Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Süt parası ve doğum yardımı alabilirsin çalışmasan da. Bizimde alabileceğimiz o. Diğer yüksek meblağlı ödemeler sanırım kamu dışında çalışanlar için geçerli.

Süt parası
Doğum sonrasında verilen bu para devlet tarafından bir kez verilir ve doğumdan sonra 2 ay içerisinde istenen herhangi bir zaman diliminde postaneden temin edilebilir. 2022 yılı süt parası ücreti de 316 TL olarak belirlenmiştir.

Süt parası ödeneği başvuruları ikamet edilen il ya da ilçedeki Sosyal Güvenlik Kurumu'na bizzat gidilerek yapılır. Kimlik belgesi ile doğuma ait evrakların kullanılması ile yapılacak başvuru, 15 gün içinde sonuçlanır.

Doğum Parası
Birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları içinse 600 TL tutarında bir defaya mahsus Doğum Yardımı ödemesi yapılmaktadır. Kamu işçilerine ise sözleşmeleri gereği, kurumlarından aldıkları doğum yardımı tutarı ile yukarıda bahsedilen tutarlar arasındaki fark ödenir.

Aynen dediğin gibi canım. Biz alamıyoruz. Ne bileyim arkadaşım yollayınca baktım ssklılar içinmiş.

Kaç haftalık canım

Kızlar yeni bir soru ile huzurlarınızdayım :))

Bebeğe sigorta yaptırmayı planlayan var mı? Araştırma yaptınız mı hiç? Annenin ya da babanın genel sigortası varsa çocuklar onun üzerinden yapılıyormuş. Ama benim yok. tek bebeğe yaptırsak mı diye düşündük. Araştırıcam ama varsa bilen duyan sorayım dedim. :))

Ben yaptırmayı düşünüyorum doğumdan sonraki topuk kanı alındıktan sonra yapılıyormuş anne bebek paketi yaptırmayı düşünüyorum ama henüz araştırmadım canım

Kıyafette çorapta aynı şekilde. Almadım hic
Sadece hastanede giyeceği
2 alt üst takim
O da büyüğü yoktu mecbur aldım 0-3 ay
Yahu ben hastane çıkışı hariç 0-3 ay alıyorum aldıklarımı hata mı ediyorum çok mu ufak olur ??
Kaydettim canım anladığım kadarıyla hamilelikte başvuru olmuyor dogurma garanti değil diye doğum sonrası gidip başvuru yapılıyor. Bakacağım bi ara detayli teşekkür ederim

Ben kizimda almistim 300 tl aldim ve sut parasi 200 tl idi onuda almistim simdi artmis

Simdi 2. Cocuk oldugu icin 400 tl alirim

Bu bahsettigin saglik sigortasımi canim eger oyleyse doğuştan itibaren 18 yasina kadar devket tarafindan sigortali olarak doğuyorlar

Doğum yaptıktan bi kac gun sonra bebegin kimligi gelene kadar bir belge vercekler o belgeyle gidip basvursun eşin hemen , ucretide e devletten takip edip cekebilirsin

Slm kızlar, doktordan döndük, ilk kez kızımı renkli gördüm 1130 gr olmuş miniğim Yusrackfatma benimkiler küçük doğuyor bu da öyle olacak gibi
E et kız minnak olcak galiba olsun canım..iyi beslen kilo Alaçam dileyememezlik yapma ..benim 28+2 1220yri bişeyler..şimdi 29+2 ..doktor her hagta 200 Gr alırsa çok normal dedi

E et kız minnak olcak galiba olsun canım..iyi beslen kilo Alaçam dileyememezlik yapma ..benim 28+2 1220yri bişeyler..şimdi 29+2 ..doktor her hagta 200 Gr alırsa çok normal dedi
Benim oğlanların biri 2550 biri 2700 doğdu beklentim çok yok o yüzden
Şeker var bi de dengeli beslenmeye başladım ama yine bana yaramış

Bence alma
6-9
9-12 al. Ilkinde ben hata ettim ve yepyeni kıyafetleri etrafa dağıttım
Giydirmeye fırsat olmuyor zaten hemen büyüyorlar.

Benim çoğunluk 9-12 ay arası. Zaten ben pek gezmem evde olurum. Kendime gelmem uzun sürer.

Ben yaptırmayı düşünüyorum doğumdan sonraki topuk kanı alındıktan sonra yapılıyormuş anne bebek paketi yaptırmayı düşünüyorum ama henüz araştırmadım canım
Özel sağlık sigortasından bahsediyorsunuz değil mi kızlar ? Ben biraz araştırdım ama fiyat almadım henüz . Daha doğrusu önce çocuk doktorlarını araştırıp hangi anlaşmalı sigortalarla çalıştıklarını belirlemeye çalışıyorum şuan . Sonrasında o sigortalardan fiyat alacağım . Eğer bilgi alırsanız paylaşın olur mu kızlar

Doğum yaptıktan bi kac gun sonra bebegin kimligi gelene kadar bir belge vercekler o belgeyle gidip basvursun eşin hemen , ucretide e devletten takip edip cekebilirsin
İyiymiş esim giderse usenmezse derim. Nereye gidecek?
Kiz deme öyle burada hep sizlerden gördüm 0 almayın 0-3 alın 3-6 alın dediniz ben de öyle yapıyorum alışverişi hata mı ediyorum 6-9 hic bakmıyorum onu sonra alırım diye ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…