- 28 Eylül 2013
- 8.292
- 15.637
- 448
- 35
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #44.021
Bayramdan sonra dahada hizli gecicek ve dahada hantallaşacagizİyi geceler herkese. Aşırı bel ağrısından selamlar. Sabahtan beri doğru düzgün oturmamın sonucuhiç dinlenemiyorum artık ne olacak bilmiyorum. Bide karnim birden büyümeye başladı hissi var bayramı atlatıp işlerimi halledip evde ayaklarımı uzatıp yatmak en büyük hayalim
Kızlar çok kötü 3 gün geçirdim. Çam sakurada Detaylı ultrasonda bebeğin ventrikül genişliği sınırda çıkmıştı. Perşembe günü tekrar kontrolüm vardı. Bu gidişimde genişlik artmış ve sınırı geçmiş göründü. Ventikülomegali teşhisi kondu. 8.5 tan 10.9 a yükselmiş denildi.
10 ün üstünde amniosentez yapılıp bir karar verilmesi gerekiyormuş. Karar dedikleri şey de dilim varmıyor söylemeye ama bebeğin tahliye edilmesi. Genetik bölümüne yönlendirdiler. Biz zaten nifty testi yaptırdığımızı söyledik, yine amniosentezi önerdiler. Sonuç da 4 hafta sonra çıkıyormuş. Zaten o zamana kadar bebek kocaman olacağı için amniosentezi reddettik. İmza atıp kendi doktoruma gittim. Maalesef o da 11.42 ölçtü. Dünya başıma yıkıldı resmen.
Perşembe gecesi ve cuma günü nerdeyse hiç uyuyamadım. En az 300-400 sayfa makale okudum. Ölçümlerin belirli kurallara göre yapılması gerektiği, bu konunun çok hassas olduğunu öğrendim. Eşime anlatınca o da başka bir perinatoloğa gidelim dedi. Doç. Dr. Ali Ekiz’den randevu aldık.
Dün muayeneye gittik. O kadar işinin ehli bir insan ki, direkt anlaşılıyor. Bebeğin her zerresine baktı. Bunları da hep anlatarak, nasıl olması gerektiğini söyleyerek muayene etti. Her şey çok normal dedi. En son ventriküllere baktı. Nasıl ölçülmesi gerektiğini anlattıktan sonra ölçüm yaptı ve sonuç 8,2. Dünyalar benim oldu. Bebeğin gayet sağlıklı olduğunu, korkulacak bir şey olmadığını, beyin yapısının tamamen normal olduğunu söyledi.
1 saat 20 dakika boyunca muayene etti. Yaklaşık 30 dk da konuyu bize en ince ayrıntısına kadar anlattı.
Şu an yeniden doğmuş gibiyim. Bir daha da rastgele herhangi bir doktora falan gitmeyeceğim. Bu ventrikül konusunu tamamen kapattım. Allah bizi bebeklerimizle sınamasın. Sağlıkla kucağımıza alırız inşallah
Aynen öyle ama çok yorucu. 30 hafta sonrası zorluyor zaten. Bakalım dinelnemeden doğurmam inşallah aminBayramdan sonra dahada hizli gecicek ve dahada hantallaşacagiz
Bel agrisi normal yaziyor bu haftada ,aslinda hersey cok normal artık
Sigorta şirketine bir sorsaydin canım belki öyle bir imkanın vardır sonuçta bilmeden hareket eden doktorla devam etmek çok zor ben ilk kızımda şişli memorialde kontrollere gidiyordum doktorum preeklampsiyi farketmedi ölümden döndüm suanki doktorlarim o kadar dikkatli davranıyor ki anlatamam bir sor istersenEvet canım. Ben de çok sevdim. Şu an özel sağlık sigortası yapmamış olsam kesinlikle doktorumu değiştirirdim. Uzun zamandır bu kadar yetkin bir doktor görmemiştim.
Desenliden bende var almadim kuzenim getirmisti hamileyken rahat oluyor diye giyiyorum cok memnunum hastane cantama da koymayi dusunuyorumBende bu iki gecelikten birini düşünüyorum aslında içime sinen desenli olan amaaa kime sorsam düz beyazı al diyo, oda biraz sanırım iç gösteriyo ama sabahlık var fln onu al diyolarArada kaldım bu hafta 2sinden birini sipariş vercem
Amin inşallah öyle olur.Gelmiş geçmiş olsunartık sadece hazırlıklarına, keyfine odaklan bundan sonrası sırf bekleme sabırsızlığımız, heyecanımız olsun
Çok teşekkür ederim. İnşallah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.Yüreğim ağzımda okudumoh çok şükür
Sordum canım. İptal etme gibi bir şansım yok ama en azından 32. Ve 36. Haftada Ali hocaya tekrar muayene olacağım.Sigorta şirketine bir sorsaydin canım belki öyle bir imkanın vardır sonuçta bilmeden hareket eden doktorla devam etmek çok zor ben ilk kızımda şişli memorialde kontrollere gidiyordum doktorum preeklampsiyi farketmedi ölümden döndüm suanki doktorlarim o kadar dikkatli davranıyor ki anlatamam bir sor istersen
İyi bari almakla uğraşmıcan bide onunla daha bunu taç alıcam kapı süsü yaptırıcam bitmiyo valla eksikDesenliden bende var almadim kuzenim getirmisti hamileyken rahat oluyor diye giyiyorum cok memnunum hastane cantama da koymayi dusunuyorum
Valla ben 2-3 farklı çeşit aldım. Denedim beğenmediklerimi yolladım.Aynen yaa öyle yapıyım cidden aklımda kalcak
Ben düğünlerde abiyelerde öyle yapıyorumValla ben 2-3 farklı çeşit aldım. Denedim beğenmediklerimi yolladım.
Valla bende ayakkabidir elbisedirBen düğünlerde abiyelerde öyle yapıyorumbundada yapıyım
Aynen valla koskoca sirkeciye eminönüne gittim bitane istediğim gibi bulamadımValla bende ayakkabidir elbisedirne yapayım her zaman çarşıya gidecek vaktim olmuyor. Bazı şeylerden her yerde bulunmuyor. Alıp deniyorum. Geri yolluyorum. Aslında magazada denemiş gibi. Her mağaza her yerde yok. Ne yapalım yani
Aslında ben sana muayene olduğun hastaneyi doktoru sormuştum benim ilk pozitif olduğum zaman ama kendi doktorumu söyleseydim belki fikir olurdu çok şükür ki geç kalmadan muayene oldun başka stresli bir hamilelik gecirecektin canım geçsin kötü geçirdiğin günler gelsin çok güzel günler inşallahSordum canım. İptal etme gibi bir şansım yok ama en azından 32. Ve 36. Haftada Ali hocaya tekrar muayene olacağım.Çok pişmanım başta iyi araştırmadığım için. Üstelik Ali hocayla bir sürü ortak arkadaşlarımız varmış. Kısmet işte.
Kapi susunu yaptirmistim ama bende tac terlik alicam 1 takim daha pijama alcam bitmiyor gerçektenİyi bari almakla uğraşmıcan bide onunla daha bunu taç alıcam kapı süsü yaptırıcam bitmiyo valla eksik
Ayy bende öyle düşünüyorum bayram dönüşü herseyi yıkayıp ütuleyip bırakacam oğlandi evdi çok yoruluyorumİyi geceler herkese. Aşırı bel ağrısından selamlar. Sabahtan beri doğru düzgün oturmamın sonucuhiç dinlenemiyorum artık ne olacak bilmiyorum. Bide karnim birden büyümeye başladı hissi var bayramı atlatıp işlerimi halledip evde ayaklarımı uzatıp yatmak en büyük hayalim
Günaydınn , hepimize sağlıklı , musmutlu bir hafta diliyorumGünaydın kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?