- 27 Aralık 2011
- 63.357
- 61.089
- 898
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #46.781
Kıyafette çorapta aynı şekilde. Almadım hicÇorabı kast etmedim ayol kıyafetten bahsediyorum
Teşekkür ederim canımAyyy onlar halt etmiş bi kereeeeeeehiç öyle değilsin
Süt parası ve doğum yardımı alabilirsin çalışmasan da. Bizimde alabileceğimiz o. Diğer yüksek meblağlı ödemeler sanırım kamu dışında çalışanlar için geçerli.Ay eğer çalışmayanlara veriliyorsa bilgi alırsan bana da yaz 2 paket bez parası da bi seydirmadem hakkımız var alalım devlet boyuna bizden alıyor..
Cizince ne yapacağız hic yapmadım daha önce belki yaparım heveslendim
Bu olaya ben katılmıyorum savaşlarda yokluklar doğan çocuklar da gayet sağlam ve zekişu devirde kaç aile kurban kesmeden düzenli et yiyor haftada 2 hic sanmam.. hele birden fazla çocuğu falan varsa tek maaşsa sofraya yemek koyduğuna şükrediyorum.
Gül dalı yoksa bi de akan su için musluk olur mu?
0-3 de mi almadın?? Direk 3-6 mi giyecek büyük olmaz mi ben de 0 almıyorum ama 3 er parçalı 2 hastane çıkışı 10 ar parçalı 1 hastane çıkışı toplam 3 hastane çıkışı var yeter diye 0 ay hiç almadım direk 0-3 bakıyorum .
Aynen dediğin gibi canım. Biz alamıyoruz.Canım ssklı çalışanlar için değil mi bunlar memurlar sadece doğum ücreti ve 300 TL ilk çocuk ücreti alır herhalde doğum belgemizi çalıştığımız kuruma vericez biz bir de şu 300 TL için başvurabiliriz diğerleri zaten ihtiyaç sahipleri diye geçiyor benim bildiğim bu şekilde ama detaylı bilen aydınlatsın
Kaç haftalık canımÇok kurallı besleniyorum aslında karın çevresi 10 gün geride olduğu için. Et günlerim, sebze günlerim, balık günlerim hep belli. Ara öğünleri atlamam, kuruyemişi bırakmam vs. Belki de beni zayıf gördü doktor bilmiyorum. Vallahi şu gelişimi eşitleyecekse her şeyi yaparım 1 kg bile olamamış yavrum
Ben yaptırmayı düşünüyorum doğumdan sonraki topuk kanı alındıktan sonra yapılıyormuş anne bebek paketi yaptırmayı düşünüyorum ama henüz araştırmadım canımKızlar yeni bir soru ile huzurlarınızdayım :))
Bebeğe sigorta yaptırmayı planlayan var mı? Araştırma yaptınız mı hiç? Annenin ya da babanın genel sigortası varsa çocuklar onun üzerinden yapılıyormuş. Ama benim yok. tek bebeğe yaptırsak mı diye düşündük. Araştırıcam ama varsa bilen duyan sorayım dedim. :))
Yahu ben hastane çıkışı hariç 0-3 ay alıyorum aldıklarımı hata mı ediyorum çok mu ufak olur ??Kıyafette çorapta aynı şekilde. Almadım hic
Sadece hastanede giyeceği
2 alt üst takim
O da büyüğü yoktu mecbur aldım 0-3 ay
Kaydettim canım anladığım kadarıyla hamilelikte başvuru olmuyor dogurma garanti değil diye doğum sonrası gidip başvuru yapılıyor. Bakacağım bi ara detayli teşekkür ederimSüt parası ve doğum yardımı alabilirsin çalışmasan da. Bizimde alabileceğimiz o. Diğer yüksek meblağlı ödemeler sanırım kamu dışında çalışanlar için geçerli.
Süt parası
Doğum sonrasında verilen bu para devlet tarafından bir kez verilir ve doğumdan sonra 2 ay içerisinde istenen herhangi bir zaman diliminde postaneden temin edilebilir. 2022 yılı süt parası ücreti de 316 TL olarak belirlenmiştir.
Süt parası ödeneği başvuruları ikamet edilen il ya da ilçedeki Sosyal Güvenlik Kurumu'na bizzat gidilerek yapılır. Kimlik belgesi ile doğuma ait evrakların kullanılması ile yapılacak başvuru, 15 gün içinde sonuçlanır.
Doğum Parası
Birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları içinse 600 TL tutarında bir defaya mahsus Doğum Yardımı ödemesi yapılmaktadır. Kamu işçilerine ise sözleşmeleri gereği, kurumlarından aldıkları doğum yardımı tutarı ile yukarıda bahsedilen tutarlar arasındaki fark ödenir.
Ben kizimda almistim 300 tl aldim ve sut parasi 200 tl idi onuda almistim simdi artmisSüt parası ve doğum yardımı alabilirsin çalışmasan da. Bizimde alabileceğimiz o. Diğer yüksek meblağlı ödemeler sanırım kamu dışında çalışanlar için geçerli.
Süt parası
Doğum sonrasında verilen bu para devlet tarafından bir kez verilir ve doğumdan sonra 2 ay içerisinde istenen herhangi bir zaman diliminde postaneden temin edilebilir. 2022 yılı süt parası ücreti de 316 TL olarak belirlenmiştir.
Süt parası ödeneği başvuruları ikamet edilen il ya da ilçedeki Sosyal Güvenlik Kurumu'na bizzat gidilerek yapılır. Kimlik belgesi ile doğuma ait evrakların kullanılması ile yapılacak başvuru, 15 gün içinde sonuçlanır.
Doğum Parası
Birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları içinse 600 TL tutarında bir defaya mahsus Doğum Yardımı ödemesi yapılmaktadır. Kamu işçilerine ise sözleşmeleri gereği, kurumlarından aldıkları doğum yardımı tutarı ile yukarıda bahsedilen tutarlar arasındaki fark ödenir.
Bu bahsettigin saglik sigortasımi canim eger oyleyse doğuştan itibaren 18 yasina kadar devket tarafindan sigortali olarak doğuyorlarKızlar yeni bir soru ile huzurlarınızdayım :))
Bebeğe sigorta yaptırmayı planlayan var mı? Araştırma yaptınız mı hiç? Annenin ya da babanın genel sigortası varsa çocuklar onun üzerinden yapılıyormuş. Ama benim yok. tek bebeğe yaptırsak mı diye düşündük. Araştırıcam ama varsa bilen duyan sorayım dedim. :))
Doğum yaptıktan bi kac gun sonra bebegin kimligi gelene kadar bir belge vercekler o belgeyle gidip basvursun eşin hemen , ucretide e devletten takip edip cekebilirsinYahu ben hastane çıkışı hariç 0-3 ay alıyorum aldıklarımı hata mı ediyorum çok mu ufak olur ??
Kaydettim canım anladığım kadarıyla hamilelikte başvuru olmuyor dogurma garanti değil diye doğum sonrası gidip başvuru yapılıyor. Bakacağım bi ara detayli teşekkür ederim
E et kız minnak olcak galiba olsun canım..iyi beslen kilo Alaçam dileyememezlik yapma ..benim 28+2 1220yri bişeyler..şimdi 29+2 ..doktor her hagta 200 Gr alırsa çok normal dediSlm kızlar, doktordan döndük, ilk kez kızımı renkli gördüm1130 gr olmuş miniğim Yusrackfatma benimkiler küçük doğuyor bu da öyle olacak gibi
Biz senle aynı gün gebe kalmışızSlm kızlar, doktordan döndük, ilk kez kızımı renkli gördüm1130 gr olmuş miniğim Yusrackfatma benimkiler küçük doğuyor bu da öyle olacak gibi
Benim oğlanların biri 2550 biri 2700 doğdu beklentim çok yok o yüzdenE et kız minnak olcak galiba olsun canım..iyi beslen kilo Alaçam dileyememezlik yapma ..benim 28+2 1220yri bişeyler..şimdi 29+2 ..doktor her hagta 200 Gr alırsa çok normal dedi
Bence almaYahu ben hastane çıkışı hariç 0-3 ay alıyorum aldıklarımı hata mı ediyorum çok mu ufak olur ??
Kaydettim canım anladığım kadarıyla hamilelikte başvuru olmuyor dogurma garanti değil diye doğum sonrası gidip başvuru yapılıyor. Bakacağım bi ara detayli teşekkür ederim
Benimde beklentim yok ama dur bakalımBenim oğlanların biri 2550 biri 2700 doğdu beklentim çok yok o yüzden
Şeker var bi de dengeli beslenmeye başladım ama yine bana yaramış
Ben de 400 alırım. Allahimm bozdur bozdur harcaBen kizimda almistim 300 tl aldim ve sut parasi 200 tl idi onuda almistim simdi artmis
Simdi 2. Cocuk oldugu icin 400 tl alirim
İçime 2800- 3000 arası doğuyorBenimde beklentim yok ama dur bakalım
Kızlar yeni bir soru ile huzurlarınızdayım :))
Özel sağlık sigortasından bahsediyorsunuz değil mi kızlar ? Ben biraz araştırdım ama fiyat almadım henüz . Daha doğrusu önce çocuk doktorlarını araştırıp hangi anlaşmalı sigortalarla çalıştıklarını belirlemeye çalışıyorum şuan . Sonrasında o sigortalardan fiyat alacağım . Eğer bilgi alırsanız paylaşın olur mu kızlarBen yaptırmayı düşünüyorum doğumdan sonraki topuk kanı alındıktan sonra yapılıyormuş anne bebek paketi yaptırmayı düşünüyorum ama henüz araştırmadım canım
İyiymiş esim giderse usenmezse derim. Nereye gidecek?Doğum yaptıktan bi kac gun sonra bebegin kimligi gelene kadar bir belge vercekler o belgeyle gidip basvursun eşin hemen , ucretide e devletten takip edip cekebilirsin
Kiz deme öyle burada hep sizlerden gördüm 0 almayın 0-3 alın 3-6 alın dediniz ben de öyle yapıyorum alışverişi hata mı ediyorumBence alma
6-9
9-12 al. Ilkinde ben hata ettim ve yepyeni kıyafetleri etrafa dağıttım
Giydirmeye fırsat olmuyor zaten hemen büyüyorlar.
Benim çoğunluk 9-12 ay arası. Zaten ben pek gezmem evde olurum. Kendime gelmem uzun sürer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?