Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
En relax benim heralde. Hm den 3 lü bir zıbın haricinde hiçbirşey almadım. Almayı da düşünmüyorum. Bir de herşeyi neden doğumdan önce stokladığımızı anlamadım.

Aslında her şey değil. Ben de kıyafet az aldım ama müslinler, yatağı, beşiği, emzikleri biberonları, göğüs koruma ürünleri,bebek kremleri pişik vs için, bebek arabası, ana kucağı, deterjanları vs doğmadan alınması gerekiyor gibi duruyor hepsi yani doğduktan sonra bunları araştırıp bulmak daha zor bence bir de o anda lazım olacak gibi duruyor hepsi

Peki orda bebegini sagsalim doguracaginin garantisi varmi , bilmiyorum ne kadar ödeme yaptin ama az bi meblağ degildir.

Fakat zaruri gördüğün beşik, araba kalır demisbaş bunlar ama oraya ödedigin para havaya gidebilme ihtimali korkunç geldi bana.

Yaaa öyle mi diyorsun canım o zaman şu modeli alayım ben maaş yatınca nasıl sence??
Ben bu çantadan aldım göründüğünden daha büyük iç hacmi.. Kimisi termos kısmı kullanışsız diyor kimisi gerekli diyor evde sırt çanta varsa doğumdan sonra ihtiyaca göre alabilirsin yoksa bu tarz alman daha iyi olabilir

Cok yanlis bir dusunce burda bir cogumuzun ilk bebegi ve herkes minicik bebek esyalarina hevesleniyir haliyle ayrica ilk bebegi olmayanlar bile goruyoruz bizden de hevesliler ayrica yapilan alisverislerle ovunmek kavrami tuhaf geldi bana sonucta evlenirkende ceyiz duzuyoruz kullanabilecegimizin garantisi varmi yok su devirde ev almanin kolay oldugunu dusunmuyorum sahsen esim askeri ucretle calisiyor tekbasina ev gecindirme cabasinda biz simdiden ev alalim cocuga buyuyunce lazim olur diye dusunemeyiz zaman ne gosterir bilinmez ben 2 yillik evliyim benimle evlenen bircok insan henuz dugun borcu oduyor ekonomi malum onumuzdeki 1-2 yili dusunmek size sacma harcama geliyorken 25-30 yil sonrasini dusunmek yatirim yapmak nasil mantikli gelebiliyor anlamis degilim acikcasi

Haklısınız.
Ben riski bu tarafta aldım. Pasaportun beşikten daha kıymetli olduğunu düşündüm.

Satır arasına baksana mervecim oraya yerleşmeye gittiği için hepimizi eleştirebilir çünkü bizler gereksiz masraf yapıp biriktirmediğimiz parayla amerikaya gidemeyen cahil sürüsüyüz bu anlayışa göre.. O kadar matematikten anlamıyoruz ki her şeyimiz gösteriş olmuş

detaylı usg konusuna bende katılıyorum 1000 tl vermek istemeyen o parayla çocuğa bir sürü şeyler alırım diyende vardı tabii herkesin kendi düşüncesi ama, ozaman da yazmıştım herşey alınır önemli olan sağlık herşey olmasa da olur ama ben hiçbir şey almam doktorların dediği tüm tahlil tetkikleri yaptırırım çünkü çok çok daha önemli.. bir yakınım doğuma çok yakın kaybetti bebeğini çok etkilenmiştim yine burada da yazmıştım nasıl alıyorsunuz ben alamıyorum diye,, sonra arkadaşlar doğduktan sonra da bişey olacaksa olur kader deyince mantıklı geldi bende abartmadan bir iki bez tulum ıslak mendil aldım sadece ... herkesin kendi düşüncesi kendi isteği sanırım ilk bebeği olacaklar daha da hevesli İnşallah hiç birimizin kucağı boş kalmaz aldıklarımızı kullanmak nasip olur

Benim de ilk çocuğum olacak. Öncesinde ikiz bebek kaybım var. Eski topiklerde yazar detay merak edenler için.
Ben kötü tecrübe yaşamış bir anne adayıyım, nacizane uyarıyorum. Gerisini siz bilirsiniz para sizin bebek sizin.

Canım 32+0 olduğumuzda çalışmak istemiyorsak bu haftada olduğumuza dair belge alacak mıyız kuruma verecek miyiz nasıl oluyor o kısım??
Evet o zamanda çalışamaz raporu alınıyor. Ama elinden geldiğince diren doğum sonrası çok lazım oluyor

40 bin kim vermiş? merak ettim
Taksitle 7.500 tllik odayi alana kadar anamiz agladi 40 bin olsa arabayi yukseltirdim cocukta rahat ederdi bende
Detayli ultrasona 1000 tl vermek ywrine bebeğe birsuru sey alieim dusuncesinde olanlardan biri benim ama hic yaptirmadik degil ozelde yaptirmak bana fuzuli masraf geldi ve detayli usg ye devlet hastanesinde girdim Rabbime şükür bir sorun olmadi umarim hicbirimizin bebeginde de olmaz herkes sag salim kucagina alsin insallah

Senin mantığına göre oraya ödediğin para da boşa gidebilir Allah korusun, kaldı ki oraya yaptığın yatırımla alınan bebek ürünleri kıyaslanamaz bile bence

Sana bazı konularda hak veriyorum
Ben bebeğe oda yapmadım mesela, odasını ayırma zamanı gelene kadar da yapmayı düşünmüyorum.
Eşyaları hiiiç problem değil zaten giysi odası var, bize bile fazla geliyor
Çünkü çok eşyamız yok, gereksiz.

Göğüs kremi almadım, dediğin gibi yara olacak mı bilmiyorum bile
Sağma makinesi almadım, belki sütümü sağmaya ihtiyacım olmayacak. Benim çevremdeki bir çok kişinin de olmadı meseşa.
Kamera almadım bana göre gereksiz
Telsiz aldım onun yerine
Kışın kapılar kapalıyken içeriden gelen ses duyulmuyor, yazın bahçeye çıkıyoruz illaki lazım olacak
200₺ verdim ikinci el aldım
Bak simdi yıldız çanta sormuş mesela
Bana göre gereksiz almıyorum, evde 3 tane sırt çantam var birinden biri illaki olur
Litrelik termosum var onu kullanırım
Bazı arkadaşlar evde bakım ürünlerini koymak için kutu da aldı mesela ben onu da almadım
Zaten evde o tarz küçük de olsa kutum var
Lazım olursa kullanırım

Gibi gibi şeyler
Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım

Bebek arabasına 1400₺ verdim şu an 2000₺
Aradaki farkla mantıken detaylı ultrasonumun parasını çıkarmış oldum mesela. Bugun almaya kalksam 600₺ fazla olacaktı.
Bu paralarla bebeğin başka ihtiyaçları karşılanır, demek istediğim o
Bez de stoklamıyorum
Hangi bezi sevecek nerden bileyim
Kıyafet gayette aldım ay gruplarına göre 3er takım max.
Bunlarla bana göre doğumdan sonra uğraşmak zor.
Zaten her şey bir an da değişecek, zorlanıcaz. Bir de alışverişle uğraşamam açıkçası.

Ama bunlara uğraşmak, araştırmak bile insanı motive ediyor.
Anne mutluysa bebek de mutlu bana göre.
Buradaki kimsenin bunları erken erken yapmasının tek sebebinin paradan kar etmek olduğunu düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…