- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #43.981
İnşallah çok sağolunAkintidir buyuk ihtimalle, su olsa kesintisiz devame der anlık olmaz
Bendensin arkadaşımBen burdayım evdeyim ve tek başımayım
Valla bende anlamadım bak sana göndereyim . Bunu çekindiğimde normalde 26+2 idim .Sadece karın ölçümü mü önden gidiyor yoksa boyu kafa ölçüsü falanda mı önden gidiyor
Benim de bugün içime Kadir Ezildi kaçtı .Anamm bende bu karılar nerde diyom meğerse bugun günlerden pazarmış
Çatir catir geziyonuz demi parklar piknikler sahiller gezin anam bende o topikten bu topige gezem duram
Elline saglik valla kendini yormadan yaptiysan bravoBenim de bugün içime Kadir Ezildi kaçtı .
Sanırsın 80 yaşındayım , bayrama torun bekliyorum .
Evi bi güzel süpür sil , çamaşırlar , tozlar , camlar …
iyi halt etmediğimi düşünüyorum
Miss olmuş eline saglikBende yatağını nevresimini yıkadım misss gibi kokuyor odaaa, sanırım salı günüde kıyafetlerni yıkıcazzz annemleeee bitircem, mayıs sonu gibide çantayı hazırlar kenara koyarım beklerim bebişimin gelmesini
ilerleyen zamanlar da hiç elim kolum kalkmaz .Elline saglik valla kendini yormadan yaptiysan bravo
Ben tembellik yaptim bugun
Evi silip supurme toz alma yarın yapcam
Sizin gibi değil ama benim suyum erken gelmişti 35. haftada.İdrardan daha akışkandi ve amniyon sıvısının değişik bı kokusu vardı. Bide hiç alakasız zamanda akıntı basliyodu ne kadar kassamda kendimi kendiliğinden akıp gidiyodu .Tekrarlamadiysa canınızı sıkmayın yeni muayne olmuşsunuz zaten inşallah bişey yoktur.Arkadaşlar peki su gibi akıntınız oldumu bacağıma doğru aktı biraz lavabo da bebeğin suyu olsa anlarmıydım sizce yaşayan varmı acaba
Arkadaşlar 23 haftalık hamileyim bugün bebek aşırı hareketli sabah 11 den beri çok az durdu sürekli hareket halinde normal de böyle değildi, bu şekilde başına gelen oldumu normalmi bunlar
Bizimde pazar günü böyle geçti tişikkirlerMiss olmuş eline saglik
Çok şükürKızlar çok kötü 3 gün geçirdim. Çam sakurada Detaylı ultrasonda bebeğin ventrikül genişliği sınırda çıkmıştı. Perşembe günü tekrar kontrolüm vardı. Bu gidişimde genişlik artmış ve sınırı geçmiş göründü. Ventikülomegali teşhisi kondu. 8.5 tan 10.9 a yükselmiş denildi.
10 ün üstünde amniosentez yapılıp bir karar verilmesi gerekiyormuş. Karar dedikleri şey de dilim varmıyor söylemeye ama bebeğin tahliye edilmesi. Genetik bölümüne yönlendirdiler. Biz zaten nifty testi yaptırdığımızı söyledik, yine amniosentezi önerdiler. Sonuç da 4 hafta sonra çıkıyormuş. Zaten o zamana kadar bebek kocaman olacağı için amniosentezi reddettik. İmza atıp kendi doktoruma gittim. Maalesef o da 11.42 ölçtü. Dünya başıma yıkıldı resmen.
Perşembe gecesi ve cuma günü nerdeyse hiç uyuyamadım. En az 300-400 sayfa makale okudum. Ölçümlerin belirli kurallara göre yapılması gerektiği, bu konunun çok hassas olduğunu öğrendim. Eşime anlatınca o da başka bir perinatoloğa gidelim dedi. Doç. Dr. Ali Ekiz’den randevu aldık.
Dün muayeneye gittik. O kadar işinin ehli bir insan ki, direkt anlaşılıyor. Bebeğin her zerresine baktı. Bunları da hep anlatarak, nasıl olması gerektiğini söyleyerek muayene etti. Her şey çok normal dedi. En son ventriküllere baktı. Nasıl ölçülmesi gerektiğini anlattıktan sonra ölçüm yaptı ve sonuç 8,2. Dünyalar benim oldu. Bebeğin gayet sağlıklı olduğunu, korkulacak bir şey olmadığını, beyin yapısının tamamen normal olduğunu söyledi.
1 saat 20 dakika boyunca muayene etti. Yaklaşık 30 dk da konuyu bize en ince ayrıntısına kadar anlattı.
Şu an yeniden doğmuş gibiyim. Bir daha da rastgele herhangi bir doktora falan gitmeyeceğim. Bu ventrikül konusunu tamamen kapattım. Allah bizi bebeklerimizle sınamasın. Sağlıkla kucağımıza alırız inşallah
Kızlar ya ben çok orantısız kilo almaya başladım
Geçen ay 1 kilo almıştım (69), bugün evde tartıldım 3 kilo almışım (72 olmuşum) ve doktora gitmeme daha 1 hafta var. 62 ile hamile kalmıştım, 10 kilo almış bulunuyorum
Böyle düzensiz kilo almak çok canımı sıkıyor.
Neden böyle oluyor hiç anlamıyorum, sizin de böyle mi
Nasıl canım mesela dönmesini falan ne bilim otururken vurur o gün doktor gümde 10 defa tekme atması yeterli demiştiÇok şükür
Sen nasıl oldunyildizsavascisi
Benim de 4 gündğr bebeğimin hareketleri çok azaldı. Bir de vajina girişimde balon gibi birşey hissediyorum, kayıyor arada.
Bugün doktora haber verdim yarın gel dedi dua edin
Kiz bende öyleyim karsi binada cam siliyorlar mesela görüyorum kedi cigere bakar gibi bakiyom ertesi gun elimde bez camdayimilerleyen zamanlar da hiç elim kolum kalkmaz .
İyi kötü gelen olur belki bayram sonrası falan ..
aslında miskinlik yapmayı daha çok tercih ediyorum ama apartmandan süpürge sesleri , yan binalardan gördüğüm cam silme meşgaleleri derken kendimi şuan da pert hissediyorum
Çok şükür Allah’ın izniyle böyle böyle günleri devirip sağlıcakla kavuşuruz
Koku yoktu hissetmedim yani afedersiniz koklamak aklıma gelmedi sonrakinde daha az oldu kokladım koku yoktu inşallah normal akıntıdır çok sağolunSizin gibi değil ama benim suyum erken gelmişti 35. haftada.İdrardan daha akışkandi ve amniyon sıvısının değişik bı kokusu vardı. Bide hiç alakasız zamanda akıntı basliyodu ne kadar kassamda kendimi kendiliğinden akıp gidiyodu .Tekrarlamadiysa canınızı sıkmayın yeni muayne olmuşsunuz zaten inşallah bişey yoktur.
Fitil olarak da ,ağız yoluyla da akıntı hertürlü gelir. Vucüt ihtiyacı olanı depolar , kalanı atar .Koku yoktu hissetmedim yani afedersiniz koklamak aklıma gelmedi sonrakinde daha az oldu kokladım koku yoktu inşallah normal akıntıdır çok sağolun
Lohusa takımları gereksiz pahalı normal pijama ve gecelik alıyoruz ben de pijama alıcam dahaKızlar ;
aldığınız lohusa takımları var mı güvenli sitelerden önerebileceğiniz ?
Ben hala alamadım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?