- 7 Kasım 2021
- 2.713
- 7.723
- 78
- 34
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #44.421
Ama bu çok sağlıksız bir yaklaşım, o zaman geleceğe dair hiç plan yapmadan hiç hazırlık yapmadan yaşamak gerek sırf hayal kırıklığı yaşamamak için ki bu da hayal kurup heves edip hazırlık yaparken yaşayacağınız güzel anları kaçırmak demek. İndirim mühim şey elbette aynı ürün için kazıklanmak istemem ama onunda haricinde tüm hazırlığı keyif ve heyecanla yaptım kısmette yoksa da bana geriye mutlu ve güzel anlar kalmış olacak.Bu ihtimali de düşünüp sizleri anlamaya çalıştım ama önceki yıllarda doğum yapan anneler de aynı şeyi yapmışlar.
Doğacağa don biçilmez demiş ya atalarımız.
Allah korusun doğumumuz sağlıklı gerçekleşmezse aldığınız herşey elinizde patlayacak.
Örnek bebek arabasını 6.000 TL ye almıştınız, güncel durumda 2.000 TL kar ettiniz gibi. Ama araba elinizde patlarsa 6.000 TL zarara döneceksiniz
Bebeğiniz için daha az riskli yatırım araçları kullanırsanız hem zamdan etkilenmez, hem zarara dönmezsiniz
Çok yanlış bir düşünce bence .Bu ihtimali de düşünüp sizleri anlamaya çalıştım ama önceki yıllarda doğum yapan anneler de aynı şeyi yapmışlar.
Allah korusun doğumumuz sağlıklı gerçekleşmezse aldığınız herşey elinizde patlayacak.
Örnek bebek arabasını 6.000 TL ye almıştınız, güncel durumda 2.000 TL kar ettiniz gibi. Ama araba elinizde patlarsa 6.000 TL zarara döneceksiniz
Peki ya ıslak mendilde aldığınız risk? Bekledikçe kuruma ihtimali?
Bezde aldığınız risk? Bebeğe alerji vs yapma ihtimali?
Aspiratöre ihtiyaç duyacağınıza nasıl eminsiniz?
Göğüs ucu kreminin işe yarayacağına nasıl eminsiniz? Daha ortada yara yok
Sanki kar edeyim derken bilinmezliğe yatırım yapıyorsunuz.
Bebeğiniz için daha az riskli yatırım araçları kullanırsanız hem zamdan etkilenmez, hem zarara dönmezsiniz
Ayyyyy inşallah bebişin içinde olduğu zamanlarıda görelim içinde, yarında ütüleme işini ben yapıcamKolay gelsin en güzel iş bu hele ütülemesi Allah giydikleri zamanlarında göstersin kirletsinler batırsınlar ozamanları da görelim inşallah
Hepsini etiketini çıkartmadım, vucuduna değicek olanları çıkartım, amy dediği gibi bebeği yanına koyduğumda anlarım herhalde diye düşündümya bu etiket kesme işini naptın? Yıkayıp kururttuktan sonra kesmek daha mantıklı değil mi? Ayları karışır fln bi de onları ayırmak için mi uğraşıcaz ..
Bence değil şuan bile annem yapıyo ben daha çok yoruldumErken değil di mi ? Ben de yikayim artık diyorum
Bende iç. Etiketleri kesmedim henüz karışmasın diye, hastane çantamı falan hazırlayayım dolabını yetleirirken keseceğim çok çok karışıyor ve 3 farklı boy var hiç uğraşamam kısayla uzunlaKız ne bilim bu 3 6 aylar arasında pek fark yok ondan dedim iç etiketleri yıkayınca kessek noluyor ki herkes önceden kesiyor hani mantıklı bir gerekçe varsa bilmek lazım diye dedim
Bende bi kaç tane büyük aldım 1-2 yaş hediyede geldi, ama daha başka almıcam, belki zayıf belki kilolu olucak, yavaş yavaş büyüdükçe alırım dahaaa zaten bir sürü şeyi varmış aldıkça farketmemişim,En son aldıklarım ayları beni okadar şaşırtıyor ki olur mu olmaz mı hastane çıkışları falan hazır bunlardan başka bişi almayıp büyüdükçe kilosuna boyuna göre alıcam nasipse
Bende cantaya koyacaklarim yikadim astim dolap hala gelmedi digerlerini yikayamadim o yuzdenBen başladım yıkamaya etiketlerini sökmek bile belimi ağrıttı, annem hepsini beyaz sabunla elinde yıkıyo akan olur fln bide bebek diye deterjan kullanmak istemedi pek ilk başta,
Ama sanki ben yapmışım gibi öldüm.. bence ağırlaşmadan sizde başlayın
Amin amin inşallah. Hava serinden yap şimdiden kolay gelsinAyyyyy inşallah bebişin içinde olduğu zamanlarıda görelim içinde, yarında ütüleme işini ben yapıcam
Hepsini etiketini çıkartmadım, vucuduna değicek olanları çıkartım, amy dediği gibi bebeği yanına koyduğumda anlarım herhalde diye düşündümnebiliyim ilk etiketleri kesip yaptım aklıma gelmemişti o
Bence değil şuan bile annem yapıyo ben daha çok yoruldum1 ay sonra daha ağır olabilir , yarın bide ütüleme işi var oda baya sürer..
eğer boş vaktin varsa sende yap hazır olsun en azından
Zaten herkes öyle yapıyor canım doğru yapmışsın bazılarının içinde ayları yazı olarak var bazılarında yok sen Bi kurut ütüleme işine geç sonra ayırırken zor oluyor mu bize de bilgi ver olmadıAyyyyy inşallah bebişin içinde olduğu zamanlarıda görelim içinde, yarında ütüleme işini ben yapıcam
Hepsini etiketini çıkartmadım, vucuduna değicek olanları çıkartım, amy dediği gibi bebeği yanına koyduğumda anlarım herhalde diye düşündümnebiliyim ilk etiketleri kesip yaptım aklıma gelmemişti o
Bence değil şuan bile annem yapıyo ben daha çok yoruldum1 ay sonra daha ağır olabilir , yarın bide ütüleme işi var oda baya sürer..
Geldikçeeee yıkarsın olmadı. Hep sanada ağır olmaz işBende cantaya koyacaklarim yikadim astim dolap hala gelmedi digerlerini yikayamadim o yuzden
tam da böyle bir durumda yapılan masraf düşünülür. Çok paranız varsa bebeğinizin geleceği için bir eve girin mesela (alın size kar-ev fiyatları daha çok artıyor) az paranız varsa altın alın.Sence öyle bir durumda yapılan masraf düşünülür mü?? Ayrıca niye böyle olumsuza odaklanıyorsun canım olumlu ol her şey yolunda gidecek ben şahsen rahim ağzı kısalığı yaşadım kafama taktıkça kalbim sıkıştı sonra bebeğin eksiklerini düşünüp alışveriş yaptım netten ve durum iyiye doğru gidiyor şu an çok şükür.. Bu olumsuzluklara odaklanma anı tavsiye ederim ayrıca sanırım maddi durumun iyi senin biz her şeyi bir anda alamıyoruz ve indirimden alıyoruz ve bu bizi mutlu ediyor bebeğe de pozitif enerji veriyoruz.. Sana da tavsiye ederim
Hah ben de onu dedim iç etiketleri en son kesmekte sorun yoktur diye herkes izlediğim videolarda da önce kesmiş de sonra nasıl ayırıyorlar hep onu merak ettimBende iç. Etiketleri kesmedim henüz karışmasın diye, hastane çantamı falan hazırlayayım dolabını yetleirirken keseceğim çok çok karışıyor ve 3 farklı boy var hiç uğraşamam kısayla uzunla
Aynen hem zorluk olmaz daha çok teşekkür edermAmin amin inşallah. Hava serinden yap şimdiden kolay gelsin
Aynen söylerimmm ama deidğim gibi bende bazıların kesmedim dediğin gibi zıbınlarda da zaten içinde yazıyo, bazıları dışarda etiketler onlarıda kesmedim ne olur ne olmaz diye. Aynen eşinde yardım eder tek yapmamış olursunnn öğrensin odaZaten herkes öyle yapıyor canım doğru yapmışsın bazılarının içinde ayları yazı olarak var bazılarında yok sen Bi kurut ütüleme işine geç sonra ayırırken zor oluyor mu bize de bilgi ver olmadıben 30 lu haftalarda yapıcam o işleri ya da bayram tatilinde eşim varken yaparım hani zorluğu yoksa ben de önden keseyim
Bayram bittikten sonraki hafta gelcekmis artik ondada kardesimi çağırırim yardimci olurGeldikçeeee yıkarsın olmadı. Hep sanada ağır olmaz iş
Ben burda övünen görmedim canım sen bu anlayışla devam et ev al çocuğuna mesela biz kendimize alamadık daha evi ayrıca dolapta satıyor millet çocuğun eskilerini bile madem her şeyin hesabını tutucaz satılır onlar da korkma bu kadar Allah hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin gönlümüze de iç rahatlığı versintam da böyle bir durumda yapılan masraf düşünülür. Çok paranız varsa bebeğinizin geleceği için bir eve girin mesela (alın size kar-ev fiyatları daha çok artıyor) az paranız varsa altın alın.
Ne yapacaksınız ki 750 tane hastane çıkışı takımını? Çocuk çıplak mı kalacak
Komodini olsa ne olur olmasa ne olur?
Burdaki ürünlerin bedellerini hesap etmeyip, detay ultrasondan kaçınanın mesajlarını okuduk. Hangisi daha önemli? Benimki nacizane öneri. Para her zaman lazım. Aksi bir durum gelişirse paramız kadar hizmet alabileceğiz. Zıbın takımımız kadar değil.
Elbette iyi düşünelim de gereksiz harcamalardan ettiğimiz karla övünmeyelim bence.
Öyle düşünürsek hayatı yaşayamayız ki .o zaman yarın bizim olmeyecegimizin garantisi yokki .kendimize de hiçbir şey almayalım günü yaşayalım. Mesela seneye giymek için kışlık bot almayalım. Ya da oturmak için ev almayalım yarına çıkacağımızın garantisi yok .Bu ihtimali de düşünüp sizleri anlamaya çalıştım ama önceki yıllarda doğum yapan anneler de aynı şeyi yapmışlar.
Peki ya ıslak mendilde aldığınız risk? Bekledikçe kuruma ihtimali?
Bezde aldığınız risk? Bebeğe alerji vs yapma ihtimali?
Aspiratöre ihtiyaç duyacağınıza nasıl eminsiniz?
Göğüs ucu kreminin işe yarayacağına nasıl eminsiniz? Daha ortada yara yok
Sanki kar edeyim derken bilinmezliğe yatırım yapıyorsunuz.
Yappicam yapicam ben de .bayramda evdeyim zaten .güzelce temizler ütüler koyarım. Bebeklerimizin ne yapacağı belli olmazAyyyyy inşallah bebişin içinde olduğu zamanlarıda görelim içinde, yarında ütüleme işini ben yapıcam
Dun biri daha soemustu benm bayadir geliyor once seffa boylr hafif sarimtirak bir siviydi simdi beyaz bildigimiz sute donmus normal galibaGöğüslerinden sıvı gelen varmı sıvı diyorum
Çünkü şeffaf sıkarsam beyaza döner muhtemelen ellemiyorum ama çok sızlıyor bazen
Daha önce ki gebeliklerimde pek hatırlamıyorum gelmişse bile bu sızı yı hatırlamadım normal ozaman bizde kreme başlasakmı. KiDun biri daha soemustu benm bayadir geliyor once seffa boylr hafif sarimtirak bir siviydi simdi beyaz bildigimiz sute donmus normal galiba
Anne olan bir kadının hevesle bebeğine alışveriş yapması, şimdiden ihtiyaçlarını halletmeye çalışması neden gereksiz harcama olsun arkadaşımtam da böyle bir durumda yapılan masraf düşünülür. Çok paranız varsa bebeğinizin geleceği için bir eve girin mesela (alın size kar-ev fiyatları daha çok artıyor) az paranız varsa altın alın.
Ne yapacaksınız ki 750 tane hastane çıkışı takımını? Çocuk çıplak mı kalacak
Komodini olsa ne olur olmasa ne olur?
Burdaki ürünlerin bedellerini hesap etmeyip, detay ultrasondan kaçınanın mesajlarını okuduk. Hangisi daha önemli? Benimki nacizane öneri. Para her zaman lazım. Aksi bir durum gelişirse paramız kadar hizmet alabileceğiz. Zıbın takımımız kadar değil.
Elbette iyi düşünelim de gereksiz harcamalardan ettiğimiz karla övünmeyelim bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?