Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Iki gündür rezene içiyorum. Hamilelikte sorun olmuyormuş galiba. Hatta kabizlik sorunum vardi iki gündür cok rahatım. Simdi bunu her gün içeraem de cok mu abartmiş olurum bi zararı olur mu acaba diye düsünüyorum. Rezene ve hamilelik konusunda neler biliyorsunuz?

Onlar da şaşırmış. İlk doğumu yeni oldu sandı galiba

canım ben ilk oğluma hamileyken neredeyse hergün 1 tane rezene çayı içtim süt çok yapar birde hazımsızlığa iyi geliyor diye duymuşrum ünlü bir prof. tan hiç bir sorun yaşamadım hemde doğumdan 3 gün sonra geldi ama kaliteli ve bol sütüm oldu rezenenin faydasımı bilemiyorum .. şimdiki hamileleliğimde de hergün olmasa da sık sık içiyorum internete baktığımda bir sitede hamilelikte bitki çayları zararlı diyor başka sitede rezene mutlaka için diyor doktorlara kalsa içme der o yüzden ben sana kendi tecrübemi yazdım buzamana kadar zararını görmedim her bünye farklı olabilir karar senin

Sabah aç karnına alıyorum en az 30-40 dk sonra yiyorum. Kan hapını gece içiyorum. Dr.a da gösteremedim acil doğuma gitmişti neyse bayramdan sonra artık.

Bence isim bulurken “dalga geçerler” endişesinden kendinizi uzaklaştırın.
Kim dalga geçecek?
*Okuldaki arkadaşları mı?
Okul çağındaki çocuğun zeka ve bilgi seviyesine göre mi isim koyalım yani?
*Diğer insanlar mı?
Kim bu diğer insanlar? Ne okudular ne gördüler kültür seviyeleri ne?
Herkes kabullensin diye seviyesi düşük isim mi koyalım yani?

Dalga geçecek kişi önce kendini eğitsin her anlamda. Eğitmsiz, görgüsüz, kültür seviyesi düşük insanlara göre isim koymayı da yaşamayı da ben reddediyorum. Sizlere de tavsiye ederim. Herkese kendini kabul ettirmeye çalışan, yadırganmayan biri olma seçimi yerine; öncü ve lider olma seçimi daha kıymetli.

Okuldaki çocuklar zaten dalga geçmek için herşeyi arıyor, benim kendi adım dalga geçilcek bir isim değil ama ara ara dalga geçerlerdi ve bu benim hiç birzaman umrumda olmadı ismimin güzel olduğunu biliyorum o bana yetiyor, şuanda ismim yüzünden hiç bir sorun yaşamadım. Bencede kimse bu konuda kısıtlamasın dalga geçerler diye düşünmeyin ne istiyorsanız içinizden ne geçiyorsa koyunnnn..

Aşı bile olmayayım diye bana msjmı veriyor ne, dün işim vardı gidemedim , bugun gidiyim dedim, mesai saatler bitmiş olamadım, artık yarına kaldı bendemi kan tahlili istesem hepiniz yaptırıyosunuz ben bi hamile olduğumu yeni öğrendiğim zaman yaptırmıştım bidaha yaptırmadım

Benim de son tahlillerde 2.5 çıktı 3.trimester a girdin diğer ay yine bakalım dedi vermedi ilac

Benim büyük kızımın ismini öğretmeni biraz değişik söylüyor mesela bana diyor neden bu ismi koydunuz değişik söyleyenler var bazen sinir oluyor. Benim ismim de değişik bir isim ya doğru söyleyemezler ya dalga geçerler aslında farklı olmasını seviyorum ama bir yandan da diyorum daha anlamlı güzel bir isim olabilirmiş. Ama çok bilindik sıradan bir isim de istemezdim doğrusu. Ömür boyu o ismi taşıyıp o isimle anılıp çağırılacak olduğu için anlamı bence güzel olmalı, kulağa hoş gelmeli ve bu zamana uygun olmalı. Anlamsız uydurulmuş ama söylenince güzel isimlerden de hoşlanmıyorum ben şahsen ve hep çocuk kalmayacağını da düşünmek lazım. Ama herkesin kendi fikri bana Leyla ismi güzel gelir sana Lena. Her aile içine sineni koyacak elbet eninde sonunda kimseyi bağlamayacak

Bana 28-29 Hafta gibi tam kan ve idrar vereceksin dedi senin tam zamanı sabah aç git iste.

Benim hemşire beni gördüğü gibi test diiyor.gebelikten bu yana 3 kez kan ve idrar testi yaptırdım sen de gitmişken yaptır bence

Haziran annelerini okudum tuylerim diken diken nasil olucak şimdi

Bana 28-29 Hafta gibi tam kan ve idrar vereceksin dedi senin tam zamanı sabah aç git iste.
Aynen gitmişkn aç karna gidip veriyiö bende baktırayım ne olur ne olmaz Sadece aşıya çağırıyolar
Benim hemşire beni gördüğü gibi test diiyor.gebelikten bu yana 3 kez kan ve idrar testi yaptırdım sen de gitmişken yaptır bence
Valla hiç ne kan ne bişi sadece aşı için çağırıyolar Yarın yaptırayımmm bariii

Kızlar bu aralar kabızlık sorunum var ama kendimi zorlamıyorum hiç rahatsızlıkta vermiyordu 2 güne 1 çıkıyorum yine de ama basur olmuşum Geçer mi yoksa kalıcı mıdır Biraz araştırdım bazen normal doğuma bile engel oluyormuş gerçi çok büyük değil şuan ağrı sızı da yok ama endişelendim

O öğretmen önce kelime telaffuzu öğrensin. Kimin ne haddi “neden bu ismi koydunuz” demek. Dünyaya bir kere geldik arkadaşlar. İmkanınız kadar yeyin, için, eğlenin, içinizden geleni yapın. Çocuk sizin. Ne isim isterseniz koyarsınız, nasıl eğitmek istiyorsanız eğitirsiniz.

Evet evet o gelen 16 haftalik gebe diye yazmis ya o beni urkuttu kese disarda ayaklar gorunuyor falan
Aynen yaaa bi hasta varmış 16 haftalık sonra onu 1 gün bırakmışlar, ne dertler var cidden, alltan o kötü şeyleri atlattık, en azından artık bebişlerimiz yaşam sınırında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…