- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #43.201
Ne güzel degerlerin normalse bende haşimato malum. ilk 5 ay önemli dememisti doktor eger öyleyse iyi bu aya kadar normaldi zaten. Gecen hafta verdim kan tsh 2.80 olmuş. Ilaca devam edicem ben. bu haşimatodan kurtulus yok mu ki yaaİlk 5 ay önemliydi ben hasimato hastasıyım sıkı takip edildim ama artık etkilemez dedi doktor. İlaç kullanmıyorum ben normal diye değerlerim.
Aynen canım ısrarla sormaları ve olumsuz yorum yapmaları tam bir hadsizlik ya.. Söylemek istemiyorsun öneri de veriyorlar kendi isimlerini öneriyorlar falan bazen insanlarımız çok yorucu ve düşüncesiz oluyoronu ben de yaşadım hatta o nasil isim yaa gibisinden tepki alinca artik kimseye söylemiyorum. Belli degil surpriz deyip geciyorum. Sanki ona eleştir yorum yap denildi veya sence nasıl diye soruldu. Soruyorsan sor gec ya da hic sorma demi. Sinir bozucu cidden
Ben de okumuyorum .okuyunca dibe çekiyor beni. Sma li bir çocuk var .sürekli onun kampanyasından bahsediyorlar içim şişti valla .tamam Allah kimse vermesin ama bizler de böyle şeyleri duyunca etkileniyoruz .karnım geriliyor valla .Ben de okumadımokumam da. Nabzım yeterince yüksek zaten.
Bizim isim konumuz baya tramvatik olmuştu eşim için çok üzüldüm ama insan ağzından çıkan lafın nereye gideceğini bilmeyince böyle oluyor.Bu isim konusunda çevremdekilere laf sokacam artık ben de ısrarla soruyorlar ne koyacaksın diye söyleyince de burun büküyorlar sanki kendi çocuklarının isimleri mükemmel gibi... Sanki onların fikrini soran varmış gibiNeymiş yeni isim diye tuhaf isimler seçiyormuşuz bu saatten sonra hayriye bedriye koyacak halimiz yok ya
İlk bebeğimizin adını toprak koymuştu eşim kalp anamolisi olduğu için oniki gunlukken kaybettik. Dört yıl sonra kızıma hamile olduğumu öğrenince isimini yine eşim koydu. Kendi ve benim ismimin ilk hecesi. Gitti ailesine anlatiyo hevesle ismi de şu olacak bizim isminizin birleşimi filan diye. Kayinbabam doğru dürüst bı isim bulun ilkine toprak dediniz toprağa verdiniz ismine çekti demesin miBizim isim konumuz baya tramvatik olmuştu eşim için çok üzüldüm ama insan ağzından çıkan lafın nereye gideceğini bilmeyince böyle oluyor.
İlk bebeğimizin adını toprak koymuştu eşim kalp anamolisi olduğu için oniki gunlukken kaybettik. Dört yıl sonra kızıma hamile olduğumu öğrenince isimini yine eşim koydu. Kendi ve benim ismimin ilk hecesi. Gitti ailesine anlatiyo hevesle ismi de şu olacak bizim isminizin birleşimi filan diye. Kayinbabam doğru dürüst bı isim bulun ilkine toprak dediniz toprağa verdiniz ismine çekti demesin mi. O günü hiç unutamam. Ben zaten kayinbabamin cins olduğunu biliyorum ama bu kadar gaddarca konuşması çok üzmüştü
Üzülmeyin arkadaşlar hepimiz hamileyiz öyle aklıma geldi isim mevzuları konusulunca yaziverdim. Bir musibet bin nasihatten üstündür derler ya eşime iyi oldu babasını ben hiç sevmezdim ama o çok korurdu sana ne yaptı ki filan diye. Şuan hiç muhattap olmuyorum kendisi de eskisi gibi bağlı degil. Babasının karakterini görmesi için böyle ağır konuşulması gerekiyormuş demekki. Kendisi izin verdi yani sınırlarını koyamiyordu babasi da ağzına ne gelirse konuşuyordu bu şekilde zirvede bikarti yaniİlk bebeğimizin adını toprak koymuştu eşim kalp anamolisi olduğu için oniki gunlukken kaybettik. Dört yıl sonra kızıma hamile olduğumu öğrenince isimini yine eşim koydu. Kendi ve benim ismimin ilk hecesi. Gitti ailesine anlatiyo hevesle ismi de şu olacak bizim isminizin birleşimi filan diye. Kayinbabam doğru dürüst bı isim bulun ilkine toprak dediniz toprağa verdiniz ismine çekti demesin mi. O günü hiç unutamam. Ben zaten kayinbabamin cins olduğunu biliyorum ama bu kadar gaddarca konuşması çok üzmüştü
Aden ve Adem vurgu olarak o kadar farklı ki aslında , eleştiren sırf eleştirmek için söylüyor bazen . Lara ismi de çok güzel bir isim neyine burun büküyorlar acabaAden koyacaktım adem madem dediler lara koycam artık geçen arkadaşlarla konuşuyoruz telde görüntülü burun büküyorlar valla kalp kırcam artık
OlurAyy domates Marul olmadan da tadı yavan olur gelince çıkarıp domatesi Marulu yıkasam koysam olmaz mı
En güzelini yapıyorsun insanlarımız çok düşüncesiz gerçektenAden ve Adem vurgu olarak o kadar farklı ki aslında , eleştiren sırf eleştirmek için söylüyor bazen . Lara ismi de çok güzel bir isim neyine burun büküyorlar acabasırf bu yüzden bende genel olarak herkese karar vermedik diyorum. Herkesin bir yorumu illaki oluyor
Beslenme çok önemli. Ben ilk hamile kalınca 2.30du başlamadım ilaca sonra 1.17 ve 1.65 çıktı yine kullanmıyorum ilk 5 ay önemli dedi o zaman tekrar bakmayız diye ekledi. Doğum sonrası artmıştı ikisinde de belki artar diye baktiracagim.Ne güzel degerlerin normalse bende haşimato malum. ilk 5 ay önemli dememisti doktor eger öyleyse iyi bu aya kadar normaldi zaten. Gecen hafta verdim kan tsh 2.80 olmuş. Ilaca devam edicem ben. bu haşimatodan kurtulus yok mu ki yaa
Beslenmede nelere dikkat ediyorsun mesela? Gluten ve şeker i biliyordum bi.Beslenme çok önemli. Ben ilk hamile kalınca 2.30du başlamadım ilaca sonra 1.17 ve 1.65 çıktı yine kullanmıyorum ilk 5 ay önemli dedi o zaman tekrar bakmayız diye ekledi. Doğum sonrası artmıştı ikisinde de belki artar diye baktiracagim.
Kusura bakmayın ama bu çok büyük terbiyesizlik.İlk bebeğimizin adını toprak koymuştu eşim kalp anamolisi olduğu için oniki gunlukken kaybettik. Dört yıl sonra kızıma hamile olduğumu öğrenince isimini yine eşim koydu. Kendi ve benim ismimin ilk hecesi. Gitti ailesine anlatiyo hevesle ismi de şu olacak bizim isminizin birleşimi filan diye. Kayinbabam doğru dürüst bı isim bulun ilkine toprak dediniz toprağa verdiniz ismine çekti demesin mi. O günü hiç unutamam. Ben zaten kayinbabamin cins olduğunu biliyorum ama bu kadar gaddarca konuşması çok üzmüştü
Ayyy bizim evde de kayınpederimYeeee yahuuu canın çekmiş hmişsin sennnn yemicende kim yicekkkk
Bizimdeevde ben değil eşim aşeriyo
Anne için terlikte rahat olurKendi listemi hazirladim. Fikir olur belki hazirlayanlara. 2 kabin bavulu, biri anne biri bebek için;
Bebek için Hastane Cantasi;
Puset,
2 tulum
4 uzun, 4 kısa kollu body ve alt
Şapka, eldiven, çorap
Biberon, Emzik
Yeni Doğan bebek bezi ve kullan at alt açma
4 adet bebek havlusu
Müslin
2 Battaniye
Islak Mendil
Bavula eşyaları parça parça koymak için küçük hurç ya da ortaboy citcitli poşetler
Bu yazacaklarımı buradaki hastane istiyor, bilmiyorum Türkiye'de gerekli mi.
Şampuan ve banyo jeli (Mustela Yenidoğan Seti'nde ilk banyo için ihtiyaç olan her şey var.)
Pamuk
Küçük leğen
Yıkama Bezi
Pis bezleri koyacak poşetler
Biberonu Sterilize etmek için Mikrodalga Poşeti.
Anne İçin Canta:
Gerekli Evraklar,
Emzirme Sütyeni
Gecelik, Pijama, Sabahlık
Kullan at iç çamaşırı
Normal Ped + Göğüs Pedi
Yüz Havlusu
Gögüs ucu Kremi
Diş Macunu, Fırçası
Şampuan, Saç Kremi
Tarak
Sabun
Peçete
2-3 büyük Havlu
Papatya Çayı
4 uzun 4 kısa kollu body çok değil mi?Kendi listemi hazirladim. Fikir olur belki hazirlayanlara. 2 kabin bavulu, biri anne biri bebek için;
Bebek için Hastane Cantasi;
Puset,
2 tulum
4 uzun, 4 kısa kollu body ve alt
Şapka, eldiven, çorap
Biberon, Emzik
Yeni Doğan bebek bezi ve kullan at alt açma
4 adet bebek havlusu
Müslin
2 Battaniye
Islak Mendil
Bavula eşyaları parça parça koymak için küçük hurç ya da ortaboy citcitli poşetler
Bu yazacaklarımı buradaki hastane istiyor, bilmiyorum Türkiye'de gerekli mi.
Şampuan ve banyo jeli (Mustela Yenidoğan Seti'nde ilk banyo için ihtiyaç olan her şey var.)
Pamuk
Küçük leğen
Yıkama Bezi
Pis bezleri koyacak poşetler
Biberonu Sterilize etmek için Mikrodalga Poşeti.
Anne İçin Canta:
Gerekli Evraklar,
Emzirme Sütyeni
Gecelik, Pijama, Sabahlık
Kullan at iç çamaşırı
Normal Ped + Göğüs Pedi
Yüz Havlusu
Gögüs ucu Kremi
Diş Macunu, Fırçası
Şampuan, Saç Kremi
Tarak
Sabun
Peçete
2-3 büyük Havlu
Papatya Çayı
Evet evet terlik corap da var. Dusunup yazmamisimAnne için terlikte rahat olur
Hastanede 2 3 gun kaliniyor burda. Belki 4er degil 2ser koyarim yine.4 uzun 4 kısa kollu body çok değil mi?
Bir de tırnak makası da götüreceğim ben, tırnakları uzun doğabiliyorlarmış
Kestiremiyorum havayk. Klimayi cok soguk qciyolar bazen. Tirnak makasi da aklimdaydi. Unutmazsam goturursem eldiven goturmem bile. Dokunsun kesfetsin.4 uzun 4 kısa kollu body çok değil mi?
Bir de tırnak makası da götüreceğim ben, tırnakları uzun doğabiliyorlarmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?