- 22 Kasım 2019
- 1.541
- 3.566
- 83
- 32
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #43.741
Ben ilk kızımı da temmuzda doğurdum ve battaniye kullandık. Anne karnından çıktıkları için çok üşüyorlar ve ilk bir ay vücut ısılarını ayarlayamıyorlar. Uzun kollu giydirip battaniyeye sarıp getirmişlerdi.Kızlar doğumda hemşireye bebek için hastane çıkışı vericez ya temmuZda sıcak olacak bu hastane çıkışı setinin hepsini mi vericez battaniyesi falan sıcakta verilmez gibi geldi ama yine de emin olamadım tecrübeli arkadaşlar fikir verirse sevinirim 1 takım isimli 11 set halinde var hemşireye vermek için başka alıcam eğer battaniye falan gerek olmazsa 7 li 5 li setler var onlardan alayım diye düşündüm
Aaa çok ilginç gerçekten benim pide üzerine az birşey nutella sürmüşlüğüm var hiç öyle çıkmadı. Bir daha görüşsene diyetisyeninle. Bu arada benim aiyetisyenim bir hafta ölç şekerin stres kaynaklı mı görelim demişti. Yani bazen stresten de oluyormuşMesela sabah inanılmaz sağlıklı bir kahvaltı yaptım sadece 2 dilim kadar kızarmış ekmek vardı, sıfır şeker, bol salata ve 1. Saat 179 çıktı
İlaç için sınırdayım sanırım diyetle bile düşüremiyorum
Diyetim baya sıkı, dikkate ediyorum, sanırım insülin kullanmam gerekecekBen ilk kızımı da temmuzda doğurdum ve battaniye kullandık. Anne karnından çıktıkları için çok üşüyorlar ve ilk bir ay vücut ısılarını ayarlayamıyorlar. Uzun kollu giydirip battaniyeye sarıp getirmişlerdi.
Aaa çok ilginç gerçekten benim pide üzerine az birşey nutella sürmüşlüğüm var hiç öyle çıkmadı. Bir daha görüşsene diyetisyeninle. Bu arada benim aiyetisyenim bir hafta ölç şekerin stres kaynaklı mı görelim demişti. Yani bazen stresten de oluyormuş
Değerlerin kaçtı ilaç yok dediğinde?İnşallah canım 1 hafta takip sonucu ilaç yok demişti doktorum dikkat ediyorum ama yine de yok yani bayramdan sonra kontrol var inşallah bebişler etkilenmez. Geçen ki muayene de suyu da bebeğin kilosu da normal demişti doktor ama bakalım nasıl olucak
Değerlerin kaçtı ilaç yok dediğinde?
Bende ne olur olmaz koyayım o zamansa belki kullanılır belki kullanılmazBen ilk kızımı da temmuzda doğurdum ve battaniye kullandık. Anne karnından çıktıkları için çok üşüyorlar ve ilk bir ay vücut ısılarını ayarlayamıyorlar. Uzun kollu giydirip battaniyeye sarıp getirmişlerdi.
Aaa çok ilginç gerçekten benim pide üzerine az birşey nutella sürmüşlüğüm var hiç öyle çıkmadı. Bir daha görüşsene diyetisyeninle. Bu arada benim aiyetisyenim bir hafta ölç şekerin stres kaynaklı mı görelim demişti. Yani bazen stresten de oluyormuş
Canım ben ilk gebelikte hep diyetle bitirdim. Arada 170 lere çıktığı oluyordu. Ama 140 civarında tutmayi başarmıştım. Ama hamilelikten sonra ilaçsız normal seviyede tutamadım. 9 senedir ilaç kullanıyordum. İlaçsız olmadığı icin gebelikte de idare edemeyeceğini anladım kendim istedim insülini. Şimdi seni yediğin gibi yiyip insulini vuruyorum 125 -130 bandında. Yani stres çekip daha da yükseleceğine insülin ile rahat ettim. Eğer zorlaniyorsan sen kendin de isteyebilirisin. Daha rahat valla insülin.O kadar haklı bir isyandasın kiben seni tutuyorum.
Şimdi beybi sana bir soru, insüline kaçla başladın? Bu kontrolde başlatır mı acaba diyorum100kilo olurum kesin
Ekmeğini değiştirdin mi ekmekle ilgili olabilirKalkıp su içip vitamini mi içip süt ya da yoğurt yiyip 1 saat sonra yiyorum zaten evet o çok faydalı.
Ah ahh bilmiyorum nolucaz insülin olmadan halletsek bari
Benimde kilo almam durduSelam kızlaar,
Oh kilolar konuşulmuşş. Ben şekerli ve diyetli olarak en azından iki aydır kilo almıyorum. 9 kiloylar devamdiyetisyen doğuma kadar en fazla 2-3 kilo daha alırız dedi. İlk hamileliğimden sonra ben de şaşkınım bu duruma ama yemeyince alınmıyormuş da gerçekten
Rabbim daha beterinden korusun Allahın izniyle hayırlı haberler alırsın inşallah.Arkadaşlar merhaba,
Dun gittikten sonra acilden sabaha karşı çıktık sonrasında yazamadım merak edip dua eden herkese çok teşekkür ederim. Bi yerim kanıyor gibi kıpkırmızı idrar yaptığımı görünce acile gittik önce bebek kontrol edildi kanama idrardan mi yoksa vajina girişinden mi diye bakıldı. Kan idrar tahlili yapıldı ama o ara ağrıdan kıvranıyorum şiddetli bel ve kasık ağrısından iki büklüm haldeyim diye dr doğum sancısımi emin olmak için bir alete bağladı sancı doğum kaynaklı değilmiş. Saka gibi ama acil olmasina rağmen ultrason a girmek için iftar geçmesini bekledim o halde, iftarda kapalıymis koskoca şehir hastanesi acil usg. Neyse yemek yiyip sigara içtiler keyifleri gelince açtılar usg ye girdim her iki böbrekte de büyüme genişleme görüldü normalde sadece birinde ve sağda olurmuş ancak benim ikisi birden büyümüş. Taş vb varmi bilemeyiz emara giremezsin dediler bu ara hala kan işiyordum kadın doğum acil usg sonrası üroloji acil e kons attı onun gelmesini beklerken serum takıldı o da baya geç geldi asistan biriydi herhalde ne desem telefonla hocam hocam diye birine benim dediklerimi tekrar etti . Eritrosit sınır 3 ken benim 200 çıktı. Dr telefonda hocam dediği kişiyle konuştuktan sonra ; 3 seye dikkat edeceksin ateşin çıkarsa, su içmeyi arttırmaya rağmen çişin hala kırmızı olursa ve parol almana rağmen ağrı geçmezse acile geleceksin, eğer belirtiler olmazsa bir hafta bekleyip tekrar kontrole gelip usg çekileceksin böbrek daha da büyüdüyse böbreğini kaybetme iflas etme ihtimali olur katater takacağız her iki böbreklerine dedi , senin şanssız durumun ikisi birden büyümüş dedi. Eğer haftaya böbrek daha da büyümedi ise sıkı takipde olacaksın dedi .
Doğumdan sonra düzeliyor merak etmeKızlar sizde de cilt lekeleri başladı mıResmen evrim geçiriyor gibiyim yüzümün her yanında bir şeyler değişiyor Panik yapmaya başladım artık.
Ben ilk kızımı da temmuzda doğurdum ve battaniye kullandık. Anne karnından çıktıkları için çok üşüyorlar ve ilk bir ay vücut ısılarını ayarlayamıyorlar. Uzun kollu giydirip battaniyeye sarıp getirmişlerdi.
Cok cok geçmiş olsun insallah büyümez dahadaArkadaşlar merhaba,
Dun gittikten sonra acilden sabaha karşı çıktık sonrasında yazamadım merak edip dua eden herkese çok teşekkür ederim. Bi yerim kanıyor gibi kıpkırmızı idrar yaptığımı görünce acile gittik önce bebek kontrol edildi kanama idrardan mi yoksa vajina girişinden mi diye bakıldı. Kan idrar tahlili yapıldı ama o ara ağrıdan kıvranıyorum şiddetli bel ve kasık ağrısından iki büklüm haldeyim diye dr doğum sancısımi emin olmak için bir alete bağladı sancı doğum kaynaklı değilmiş. Saka gibi ama acil olmasina rağmen ultrason a girmek için iftar geçmesini bekledim o halde, iftarda kapalıymis koskoca şehir hastanesi acil usg. Neyse yemek yiyip sigara içtiler keyifleri gelince açtılar usg ye girdim her iki böbrekte de büyüme genişleme görüldü normalde sadece birinde ve sağda olurmuş ancak benim ikisi birden büyümüş. Taş vb varmi bilemeyiz emara giremezsin dediler bu ara hala kan işiyordum kadın doğum acil usg sonrası üroloji acil e kons attı onun gelmesini beklerken serum takıldı o da baya geç geldi asistan biriydi herhalde ne desem telefonla hocam hocam diye birine benim dediklerimi tekrar etti . Eritrosit sınır 3 ken benim 200 çıktı. Dr telefonda hocam dediği kişiyle konuştuktan sonra ; 3 seye dikkat edeceksin ateşin çıkarsa, su içmeyi arttırmaya rağmen çişin hala kırmızı olursa ve parol almana rağmen ağrı geçmezse acile geleceksin, eğer belirtiler olmazsa bir hafta bekleyip tekrar kontrole gelip usg çekileceksin böbrek daha da büyüdüyse böbreğini kaybetme iflas etme ihtimali olur katater takacağız her iki böbreklerine dedi , senin şanssız durumun ikisi birden büyümüş dedi. Eğer haftaya böbrek daha da büyümedi ise sıkı takipde olacaksın dedi .
Kolonyayla silip ölçüyorumssevilll kizlar orda olcmeyi gosteriyolar mi bilmiyorum ama parmaginizin temiz olduguna emin olarak olcum yapin. Temizden kastim krem fln surmeden. Ozellikle xatlak kremi fln kullaniyorsaniz parmakta kalabiliyor. Parmaklari guzelce yikayip kuruladiktan sonra olcum daha dogru cikiyor.
O zaman bilmediğim serumlara kremlere bulaşmayım hiçDoğumdan sonra düzeliyor merak etme
Şimdilik bulaşma benceO zaman bilmediğim serumlara kremlere bulaşmayım hiç
Canım çok geçmiş olsun. Herşeyin yolunda gideceğine inanalım. Çok dikkat et herşeyineArkadaşlar merhaba,
İlk bir hafta 3 öğün dedi canım doktor bu değerlere göre de ilaca gerek yok sabahları da birden kahvaltını tüketme yarım saat sonra devam et dedi şimdi sadece sabahları ölçüyorum ama yine aynı seyirde devam ediyor bi kaç gündür de ölçmüyorum açıkçası yürümeye çalışıyorumG gocmenkizi_35
Canım sen günde 3 kere ölçüm yapıyorsun sanırım.
Ben de ne hikmetse öğlen menüsü yok yani aparatiflerle geçiriyorum, bi kaç çatal peynir yiyorum veya bi kase çorba içiyorum genellikle ..
Acaba. Yine ölçmek gerekir mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?