Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Ebeler arıyor diyorsunuz hayret ediyorum 3 hafta önce 2.doz tetenozu olmam lazımdı bekledim hastaneye giderken olayım diye bi kere bile aramadı . Gittiğimde bi kalp dinleme tahlil yapılacak mı diyorum yooo diyor hastane çantası sormuş biri geçen yazmıştı benim ebe tansiyonum kiloma bile bakmıyor arar diye bekledim ama yok aramadı 3 haftadır

1.000 TL lik ürünler dolapta 50-100 TL. Yani demek istediğim şu ki 8.000 TL bebek arabasında mı yaşayacak çocuk? Gerek var mı? 2-3 sene kullan, sonra ya yok fiyata satacak ya da atacaksınız. Paramızı birktirip evimizi alsak daha mühim değil mi? Bakın daha kendi evimi alamadım diyorsunuz.
Doğunca ihtiyaç kadar alacağım. Bir başka arkadaş yazmış. Lohusa yıkamayacağım tabiki evde yardımcı var zaten. Mesele alabilip alamamak değil; önem sıralaması.

Ben kayıt olurken gördüm sonrasında bi kere aramadı
Bundan önce ki gebeliğimde her ay arardı başka bi hemşire vardı kilo tansiyon oradaki cihazla kalp atışı kontrolü herşeyimle doktorum kadar ilgilenirdi

Olur tabi izin başlar 16 haftalık. Yani aslında şöyle. İzne çıkıp 16 hafta izinlisin ama 37 den sonra otomatik başlar istesen bile çalışamazsin.
Yani çalışır raporu alsak 37 e kadar çalışsak sonra çalışamaz raporu almamıza gerek yok mu?yanliş mı anladım

Yappicam yapicam ben de .bayramda evdeyim zaten .güzelce temizler ütüler koyarım. Bebeklerimizin ne yapacağı belli olmaz
Aynen kesinlikleeee hazırlıklı olalım yinedeeeee , bizim tanıdıkda 1 ay önce geldi , hiç bişiyi yıkamamışlardı kötü olmuştu , geceliklerim fln gelsin sonra çantayıda halledicem
Göğüslerinden sıvı gelen varmı sıvı diyorum
Çünkü şeffaf sıkarsam beyaza döner muhtemelen ellemiyorum ama çok sızlıyor bazen
Benim dün. İlk defa bi damla geldi fazla gelmemiş,
Hiç dokmıcakmışsın sıkmaaa dediğin gibi ellemee normalmiş bu zamanlar

Selam kızlar normalde özelde takipliyim herkes devlette de kaydın olsun diyordu ama randevu alamadım 7aydır dün rasgele girdim bugüne randevu vardı. Aldım gittim 1100 gr olmuş benim şekerparem doktor kan idrar falan istedi ama zaten dün sağlık ocağında vermiştim bende tahlilleri yaptırmadım kabul olmuş mudur devletteki kaydım ? Tekrar gitmeme gerek yok değil mi

Linç yükleniyor...

hayretle okudum bu yorumları.
ev fiyatıyla hastane çıkışı kıyaslamak pek uygun olmamış.hastane çıkışı 70 tl istanbul da 25 yıllık eski binada bi daire 700.000 tl.
detay ulltrasona girmeyeni de duymadım burda ben.negatifliğinizi bi kenara bırakın lütfen,düşüncelerinize saygım var ama böyle bi düşünce yanlış.

Ben sizi de anlıyorum çocuğun yediği helal giydiği haram derler çünkü hızlıca büyüyor ve herşey yeni kalıyor sizde haklısınız ama hiç bişi almadanda olmuyor ben 2 tane hastane çıkış takımı aldım biri önlem olarak hep 2 takım 3 tulum sadece beni ilk bir ay idare edecek kadar aldım bu alınanlar ilk üç ayı da kurtarır ama bu benim fikrim ve ikinci bebeğim ,ilk bebekler çok daha başka oluyor
İlk bebekte ki tecrübemden fazla bişi almadım zaten oğlundan kalan herşey yepyeni bir sürü marka ayakkabısını verdim arkadaşlarıma hele bi tanesi sadece 3 ay giydi birden boy attı değişti kaldı arabasını beklettim dururken tekerleği bozulmuş kullanılmaz çok Fuzuli masraflar yapılıyor ama yapacakta bişi yok almayınca lazım oluyor alınsa hiç kullanılmıyor

Yanlis anlama beni ama ;
Bu kadar masraftan bahsedip Amerikada dogum yapmak istemende bana tezat geldi

Ya ısrarla durumu anlamak istemiyorsun canım sen ayrıca bebek arabasına 8000 TL verebilen kişi ben değilim topici iyi takip etmedin sanırım biz hiç gereksiz masraf yapmadan minimal yaşamı savunuyoruz yazışmalarımızda hep o gerekli mi bunu almasak olur mu şu indirim var kaçırmayın şeklinde sana herkes sabırla güzel bir üslupla yazıyor düşüncelerine de saygı duyuyorum ama katılmıyorum ve çok yargılayıcı geldin bana.. Yargıladığın hiçkimse 750 tane hastane çıkışı almadı insanlar özenmiş bir tane isimli çıkış yaptırmış bana göre gereksiz bir masraf ama o yapmak istiyor özeniyor yapsın o heyecanı yaşasın ne var bunda?? Ben mesela onun yerine kitaplık kuruyorum çocuğuma ayrıca verdiğin akıl da yanlış ev almaya gücü yetmiyor insanların altın da aylardır yerinde sayıyor senin kadar ben de takip ettim merak etme.. Bizim evde bakıcımız olmayacak bazı şeyleri yapmak lazım... Ayrıca eşyaya gelen zam daha çok şu an kar zarar dengesine bakarsan kardayız 3 ay sonra 2.el olarak satsan yine zarar etmezsin yani.. Neyse daha fazla anlatmaya da gerek yok senin bakış açın bana göre ziyadesiyle iç karartıcı.. Herkesin alım gücü ve yaşam tarzı farklıdır saygı duymak gerek burda heyecanını paylaşan kişiler bunu gösteriş için yapmadı birilerine fikir olsun veya paylaşmanın mutluluğunu yaşamak için yaptı..

Kizlar bakım çantası alcam da bide onlarin termoslu oluyormuş ondan mı alayım yani onlar daha mı gerekli? Bi kaç model beğendim termoslu ve termossuz olmak üzere ama hangisi daha alınmalı bilmiyorum fikir verir misiniz ????

Yanlis anlama beni ama ;
Bu kadar masraftan bahsedip Amerikada dogum yapmak istemende bana tezat geldi
Amerikada doğum yapmak istemenin bir tık ötesine geçtim aslında. 3 hafta sonra gideceğim.

Dediğim gibi öncelik sıralaması. 8.000 TL arabaya,40.000 TL bebek odasına verseydim gidemezdim.
Ve şu an sadece 3 tane zıbın takımım var. Altını çiziyorum. Başka ne bir eşya ne bir kıyafet

Termos gerçekten çok gerekli oluyor 1 yaşına doğru ek gıdalarda falan termoslu tercih ederim yada ayrı termos alırım

40 bin kim vermiş? merak ettim

Termos gerçekten çok gerekli oluyor 1 yaşına doğru ek gıdalarda falan termoslu tercih ederim yada ayrı termos alırım

Kesinlikle yola çıkma derim. Şurda az vakit kaldı, dinlen yorma kendini
Ayyy haklısınız sanırım kizlar bence de gitmeyelim esime bir iş kapısı açılacak gibiydi yüz yüze görüsurse ama nasipse kaderinde varsa yine nasip olur zaten

Yaaa öyle mi diyorsun canım o zaman şu modeli alayım ben maaş yatınca nasıl sence??

Eklentiler

• Screenshot_20220426-162251_Chrome.webp
    34,8 KB · Görüntüleme: 53
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…