- 22 Temmuz 2021
- 1.578
- 2.519
- 63
- 40
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #43.941
Ton balığı hamile iken yeniliyor muBenim bir kaç alternatifim var onları yiyorum, kızım için yemek olur muhakkak evde yaparımda ama öğlen yemek yeme alışkanlığım yok 2 ana öğün 3 ara öğün şeklinde benim beslenmem.
yoğurt yulaf meyve kuru yemiş böyle bir kase.
Yulaf yumurta ve sütten yapılmış pankek gibi bir tost
Granola süt
Tavuklu yada ton balıklı salata
Çok doyurucu gelmeyebilir kulağa ama ekmekli makarnalı öğünlerdem daha geç acıkıyosunuz glisemik indeksi düşük besinler olduğu için, şiddetle tavsiye
Bende bundan yapıyorum evde daha başlamadim ama niyetim o yaniBeyaz Kalabilir aynen ama karar sende biz etkilemeyelim .
Ben de dün dağıtmalık olarak şundan söyledim. Aslında bunları hiçbirimiz mecbur değiliz ama sanki yapmasak olmazmış gibi bir algı var açıkçası kendimi biraz da mecbur hissediyorum ya.
Önceden ne güzel birer bardak şerbet verilir yollanırmış gelenler, şimdi soruyorlar bişey yaptırcan mı diye
Teşekkür ederizYaa çok güzel olmuş eline sağlık böyle beyaz kalması daha tatlı duruyor benceİstersen diğer lacivertle bu yeşili karıştırıp daha güzel bi renk elde edebilirsin ama her haliyle çok tatlı görünüyorlar ❤❤
Hadi hayırlı olsun canım herhalde bu gidişle hepimi 38lerde olucakKızlar Dr normal şartlarda 41e kadar beklerim gelmesini ama karın çevresi geriden geldiği için beklemem sende dedi. Bir aksilik olmaz herşey normal giderse 38.haftayı doldurduktan sonra suni sancı ile doğum planlıyoruz. Kurban Bayramı'nda olacak çok büyük ihtimalle.
Doktor direk bayramda 36 saatlik nöbetim var ona denk getiririz rahat rahat takip ederim dedi. 950gr olmuşuz canım.Hadi hayırlı olsun canım herhalde bu gidişle hepimi 38lerde olucakbayramda olması etikemez inşallah tatil fln Kaç kilo olmuş bebiş
Çam sakura zaten direk insanları amniosenteze yönlendiriyo sanki direk , allahdan birşeyi yokmuş bebeğin, o korku bile insana yeter cidden anlamıyorum insanları böyle korkutmalarını yada bakamıyosanız doğru düzgün oturmayın koltukdaKızlar çok kötü 3 gün geçirdim. Çam sakurada Detaylı ultrasonda bebeğin ventrikül genişliği sınırda çıkmıştı. Perşembe günü tekrar kontrolüm vardı. Bu gidişimde genişlik artmış ve sınırı geçmiş göründü. Ventikülomegali teşhisi kondu. 8.5 tan 10.9 a yükselmiş denildi.
10 ün üstünde amniosentez yapılıp bir karar verilmesi gerekiyormuş. Genetik bölümüne yönlendirdiler. Biz zaten nifty testi yaptırdığımızı söyledik, yine amniosentezi önerdiler. Sonuç da 4 hafta sonra çıkıyormuş. Zaten o zamana kadar bebek kocaman olacağı için amniosentezi reddettik. İmza atıp kendi doktoruma gittim. Maalesef o da 11.42 ölçtü. Dünya başıma yıkıldı resmen.
Perşembe gecesi ve cuma günü nerdeyse hiç uyuyamadım. En az 300-400 sayfa makale okudum. Ölçümlerin belirli kurallara göre yapılması gerektiği, bu konunun çok hassas olduğunu öğrendim. Eşime anlatınca o da başka bir perinatoloğa gidelim dedi. Doç. Dr. Ali Ekiz’den randevu aldık.
Dün muayeneye gittik. O kadar işinin ehli bir insan ki, direkt anlaşılıyor. Bebeğin her zerresine baktı. Bunları da hep anlatarak, nasıl olması gerektiğini söyleyerek muayene etti. Her şey çok normal dedi. En son ventriküllere baktı. Nasıl ölçülmesi gerektiğini anlattıktan sonra ölçüm yaptı ve sonuç 8,2. Dünyalar benim oldu. Bebeğin gayet sağlıklı olduğunu, korkulacak bir şey olmadığını, beyin yapısının tamamen normal olduğunu söyledi.
1 saat 20 dakika boyunca muayene etti. Yaklaşık 30 dk da konuyu bize en ince ayrıntısına kadar anlattı.
Şu an yeniden doğmuş gibiyim. Bir daha da rastgele herhangi bir doktora falan gitmeyeceğim. Bu ventrikül konusunu tamamen kapattım. Allah bizi bebeklerimizle sınamasın. Sağlıkla kucağımıza alırız inşallah
Oooo süper doktorunda orda olucak yaniDoktor direk bayramda 36 saatlik nöbetim var ona denk getiririz rahat rahat takip ederim dedi. 950gr olmuşuz canım.
Kaç haftalık canımDoktor direk bayramda 36 saatlik nöbetim var ona denk getiririz rahat rahat takip ederim dedi. 950gr olmuşuz canım.
Zira gozukmuyordun epeyce bi süreKızlar çok kötü 3 gün geçirdim. Çam sakurada Detaylı ultrasonda bebeğin ventrikül genişliği sınırda çıkmıştı. Perşembe günü tekrar kontrolüm vardı. Bu gidişimde genişlik artmış ve sınırı geçmiş göründü. Ventikülomegali teşhisi kondu. 8.5 tan 10.9 a yükselmiş denildi.
10 ün üstünde amniosentez yapılıp bir karar verilmesi gerekiyormuş. Genetik bölümüne yönlendirdiler. Biz zaten nifty testi yaptırdığımızı söyledik, yine amniosentezi önerdiler. Sonuç da 4 hafta sonra çıkıyormuş. Zaten o zamana kadar bebek kocaman olacağı için amniosentezi reddettik. İmza atıp kendi doktoruma gittim. Maalesef o da 11.42 ölçtü. Dünya başıma yıkıldı resmen.
Perşembe gecesi ve cuma günü nerdeyse hiç uyuyamadım. En az 300-400 sayfa makale okudum. Ölçümlerin belirli kurallara göre yapılması gerektiği, bu konunun çok hassas olduğunu öğrendim. Eşime anlatınca o da başka bir perinatoloğa gidelim dedi. Doç. Dr. Ali Ekiz’den randevu aldık.
Dün muayeneye gittik. O kadar işinin ehli bir insan ki, direkt anlaşılıyor. Bebeğin her zerresine baktı. Bunları da hep anlatarak, nasıl olması gerektiğini söyleyerek muayene etti. Her şey çok normal dedi. En son ventriküllere baktı. Nasıl ölçülmesi gerektiğini anlattıktan sonra ölçüm yaptı ve sonuç 8,2. Dünyalar benim oldu. Bebeğin gayet sağlıklı olduğunu, korkulacak bir şey olmadığını, beyin yapısının tamamen normal olduğunu söyledi.
1 saat 20 dakika boyunca muayene etti. Yaklaşık 30 dk da konuyu bize en ince ayrıntısına kadar anlattı.
Şu an yeniden doğmuş gibiyim. Bir daha da rastgele herhangi bir doktora falan gitmeyeceğim. Bu ventrikül konusunu tamamen kapattım. Allah bizi bebeklerimizle sınamasın. Sağlıkla kucağımıza alırız inşallah
Bu bayram değil kurban bayramıKaç haftalık canım
Maşallah canım bende yarın gidicem bakalım ne durum da bayramdan önce bi gideyim bakayımBu bayram değil kurban bayramı28e girdik.
Eşim de doktor o bile nasıl böyle konuşabiliyorlar dedi.Çam sakura zaten direk insanları amniosenteze yönlendiriyo sanki direk , allahdan birşeyi yokmuş bebeğin, o korku bile insana yeter cidden anlamıyorum insanları böyle korkutmalarını yada bakamıyosanız doğru düzgün oturmayın koltukdaGelmiş geçmiş olsun canım sevindim çok
Evet gerçekten çok kötüydüm. Ne senaryolar geçti kafamdan anlatamam. Çok teşekkür ederimZira gozukmuyordun epeyce bi süre
Gözün aydin olsun
Sagsalim alacagiz kucagimiza inşallah az kaldıEvet gerçekten çok kötüydüm. Ne senaryolar geçti kafamdan anlatamam. Çok teşekkür ederim
Ayyy inşallahSagsalim alacagiz kucagimiza inşallah az kaldı
Rica ederim
Gerçekden insanlar çok kötü, karşıdaki insan neler düşünür neler hisseder zerre umurlarında değil yaaaa cidden anlamıyorum, allahdan birşeyi yokmuş çok şülürEşim de doktor o bile nasıl böyle konuşabiliyorlar dedi.
Muayene eden kişi perinatoloji yan dal asistanı zaten. Eşim doktorun Görüntüyü netlemeden ölçüm yaptığını söyledi. Öyle dan dan yüzümüze 10000 de bir olasılığı bile söylediler.
Ben tüp bebekle gebe kaldım. Tüplerimin ikisi de alındı. Bunu bilmelerine rağmen çok vicdansızca konuştular. Nefes alamadım resmen.
Onlar da kendince haklı ama yani bilemiyorum.
Çok şükür rahatlissin o bekleme kafada kurma araştırma zamanı çok zor surwc gelmiş geçmiş olsun hepimiz sağlıkla zamanında alalım inş kucaklarimizaKızlar çok kötü 3 gün geçirdim. Çam sakurada Detaylı ultrasonda bebeğin ventrikül genişliği sınırda çıkmıştı. Perşembe günü tekrar kontrolüm vardı. Bu gidişimde genişlik artmış ve sınırı geçmiş göründü. Ventikülomegali teşhisi kondu. 8.5 tan 10.9 a yükselmiş denildi.
10 ün üstünde amniosentez yapılıp bir karar verilmesi gerekiyormuş. Karar dedikleri şey de dilim varmıyor söylemeye ama bebeğin tahliye edilmesi. Genetik bölümüne yönlendirdiler. Biz zaten nifty testi yaptırdığımızı söyledik, yine amniosentezi önerdiler. Sonuç da 4 hafta sonra çıkıyormuş. Zaten o zamana kadar bebek kocaman olacağı için amniosentezi reddettik. İmza atıp kendi doktoruma gittim. Maalesef o da 11.42 ölçtü. Dünya başıma yıkıldı resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?