- 22 Kasım 2019
- 1.541
- 3.566
- 83
- 32
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #43.541
Yani inanki çok garip geliyor. 1 aydır sıkı diyetteyim açlık daha 80 görmedim hep 70 küsürlerde hatta bugün 68 çıktı. Tokluk da 90-110 civarı işte en en yüksek gördüğüm rakam 148 oldu o da 4 tane tatlıdan sonra. Ben de çözemedimBence yok canım, bende diyet yapıyorum, oldukça dikkat ediyorum ölçüyorum 150 - 180 arası çıkıyor ortalama.
Demekki diyet yapmasam 200ü geçecek henüz denemedim ama bu hafta sonu eşimin annesine geldik bol bol bozulacak deneyeceğim
Bende bugün ölçüm cihazı aldım ama akıllı gibi sormadım doktora . Günde kaç kere ölçmeliyim ? Kaç saat arayla diye ?Bence yok canım, bende diyet yapıyorum, oldukça dikkat ediyorum ölçüyorum 150 - 180 arası çıkıyor ortalama.
Demekki diyet yapmasam 200ü geçecek henüz denemedim ama bu hafta sonu eşimin annesine geldik bol bol bozulacak deneyeceğim
Aslında herşey yasak. Şöyleki pilav makarna patates bezelye havuç. Bunlar beni zorlamıyor zatwn ama hamurişi ve tatlı çok zor. Haftada bir kere sütlü tatlı yiyebilirsin ama bol fındıkla. Meyve öğünü her gün yok olduğu günler de mutlaka ayran süt ya da yoğurtla. Fındık ceviz ve bir adet süt ayran çantadan eksik olmayacak ve asla çok aç kalmayacaksın. Her öğün bir dilim tam buğday ekmeğim var ancak bir kepçe çorba da içebilirsin yerine. Öğlenleri genelde bir kase çorba bir dilim tam buğday muhakkak yanına yoğurt. Yoksa şeker yükselirmiş sadece karbonhidratla. Bazen de yulaf muz süt karşımı ya da salata ya da bol yeşillik ve peynirli sandviç. Benim öğlen pek yemeğim yok küçük bebeğim olduğu için pratik şeyler istedim. Akşamları haftada üç sebze üç et balık ya da tavuk bir günde kurubaklagil. Aklıma gelenler bunlar şimdilikDiyetisyenin ne yememe gibi listesi oldu ?
Şekeri yükselten besin ögeleriyle ilgili hangilerini kısıtladı ?
Açıkcası benim de ihtiyacım var
İnşallah güzel haberlerle gelKizlar kan işiyorum, dr a gidiyorum dua edin nolur kötü bir şey çıkmasın elim ayağım titriyor
Ben yaşadım geçen hafta. Çekim yapamayız müdahale için bekleyelim dedi. Antibiyotik etkiler aslında yarına kadar geçer tamamen insaalalh.Hanımlar aranızda diş ağrısı çeken varmiydi dün başladı ağrı uyutmadi yirmilik çürük
Bugün doktora gittim film çektirmek istemedim doktor kullanabileceğim antibiyotik verdi ve parol içtim dört saat falan rahatlattı yine başladı ağrı çok feci bişi
Antibiyotik ne zaman kurutur bu iltihabı ne zaman geçer ağrım bileniniz varmı
Bir süredir terapiye gidiyorumÇok üzüldüm adına. Aslında hamilelikte tetikliyor bu tip sorunları. Terapi desteği alabilsen iyi olabilir belki senin için.
Çok feci bişi antibiyotikden sonra ağrımayan diş etlerim ağrımaya başladı bu antibiyotik enfeksiyon olan yerlere mi hücum ediyor anlamadım asıl ağrıyan dişte ağrı yokBen yaşadım geçen hafta. Çekim yapamayız müdahale için bekleyelim dedi. Antibiyotik etkiler aslında yarına kadar geçer tamamen insaalalh.
Ben hiç ilaç kullanmadım ama çok fayda gördüm. Kısa değil ama uzun vadede çok faydası oluyor.Bir süredir terapiye gidiyorum
Benim de evhamli bir yapım var ama ilaç falan kullanmadım. Eminim bu bebekler ne kadar zor olsa da bize iyi gelecek .Ben hep kendime bir arkadaş doğuracağımı düşünüyorum. Beraber gideceğimiz tatilleri .inşallah Allah da sifani verir
Siz kaç kilo ile hamile kalıp üzerine ne kadar ekledinizSonra bu kiloları nasıl aldık
Valla şeker sınırda çıkıp dikkat etmeye başlayana kadar bende öyleydim şimdi jelibon falan yememeye çalıştığım için kilo alaımımm yavaşladı inanır mısın
Bence biraz diyetini hafiflet, çok çok da dalmadan normal tek düzende devam et. Ben baya dikkat etmekle bu rakamları göremedim demek ki bir tık risk var diyorum.Yani inanki çok garip geliyor. 1 aydır sıkı diyetteyim açlık daha 80 görmedim hep 70 küsürlerde hatta bugün 68 çıktı. Tokluk da 90-110 civarı işte en en yüksek gördüğüm rakam 148 oldu o da 4 tane tatlıdan sonra. Ben de çözemedim
Cok gecmis olsun benim ablamda 8 yildir bu hastaliktategretol diye ilaç içiyor doktor birak dedi ama o gunde 1 tane aliyor küçük çocukları var diye ,hatta hamileykende hep kullandi ilaci , demekki sende bagisiklik zayif kalmış bu hastalikta zayif anini bekliyoo malesefki ☹
Canım şeker dengesizligi böyle bir şey maalesef. Bir bakiyorsun çok yükselmiş bir baikiyorsun çok düşmüş. Çok hareket ediyorsan şekeri yerine koyman gerekiyor demek ki. Benim bazen 40 Lara düşüyor.Kızlar selam günlerdir burayla ilgilenemedim annemler vardı. ŞimdiMorkahve şeker ustası olarak sorum sana ben bu işten birşey anlamadım. Geçen sana denicem demiştim ya akşam öğününde içli pideler yedim üzerine de abartmıyorum tam 4 tane kadayıf peki tokluk 1. saat kaç çıktı? 85 ( babam şeker hastası benden sonra hemen o ölçtü onunki 250 idi) neyse ben hem 1. saati hem de yemeğim bittikten sonra 1.5 saat sonrasını ölçüyorum( diyetisyen de ille ikinci saati istiyo) o da 148 çıktı. Bu nasıl şeker ben hiç anlyamadım. Bugün de 1 baklava yedim 1. saat tokluk 95 çıktı 2. saat 87. Diyet yapmaktan memnunum kilo kontrolü açısından ama bu rakamlarla nasıl şekerim var onu çözemedim
Canım sabah açlık bütün öğünlerde tokluk 1. Saat ama bir gün ölç bir gün dur.Bende bugün ölçüm cihazı aldım ama akıllı gibi sormadım doktora . Günde kaç kere ölçmeliyim ? Kaç saat arayla diye ?
Nasıl ölçüm yapıyoruz ?
Geçmiş olsun ben de 15 yıldır epilepsi hastasıyım, ilaçla devam ediyorum hamilelikte de. İnşallah son nöbetiniz olur, hamilelik sonrası eegler hep temiz çıkar
1 batdak fanta içtim 1 saat sonra ölçtüm 120 çıktıYani inanki çok garip geliyor. 1 aydır sıkı diyetteyim açlık daha 80 görmedim hep 70 küsürlerde hatta bugün 68 çıktı. Tokluk da 90-110 civarı işte en en yüksek gördüğüm rakam 148 oldu o da 4 tane tatlıdan sonra. Ben de çözemedim
Yok korkma ilacini duzenli iç vuvudun diguma kadar ilaca alışır birsey olmaz inşallah, ablamda bir kere benim yanidma geçirmişti dehsete kapilmistim eşinin korkusunu anladim insan sevdigini o halde görünce cok zor cokBen bekarken tegretol içtim. Hamilelik planlarken değiştirdi ilacı. Lamictal içtim. Lohusalıktan sonra bırakmıştım uzun süredir nöbet olmuyordu. İyiydim dediğin gibi. Keppra verdi şimdi.
Eşimin yanında hiç olmamıştı çok korkmuş.
İnşallah ileride ilacı bırakabilirim. Şu an doğumda falan nöbet olur diye korkarım. Hatta hiç macera aramadan direk genel anesteziyle sezaryen olayım diyorum. İlk doğumdaki cahil cesaretim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?