- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #43.961
Tatli biseylermi yedin , meyvesuyu ictiyse meyve falan yediysende hareketli olurArkadaşlar 23 haftalık hamileyim bugün bebek aşırı hareketli sabah 11 den beri çok az durdu sürekli hareket halinde normal de böyle değildi, bu şekilde başına gelen oldumu normalmi bunlar
Canım öncelikle gözünüz aydın olsun inşallah bir daha öyle bir şey yaşamazsınız sağlıkla kucağına alırsın inşallah canımKızlar çok kötü 3 gün geçirdim. Çam sakurada Detaylı ultrasonda bebeğin ventrikül genişliği sınırda çıkmıştı. Perşembe günü tekrar kontrolüm vardı. Bu gidişimde genişlik artmış ve sınırı geçmiş göründü. Ventikülomegali teşhisi kondu. 8.5 tan 10.9 a yükselmiş denildi.
10 ün üstünde amniosentez yapılıp bir karar verilmesi gerekiyormuş. Karar dedikleri şey de dilim varmıyor söylemeye ama bebeğin tahliye edilmesi. Genetik bölümüne yönlendirdiler. Biz zaten nifty testi yaptırdığımızı söyledik, yine amniosentezi önerdiler. Sonuç da 4 hafta sonra çıkıyormuş. Zaten o zamana kadar bebek kocaman olacağı için amniosentezi reddettik. İmza atıp kendi doktoruma gittim. Maalesef o da 11.42 ölçtü. Dünya başıma yıkıldı resmen.
Perşembe gecesi ve cuma günü nerdeyse hiç uyuyamadım. En az 300-400 sayfa makale okudum. Ölçümlerin belirli kurallara göre yapılması gerektiği, bu konunun çok hassas olduğunu öğrendim. Eşime anlatınca o da başka bir perinatoloğa gidelim dedi. Doç. Dr. Ali Ekiz’den randevu aldık.
Dün muayeneye gittik. O kadar işinin ehli bir insan ki, direkt anlaşılıyor. Bebeğin her zerresine baktı. Bunları da hep anlatarak, nasıl olması gerektiğini söyleyerek muayene etti. Her şey çok normal dedi. En son ventriküllere baktı. Nasıl ölçülmesi gerektiğini anlattıktan sonra ölçüm yaptı ve sonuç 8,2. Dünyalar benim oldu. Bebeğin gayet sağlıklı olduğunu, korkulacak bir şey olmadığını, beyin yapısının tamamen normal olduğunu söyledi.
1 saat 20 dakika boyunca muayene etti. Yaklaşık 30 dk da konuyu bize en ince ayrıntısına kadar anlattı.
Şu an yeniden doğmuş gibiyim. Bir daha da rastgele herhangi bir doktora falan gitmeyeceğim. Bu ventrikül konusunu tamamen kapattım. Allah bizi bebeklerimizle sınamasın. Sağlıkla kucağımıza alırız inşallah
Hiç endişelenme aynı haftada aynı şeyi yaşadım. Bu sefer neden bu kadar çok hareket ediyo diye korkmuştum. Saatlerce hiiç durmamıştı. Ertesi günüde çook sakindiArkadaşlar 23 haftalık hamileyim bugün bebek aşırı hareketli sabah 11 den beri çok az durdu sürekli hareket halinde normal de böyle değildi, bu şekilde başına gelen oldumu normalmi bunlar
Kasım annesi ama buraya basası geldiyse demek kiÜçüz butonumuza biri basmış, mahidevran hortlayip gelip bastimi acaba dedim ilk
Yok yemedim açım hatta moralim bozuldu yiyemedim biraz akıntım oldu su gibi hafif bacağıma doğru aktı WC den kalkınca acaba bebeğin suyumu diye taktım bide hareket fazla iyice stres oldum dün hareket az diye gittim doktora bugün çokTatli biseylermi yedin , meyvesuyu ictiyse meyve falan yediysende hareketli olur
Ama normal bence
Aynen dün hareket az diye acile gittim bugün hiç durmadı bide akıntım oldu su gibi yanmada var vajinada doğurana kadar ölmezsem iyiHiç endişelenme aynı haftada aynı şeyi yaşadım. Bu sefer neden bu kadar çok hareket ediyo diye korkmuştum. Saatlerce hiiç durmamıştı. Ertesi günüde çook sakindioluyo o haftalarda
Bence canını sıkma bazen benimki de çok hareketli sabahtan baslıyor aksama kadarAynen dün hareket az diye acile gittim bugün hiç durmadı bide akıntım oldu su gibi yanmada var vajinada doğurana kadar ölmezsem iyiserklajımda var
Aynen yiyim bişiler normale döner inşallah gebelik ne zor zanaatmiş hayırlısı inşallahBence canını sıkma bazen benimki de çok hareketli sabahtan baslıyor aksama kadar
Bazen ara ara
Tamamen keyfine göre biz de burda kendimizi yiyelim
Bu arada benimki gece çok vurduğu zaman aç olduğumu fark ettim, sen de bir sey yememişsin, bir seyler ye bence
Progestan fitil kullaniyormusun burada fitil kullanan arakadaslar su gibi akıntı cok yasadilarArkadaşlar peki su gibi akıntınız oldumu bacağıma doğru aktı biraz lavabo da bebeğin suyu olsa anlarmıydım sizce yaşayan varmı acaba
Yok kullanmıyorum şuan ağızdan alıyorumProgestan fitil kullaniyormusun burada fitil kullanan arakadaslar su gibi akıntı cok yasadilar
Akintidir buyuk ihtimalle, su olsa kesintisiz devame der anlık olmazYok kullanmıyorum şuan ağızdan alıyorum
Aynen fitil su gibi akıntı yapabiliyorProgestan fitil kullaniyormusun burada fitil kullanan arakadaslar su gibi akıntı cok yasadilar
Hadi inşallah güzel haberlerle gel.Maşallah canım bende yarın gidicem bakalım ne durum da bayramdan önce bi gideyim bakayım
Ben burdayım evdeyim ve tek başımayımAnamm bende bu karılar nerde diyom meğerse bugun günlerden pazarmış
Çatir catir geziyonuz demi parklar piknikler sahiller gezin anam bende o topikten bu topige gezem duram
Ben de son ayda 3 kilo almışım. Öncesinde toplam 4 almıştım bu 6. Ay benim iştahımı açtı bayağıKızlar ya ben çok orantısız kilo almaya başladım
Geçen ay 1 kilo almıştım (69), bugün evde tartıldım 3 kilo almışım (72 olmuşum) ve doktora gitmeme daha 1 hafta var. 62 ile hamile kalmıştım, 10 kilo almış bulunuyorum
Böyle düzensiz kilo almak çok canımı sıkıyor.
Neden böyle oluyor hiç anlamıyorum, sizin de böyle mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?