- 30 Mart 2020
- 7.895
- 15.753
- 248
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #45.141
Hic bilmiyorum ki canım iki hafta sonra usg ye gidince bi sorayım ama ona sanırım mhrs den randevu alınmıyor demi üroloji nin yönlendirmesi kons atması lazım yanlış mı biliyoruminşallah canım hiç gerek kalmadan atlatırsın bu dönemi ... aslında gitmen gereken doktor Nefroloji bölümü olmalıydı bence üroloji bir yere kadar böyle önemli şeylerde nefrolog kontrolüdür benim bildiğim.
Hmm bak şimdi mhrs den denedim üroloji değil dahiliye nin kons atması lazımmış.. iki hafta sonraya bi dahiliye randevusu bulursam gideyim Nefroloji bolumune yönlendirmesini isterim belki bi denemek için ya da üroloji ye gidip sorarım Nefroloji ye mi gideyim size mi diyeinşallah canım hiç gerek kalmadan atlatırsın bu dönemi ... aslında gitmen gereken doktor Nefroloji bölümü olmalıydı bence üroloji bir yere kadar böyle önemli şeylerde nefrolog kontrolüdür benim bildiğim.
Yahu bebek almış sen vermişsin işte daha ne istiyorsun. Bebek doğunca bir 10 kg daha gider. Fit bir anne olursun. Keşke bende senin gibi olsaydım. Böyle konuşup beni delirtme.Ahahahah
Anladığım kadarıyla herkesin böyle çıkmış kizlar anladim teşekkür ederim ya ben Kuru yemiş falan yemiyorum kendim de kilo almadım diye bi an kilosu az mı diye düşündüm de anladim ki normalmiş
Kiz ben zayıfım ya besleyemiyorum mu acaba moduna girmiştim ama rahatladım şimdi
Masallah
ssevilll ya çok geçmiş olsun
Tamam sustumYahu bebek almış sen vermişsin işte daha ne istiyorsun. Bebek doğunca bir 10 kg daha gider. Fit bir anne olursun. Keşke bende senin gibi olsaydım. Böyle konuşup beni delirtme.bu15 kg almış bir insan var karşında
Haaaa o zaman ara öğünde tatlı yemek sakıncalı olabiliryemeği yemeden ölçüm yapıyorsunuz ilk lokmadan sonra ki tam iki saat sonra sizin şekerinizin kaç olduğu önemli öğlen tatlı yediniz akşama şekeriniz normal çıkabilir asıl önemli olan yemek yedikten sonraki 2 saattir.. hamilelikte de aynı şekilde olur herhalde babam şeker hastasıydı oğlum da tip 1 diyabet eğitimlerde bize öğretilen böyle
Canım hamilelikte 1. Saat önemli ama 1. Saatte de çok yüksek değilse arada kaçamak gebelik şekerinde çok sıkıntı yaratmaz. Ama tıp 1 farklı tabi. Benim kayınvalidem de öyle o 2. Saatte olcuyor. Misal 400 civarı çıkıyordu onun. Şimdi bir süredir insulin kullaniyor o da çok düzenlemesi. Benim kullandıklarımi sormasını söyledim doktoruna şimdi biraz daha rahatladı. Dengeye geldi sayilir. Ama gebelik şekeri aslında şeker değil. İnsülin direnci gibi bir şey aslında. Normal şeker hastasina kaçamak iyi bir şey değil.yemeği yemeden ölçüm yapıyorsunuz ilk lokmadan sonra ki tam iki saat sonra sizin şekerinizin kaç olduğu önemli öğlen tatlı yediniz akşama şekeriniz normal çıkabilir asıl önemli olan yemek yedikten sonraki 2 saattir.. hamilelikte de aynı şekilde olur herhalde babam şeker hastasıydı oğlum da tip 1 diyabet eğitimlerde bize öğretilen böyle
Harektliysen bir şey olmaz. Ama tatlıyı yiyip yarardan otursam iyi olmaz tabiHaaaa o zaman ara öğünde tatlı yemek sakıncalı olabilir
Çok geçmiş olsun canım. Doktor doğru söylemiş stres şekeri çok tetikliyor. Ben hep diyorum size sıkmayın o kadar diye. Bebek haftasından ilerde değilse zaten korkacak bir şey de yok. Gebelik şekeri çıkanlar korkup strese girip kendinizi sıkmayın lütfenMerhaba kızlarcım gittik geldik, bebişte iyi bende doktorum 200e kadar normal stres yapma dedi en çok stres tetikler şekeri beslenmene dikkat et ama kendini sıkarak bir diyet yapma dedi.
Biz eğer şeker 200ün üstündeyse bebeğin değerleri normalin ilerisindeyse korkuyoruz sende normal her şey dedi bende çok sıkmadan dikkatli besleneceğim artık biraz fazla taktım heralde yüksek çıkacak diye ondan oldu.
Maşallahı var 1400gr olmuşbayram önü keyfimiz yerine geldi
Evet evet benim hep 1 hafta 10 gün 12 gün öndeydi diyet yaptığımdan beri o normale dönmüş mesela.Çok geçmiş olsun canım. Doktor doğru söylemiş stres şekeri çok tetikliyor. Ben hep diyorum size sıkmayın o kadar diye. Bebek haftasından ilerde değilse zaten korkacak bir şey de yok. Gebelik şekeri çıkanlar korkup strese girip kendinizi sıkmayın lütfen
Evet etkili bencede stres rahat ol. Zaten sorun olsa suyu artar ve bebek çok iri olur.Evet evet benim hep 1 hafta 10 gün 12 gün öndeydi diyet yaptığımdan beri o normale dönmüş mesela.
Tamamdır artık salıp tatilin tadını çıkarıyoruz no evham no kendini dinleme
Kac cikiyor sancilarin 50 ustu falan miKızlar doktora geldim . Nst de sancı cıktı cok korkutorum
O bahsettigin gaz sancisi değilmiymişKızlar doktora geldim . Nst de sancı cıktı cok korkutorum
Evet ya arada bir yapıyorum ama yatıyom yani yürüyüş yasak çünküHarektliysen bir şey olmaz. Ama tatlıyı yiyip yarardan otursam iyi olmaz tabiha onu da arada bir yapıyorsan yine bir şey olmaz korkma. Normal şeker hastası değilsin sen. Seninki gebelik şekeri.
28.haftada 1130 gram çıkmıştıKizlar ben kontrol den çıktım boyunu söylemedi ben de sormayı unuttum 28+1 hafta 1200 gram çıktı çok az geldi bana sanki ama dr ideal dedi sizin bu haftalarda kaçtı??
143 de hiç bir şey yok lütfen sıkma kendini.Evet ya arada bir yapıyorum ama yatıyom yani yürüyüş yasak çünküaz önce şekerim 143 çıktı mesela pirinçli yayla çorba ve normal ekmek yedim çünkü hemen etkiliyor ama aşırı Bi yükseklik yok yine sınırda yüksek
ya bir durum bebişler sizler temmuz bebeğisiniz hadi en kötü haziran .ne bu acele ?Kızlar doktora geldim . Nst de sancı cıktı cok korkutorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?