- 8 Ocak 2022
- 667
- 1.596
- 43
- 33
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #43.561
Ama ilaçsız dönemleriniz olmuş ne güzel, yine dönersiniz inşallah ilaçsız, nöbetsiz günlere. Ben tegretol kullanıyorum emzirirken de kullanılabilirmiş. Yalnız her ay kan tahlili veriyorum ilaç düzeyi kontrolü için. Sizden de isteyebilirlerEeg ve mr temiz aslında. Hep öyle çıkıyordu da nöbet olduğu için doktor ilaç veriyordu mecburen.
İnşallah bırakabiliriz ilacı ileride..
Bende makattan kaynakli oldugunu dusunuyorum bende surekli girip bakiyorum cok merak ettimyildizsavascisi kuzum inşallah iyisindir.
Ben çok gerildim kızlar, inşallah iyidir
Biraz araştırdım enfeksiyon sebepli olur diyor, bebişle ilgili kötü şeyler yazmıyor.
Aklıma çok kötü şeyler gelmiyor ama bunca saat yazmaması beni tedirgin etti
Kabızdı, makattan da kan geldi demişti bugün.
Geçmiş olsun canim. Ne oluyor o anda ?
62 ya da 64 ile hamile kaldım şuan 82/83 arasıyımSiz kaç kilo ile hamile kalıp üzerine ne kadar eklediniz
Ama ilaçsız dönemleriniz olmuş ne güzel, yine dönersiniz inşallah ilaçsız, nöbetsiz günlere. Ben tegretol kullanıyorum emzirirken de kullanılabilirmiş. Yalnız her ay kan tahlili veriyorum ilaç düzeyi kontrolü için. Sizden de isteyebilirler
Geçmiş olsun.Benimki uykuda veya uyandıktan sonra oluyor. Boyutuna göre vücudum kasılıyor dişlerimi sıkıyorum. Bu sefer nöbet az sürmüş ama ayağa kalkınca bilincim açılmamış. Eşime söylediğim hiçbir şeyi hatırlamıyorum o yüzden..
Beni koltuğa yatırmış annesini ve ambulansı çağırmış. Bunları pek hatırlamıyorum. Biraz kendime gelince giyindim ve ambulansa kendim bindim. Ama sersemlik devam ediyor baya süre.
O an başkasının yapacağı hiçbir şey yok. Yan yatırıp geçmesini bekleyebilir ancak
Hehe62 ya da 64 ile hamile kaldım şuan 82/83 arasıyım
Hayır canım o öyle hesaplanmıyor, mesela bu hafta boyu uzuyor öbür hafta organları gelişim gösteriyor öbür hafta gramaj olarak yükseliyor her hafta her yeri eşit olarak gelişip büyümüyor aslında.42 derken hafta mı ?
Aslında bu tamamen anne rahmine bağlı..
40 . Haftaya gelmiş ve kgdu fazla olan bebeği içerde normal doğum olarak bekletmek yanlış bişey bence .
Daha doğrusu tüm riskleri almış oluyosun.
Zaten ben de normalde olsa sezeryan da olsa haftaya göre dedim diğer mesajda ..
Yani senin takibin Sat a göre 25 dir ama bebek gelişimini 2 hafta ilerde götürür . Haliyle kg olarak da gelişim gösterir , bu da demek oluyor ki olan durumu , olan haftası baz alınır ..
Bugün bana doktorum böyle açıkladı .
Sabah açlık ölçüp sonrasında 2 ana öğünden (kahvaltı ve akşam yemeği) 1 saat sonra ölçmen yeterliBende bugün ölçüm cihazı aldım ama akıllı gibi sormadım doktora . Günde kaç kere ölçmeliyim ? Kaç saat arayla diye ?
Nasıl ölçüm yapıyoruz ?
2. Gebeliğim, onda vermiştim bunda da veririm sanırım vermeme gibi bir korkum yok da insan kısıtlanıyor, o zorlayıcı.Hehesizde almışsınız ama hemen vereceğinizi düşünüyorum. Benim gibi ilk gebelik mi? Bu arada benim göbeğim ve göğüslerim fena çatladı
Yani sabah aç karnına ölçüyoruz .Sabah açlık ölçüp sonrasında 2 ana öğünden (kahvaltı ve akşam yemeği) 1 saat sonra ölçmen yeterli
Haftaya cuma kontrolüm ben de bekliyorum görüşmeyi. Yani zaten şeker sokmam kolay kolay da bari biraz daha esnesem.Bence biraz diyetini hafiflet, çok çok da dalmadan normal tek düzende devam et. Ben baya dikkat etmekle bu rakamları göremedim demek ki bir tık risk var diyorum.
Doktora da sor elbette ama ekmeği ve pirinci biraz hayatına çağırabilirsin, işlenmiş şeker çok ekleme şimdilik doktorlar hafta ilerledikçe ilerlemesin den korkuyor sanırım
Yani aile hekiminde kan verdim açlık düşük dedi o daCanım şeker dengesizligi böyle bir şey maalesef. Bir bakiyorsun çok yükselmiş bir baikiyorsun çok düşmüş. Çok hareket ediyorsan şekeri yerine koyman gerekiyor demek ki. Benim bazen 40 Lara düşüyor.Senin dengesizliğin aşağı ivmeliyse bence diyet yapmana gerek yok gibi. Biraz dikkat etsen yeter. Düşmemesi de önemli. Olmazsa doktora tekrar git. Cagirmislardir zaten belli bir zamanda. Ama diyeti gevset sanırım sen baya sıkı uyuyorsun.
Gayet normal bence de değer. Ben daha 1. saatte 120 lere çıkamadım1 batdak fanta içtim 1 saat sonra ölçtüm 120 çıktı
Bilerek yaptim bende artik seker yokdiyorum ya dikkat edecegim durum yok gibi
Ebe doğru söylemiş bence senin şekerin çok yüksek olmadığı için o kadar sıkı bir diyetle düşüyor. Düşük olması da iyi değil. Senin şekerin düşünce cocugunki de düşüyor. Lütfen o diyeti bırak hatta. Düzenli Spor yapıyorsan diyete gerek bile yok bana kalırsa.Haftaya cuma kontrolüm ben de bekliyorum görüşmeyi. Yani zaten şeker sokmam kolay kolay da bari biraz daha esnesem.
Yani aile hekiminde kan verdim açlık düşük dedi o dahem doktorla hem diyetisyenle görüşmem var haftaya cuma bakalım ne dicekler. Evet ya ben baya sıkı uyuyorum diyete. Çok çok arada bozuyorum. Bir de gün içinde hem çok hareketliyim hem de hergün apor yapıyorum. Bu ay 1 kilo verdim aile hekimindeki kontrolde ebe de tamamen bırak diyetini demiyorum ama lütfen canın birşey istediğinde ye, şekerin çok yüksek değil kilolu bir gebe değilsin psikoloji de çok önemli dedi
Gayet normal bence de değer. Ben daha 1. saatte 120 lere çıkamadımbişeyimiz yok gibi
Aynen bu aralar baya benide uyutmuyo baya hareketli uyusamda uyanıyorum hep , hamileyken uyurum diyodum doğana kadarda sanırım olmıcak gibiBen uyuyamadikca bebis hareket ediyo o hareket ettikçe ben uyuyamıyorum girdim bi kısır donguye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?