Ne oldu neden böyle oldu anlamadım. Çok üzgünüm..
26/5 olması gerekirken ölçümleri şöyle çıktı.
Karın çevresi- AC 25/0
Beyin kemiği- BPD 25/3
Uyluk Kemiği FL 24/5
Baş çevresi HC 25/2
kilo 875 gr 25/6
Aranızda benim gibi gerilik yaşayan annelerimiz var mı? doktorlarınız ne diyor ? ne yapmamız lazım
Ben de onu anlamadım. Yüksek çıkar mı diye beklerken düşük çıkması...Biraz düşük ama sıkıntı yaratmaz. Bu aylarda yükseklik problem çünkü
canım en iyi ölçümleri accu chek performa yapıyor neredeyse bire bir ama devlet sadece 40 tl karşılıyor kutu başına 90 tl ödüyoruz biz oğlum için ayrıca zaten inslin pompası ve şeker ölçüm sensörüde kullanıyoruz..Canım normalde karşılıyor ama bazı markaları. eczane ye sormak lazım. Ben optima kullanıyorum 3 sene önce 25 TL fark vererek aldım. Ama biri evde dursun birini çantamda gezdiriyor diye 3 ay önce heosiburadsan 36 TL ye aynısından aldım. Bu cihazların stripleri pahalli asıl. Ama optimayi devlet karşılıyor. Striplerine hiç fark odemiyorum. Ama ucuna takılan lanset leri kendin alıyorsun. İnsülin igne ucu da aynı şekilde bazı markaları karşılıyor. Mesela nazfine vardı ondan fark vermiyordum. Ama o beni biraz acıttı. Bdfine aldım ondan biraz fark çıkıyor. İğne ucunu yazdirabilirsin. Cihazını değiştir bence optimayi karşılıyor.
benim de raporu var,insülinlerimi raporlu aldım.Yazamayabilir. Benim raporum var. Eczaneden direk alıyorum. Yazdirmiyorum. Rapor olunca sağlık ocağı yazar ama yoksa yazamayabilir. Bir arayıp sor bence.
Olsun iyiymiş şekerin demek ki Sıkıntı olmaması güzelBen de onu anlamadım. Yüksek çıkar mı diye beklerken düşük çıkması...
raporun varsa yazdırmana gerek yok. Rapor varsa stripleri de içermesi lazım. E-devletten baksana. Ben dün e-devletten tüm ilaçlarımın bitiş tarihlerine baktım. Orda rapor da görünüyor ne aldın ne zaman tekrar alabilirsin hepsi mevcut. Açlık bir tık yüksekmiş ben 20 lerde giderken 90 lı sayılar cıkıyordu. 100 leri buldum geçtim. şimdi 30 vuruyorum90-98 arası çıkıyor. bugün 94 çıktı mesela. 1-2 birim artışla seninki normale döner bence.benim de raporu var,insülinlerimi raporlu aldım.
İş çıkışı eczaneye uğrarım orada görülür zaten .Yazdır derse yazdırırım .
Dün doktoruma yazdım 1 gün boyunca yoğun bakalım dedi.sabah öğle akşam açlık ve yemeklerden bi saaat sonra tokluk şeklinde.
Sağlık ocağında 99,evde 102 ve 105 çıktı sabah açlığım.doktor hafif yüksek dedi.
1 gün boyunca ölçüm yapıp göndericem ,ona göre doz ayarlaması yapar en azından
Canım benim tokluk hep normal çıkıyor Bi kere 140 çıktı ama açlık 3 gündür 91 96 90 insülin başlar mı sence arada 86 ve 80 çıkmış açlıklarraporun varsa yazdırmana gerek yok. Rapor varsa stripleri de içermesi lazım. E-devletten baksana. Ben dün e-devletten tüm ilaçlarımın bitiş tarihlerine baktım. Orda rapor da görünüyor ne aldın ne zaman tekrar alabilirsin hepsi mevcut. Açlık bir tık yüksekmiş ben 20 lerde giderken 90 lı sayılar cıkıyordu. 100 leri buldum geçtim. şimdi 30 vuruyorum90-98 arası çıkıyor. bugün 94 çıktı mesela. 1-2 birim artışla seninki normale döner bence.
Ben tayt tsort düşünüyorum ama bakarım tabi gidince elbise deyildizsavascisi evet elbise de düşünebilirsin daha rahat olur sıcaklarda ve daha güzel duruyor bence
E gebe hmm bu siteyi ilk kez duydum bakayım dicem Ama geldi olmadı iade ettim diyene kadar bayram gelir o yüzden bizzat gidip denemek istiyorumBen LCW den aldım. Eskiden de vardı. Bir de e-gebe nin sitesinden aldım. Çok uygun almıştım e-gebe den 39 TL ye ama büyük geldi. Normalde giydihiniz bedende alın yaziyordu. Ben bir beden büyük aldım.Büyük geldi gerinyolladm mecburen ve benim bedende olmadığı için alamadım. Oysa cıvıl cıvıl mavi pembe yeşil almıştım
Ha sızdıran cam mi , ben zaten plastik istiyorumCanım aventin cam sızdırıyor demişler. Ben plastik olandan aldım. Gece gece düşürürum kırarım.Daha önce yapmisligim var. Uçlar her boyda değişebiliyor. Aynı biberonu farklı ucla kullanıyorsun. Ziyan olur diye düşünme. İlerde büyük delikli uç alır şu verirsin süt verirsin. Ne biliyim her türlü kullanılır bence. Bir de bu senin ilk çocuğun eğer kullanmazsa ikinciye saklarsin
Kargodan geldi iade ettim suresi bayrama yetişmez diye bizzat almak istiyorum olmadı sadece bi tane alayım bayramdan sonra dediğin e gebe sitesine bakar ordan da alırım bi kac parça olmazsa iade ederim rahatçaLCw her mağazada aynı şey yok. Ben internetten 4-5 tane aldım. Denedim beğenmediklerimi geri yolladım.
Aynen öyle Pijama ile iyiyim ama alışveriş ya da başka bir sebeple dışarıya çıkmaya niyet edince ben altıma ne giysem diyorum sinirlerim bozuluyor üst oluyo da alta olan bir seyim yokAyyy evet ya giymeye bişey bulamıyor insan ben tüm gün evde pijamayla çok mutluyum ama dışarıya çıkacağım gün kasvet basıyor .
Sen kg almadığın için aslında her türlü kıyafette kurtarıcı olabilir .
Ben 1 ay önce LCW dan bu taytı aldım .
Kumaşı penye , paneli fakat dışarıya pek uygun değil diz izi yapıp bollaşma yapıyor .
Ben artık elbiseden yanayım çünkü muayenler bundan sonra çatalla devam eder
Paylaşacağım görsellerdeki
Üstü beyaz giyimli mankende bulunan tayt penye ve önermem , 2 tarafında da lastik var ama dediğim gibi penye diz izi yapıyor bollaşıyor .
Üstü pembe olan mankendeki tayt ise çok şık cuk diye oturuyor ama yabi polyester karışımı var , bacakları falan topluyor , paneli değil . Denemeden almanı tavsiye etmem .
Trendyoldaki taytı ise ınstagram kullanıcı paylaşmış ve gayette yorumları güzel üstelik indirimde , işte buna bakabilirsin
Yok diye biliyorum canim ben e bebekte hic kabin gormedimKizlaaar biriniz söyleyin ebebek mağazasında deneme kabini var mi
Bende hiç görmedimKizlaaar biriniz söyleyin ebebek mağazasında deneme kabini var mi
Benim 1. Tokluk 220 çıkmıştıKızlar günaydınŞeker yüklemesinden geliyorum Çilekli 75 lik içtim baştan aa güzel dedim sonra fenaydı Hiç dikkat etmeden gittim teste akşam iftara davetliydik yedim tatlıları testi etkiledi mi bilmem ama doğal takılıp gideyim bari dedim Akş 100 çıkmış, 1.saat 176 çıkmış 2.saat daha çıkmadı ama yüksek yani. Sanırım tatlıya o iğrenç şekerli şeyle veda etmiş oluyorum 3 gibi gelin dr la görüşün dediler ne dicek şimdi bana az ye camış mı dicek Ben kim diyet yapmak kim ya
Neyse onu boşverin de teyzeleri kızımın böbrekleri daha fazla büyümemiş 5-6 mm de kalmış gayet normal dedi 10 mm üstüne biz bişey var gözüyle bakıyoruz dedi çok şükür. 25+2 yim 26+0 çıktı ölçümlerde maşallah 919 gr olmuş suyu da iyiymiş Allah hepimize sağ sağlim kavuşmayı nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?