Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Atlattık şükür ters geldi birde baya sancı da çektim ufacık zaten kafası aşağıda olsa sancı odasında bile doğururdum çok ıkındım tutmaya çalışsamda istem dışı. Sezeryanda alırlarken kolu vücudu biraz morarmış su gibi cildi tutup çıkarırken olmuş kalıcı değil geçecek dediler bizde sağlıkla kurban bayramına kucağımıza alsak Allah’ın izniyle çifte bayram yapsak

Amin canım Allah razı olsun erkenci çıktı bizim minik kız
Olsun yeter ki sağlıklı olsun da varsın dışarıda büyüsün küçük doğanlar daha çabuk toparlanır derler eskiden böyle imkanlar yokken bile erken doğup evde büyüyenler var atlatır Allahın izniyle en kısa zamanda kavuşursunuz inşallah

Canım benim, hayırlısıyla inşallah ❤

Bende +13 ve 90 ama aramızda 2-3 hafta var
Ayyyyyy halimiz duman diyosun
Banada tam tersi dediler ya
Yüzüne noldu niye şiş dediler ,uykusuzmusun cokmu uyudun halsizmisin işmi yaptin gibi cümleler cok duydum ve yuzum şiş evet
Ayyy onlar halt etmiş bi kereeeeeee hiç öyle değilsin
Bende +14 deyim doktor yemene lütfen dikkat et dedi
Kesin banda öyle dicek yaaaaa doktor kiloma laf yapcak diye korkuyom ama dedim ona en başta ben 100e girerim diye
Oha
1 haftada 3 kilo mu aldın ?
Evet sanırım tatlı ve sarmalarım eseri offff çok moralim bozuldu

kızlar bir arkadaşım bana şu iki linki yolladı.

doğum parası veriliyormuş bu şekilde baksana diye. Bu gerçek mi var mı böyle bir şey bilen varsa

Çalışan anneler için tabikide var biliyorum bende 12-13 bin tl veriyo devlet, yarısını doğumdan önce, yarısını doğumdan sonra

Bu kilolar pek kalıcı kilo olmuyorlar hormonlarla ödemle falan şişiyor insan doğumdan sonra çoğu gidiyor ama açılan iştahı kontrol altına alamazsan doğumdan sonra yediklerin gerçek kiloya dönüşüyor. Bunları da hayırlısıyla bir doğuralım da sonrasında düşünürüz

Vallaaaa bu bayramda bazıları diyo veremiyon bazıları diyo veriyon boşver diye bir sürü şey kafamı abele ettiler Aynen allahdan şuanlık sorun yapmıuorum bi doğsunda sağlıklı bebişlerimi kiloyu sonradan hallederiz

Sigortalılara doğum parası veriliyor diye biliyorum bende hatta insanlar o yüzden işleri ağır bile olsa bırakmak istemiyorlar o parayı kaybetmemek için. Ben çalışmıyorum sigortam da yok bana 1 defalığına küçük bir miktar verecek ikinci kızımda çıkmıştı bu kanun çok az bişeydi zaten ama olsun bunda da alırım hakkımı 2 paket bez parası da devletten olsun

Ömür boyu kilo alıp vermiş biri olarak söylim hamilelik kilosu en hızlı giden kilodur. Diğer inatçı kilolar da eğer bir hastalığın falan yoksa spor ve diyetle giderler.

Slm kızlar ben midem den çok rahatsızım yanıyor resmen ne yersem asit oluyor randevu aldım siz ne durumdasınız ne yapıyorsunuz aynı olan bir yöntem bulan varmı

Rabbim bebeğinizi size bagislasin inşallah

gokkusaginadusenbukalemun sanırım senin dediğin gibi kamuda çalışmayanlar için

SSK'lı çalışan kadınlara doğum yardımı adı altında izin döneminde iş görmezlik ödemesi yapılıyor. Bu haktan yararlanabilmek için en az 90 gün sigorta primi ödemesi koşulu bulunuyor. Bu tutar çalışan annenin son üç aylık brüt ücretine göre hesaplanıp ödeniyor. Günlük brüt ücret ve bunun üçte ikisi anneye ödeniyor. Buna göre 2022'de brüt maaşı 5.004 lira olan asgari ücretli çalışan kadınlara 12 bin 450 lira ödenebiliyor.

DOĞUM PARASI İÇİN ARANAN ŞARTLAR

-Yeni annenin doğum parasını alabilmesi için bazı şartları taşıması gerekiyor. Bunlar şöyle:

-Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi yatırılmış olmalı. Doğum izni başlamadan önce işten ayrılanlar bu ödeneği alamıyor.

-Kadının işyerindeki sigortalılık halinin devam etmesi gerekiyor. Rapor süresince yani 112 gün içinde işyerinde çalışmamak şart.

-Kadın çalışan, doktordan alacağı raporu işyerine teslim etmeli. Diğer işlemler işyeri tarafından yapılıyor.

YENİ DOĞAN PARASI

15 Mayıs 2015’ten sonra doğum yapan tüm annelere çocuk parası verilmeye başlandı. Yeni doğan çocuk yardımı için TC kimlik numarasıyla ‘aile.gov.tr’den başvuru imkanı var. Aile Bakanlığı il müdürlükleri ile ilçelerde kaymakamlıklara da başvuru yapılabiliyor. Bu kapsamda; ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira ve üçüncü çocuk için 600 lira ödeniyor.

Rahim agzı uzunluğu da 35mm dedi yani söylerken duydum hersey iyi dedi bilmiyorum

Eklentiler

• 916DE538-2820-4124-896F-57B587D9C040.webp
    30,5 KB · Görüntüleme: 92
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…