- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #43.101
Az önce sağlık ocağındaki ebe aradı en son ne konuştuk sizinle vs hiçbirşey hatırlamıyor doğru düzgün takip vs yok
En son geldiğimde Asi olduğumu söyledim 2.dogum olduğu için tek doz yapacağız dediniz dedim
yok biz 2.dozu yapalım doğumdan sonra kalanları yapariz dedi
Hay Allah'ım ya
Öğlenden sonra gideceğim 2.doz icin
canım ben ilk oğluma hamileyken neredeyse hergün 1 tane rezene çayı içtim süt çok yapar birde hazımsızlığa iyi geliyor diye duymuşrum ünlü bir prof. tan hiç bir sorun yaşamadım hemde doğumdan 3 gün sonra geldi ama kaliteli ve bol sütüm oldu rezenenin faydasımı bilemiyorum .. şimdiki hamileleliğimde de hergün olmasa da sık sık içiyorum internete baktığımda bir sitede hamilelikte bitki çayları zararlı diyor başka sitede rezene mutlaka için diyor doktorlara kalsa içme der o yüzden ben sana kendi tecrübemi yazdım buzamana kadar zararını görmedim her bünye farklı olabilir karar seninIki gündür rezene içiyorum. Hamilelikte sorun olmuyormuş galiba. Hatta kabizlik sorunum vardi iki gündür cok rahatım. Simdi bunu her gün içeraem de cok mu abartmiş olurum bi zararı olur mu acaba diye düsünüyorum. Rezene ve hamilelik konusunda neler biliyorsunuz?
Sabah aç karnına alıyorum en az 30-40 dk sonra yiyorum. Kan hapını gece içiyorum. Dr.a da gösteremedim acil doğuma gitmişti neyse bayramdan sonra artık.Doktorun vardir bir bildigi. Ben zaten kalici troid hastasiyim. Bu yuzden 10 ay hamile kalamadim. Troidi kontrol altina aldik. Endokrin doktorum hamile kalmadan olabildigince düşürmeye calisalim demisti. Normalde 2 2.5 iyiyse o 1 e kadar düsmesini istedi. Hamile kaldim sonra cok sukur. Gecen haftaya kadar da hep 1.50 1.70 dolaylarindaydi. Gecen hafta 2.80 cikinca dozumu artirdi. 3 ü gecmemeli dedi. Burda kimisinin doktoru sınır 2.5 demiş kimisininki 3 demiş. Belki de bana 3 diye kalıci hastalıgimdan dolayı dedi ya da doktorun yogurt yiyişi böyle diyelim. Doktoruna güven ilaca devam et tabi. Ama muhakkak ilacı demir ilacıyla yakın vakitte alma etkisini dusuruyor. Bir de doktorum 40 dk sonra yemek ye etkisini azaltma özen göster demisti. Son iki haftadır da bazen 9 da bazen 10 bazen 7 de ictigim olduydu ondan önce izinde olmadigim icin hep 7 de iciyrdum. Doktor düzeni mi bozdun bişey mi yaptn diye sordu cunku. Sâatleri degiskenlik gösterdi diyince onu da olabildgnce bi saate sabitle dedi. Stres ve hamilelik ilerledikce de artış göstermesi inatla düşmemesi söz konusu olabiliyor.
Canım teşekkürler bayadır giremedim herşey yolunda şükür. Sizler de iyisinizdir umarım
Okuldaki çocuklar zaten dalga geçmek için herşeyi arıyor, benim kendi adım dalga geçilcek bir isim değil ama ara ara dalga geçerlerdi ve bu benim hiç birzaman umrumda olmadıBence isim bulurken “dalga geçerler” endişesinden kendinizi uzaklaştırın.
Kim dalga geçecek?
*Okuldaki arkadaşları mı?
Okul çağındaki çocuğun zeka ve bilgi seviyesine göre mi isim koyalım yani?
*Diğer insanlar mı?
Kim bu diğer insanlar? Ne okudular ne gördüler kültür seviyeleri ne?
Herkes kabullensin diye seviyesi düşük isim mi koyalım yani?
Dalga geçecek kişi önce kendini eğitsin her anlamda. Eğitmsiz, görgüsüz, kültür seviyesi düşük insanlara göre isim koymayı da yaşamayı da ben reddediyorum. Sizlere de tavsiye ederim. Herkese kendini kabul ettirmeye çalışan, yadırganmayan biri olma seçimi yerine; öncü ve lider olma seçimi daha kıymetli.
Benim de son tahlillerde 2.5 çıktı 3.trimester a girdin diğer ay yine bakalım dedi vermedi ilacDoktorun vardir bir bildigi. Ben zaten kalici troid hastasiyim. Bu yuzden 10 ay hamile kalamadim. Troidi kontrol altina aldik. Endokrin doktorum hamile kalmadan olabildigince düşürmeye calisalim demisti. Normalde 2 2.5 iyiyse o 1 e kadar düsmesini istedi. Hamile kaldim sonra cok sukur. Gecen haftaya kadar da hep 1.50 1.70 dolaylarindaydi. Gecen hafta 2.80 cikinca dozumu artirdi. 3 ü gecmemeli dedi. Burda kimisinin doktoru sınır 2.5 demiş kimisininki 3 demiş. Belki de bana 3 diye kalıci hastalıgimdan dolayı dedi ya da doktorun yogurt yiyişi böyle diyelim. Doktoruna güven ilaca devam et tabi. Ama muhakkak ilacı demir ilacıyla yakın vakitte alma etkisini dusuruyor. Bir de doktorum 40 dk sonra yemek ye etkisini azaltma özen göster demisti. Son iki haftadır da bazen 9 da bazen 10 bazen 7 de ictigim olduydu ondan önce izinde olmadigim icin hep 7 de iciyrdum. Doktor düzeni mi bozdun bişey mi yaptn diye sordu cunku. Sâatleri degiskenlik gösterdi diyince onu da olabildgnce bi saate sabitle dedi. Stres ve hamilelik ilerledikce de artış göstermesi inatla düşmemesi söz konusu olabiliyor.
Benim büyük kızımın ismini öğretmeni biraz değişik söylüyor mesela bana diyor neden bu ismi koydunuz değişik söyleyenler var bazen sinir oluyor. Benim ismim de değişik bir isim ya doğru söyleyemezler ya dalga geçerler aslında farklı olmasını seviyorum ama bir yandan da diyorum daha anlamlı güzel bir isim olabilirmiş. Ama çok bilindik sıradan bir isim de istemezdim doğrusu. Ömür boyu o ismi taşıyıp o isimle anılıp çağırılacak olduğu için anlamı bence güzel olmalı, kulağa hoş gelmeli ve bu zamana uygun olmalı. Anlamsız uydurulmuş ama söylenince güzel isimlerden de hoşlanmıyorum ben şahsen ve hep çocuk kalmayacağını da düşünmek lazım. Ama herkesin kendi fikri bana Leyla ismi güzel gelir sana Lena. Her aile içine sineni koyacak elbet eninde sonunda kimseyi bağlamayacakBence isim bulurken “dalga geçerler” endişesinden kendinizi uzaklaştırın.
Kim dalga geçecek?
*Okuldaki arkadaşları mı?
Okul çağındaki çocuğun zeka ve bilgi seviyesine göre mi isim koyalım yani?
*Diğer insanlar mı?
Kim bu diğer insanlar? Ne okudular ne gördüler kültür seviyeleri ne?
Herkes kabullensin diye seviyesi düşük isim mi koyalım yani?
Dalga geçecek kişi önce kendini eğitsin her anlamda. Eğitmsiz, görgüsüz, kültür seviyesi düşük insanlara göre isim koymayı da yaşamayı da ben reddediyorum. Sizlere de tavsiye ederim. Herkese kendini kabul ettirmeye çalışan, yadırganmayan biri olma seçimi yerine; öncü ve lider olma seçimi daha kıymetli.
Bana 28-29 Hafta gibi tam kan ve idrar vereceksin dedi senin tam zamanı sabah aç git iste.Aşı bile olmayayım diye bana msjmı veriyor ne, dün işim vardı gidemedim , bugun gidiyim dedim, mesai saatler bitmiş olamadım, artık yarına kaldıbendemi kan tahlili istesem hepiniz yaptırıyosunuz ben bi hamile olduğumu yeni öğrendiğim zaman yaptırmıştım bidaha yaptırmadım
Benim hemşire beni gördüğü gibi test diiyor.Aşı bile olmayayım diye bana msjmı veriyor ne, dün işim vardı gidemedim , bugun gidiyim dedim, mesai saatler bitmiş olamadım, artık yarına kaldıbendemi kan tahlili istesem hepiniz yaptırıyosunuz ben bi hamile olduğumu yeni öğrendiğim zaman yaptırmıştım bidaha yaptırmadım
Aynen gitmişkn aç karna gidip veriyiö bende baktırayım ne olur ne olmazBana 28-29 Hafta gibi tam kan ve idrar vereceksin dedi senin tam zamanı sabah aç git iste.
Valla hiç ne kan ne bişi sadece aşı için çağırıyolarBenim hemşire beni gördüğü gibi test diiyor.gebelikten bu yana 3 kez kan ve idrar testi yaptırdım sen de gitmişken yaptır bence
Noldu kızzzzzz yarına kalmış diye okumuştum ben doğum sabahHaziran annelerini okudum tuylerim diken dikennasil olucak şimdi
Evet evet o gelen 16 haftalik gebe diye yazmis ya o beni urkuttu kese disarda ayaklar gorunuyor falanNoldu kızzzzzz yarına kalmış diye okumuştum ben doğum sabah
O öğretmen önce kelime telaffuzu öğrensin. Kimin ne haddi “neden bu ismi koydunuz” demek. Dünyaya bir kere geldik arkadaşlar. İmkanınız kadar yeyin, için, eğlenin, içinizden geleni yapın. Çocuk sizin. Ne isim isterseniz koyarsınız, nasıl eğitmek istiyorsanız eğitirsiniz.Benim büyük kızımın ismini öğretmeni biraz değişik söylüyor mesela bana diyor neden bu ismi koydunuz değişik söyleyenler var bazen sinir oluyor. Benim ismim de değişik bir isim ya doğru söyleyemezler ya dalga geçerler aslında farklı olmasını seviyorum ama bir yandan da diyorum daha anlamlı güzel bir isim olabilirmiş. Ama çok bilindik sıradan bir isim de istemezdim doğrusu. Ömür boyu o ismi taşıyıp o isimle anılıp çağırılacak olduğu için anlamı bence güzel olmalı, kulağa hoş gelmeli ve bu zamana uygun olmalı. Anlamsız uydurulmuş ama söylenince güzel isimlerden de hoşlanmıyorum ben şahsen ve hep çocuk kalmayacağını da düşünmek lazım. Ama herkesin kendi fikri bana Leyla ismi güzel gelir sana Lena. Her aile içine sineni koyacak elbet eninde sonunda kimseyi bağlamayacak
Aynen yaaa bi hasta varmış 16 haftalık sonra onu 1 gün bırakmışlar, ne dertler var cidden, alltan o kötü şeyleri atlattık, en azından artık bebişlerimiz yaşam sınırındaEvet evet o gelen 16 haftalik gebe diye yazmis ya o beni urkuttu kese disarda ayaklar gorunuyor falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?