- 29 Haziran 2021
- 396
- 619
- 53
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #44.521
İnşallah canım doğumdan sonra gidersin düzelme olmazsaAaa iyiki söyledin bende hiç gitmeyeyim o zaman doktora. Daha kasımda değiştirmiştim gözlüklerimi niye bu kadar hızlı büyüdü numaram diyordum bende. İnşallah geçicidir
Sahsen benim ne amerikada dogum yapacak nede 40.000 tl lik oda yapacak durumum yok ama gucumun yettigi kadar bebegimin eksiklerini tamamladim cok param olsaydi da amerikada dogum yapmazdim mesela herkesin fikri farkli ama arkadas neden siz herseyi stokladiniz bebek dogmadan dedigi icin tuhaf geliyor ben stokcuyumdur mesela bez islak mendil deterjan sampuan stokladim obun icinde mesela bebeginin amerikan vatandasi olmasi daha onemlidir gorusler tartisilamaz herkes kendi bebegi icin en iyisini bilir tek bildigim buİyi de beşik almadım bez almadım amerikaya gidiyorum, siz hepiniz boşsunuz ben çok akıllıyım gibi konuşmalara gerek yok ki.
Benim şahsen amerikada doğum yapacak param da var, 40.000 tlye oda yapacak durumum da var. Ama 3 ay türkiyeden uzaklaşabilecek bir işim yok, benimle amerikaya gelebilecek gençlikte bi annem de yok, yahut eşimin de böyle bir relax işi yok. Dolayısıyla aldıklarımızı almayıp amerikada doğum ya da daha da fenası ev alın altın alın tavsiyeleri çok boş geldi bana kusura bakmayın. Kimse kimsenin parasını da yatırımını da bilmez. Amerikan vatandaşı olunca da hayatı kurtulmayacak emin olun. Ömrüm amerikada okumakla geçti, dönüp burada yaşamaya karar verdim. Biraz boş şov bence.
Benim birşey empoze etmeye çalıştığım yok canım benim.Canım benim
Hamile sayfasında öyle bisi yazdın ki
Tepkiler yazdigin şeye gore baya az emin olabilirsin. Buradaki kişilerin ne kadar ılımlı olduklarını bir kez daha anlamış olduk.
Evet kaybın olmus ve " kendince " düşüncende haklisin.
Ama burada ortaya herkese " neden her şeyi stokladınız anlayamadım" yazarsan
Doğal olarak biz de cevap veririz buna.
Yani doğacak bebeğinizle aldığımız eşyaları boşuna da almış olabilirsiniz yazıyorsun.
Olumsuz düşünceni neden hepimize empoze etmeye çalışıyorsun?
Neden aklımıza olumsuz şeyler sokuyorsun ki...hepimiz hassas dönemdeyiz ve mutlulugunuzu paylaşıyoruz burada. Hepimiz suan aynı yolun yolcusuyuz
Birbirimize destek olmaya çalışıyoruz.
Ama senin zamanında yasadigin bir şeyden dolayı buraya o tarz şeyler yazman gerçekten doğru değil. Kendi pencerenden bakıyorsun olaya ve burada ortaya yazıyorsun bunu.
Şuan tekrar hamilesin ve az kaldı doğuma
Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin hepimizin.
Olumsuz düşünce olumsuz şeyleri getirir.
O yüzden düşünme böyle şeyleri
Amin .Benim birşey empoze etmeye çalıştığım yok canım benim.
Allah sadece bize değil isteyen herkese evladını bağışlasın.
Ben 9 kilo aldımSon bir aydaki kilolarınız nasıl kaç kilo aldınız hanımlar ? Kilo ile bozdum kafayı :)
Buda bi tercih herkesin aynı penHaklısınız.
Ben riski bu tarafta aldım. Pasaportun beşikten daha kıymetli olduğunu düşünd
Benim zamanımda böyle yoktu ben termos kullanmıştım bu çantadan alsam bile ayrı termos gerekir diye düşünüyorum eğer çok fiyat farkı varsa normal alalım ama termoslu çanta diye BİM’e bile geliyor fiyatları bi görmek lazımAslında o ek gıda için değil süt için.
Mama vereceksen kesinse suyu sıcak tutmaz o bölmeler, biberon boyu yapıldığı için termos da gitmeyebilir göz küçük gelebilir, bana çok mantıklı gelmiyor ve o bölmeye biberonları takıp sıcak suyunu muhafaza edenin görmedim, anne sütü zaten orada bir süre beklerse bozuşacağından bence bu modelin gereksiz bir ayrıntısı
Mesajları tam okusaydınız size aylarca önce amerika prosedürlerini sormak için açtığım konudan bir arkadaşın konuyu hatırlayıp gündeme getirdiğini görürdünüz.İyi de beşik almadım bez almadım amerikaya gidiyorum, siz hepiniz boşsunuz ben çok akıllıyım gibi konuşmalara gerek yok ki.
Benim şahsen amerikada doğum yapacak param da var, 40.000 tlye oda yapacak durumum da var. Ama 3 ay türkiyeden uzaklaşabilecek bir işim yok, benimle amerikaya gelebilecek gençlikte bi annem de yok, yahut eşimin de böyle bir relax işi yok. Dolayısıyla aldıklarımızı almayıp amerikada doğum ya da daha da fenası ev alın altın alın tavsiyeleri çok boş geldi bana kusura bakmayın. Kimse kimsenin parasını da yatırımını da bilmez. Amerikan vatandaşı olunca da hayatı kurtulmayacak emin olun. Ömrüm amerikada okumakla geçti, dönüp burada yaşamaya karar verdim. Biraz boş şov bence.
Tövbe Yarabbim ya..Ben sürekli amerikaya gitmiyorum.
Ama eve eliniz boş geldiğinizde o eşyalara bakarken, satarken yüzleşilecek üzüntüyle başa çıkabilecek sabırlar dilerim.
Israrla anlattığımı anlamamakta direnmeyin ne olur.
Size söylemiyorum aşağıdaki cümlemi.
fakir edebiyatı arkasına saklanan arkadaşlara cevap vermeye tenezzül bile etmeyeceğim onu diyeyim. 2 yıldır düğün borcu ödüyorum elbette alacam ne demek? Bu nasıl bir çelişki?
Daha kendi evimi alamadım çocuğuma onu da bunu da alacam ne demek?
Kimse evini arabasını kolay almıyor arkadaşlar. Hiçbirşeyden fedakarlık yapmadan kimseye altın tepside evler arabalar sunmuyorlar.
7.500 TL yi bile taksit mi yapıyorsunuz? Çok mu acil bir ihtiyaçtı kendinizi bu kadar zora soktunuz?
3 sene de bebek borcu mu ödemeyi planlıyorsunuz böyle bir ekonomik durumda? Açıklamanız beni daha da dehşete düşürdü. Bol şans dilerim.
Mesajları tam okumanı tavsiye ederim. Bana söylenmezse kimin kaç sene borç ödediğini nerden bilebilirim sence?Tövbe Yarabbim ya..
bende ilk bebeğimi kaybettim arkadaşım o sebepten alışverişlerimi bile yeni yeni yapıyorum içimdeki korku geçmedi ama kalkıp kimseyi karamsarlığa sürüklemedim böyle konuşarak. Bi dönem bende düşündüm Amerika konusunu bize nasip olmadı sana oldu ne güzel. Burda herkes senin fikirlerine saygı duyduğunu ama katılmadığını söylüyor sen ise herkesi sert bi dille eleştiriyorsun mecburmuyuz burda senin felaket senaryolarını dinlemeye herkes herşeyin farkında ihtimaller herdaim söz konusu ama senin de haddine değil kimin kaç sene düğün borcu ödediğine kimin evini alıp alamadığına biz sana nasıl saygı gösteriyorsak sende bizim fikirlerimize saygı göstermelisin
Ben mesajları tam okudum sen herkese havadan akıl vermeye çalıştığın için ev alın altın alın diye herkes kendince sana cevabını veriyor kimsenin kimseden akıl alma ihtiyacı yok burda kimsenin seni linç etme gibi derdi de yok. Amerika konusunu bi dönem beraber konuşmuştuk seninle çok detaylıca araştırma yapmıştım ama eşimin işi buna engel sana nasip olmuş ne güzel sağlıkla git sağlıkla gelMesajları tam okumanı tavsiye ederim. Bana söylenmezse kimin kaç sene borç ödediğini nerden bilebilirim sence?
Ben eksik okumadım. Bu mesajınızı okudum. Ve o kadar düşüncesizce ve acımasız buldum ki, oturup size düşüncenizin yanlış olduğunu belirtmek zorunda hissettim.Ama eve eliniz boş geldiğinizde o eşyalara bakarken, satarken yüzleşilecek üzüntüyle başa çıkabilecek sabırlar dilerim.
fakir edebiyatı arkasına saklanan arkadaşlara cevap vermeye tenezzül bile etmeyeceğim onu diyeyim. 2 yıldır düğün borcu ödüyorum elbette alacam ne demek? Bu nasıl bir çelişki?
Kimse evini arabasını kolay almıyor arkadaşlar. Hiçbirşeyden fedakarlık yapmadan kimseye altın tepside evler arabalar sunmuyorlar.
7.500 TL yi bile taksit mi yapıyorsunuz? Çok mu acil bir ihtiyaçtı kendinizi bu kadar zora soktunuz?
3 sene de bebek borcu mu ödemeyi planlıyorsunuz böyle bir ekonomik durumda? Açıklamanız beni daha da dehşete düşürdü. Bol şans dilerim.
Ya ne hadsizlik bu yeter artık be!!Ben sürekli amerikaya gitmiyorum.
Ama eve eliniz boş geldiğinizde o eşyalara bakarken, satarken yüzleşilecek üzüntüyle başa çıkabilecek sabırlar dilerim.
Sakin ol şampiyonYa ne hadsizlik bu yeter artık be!!
Güzel güzel ifade ettik hala aynı üslup aynı yargılayıcı tavırlar
Daha kendi evimi almadım cümlesi bana ait olduğu için yazdım yeter artık
Saygısızlık boyutunda cümleler bunlar artık
Sanırım anlama kıtlığınız var gerçekten soklardayim birincisi siz kimsiniz ne haddinize ne kadar borc odeyecegim taksit yada nakit yapacagim senden hangimiz 1 tl olsun para istedik kalbinin kötülüğünü tek mesaja yansitmissin karnindaki evladina yansitmazsin umarim nefretle okudum yazdiginizi hele o ilk cumle icinizden gecirip buraya yazmadiginiz o pis dusuncelerinizi tek mesajda gördüm ben senin gibi hadsiz ve igrenc zihniyetli bir insanla daha fazla masum bebegimle ilgili konusmak istemiyorum ama amerikaya gitmisken iyi bir psikiyatriye horunmenizde fayda var hayirli aksamlarBen sürekli amerikaya gitmiyorum.
7.500₺ muhabbetinden sonra kesin emin oldum artık bende. İlk etapta bazı şeylere gerek olmayabilir, neden aldınız olayı gibi görmüştüm ama cıks.Ben sürekli amerikaya gitmiyorum.
Ben eksik okumadım. Bu mesajınızı okudum. Ve o kadar düşüncesizce ve acımasız buldum ki, oturup size düşüncenizin yanlış olduğunu belirtmek zorunda hissettim.
“ Ama eve eliniz boş geldiğinizde o eşyalara bakarken, satarken yüzleşilecek üzüntüyle başa çıkabilecek sabırlar dilerim.” Demişsiniz. Bunu hamile bir kadın olarak nasıl yazdınız, eliniz nasıl gitti yazmaya bilmiyorum. Ancak, eve gelip her şeyini aldıktan sonra da kaybedebiliriz evladımızı. Veren de belli, alan da belli neticede. Bilmiyorum, yazdıklarınız buram buram hor görme, buram buram kötü niyet koktu bana. Umarım mutsuzluğunuzun sebebi burasıdır ve amerikaya gidince mutlu olur ve hayata pozitif bakmaya başlarsınız. Sevgiler
Hayır canım olay stoklanan bez ya da ıslak mendil degil.7.500₺ muhabbetinden sonra kesin emin oldum artık bende. İlk etapta bazı şeylere gerek olmayabilir, neden aldınız olayı gibi görmüştüm ama cıks.
Terbiyesizlikten başka bir şey değil, kimin ne haddine burada neye ne kadar para verdiğini sorgulamak?
İnsanlar hala iyi niyetli bir şey açıklama acısını anlama derdindeyken söylediği laflar çok hadsizce cidden.
Bir önceki mesajımda ikiz bebeklerimi erken doğumla kaybettiğimi söyledim. Yaşadığım için sonrasını iyi biliyorum. Bundan bahsettim.Ben sürekli amerikaya gitmiyorum.
Ben eksik okumadım. Bu mesajınızı okudum. Ve o kadar düşüncesizce ve acımasız buldum ki, oturup size düşüncenizin yanlış olduğunu belirtmek zorunda hissettim.
“ Ama eve eliniz boş geldiğinizde o eşyalara bakarken, satarken yüzleşilecek üzüntüyle başa çıkabilecek sabırlar dilerim.” Demişsiniz. Bunu hamile bir kadın olarak nasıl yazdınız, eliniz nasıl gitti yazmaya bilmiyorum. Ancak, eve gelip her şeyini aldıktan sonra da kaybedebiliriz evladımızı. Veren de belli, alan da belli neticede. Bilmiyorum, yazdıklarınız buram buram hor görme, buram buram kötü niyet koktu bana. Umarım mutsuzluğunuzun sebebi burasıdır ve amerikaya gidince mutlu olur ve hayata pozitif bakmaya başlarsınız. Sevgiler
İşte diyorum ya herkesin bakış açısı farklıHayır canım olay stoklanan bez ya da ıslak mendil degil.
Olay şu " neden bebek doğmadan önce hazırlıklarını yaptınız.
Yani neden genel ihtiyaçları aldınız
Demek istedi arkadaş.
Yoo bez ve mendili özellikle yazmıştım. Siz anlamak istediğiniz yerleri çektiniz içindenHayır canım olay stoklanan bez ya da ıslak mendil degil.
Olay şu " neden bebek doğmadan önce hazırlıklarını yaptınız.
Yani neden genel ihtiyaçları aldınız
Demek istedi arkadaş.
Ondan sonra büyük şeyleri de söyledi işte
Sonraki mesajlarda “sen neden abd ye gidiyorsun” o zamana nasıl geldi konu? Ne biliyorsunuz sonrası için başkaca planım olup da zamanlamayı doğuma getirmediğimiİşte diyorum ya herkesin bakış açısı farklı
Kendisi söyledi zaten misal göğüs ucu kremi neden aldınız ki yara olup olmayacağını bilmiyoruz bile gibisinden, ben de öyle düşündüğüm için ilk etapta kötü anlamadım yazdıklarını.
Ama sonraki mesajlarında içindekiler çok güzel döktü, anlaşıldı yani.
Burda yeri geldi tartışmalar da çıktı, gerginlikte oldu
Ama kimse kimseyi böyle aşağılamaya kalkmamıştı.
Şok oldum gerçekten
Bir sürü kadınız, her birimiz farklı karakteriz
Dört dörtlük anlaşacak değiliz, ama herkes haddini biliyordu ta ki bugüne kadar
Bazı seyler sonradan olmuyor, alınmıyormuş bir kez daha kanıtlandı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?