Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Tam olarak bunu yaşamış biri olarak sanmıyorum bu kadar kötü niyetli olacağına sadece tercihlere saygı duymak lazım bence herkes kendince doğrusunu yapıyor bunun kabul edilmesi lazım

Hayır canım olay stoklanan bez ya da ıslak mendil degil.

Olay şu " neden bebek doğmadan önce hazırlıklarını yaptınız.
Yani neden genel ihtiyaçları aldınız
Demek istedi arkadaş.
Rakamları 10bin ile 17 bin arası değişen 3 farklı doktorda 3 tüp bebek yaptırdım kaybettiğim bebeğime yaptığım masrafı saymıyorum bile. Şimdi 5400 TL fetal DNA testi yaptırdım 850 TL ye detaylı ultrason yaptırdım her gidişimde hala tüp bebek doktoruma eski fiyattan 500 TL ödeme yapıyorum bir yığın ilaç kullandım hala kullanıyorum özel doktoru olduğu için hiç birini devlet ödemiyor kaldı ki ateşlendim şöyle oldu böyle oldu diye ekstra başka doktorda sırf bebeği görmek için gittiğimde verdiğim 250-300 TL muayene ücretlerini saymıyorum. Kendi doktoruma güvendiğim için 10bin hastane 10 bin doktor ücreti 20bin TL doğum için gözden çıkardım bunlar sırf önceden bir kaybım olduğu için ama kalkıp burda kimseye kem söz söylemiyorum beddua eder gibi konuşmuyorum onca masraf yapmışım emek vermişim 2-3 zıbın 3-5 bebek bezi aldık hazırlık yapıyoruz diye yargılanıyoruz çok bu mantığa uymuyor benim kafam artık ya konuşmaları çok değişik cidden herkes kendi yaşadığını kendi çektiğini biliyor ama beddua eder gibi konuşmak hiç hoş değildi o yaptığı

Sonraki mesajlarda “sen neden abd ye gidiyorsun” o zamana nasıl geldi konu? Ne biliyorsunuz sonrası için başkaca planım olup da zamanlamayı doğuma getirmediğimi
Sonraki Mesajlardan kastım insanlara sonradan hadsizce ettiğiniz laflardı, size söylenilenler değil.

Lütfen beni alıntılamayın, siz benim muhatap olacağım bir karakter değilsiniz, bugün anlamış oldum.
Sağlıklı doğumlar dilerim.

Yoo bez ve mendili özellikle yazmıştım. Siz anlamak istediğiniz yerleri çektiniz içinden
Bez ve ıslak mendili normal bulurum zaten canım.

Ama senin anlatmak istediğin " bebeklerinize 1 tane kıyafet alın yeterli, eğer bir şey olur da yaşamazsa elınızde kalmaz aldıklarınız
Bu bana garip geldi yani.

En temel şeylerden bahsediyordun ve geri kalan bütününden.
"Çöp almadım millet her şeyi neden stokladı anlamadım " gıbısınden

Neyse.

Amy inan bunu söylese sadece onu da anlıcam bir sekilde
Milletin düğün borcundan, çocuk odasına verdiği 7.5₺ Yi taksitli almasına laf söylüyor, şaka gibi.

Ay şu mesajını bile yanlış okumuşum ben
Ben üzülme babında okumuşum
Elinizde kalmaz ne ya of neyse.

Soğuğu soğuk sıcağı sıcak tutmuyor, başka model beğenirsen onuda değerlendirebilirsin bütçene göre

İste o da verilen cevaplara gore gelen devamı ...
Valla kimse ona nasıl alışveriş yapmazsın, çocuğuna bir sey almamışsın ama pasaportunu hazırlamaya koyulmuşsın demedi. Kendine söyleneni onun açısından değerlendirdi doğrusunu söyledi. Bu kadar basit aslında
Neyse çok uzadı bu konu..

Ben bu başlığı gülümsemek için okurdum. Birbirinize verdiğiniz espirili yanıtlar çok hoşuma gidiyor. Bugün ilk defa çok gergin bir ortamla karşılaştım. Kimse kimsenin bebeğine bir şey olsun istemez Allah korusun. Dünyanın en kötü insanı dahi böyle bir şey ima etmez, hele hamile bir insan başka bir hamileye asla yapmaz. Kötü dilekte bulunmaz. Laflar, söylenmek istenenler cımbızlanıyor çarpıtılıyor gibi geldi. Kimsenin kötü niyetle bir şey yazmadığına eminim. İnsanların öncelikleri farklıdır, her konuda herkes aynı şeyi düşünemez zaten. görüş farklılıklarının olması çok normal. İnşallah herkes sakinleşir, olay daha da fazla uzamaz. biz hepimiz aynı gemideyiz kızlar. hepimizin tek dileği bebeklerimizin sağlığı, iyiliği.

Biz burada çok uzun zamandır beraberiz
dolayısıyla herkesin az çok bir sekilde karakterini yazdığında ne derece ciddi olabileceğini öğrendik az ya da çok

Bu kadar insan özellikle bir şeyleri cımbızla çekip kavga çıkartmaya kalkışmıyordur emin olun.

Son bir aydaki kilolarınız nasıl kaç kilo aldınız hanımlar ? Kilo ile bozdum kafayı :)
Son 1 ayda 1-1buçuk kilo aldım toplamda ise 10 kilo
İlk aylarda ayda 3 kilo aldığım oldu şimdi kilo alımım yavaşladı gibi tam tersi olması gerekmiyor mu son aylarda daha çok alınmaz mı

Termoslu canta denilen şey hayal ettiğin şey değil mecbur termos alacaksın mama verirsen. Ama biberon koyma yeri olsun mutlaka o gerekli.

Ben yaşıyorum ama bünyem zaten acayip müsait. Bitince süreç önlem alacağım artık.

Ramazan boyunca kimseyi almadım, ctesi misafir çağırdım
Kafama mı sıktım acaba
Hiç misafir almadan kapattım iftara. Eve çağırdılar bize birkac aile dostumuz disarda ağırladık onlarida. Zaten perşembe gidiyorum benim için kapandı bu defter

Hayir çağıran iki aile oruçta tutmuyormus ilginç bir ramazandi

Başınız sağolsun. Ben kaybınızı değil, amerikada doğum ve türkiyede doğum öncesi hazırlıklar kıyaslamanızı okudum ve bunları yazdım.
Amaa hala aynı şeyi söylüyorsunuz, Gözümüz neden dönsün?
Siz biraz sakinleşnce kendi mesajlarınızı okursanız sizin ima ettiğiniz gibi bunca insanın Amerikada doğuramadığı için hasetinden değil, sizin üslubunuzdan kaynaklı olduğunu siz de göreceksiniz eminim.
Benim ilk bebeğim ve evet gerçekten düşündüğümden çok daha fazla bir bütçe gitti bebek için, ama onları araştırmak almak geldiğinde yerleştirmek, hepsi bu heyecanın bir parçası. Kimi Bim’den alır, kimi beymen’den alır çantasını, herkesin hayat tarzına, bütçesine göre değişir bu. “7.500 tlyi bile taksit yapıyorsunuz” dediğiniz para da birçok kadın için büyük bir para, kendileri için belki harcamayı düşünmeyecekleri ama evlatları için hevesle harcadıkları para. Dolayısıyla 40.000 tlye oda yapan da 7.500 tlye oda yapan da aynı heves ve arzuyla yapıyor o odayı, gerisi belirttiğim üzere bütçe meselesi.
Allah hepimize bebeğimizle evimize dönmeyi nasip etsin, pasaport da beşik de önemli değil, önemli olan sağlıkla kucağımıza almamız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…