- 28 Mart 2013
- 10.472
- 13.656
- 498
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #44.541
Tam olarak bunu yaşamış biri olarak sanmıyorum bu kadar kötü niyetli olacağına sadece tercihlere saygı duymak lazım bence herkes kendince doğrusunu yapıyor bunun kabul edilmesi lazımBen sürekli amerikaya gitmiyorum.
Ben eksik okumadım. Bu mesajınızı okudum. Ve o kadar düşüncesizce ve acımasız buldum ki, oturup size düşüncenizin yanlış olduğunu belirtmek zorunda hissettim.
“ Ama eve eliniz boş geldiğinizde o eşyalara bakarken, satarken yüzleşilecek üzüntüyle başa çıkabilecek sabırlar dilerim.” Demişsiniz. Bunu hamile bir kadın olarak nasıl yazdınız, eliniz nasıl gitti yazmaya bilmiyorum. Ancak, eve gelip her şeyini aldıktan sonra da kaybedebiliriz evladımızı. Veren de belli, alan da belli neticede. Bilmiyorum, yazdıklarınız buram buram hor görme, buram buram kötü niyet koktu bana. Umarım mutsuzluğunuzun sebebi burasıdır ve amerikaya gidince mutlu olur ve hayata pozitif bakmaya başlarsınız. Sevgiler
Rakamları 10bin ile 17 bin arası değişen 3 farklı doktorda 3 tüp bebek yaptırdım kaybettiğim bebeğime yaptığım masrafı saymıyorum bile. Şimdi 5400 TL fetal DNA testi yaptırdım 850 TL ye detaylı ultrason yaptırdım her gidişimde hala tüp bebek doktoruma eski fiyattan 500 TL ödeme yapıyorum bir yığın ilaç kullandım hala kullanıyorum özel doktoru olduğu için hiç birini devlet ödemiyor kaldı ki ateşlendim şöyle oldu böyle oldu diye ekstra başka doktorda sırf bebeği görmek için gittiğimde verdiğim 250-300 TL muayene ücretlerini saymıyorum. Kendi doktoruma güvendiğim için 10bin hastane 10 bin doktor ücreti 20bin TL doğum için gözden çıkardım bunlar sırf önceden bir kaybım olduğu için ama kalkıp burda kimseye kem söz söylemiyorum beddua eder gibi konuşmuyorum onca masraf yapmışım emek vermişim 2-3 zıbın 3-5 bebek bezi aldık hazırlık yapıyoruz diye yargılanıyoruz çok bu mantığa uymuyor benim kafam artık ya konuşmaları çok değişik cidden herkes kendi yaşadığını kendi çektiğini biliyor ama beddua eder gibi konuşmak hiç hoş değildi o yaptığıHayır canım olay stoklanan bez ya da ıslak mendil degil.
Olay şu " neden bebek doğmadan önce hazırlıklarını yaptınız.
Yani neden genel ihtiyaçları aldınız
Demek istedi arkadaş.
Sonraki Mesajlardan kastım insanlara sonradan hadsizce ettiğiniz laflardı, size söylenilenler değil.Sonraki mesajlarda “sen neden abd ye gidiyorsun” o zamana nasıl geldi konu? Ne biliyorsunuz sonrası için başkaca planım olup da zamanlamayı doğuma getirmediğimi
Bez ve ıslak mendili normal bulurum zaten canım.Yoo bez ve mendili özellikle yazmıştım. Siz anlamak istediğiniz yerleri çektiniz içinden
Amy inan bunu söylese sadece onu da anlıcam bir sekildeBez ve ıslak mendili normal bulurum zaten canım.
Ama senin anlatmak istediğin " bebeklerinize 1 tane kıyafet alın yeterli, eğer bir şey olur da yaşamazsa elınızde kalmaz aldıklarınız
Bu bana garip geldi yani.
En temel şeylerden bahsediyordun ve geri kalan bütününden.
"Çöp almadım millet her şeyi neden stokladı anlamadım " gıbısınden
Neyse.
İste o da verilen cevaplara gore gelen devamı ...Amy inan bunu söylese sadece onu da anlıcam bir sekilde
Milletin düğün borcundan, çocuk odasına verdiği 7.5₺ Yi taksitli almasına laf söylüyor, şaka gibi.
Ay şu mesajını bile yanlış okumuşum benBez ve ıslak mendili normal bulurum zaten canım.
Ama senin anlatmak istediğin " bebeklerinize 1 tane kıyafet alın yeterli, eğer bir şey olur da yaşamazsa elınızde kalmaz aldıklarınız
Bu bana garip geldi yani.
En temel şeylerden bahsediyordun ve geri kalan bütününden.
"Çöp almadım millet her şeyi neden stokladı anlamadım " gıbısınden
Neyse.
Soğuğu soğuk sıcağı sıcak tutmuyor, başka model beğenirsen onuda değerlendirebilirsin bütçene göre110 ₺ öyle çok pahalı değil aslında
Hadi ya ben sırf termos özelliği ise yarıyor diye istiyordum ise yaramiyorsa normal alayım o zaman belki daha ucuzu vardır
Yok Bebek çantasını kesin alcam da termos özellikli mi almak lazım onu öğrenmek istedim
Ben mesela ise yaradığını düşünüyordum
Yazayım mı emin misin
64 ile hamile kaldım 55 e düştüm hâlâ 55 im
Ben yazdım ahahaahhas
Valla kimse ona nasıl alışveriş yapmazsın, çocuğuna bir sey almamışsın ama pasaportunu hazırlamaya koyulmuşsın demedi. Kendine söyleneni onun açısından değerlendirdi doğrusunu söyledi. Bu kadar basit aslındaİste o da verilen cevaplara gore gelen devamı ...
Dedim ya canim cok garip geldi diye.Ay şu mesajını bile yanlış okumuşum ben
Ben üzülme babında okumuşum
Elinizde kalmaz ne ya of neyse.
ey maşallah. nazar değmesin. :)64 ile hamile kaldım 55 e düştüm hâlâ 55 im
Biz burada çok uzun zamandır beraberizBen bu başlığı gülümsemek için okurdum. Birbirinize verdiğiniz espirili yanıtlar çok hoşuma gidiyor. Bugün ilk defa çok gergin bir ortamla karşılaştım. Kimse kimsenin bebeğine bir şey olsun istemez Allah korusun. Dünyanın en kötü insanı dahi böyle bir şey ima etmez, hele hamile bir insan başka bir hamileye asla yapmaz. Kötü dilekte bulunmaz. Laflar, söylenmek istenenler cımbızlanıyor çarpıtılıyor gibi geldi. Kimsenin kötü niyetle bir şey yazmadığına eminim. İnsanların öncelikleri farklıdır, her konuda herkes aynı şeyi düşünemez zaten. görüş farklılıklarının olması çok normal. İnşallah herkes sakinleşir, olay daha da fazla uzamaz. biz hepimiz aynı gemideyiz kızlar. hepimizin tek dileği bebeklerimizin sağlığı, iyiliği.
Son 1 ayda 1-1buçuk kilo aldım toplamda ise 10 kiloSon bir aydaki kilolarınız nasıl kaç kilo aldınız hanımlar ? Kilo ile bozdum kafayı :)
Termoslu canta denilen şey hayal ettiğin şey değil mecbur termos alacaksın mama verirsen. Ama biberon koyma yeri olsun mutlaka o gerekli.110 ₺ öyle çok pahalı değil aslında
Hadi ya ben sırf termos özelliği ise yarıyor diye istiyordum ise yaramiyorsa normal alayım o zaman belki daha ucuzu vardır
Yok Bebek çantasını kesin alcam da termos özellikli mi almak lazım onu öğrenmek istedim
Ben mesela ise yaradığını düşünüyordum
Yazayım mı emin misin
64 ile hamile kaldım 55 e düştüm hâlâ 55 im
Ben yazdım ahahaahhas
Ben yaşıyorum ama bünyem zaten acayip müsait. Bitince süreç önlem alacağım artık.Kızlar şimdi size bomba bir sorum var, hamileliğin de selülit problemi yaşayan oldu mu?
Bende inanılmaz bir artış var son 2 aydır , sürekli eşime masaj yaptırıyorum yağ ile ama nafile sanki kolumda bile oldu gibi geliyor, okuduğum kaynaklarda salgılanan bir hormon sebep olabilirmiş öyle söylüyor ama korkum geçmemesi
Hiç misafir almadan kapattım iftara. Eve çağırdılar bize birkac aile dostumuz disarda ağırladık onlarida. Zaten perşembe gidiyorum benim için kapandı bu defterRamazan boyunca kimseyi almadım, ctesi misafir çağırdım
Kafama mı sıktım acaba
Başınız sağolsun. Ben kaybınızı değil, amerikada doğum ve türkiyede doğum öncesi hazırlıklar kıyaslamanızı okudum ve bunları yazdım.Bir önceki mesajımda ikiz bebeklerimi erken doğumla kaybettiğimi söyledim. Yaşadığım için sonrasını iyi biliyorum. Bundan bahsettim.
Neyin hor görmesi? Neyin kötü niyeti? Yaşadım, o kadar gözünüz döndü ki bir anda, birbi kalkıp ne oldu bile demediniz. Kim kötü niyetli?
Ben de almıştım herşeyini.
Hele ben sade iki zbınla duruyorum hiç bişi yokBez konusunda stok yapmayın bence de ilk bir deneyin sonra stoklarsınız ben daha hiç almadım açıkçası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?