- 23 Ekim 2018
- 16.270
- 37.629
- 598
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #46.661
Aminİyiyim çok şükürSonuçlar da iyi gelince rahatladım biraz.
Allah hepimize, bebişlerimizi de sağlık versin
Sen doğum mu yaptın kuzum? Iyi misiniz, ben girmiyorum kac haftadır.İlk resminde önce sadece burnunda vardı hortum sonraki resminde hem ağzında hem burnunda vardı uykuda solunumu duruyo müdehale ediyoruz demişti doktor o yüzden arttırdılar diye düşündüm şimdi burnundaki çıkmış sadece ağzında var inşallah Yarabbim dediğin gibidir solunum normale dönüyordur hemen çıkartılmasını beklemiyorum tabi hortumların ama iyiye gittiğini bilmeye gerçekten çok ihtiyacım var saat gelse de arasam gelişmeleri haberdar ederim dualarınız için teşekkür ederim Allah kabul etsin
5, 6, 17, 18, 26 ve 27 Mayıs tarihlerinde hekimlerin iş bırakacağı belirtildi
Hem rapor alırsın hem 9. Günü bidaha görmüş olursun. Bencekızlar cumartesi günü randevum var,2 hafta sonra da rapor için gitmem gerekecek
acaba haftaya mı ertelesem?haftaya gidersem rapor alacağım gün yani 32+0 da 9.güne denk geliyor.en azzından sadece rapor için gidip kayıt için ücret ödemiyim diye düşündüm.
canım evet 32+0 olduğu gün doktora gitmemiz gerekiyor ben randevumu aldım ama aksilik benim doktor da 2 gün yok 2 gün geç gitmiş olucam asistanı biz tarihi 2 gün kaydırırız dedi.. eğer tam zamanında gitmeyince izin günümüzden gidiyormuş yani ne kadar geç gidersek bizim zararımızaymış.. aldığımız günde kuruma vermeliymişiz..Hanimlar bu calisabilir raporunu 32+0 dan sonra aliyoruz demi? Bi de ne kadar sürede alip kuruma vermek lazm hemen 32+0 olunca mı?
Canim rica etsem kutunun fotoğrafını atar mısın tanıdık bi eczaneye sordum o da 111 ₺ dedi benim dediğim 10 ml lik 1000 ug olan . Eczacı belki 60 ₺ ye alan kişi 5 ml lik almıştır dedi bi kutuyu atar mısın canim acaba banaHerkes kafasına göre satıyo yazıklar olsun sor da al canım 60 liraya aldım diğerini de sor belki daha uygun söyler
Ben e de her meslekte var maalesef öyle insanlar. Benim de tartistigim bir doktor oldu geçmişteKesinlikle katılıyorum maaş iyileştirmesi ve çalışma saatleri düzenlenmeli yoksa Dr bulamıcaz devlette malesef.. Öte yandan bazıları gerçekten hala herkese kötü davranıyor kibarca bir şey söylesek bile azarlanıyoruz özellikle aile hekimi olup bunu yapan var dayanamayıp bir ikisini şikayet ettim normalde çok anlayışla karşılarım her şeyi ama her meslekte var böylesi o yüzden genel anlamda sağlıkçılar haklı bence de
Bence de sıkıntın yoksa bekle öyle git daha mantıklı.kızlar cumartesi günü randevum var,2 hafta sonra da rapor için gitmem gerekecek
acaba haftaya mı ertelesem?haftaya gidersem rapor alacağım gün yani 32+0 da 9.güne denk geliyor.en azzından sadece rapor için gidip kayıt için ücret ödemiyim diye düşündüm.
Olabilir canım belki öyledir çünkü çok fark var attım resmini benim elimde olanCanim rica etsem kutunun fotoğrafını atar mısın tanıdık bi eczaneye sordum o da 111 ₺ dedi benim dediğim 10 ml lik 1000 ug olan . Eczacı belki 60 ₺ ye alan kişi 5 ml lik almıştır dedi bi kutuyu atar mısın canim acaba bana
aynen öyle daha mantıklı olacak gibiHem rapor alırsın hem 9. Günü bidaha görmüş olursun. Bence
Ayyyy düşünsene tüpler bağlanmış ve sen hamile kalıyorsunGünaydın kızlar
Sabah sağlık ocağındaydım kan idrar tahlili için ve tartılarak acı gerçekle yüzleştim 13 kg almışım 77 ile başladım ve tam 90 kg yumEn çok kilo aldığım gebeliğim bu olacak ama sağlık olsun napalım ben normalde de çok hızlı kilo alıp verdiğim için yadırgamadım hamile değilken de bu kilolara çıkmıştım Benden 2 gün önde olan bir kadın geldi onun da 3. gebeliğiymiş ve sadece 1 kg almış Yapı meselesi bu işler malesef ben normal insan gibi yediğim zaman direkt kilo alıyorum her zaman dengeli ve saatli yemem gerekiyor hamilelikte de bu olamıyor malesef sağlıkla doğurayım da yine veririm
Ben devlet hastanesine gidiyorum şuan özelde 2 tane dr var eski doğumumda gittiğim dr özelde doğuma yakın ona geçerim diyordum ama bugün ebe o artık bırakacakmış doğum almamaya başlamış falan dedi. Özeldeki diğer dr.u da hiç bilmiyorum ama başka seçenek yok. Devletteki dr iyi ama o kadar yoğun ki her gün doğumları oluyor ve planlı sezaryenleri aynı güne topluyor 1 günde 15 tane doğumu oluyor. Özeldeki konforu bulamam hepsi yoğun ve yorgun olacaklar aceleye gelecek hatta tüplerini bağladığı biri tekrar hamile kalmış yani aceleden yaptığı işi de düzgün yapmıyor sanırım. Özel oda da bulunmuyormuş devlette yoğunluktan ben kesinlikle başkasıyla aynı odada yatmam. Tek bir dr seçeneğim kaldı ve hiç bilmediğim biri malesef
bence de boşuna sırf rapor için muayene parası vermiş olmam en azındanBence de sıkıntın yoksa bekle öyle git daha mantıklı.
yazdıkların çok güzel özetlemiş canım... bizde çalışıyoruz gün içinde herkes sigara içmeye wc ye oraya buraya rahat rahat gidiyor hava alıyor ama doktorlara bakıyorsun 5 dk ayrılamıyorlar ayrılsalar hastalar neredeyse dövecek olay çıkarıyorlar.. herkes kendince çok önemli saygısız millet olarak iyice tuhaflaştık.. geçen endokrin bölümündeyim randevu almadan gelmiş bakacaksın diye ısrar ediyor doktor sistemde girişiniz olmayınca nasıl bakıyım dese de anlamıyor gerçekten halkımız çok cahil ve bencil ,, tabi çok suratsız kötü davranan doktorlar da var ama azınlık .. ayrıca mesai saatleri 3-5 dk. bir hasta bakma zorunluluğu , çok az verilen maaşlar da cabası sonuna kadar destekliyorum doktorlarımızı bir doktor kolay yetişmiyor maddi manevi en zor şartlar altında okuyorlar bir kitapları dünya para o kadar emek o kadar çalışma karşısında laftan anlamaz, rica etmesini öğrenememiş, kaba saba insanlara sağlık hizmeti vermek ...Tatlım tek yoğunluk Covid değil ki. Hatta Covid döneminde polikinik hastaları azalmış oradaki doktorlar bir nebze rahat etmişti. Devlet hastanesinden bahsedeyim eskiye dönmüş tamamen. Ana baba günü aşırı derece kalabalık. İğne atsan yerr düşmez. Etraftaki insanlara bakıyorum çoğu hasta gibi bile görünmüyor. Evde olup canı sıkılan hastaneye geliyor maalesef. Ve konuşmalarına kulak misafiri olunca anlıyorsun gerçekten birşeyleri olmadığını. Doktorları da bezdiriyorlar. Tamam kabul bazen kaba doktorlarda olabiliyor ama kibar olanalri da bezdiriyorlar inan. Kalp doktoruna gitmistim. Kapıda bekliyorum sıramı doktor bazı hastalardan sonra EKG çekmek için başka odaya geçiyor gözlemledim. Ama orda benle birlikte bekleyen hastalar; bu ne biçim doktor nereye gidiyor iki saat diye yorumda bulunuyor. Dahiliye doktorum var. Çok kibar bir kadın. Normalde Güler yüzlü bir insandır. Akşam üzeri gittiğimde onu bile sürat aşık görüyorum. Beklerken bakıyorum.sirasi olmayanlar içeri dalıyor. İçeri 5 kişi giten mi ararsın. Doktorun ne dediğini anlamayip birden fazla anlattiran mi. Kapının önüne yigililiyorlar sanki sıra daha çabuk gelecek. Numarator olduğu halde her kapı açıldığında hurra içeri. Zaten randevu dakikaları da aşırı kısa. Ona yetişmek mümkün değil. O kapıdaki yigilma doktorların tuvalate gitmesine bile izin vermiyor. 5 dk insanı ihtiyaç karşılamaya çıksınlar hemen hastalar homurdanmaya başlıyorlar. Kısacası devlet hastanelerinin çoğunda durumun böyle olduğuna eminim. Ama sen şehir hastanesine godiyordun orası nasıl bilmiyorum. Ozellerde devletten bir tık daha iyi olmakla birlikte çoğu özelde de doktorlar aşırı yoğun ama en azından emeğinin karşılığını alıyor. Söyle söyleyim benim iş yerimde sonradan kadroya geçen temizlikçi nerdeyse doktorlar kadar maaş alıyor. Dolayısıyla bu kadar sene okuyup yemeyip icmeyip sahip olduğun meslek h hayatını tüketiyor hem de maaş karşılığı az oluyor. Bir de üstüne can güvenliğin olmuyorsa bence grev yapmakta çok haklılar.
Aaa seninki 5 ml canım tamam ben hep arkadaş yazmıştı buraya diye 10 ml olanını sordumOlabilir canım belki öyledir çünkü çok fark var attım resmini benim elimde olan
Bide Eczacıları gömdümAaa seninki 5 ml canım tamam ben hep arkadaş yazmıştı buraya diye 10 ml olanını sordum
Orada ki sorunların başka sebebi var bence. Akedemide çalıştığım için şunu soyleyim: usta çırak iliskisi bitti maalesef. Bizler bile asistanlariniza söz geciremiyoruz. İnan aynı tavrı kendi hocalarına da gösteriyorlar. Bunun bir sebebi bu kuşağın yapısal sorunu, diğeri ise maalesef daha üst kuşağın saygınlığının ortadan kaldırılması. Herkes kendini üst görme eğiliminde. Bize mutavaziligi öğretmişti hocalarımız biz ardinizdan gelenlere ogretemiyoruz maalesef. Çünkü bizi usta olarak görmüyorlar mesai arkadaşı olarak görüyorlar sadece . Bu durum tıp alanında da aynı. Tabi sen haklısın randevu aldığın doktora gidemedigin için kizmakta ama asistanların davranışı sadece tıp alninda böyle değil maalsef. Çoğu alanda aynı kraldan çok kralcilar adap ve üslup ogretemedigimiz için bu haldeler maalesef5, 6, 17, 18, 26 ve 27 Mayıs tarihlerinde hekimlerin iş bırakacağı belirtildi
Bak hemfikiriz aslında ben anlıyorum ve hep diyorum Allah yokluklarini göstermesin , yurt dışına göre çok şanslıyız sağlık sektörü olarak Allah razı olsun hepsinden. Benim demek istediğim inan bana hemsiresinden hasta bakıcısına dr una coooook değiştiler eskiden şehir hastsnesine gidince hayran kalırdım hizmette resmen özel hastane dersin ama şuan bak kaç aylık hamileyim ben 7 demi ben 7 aydır bir kere bile dr bulamadım canim sadece asistan.. Ayşe diye gidiyorum genç bi erkek çıkıyordu karşıma , Mehmet diye gidiyorum genç bir kız çıkıyordu karşıma bak suyum bitmeye yaklaşmış haberim yoktu bir tane usg fotom yoktu.. ayrıntılı usg de özele gittim de suyumun az olduğunu öğrendim çocuğun yüzünü gördüm ilk kez ve hemen havuc suyunu başladım şükür ise yaradı daha da azalmadı suyu ..
Şunu söylemek istedim ben aslında gittiğim yer üniversite hastanesi olsa dr bulamamayi asistan olmasını anlarım ama şehir hastanesinde bak covid öncesi öyle değildi artık dr bulamaz olmuştum genç genç öğrenciler.. zaten çalışmıyordu dr lar fırsattan istifade ve zaten covid diye hasta sayısı düşürüldü yani rahatlardi buna rağmen hâlâ daha fazlasını istemek gibi geliyordu bu grevler bana. Yahu kan alan hemşire bile burnundan kıl aldırmıyor hasta sayısı zaten düşmüş gelen 10 kişiye de mırın kirin ediyordu eski hallerini unuttular rahata alıştılar eskiden Ana baba günü olurdu bunları kast ettim ben . Mesela aile hekimi yahu senin neyine grev gelen iki hasta ya reçete yazıyorsun hepsi bu yani daha ne istiyorsun oturuyorsun boş boş .. covid dönemi sonrası kaburga ağrım oldu iki ay yer bulamadım göğüs bölümüne mesela randevu sayısı az diye demek istediğim bence yoğun bakım ve göğüs gibi bölümler hariç çoğu bölüm cooook rahattı suyunu çıkarttılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?