Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Eeg ve mr temiz aslında. Hep öyle çıkıyordu da nöbet olduğu için doktor ilaç veriyordu mecburen.
İnşallah bırakabiliriz ilacı ileride..
Ama ilaçsız dönemleriniz olmuş ne güzel, yine dönersiniz inşallah ilaçsız, nöbetsiz günlere. Ben tegretol kullanıyorum emzirirken de kullanılabilirmiş. Yalnız her ay kan tahlili veriyorum ilaç düzeyi kontrolü için. Sizden de isteyebilirler

Bende makattan kaynakli oldugunu dusunuyorum bende surekli girip bakiyorum cok merak ettim

Geçmiş olsun canim. Ne oluyor o anda ?

Benimki uykuda veya uyandıktan sonra oluyor. Boyutuna göre vücudum kasılıyor dişlerimi sıkıyorum. Bu sefer nöbet az sürmüş ama ayağa kalkınca bilincim açılmamış. Eşime söylediğim hiçbir şeyi hatırlamıyorum o yüzden..
Beni koltuğa yatırmış annesini ve ambulansı çağırmış. Bunları pek hatırlamıyorum. Biraz kendime gelince giyindim ve ambulansa kendim bindim. Ama sersemlik devam ediyor baya süre.
O an başkasının yapacağı hiçbir şey yok. Yan yatırıp geçmesini bekleyebilir ancak

Bana tegretolün etken maddesi karbamazepin zararlı diye lamictal vermişti ilk gebelikte. Ama sana verdiğine göre belki değişmiştir durum.
Gebeliğe göre verdi bana keppra yı. İnşallah günün birinde bırakabiliriz

Geçmiş olsun.

Hayır canım o öyle hesaplanmıyor, mesela bu hafta boyu uzuyor öbür hafta organları gelişim gösteriyor öbür hafta gramaj olarak yükseliyor her hafta her yeri eşit olarak gelişip büyümüyor aslında.
Bu sebeple kaval kemiği ölçüsü alıp ortalama boyu, karın çevresi ölçüsü alıp ortalama kilosu kafa ölçüsü alıp ortalama gelişi takip ediliyor, makinada tüm bu ölçümleri ortalama yapıyor, hatta doktor dikkatli ölçmezse doğru bile çıkmaz.
Yani senin bebeğim 38. Haftada 40 haftalık çıkarsa doktorun alma kararı verirse bu doğru bir karar olmamış oluyor çünkü organ gelişimini bilemiyorsun, o ölçümler doğru mu bilemiyorsun gibi..

Benim kızım 42. Haftada 2460 doğdu eğer sabırsız bir doktor olsaydı 38-39da alsaydı muhtelemen 2yi doe görecektik ama ölçümleri hep çok iyiydi..
Yani o ne zaman gelecekse o zaman gelmesi her zamana iyi bence.
Bende bugün ölçüm cihazı aldım ama akıllı gibi sormadım doktora . Günde kaç kere ölçmeliyim ? Kaç saat arayla diye ?
Nasıl ölçüm yapıyoruz ?
Sabah açlık ölçüp sonrasında 2 ana öğünden (kahvaltı ve akşam yemeği) 1 saat sonra ölçmen yeterli

Hehe sizde almışsınız ama hemen vereceğinizi düşünüyorum. Benim gibi ilk gebelik mi? Bu arada benim göbeğim ve göğüslerim fena çatladı
2. Gebeliğim, onda vermiştim bunda da veririm sanırım vermeme gibi bir korkum yok da insan kısıtlanıyor, o zorlayıcı.
Bence çatlamak genetik ya, arkadaşım 9 kilo aldı kocaman yarıklar vardı karnında ben ilkinde de çok aldım bunda da olmadı

Artık onunda lazerle minik bir tedavisi var hiç üzülme

Sabah açlık ölçüp sonrasında 2 ana öğünden (kahvaltı ve akşam yemeği) 1 saat sonra ölçmen yeterli
Yani sabah aç karnına ölçüyoruz .
Sonrasın da her yemek sonrası 1 saat arayla tekrar ölçüyoruz .
3 ögün yiyorum zaten
Oksapar bitti şimdi parmak ucu acısı başladı

Haftaya cuma kontrolüm ben de bekliyorum görüşmeyi. Yani zaten şeker sokmam kolay kolay da bari biraz daha esnesem.
Yani aile hekiminde kan verdim açlık düşük dedi o da hem doktorla hem diyetisyenle görüşmem var haftaya cuma bakalım ne dicekler. Evet ya ben baya sıkı uyuyorum diyete. Çok çok arada bozuyorum. Bir de gün içinde hem çok hareketliyim hem de hergün apor yapıyorum. Bu ay 1 kilo verdim aile hekimindeki kontrolde ebe de tamamen bırak diyetini demiyorum ama lütfen canın birşey istediğinde ye, şekerin çok yüksek değil kilolu bir gebe değilsin psikoloji de çok önemli dedi
1 batdak fanta içtim 1 saat sonra ölçtüm 120 çıktı
Bilerek yaptim bende artik seker yokdiyorum ya dikkat edecegim durum yok gibi
Gayet normal bence de değer. Ben daha 1. saatte 120 lere çıkamadım bişeyimiz yok gibi

Müşade altında tutuyor da olabilirler .
Sanırım yildizsavascisi nın enfeksiyon problemi vardı .
İnşAllah buna çıkar ve bi sorun teşkil etmez .
Rabbim nerde kim şifa bekliyorsa versin

Ebe doğru söylemiş bence senin şekerin çok yüksek olmadığı için o kadar sıkı bir diyetle düşüyor. Düşük olması da iyi değil. Senin şekerin düşünce cocugunki de düşüyor. Lütfen o diyeti bırak hatta. Düzenli Spor yapıyorsan diyete gerek bile yok bana kalırsa.

Benim bebeğimin hareketleri hala düzene girmedi. Bazı gün aşırı hareketli oluyor bazı gün hiç hissetmiyorum. Dr 32-33. Haftaya kadar bu şekilde olabileceğini söylemişti ama yine de içim rahat etmiyor

Ben uyuyamadikca bebis hareket ediyo o hareket ettikçe ben uyuyamıyorum girdim bi kısır donguye
Aynen bu aralar baya benide uyutmuyo baya hareketli uyusamda uyanıyorum hep , hamileyken uyurum diyodum doğana kadarda sanırım olmıcak gibi gwrçi 32.haftadan sonra azalıyomuş hareketleri yeri daraldıkça

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…