- 9 Temmuz 2021
- 11.418
- 24.271
- 348
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #42.521
Hey maşalllah bebişimizeİyi akşamlar kızlar nasılsınızbizimde bugün kontrolümüz vardı geçen gün yorulmuştum cok o gün benimde hiç hareket etmedi bide kanama olunca cok korktum ama cok şükür gayet iyi bugün rahatladım resmen hemen telaşa kapılmayın arada oluyomş hatta yorulunca falan kısıtlanıyormş sanırım hareketler.. Bizim bebişin de maaşallahı var 27+4te 1380 gram 38 cm doktor tombik olcak dedi doktor Allah hepimize sağlık sıhhat versin inşallah
Valla sanırım gruptaki en tombik benimkiHey maşalllah bebişimizeaynen tombik olucak gibi
Kizlar bu biberon emzik temizleyici gerekli mi ben suyla yıkanıyor sanıyordumlisteye ekleyeyim mi ??
Bir de leke çıkarıcı sanırım ek gıdaya geçince gerekliymis onu da almadım doğru mu yaptım ?
Kızlar 27.hagtada kontrole giden varmı bebişiniz kaç kilo olmuş ?
Evet okudum ama bende cok takilanlardan degilim yumusatici kullanmayin diyorlar ama onuda aldim bebek yagida kullanicam sampuanda dalin ve uni baby aldim mustela falan almadim cokta sakinmamak lazim diye dusunuyorum
Yok kız ben baby me almıştım. Ama o nasıl bilmiyorumAy hatta benim gördüğüm fairy miydi yoksa
Şaşırmıştım onun da öyle bişeyi olduğunu görünce.
Morkahve de almıs hayal kırıklığına uğradı
Ben kaynattım şahsen :))) Ama sadece ilk seferde biberon uçlarını zaman zaman kaynattım. Ama genelde normal yıkayıp dezenfekte ettim.Biberonu plastik alcam kaynatılır mi bilmiyorum ama leke çıkarıcı yi ben de ek gıdaya geçince diye okudum ondan önce kaka lekesi falan kolay çıkıyormuş
Ek gıdaya geçince evet kaka çıkmıyormus ben de öyle okudum o zaman bakarız inşallah
Canım elektronik cihaz bu tabi hata verme olasılığı da var ama il zamanlar benimde aşırı düşüktü. açlıklar 70-80 arası tokluklar bile bazen 80-90 çıktığı oldu. Ben zaten ölçümlerimi yazıyorum doktora göstermek için. Çok düşük acaba hata olabilir mi dedim. Hemşireye söyle kontrol etsin dedi. Diyabet hemşirem dedi ki sağlık ocağında açlık şekerini ölçtürmeye git tam kan aldıkları sırada cihazını çıkar ölç iki sonucu karşılaştır dedi. Denedim 10 br fark etti. Benim evde 3 farklı cihaz var hepsiyle aynı anda ölçtüm 2-3 br. fark vardı. Ama bunlar fark değil doğru bence dedi hemşirem. yine içime sinmedi. Bugün bana bırak dedi kendileri hastane yatan hastalara bir benim cihazla bir de kendi cihazları ile ölçmüşler bir sıkıntı yok dedi. Normal ölçüyor. Bu durumda ben insülini düşürdüm. Eğer ölçümlerin doğruysa diyetini gevşetebilirsin. Eğer diyetle birlikte çok aktifsen diyetini gevşetebilirsin yine. Ben okula gittiğim zamanlar hep düşük çıkıyor. Evde hareketsiz olduğumda yüksek çıkıyor.Canım ben de optima kullanıyorum. Benim açlık en fazla 78 çıkıyor tokluk değerim 100-110 u geçmiyor. Tabiki bir aydır diyetisyenle ilerliyorum ama illa pide yediğim hurma yediğim günler oldu. Bazen nasıl şekerim çıktı diyorum. Sana sormak istediğim az ölçüyor olamaz değil mi? Makinayı yeni aldım bu arada. Kafam çok karışık. Bugün ebe de kilo verdiğimi görünce çok ye demiyorum ama canın tatlı birşeyler isterse de ye arada hamilesin dedi. Kafam iyice çorba oldu
Ama senin zaten öyle çok çıkmamıştı galiba dimi? Benim 190 çıkıp bu kadar düşük olması garip.Eee ben biraz saldim kuzumdün ölçtüm tatlida hamur iside yemiştim 119 çıktı, ama sen yemedihin icin boyle cikmis , bi deneme yap istersen bir parça tatlı ye hele ne cikcak
Çok teşekkür ederim ya valla mükemmel açıklamışsın. Ben de sağlık ocağında yeni kan verdim. O da 70 küsürlerdeydi hatta doktor şekerin biraz düşük dedi şaşırdım. Ama dediğin gibi hem spor yapıyorum hem de çok hareketliyim. Belki o sebeple dengeleniyor olabilir. Diyetisyen de bir hafta daha devam sonra açıcam diyetini biraz dedi. Bakalım nasıl olacak. Arada istediklerimi yesem bana yeterCanım elektronik cihaz bu tabi hata verme olasılığı da var ama il zamanlar benimde aşırı düşüktü. açlıklar 70-80 arası tokluklar bile bazen 80-90 çıktığı oldu. Ben zaten ölçümlerimi yazıyorum doktora göstermek için. Çok düşük acaba hata olabilir mi dedim. Hemşireye söyle kontrol etsin dedi. Diyabet hemşirem dedi ki sağlık ocağında açlık şekerini ölçtürmeye git tam kan aldıkları sırada cihazını çıkar ölç iki sonucu karşılaştır dedi. Denedim 10 br fark etti. Benim evde 3 farklı cihaz var hepsiyle aynı anda ölçtüm 2-3 br. fark vardı. Ama bunlar fark değil doğru bence dedi hemşirem. yine içime sinmedi. Bugün bana bırak dedi kendileri hastane yatan hastalara bir benim cihazla bir de kendi cihazları ile ölçmüşler bir sıkıntı yok dedi. Normal ölçüyor. Bu durumda ben insülini düşürdüm. Eğer ölçümlerin doğruysa diyetini gevşetebilirsin. Eğer diyetle birlikte çok aktifsen diyetini gevşetebilirsin yine. Ben okula gittiğim zamanlar hep düşük çıkıyor. Evde hareketsiz olduğumda yüksek çıkıyor.
Defne, Derin, Ada, Beren, Ece, Eda, Naz, Gökçe, Öykü, Öyküm, Eylül, Ezgi, Bilge, Asya, Alya favorilerim :))) Sen sorup duruyorsun sen karar verdin mi bakimAra sıra söyleriz. Unutuyoruz sonucta ☺
o Zaman gevşet diyeti. O kadar hareketliysen çok sıkmana gerek yok. Ben okula gittiğim günler gevşetiyorum. Yoksa birden düşüveriyor. Normal diyetime göre yediğimde öğlen yemeğinden 2 saat sonra bir bakıyorum 50lere düşmüşÇok teşekkür ederim ya valla mükemmel açıklamışsın. Ben de sağlık ocağında yeni kan verdim. O da 70 küsürlerdeydi hatta doktor şekerin biraz düşük dedi şaşırdım. Ama dediğin gibi hem spor yapıyorum hem de çok hareketliyim. Belki o sebeple dengeleniyor olabilir. Diyetisyen de bir hafta daha devam sonra açıcam diyetini biraz dedi. Bakalım nasıl olacak. Arada istediklerimi yesem bana yeter
Denicem gevşetereko Zaman gevşet diyeti. O kadar hareketliysen çok sıkmana gerek yok. Ben okula gittiğim günler gevşetiyorum. Yoksa birden düşüveriyor. Normal diyetime göre yediğimde öğlen yemeğinden 2 saat sonra bir bakıyorum 50lere düşmüşSonra şekerli çay içmek ya da kuru üzüm filan yemek zorunda kalıyorum.
Olsun tompikden zarar gelmez sana kilo aldırır belki okadarValla sanırım gruptaki en tombik benimkikız hiç yediklerime de öyle dikkat etmedm şmdiye kadar normal hayatıma devam ettim sadece kahve cok içerdim şmdi sütlü kahve içiyrm o süt yarıyo sanırım anlamadm gtti gerçi bizim biraz da genetik galiba
Bende 1 saatte yapıyorum ama düştüğü zaman hissediyorum içim titremeye başlıyor hafit ter basıyor.Denicem gevşeterekbenim o kadar düşmedi ama 2 saat sonra genelde 80-90 civarı çıkıyor. Gerçi ben ölçümü 1 saate göre yapıyorum. Yani yemek yemeğe başladıktan bir saat sonrası. Tatlı yicem yarın sonra ölçücem bakalım
O mochi diğer memeden akanı biriktirmiyor ki yalnızca, vakumlayarak tutturduğun için bebeğin memesini taklit edip sütte çekiyor.Kızlar bu arada bu kalkan ve pompa işlerini biraz doğumdan sonraya bırakmak lazım..mesela benim ilk gebeliğimde göğüs uçlarım maşallah hiç yara falan olmadı acımadı..kişiye göre değişir özellikle ilkğebelikse belli olmaz..mesela o mochi var ya odaöyla benbigöğüsümü emzirirken diğer ğöğsümden hiç süt gelmezdi..sadece manuel el pompası ile sağardım boşaltırdım..şimdi ikiz diye mecburelektrikli aldım..
Evet bende öyle duydum canım ama elektrikli pompa alınca belki gerek kalmaz diye..O mochi diğer memeden akanı biriktirmiyor ki yalnızca, vakumlayarak tutturduğun için bebeğin memesini taklit edip sütte çekiyor.
Manuel pompadan performansı daha iyi öyle söyliyeyim
Sen ne koycan yok mu aklında isim?Ara sıra söyleriz. Unutuyoruz sonucta ☺
Dün biraz araştırdım kötüymüş biberon emzik temizleyici sls varmış içeriğinde migrosa Just Green diye Bi markanınkini bulursam alıcam.. Baby me çamaşır deterjanı da pek iyi değilmiş dalinin sensitive sabun içerikli konsantre deterjanı daha temiz miş deterjan olarak onu almaya karar verdimYok kız ben baby me almıştım. Ama o nasıl bilmiyorumBilen varsa söylesin bakem
Aman sağlıklı olsunlar da hayrlsyla kucagımıza alalım hepimiz gerisi boşOlsun tompikden zarar gelmez sana kilo aldırır belki okadaroyyy
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?