Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Gercekten oyle saglikla kullansinlar insallah iclerinde gormekte nasip olsun

Boşverin arkadaşlar ben onu da anlamaya çalışıyorum. Daha önceki kaybı onu korkuya yöneltmiş. Bir de hormonlar devreye giriyor. Bazen etrafımda da gördüm, gebelikte kişilik olan agresiflesenleri. Ya da daha yumuşak olanları. Aynı kalanlarda var tabi Ama herkrs farklı etkileniyor bu süreçten. Aynı kimimizin migdesi bulanirken kiminin yanması gibi..
Kimimiz kilo alırken kimimizin almaması gibi Kimimiz aserirken kimimizin asermemesi gibi...

Daha önceki kayıplar insanda olmadık korku ve vesveseleri ve agresifligi çıkarabiliyor. Ne desek de bizi yanlış anlamaya devam edecekti. Ben bu sebeple hiç bir şey denemeyi tercih ettim. Böyle zamanlarda boşverin duymazdan gelin etrafinizdakileri. Zaman zaman gerçek hayatta bu tarz şeyleri yaşadım. Çok yakın arkadaşlarımdan daha kırıcı karşılıklar aldım. En sonunda bana ne kadar saçma gelse de agizimi açıp bir şey denemeyi öğrendim.
Burda ilk çocuğu olanlar var ikinci yada üçüncü olanda. Hepimizin ayrı hevesleri var. İlk çocuğu olanların ihtiyaclari daha fazla ya da değil. Bazen 2. Ya da 3. Çocukta bile başka hevesler çıkabiliyor. Bu herkesin kendi bileceği şey hiç birimizin birbirimize karışma hakkı yok. Tabi saygı sınırlarında tavsiye verebiliriz. Ama o kadar.
Evet arkadaşın pasaport dediği güzel bir şey olsa da her şey değil. İstesek bir kısmımiz yaparız ama tercih etmedik. Hepimizin yaşanmışlıkları ve tercihleri farklı.
Ayrıca oraya gitsek de pek çok şey lazım. Yine alınması gerekiyor. Ayrıca Amerika'da doğum masrafı bir ev parası ben de araştırdım. Yani alınan malzemelerle zaten kıyası yapılacak bir şey değil. Ama mesele o değil zaten.
Bence en başta söylediğim arkadaş kendi içinde atamadığı korku yüzünden ne dediğini bilemedi. Boşverip geçmek en iyisi.
Düşük tehlikem olduğu için ilk zamanlar bende korktum bir şeyler almaya ve yapmaya ama bu heycani da yaşamamız lazım. Olumlu olup bebegimi sağlıkla kucağına alacagima inanıyorum her şeye rağmen.

Ben yazınca daha kendimize ev alamadık diye ordan biliyor onu yazdı işte.. Sabrımızı sınadı gitti Allah sağlıcakla doğum nasip etsin ona da psikolojisi bozulmuş galiba
İki gündür hastaydım buraya bakamadım, şimdi son sayfaya bakayım dedim sinirlendim arkadaş neyin kafasını yaşamış anlamadım. Üç zıbınla yeni doğan bebeye nasıl bakacakmış bir de nasıl alışverişe çıkacakmış ne düşünüyormuş acaba? Olsaydı da sorsaydık. Tamam bizlerin de ilk bebeği değil abartmayalım diyoruz ama bazı şeyler de gerekli. Yok birşey olursa hepsi benim için zararmış. Birşey olan olmuş bebeğime yakarım aldıklarımı onları mı düşüncem. Ay beni delirtti resmen yazdıklarıyla manasız manasız. herkes bütçesine göre tecrübeli annelere sora sora birşeyler yapmaya çalışıyor, gelmiş burada milleti gerim gerim germiş. Başka da sayfalara bakmadım sinirden

Bende hamile değilken bile oluyordu. Soğuk kompres iyi gelebilir. Ölçüm cihazı varsa ölç bak. Belki anlık bir dengesizliktir.

Birde seyi sorcam yaa şu cati muayenesi tam olarak nasıl bişey.ilk doğumunda yaptıranlar vardır muhakkak.alttan ama tam olarak nasıl yani elle mi yoksa aletle falan mı ?
Bizim doktor yapmıyor cati muayenesi. Ama alttan elle muayene aslında. Sonra zaten doğum normal olursa gidip gelip bakiliyor kaç cm açılma diye. Bana doğum yapmak sancı vs zor gelmemişti bu muayenesi kötü gelmişti. 2.cide erken gitmedim hatta o yüzden.

38 haftamda cati muayenesi olmuştum, kendimi kastıgim için hoslanmadigim bi durumla karsilastim ,elle muayene etmisti doktorum ve normal doguma uygun dedi
38 de geç degilmi ya, ya o zamana kadar bebeğin gelesi tutarsa benimde çatım darsa ne olcak yandı gülüm keten helvam darlık durumu genetik mi birde hiç bir fikrim var mı doktor bir açıklama yapmismiydi o zaman.

Elle o kemigin darlığını nasıl anliyolar yavv o kemik bayağı yukarda degilmi çok detay oluyor ama bana çok ilginç geliyor.gebelikten önce ben hsg falan cekilmisdim çok zorlanmam herhalde muayene de diye düşünüyorum ama bilemiyorum tabi yasamadigim şey sonuçta.

Ooo süpersin Bende ayikladim eşim yikadi ütüledi. Yerleştirdik. Ama yatak yıkanmadi hala bir o kaldı. Bir de oyuncaklar. Ama ilk fırsatta çantayı hazırlama niyetim var benimde.
Benim ikiz ya canım çok ağırlaştım..31.haftaya her şey hazır olsun dendi ağrılarım var sancılarım bakalım nstye girecek Perşembe günü .o yüzden elimi hızlı tuttum..İpana hanım ne bilsin işte doğumdan sonra 3 çocukla ben nasıl alışveriş yapmayın.herşeyi en uyguna ve kampanyalarla aldık bizlerde memur maaşı ile geçinip gereksiz hiç bişey almayan insanlarız sadece bi pompa biberon almak kıyafet almak asla masraf değil..bi pompayı 700 TL'ye aldım içim gitti sanki biz keyfi veriloruz.ikiz diye mecbur aldım.pompa şimdi 1200 TL olmuş..hadi doğumdan sonra al alabilirsen..doğum parası mı edeyim.mama mı alıyım.memur adam hepsini bi arada yapamaz.kendisinin parası varki doğumdan sonra hepsini toplu alabilecek..şimdi 10binse o zamana 15 bine alacak. Herkes geçim derdinde çöpe attığımız asla bişey yok6 yıl önce kızımın kullandığı teknolojik aletler olmasa şimdi yanmıştım..yoksa onları o zaman almakta mı gereksiz di..6yıl sonraateş ölçerler tansiyon aletleri sıfır gibi duruyorsa bu paramızı çöpe atmadığımızı gösterir

Cok geçmiş olsun geçen banada oldu yere kapaklandım kulaklarım cınladı midem bulandı evde tekim yere kapaklandım 8/4 düşmüş tansiyonum işde çalısırken de sekerim 45 düştü bir baş dönmesi oldu hemen tatlı ile destekledim yorulunca ya tansiyonum ya şekerim düşüyor benim

Doğru canım senin simdiden hazır olmamda fayda var. Süt pompası bana çok yaradı ilk çocukta çünkü çocuk hiç emmedi. Bazı şeyler mecbur alınıyor. Ve ne olursa olsun bence hepsinin aynı anda alınması herkesi zorlayabilir su devirde. Parça parça almak mantıklı. Bende iyi ki oglumun malzemelerinin çoğunu saklamistim diyorum.

Onu o anda fark edip sezeryanda alıyorlar merak etme
O zaman iyi bari az içim rahatladi annem çok çekmiş bu konuda da benim doğumunda tabi 30 kusur sene öncesi çatı muaynesi falan yokmuş yada varsada yapılmamış bilmiyorum.ikinci doğumunda sana nasıl normal doğum yaptırdılar falan demiş doktor o kadar sikintiliymis.vakumla olmuşum zaten son çare ondan dolayı azcik tırsıyorum bu konuda ama bakalım ne olacak.

Teşekkür ederim Geçmiş olsun sizede tansiyonum hala yükselmedi yarına anca kendime gelirim yüksek olmasındansa düşük tansiyona razıyım artık yalnız bi yere çıkmıycam

Önceden yoktur belki. Doktora bu korkundan bahset o zaman canım. Belki daha erken yapar muayeneyi.

38 de geç degilmi ya, ya o zamana kadar bebeğin gelesi tutarsa benimde çatım darsa ne olcak yandı gülüm keten helvam darlık durumu genetik mi birde hiç bir fikrim var mı doktor bir açıklama yapmismiydi o zaman.
Ya aslinda dogum baslasaydi bile kontrol edilen birsey ,her turlu çatıya bakiyor doktor
Genetiklik olabilir ama yine muayene de belli olcak neyin ne oldugu, sen normalmi düşünüyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…