Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Evet canım doğru söylüyorsun sonradan çözdüm bende izinli olup maaş almiyorlaemis ve o maaşları alıyorlarmış. Biz zaten maaş aldığımız için sadece 300 ya da 400 alicaz. Gönül isterdi ki daha guzel pronatalist politikalarımiz olsun. Devlet doğum yardımı yapsın. Çocuk parası versin. İzin iicin daha farklı uygulamalar olsun. Ama yok maalesef.

O kısmı kesinlikle doğrudur 12 gün yatış yapıldı artı doğum 2019 yılında 50 binden fazla 52-53 bin gibi para ödedik ama biz onları da isterler diye düşünmüştük
Nst bile 450 lira tek nst yani bu. 20 dk bağlayıp kendi haline bırakıyorlar bende bebeğe bez verdiler kıyafet giydirdiler diye seviniyorum. özel sigorta olmasa asla tercih etmem.

Günaydın sola yatmaktan solum çürümüş sağa dönüyorum sağım çürüyor hamileliğin tadını çıkar diyenlere selam olsun sanki uyuyabiliyoruz da rahat rahat
Sol kalça kemiğim aciyor. Sağa dönüyorum sağ kalça kemiği ağrıyor. Bugün de sol kolum agriyor. Sağa sola yatınca bebek rahatsız olup vuruyor. Sırt üstü yatmak yasak nasıl olacak bu iş anlamadım bende

Yaa ne güzel haberler darısı başımıza

Off en sevmediğim kısım agizlarina kürekle vuruyorum

Kızlar bir sey soracağım, şimdi bebekler için sigorta olayına baktım da işte kapsadığı şeylerde doğumdan sonraki kan grubu belirleme, işitme testi vs bir çok şey yazıyor bunları kapsıyor vs diye.
Şu an özel sigorta yok mesela bizde. Şimdi ben doğum yaptığımda doğum parası hariç bu yazdıkları şeylere de mi para ödeyeceğim anlamadım hiçbir şey

Geçiştir gitsin. Anlatmaya çene yetmez. Zaten asla anlamazlar

Valla ben de sigorta var dahil yazıyor bu dediklerin. De.mek ki özel hastanede bunların parasını odemisiz geçmişte. Ben burdan onu çıkardım. Şimdi de araştırdım bebek doğduktan sonra 14 gün içinnde sigorta yapılıyormuş. Bakicam sigortalara yaptiricam sanırım.

Ben doğum yapacağım hastaneye göre yazayım
Kan Grubu rutin de bakılmıyor anne babada Rh uygunsuzlugu varsa ozaman bakılıyor oyüzden ücrete yansımıyor doğum ücretine dahil olan da doğumdaki çocuk dr.u kontrolü ve işitme testi diğer hersey paralı

Belki enfeksiyon riskinden dolayı her bebek için özel kullaniliyordur.
Walla açıkcası benim ona aklım yatmıyor .
Öyle olsa o zaman her bebek için ayrı hemşire lazım .
Tamamen hastane yönetiminin aldığı karar bence bu .
Ateş ölçer mesela ..
Bozulma ,kırılma vs durumu oluşabileceğinden hastadan talep ediliyor . Yoksa döner sermayeden gider mazallah
Benim kastettiğim durum şu ,
Orası her yoğun bakım gibi özel bir alan .
Bez mama dışında hastadan bişey istemeleri bana saçma geliyor .
Bi makasın Sterilizasyonu yapamayan hastaneyi eleştirmek bence çok mantıklı.
Ki bu devlet kurumu bi de ..

Hastanede doğum yapıldığında genelde sadece bebeğin ilk muayenesi dahil oluyor onun dışında herşey farklı zamanlarda yapılıyor zaten dolayısıyla ücrete tabi.

Mesela kan grubu belirleme, bu ilk haftalarda doğru çıkmıyormuş annenin kanı hala dolaştığı için bu hemen yapılmıyor.
İşitme testi sanırım 4. Gün muayenesinde yapılmıştı yada 1. Hafta emin değilim ama oda ilk gün değil.

Kalça ultrasonu oda ilk günlerde yapılıyor. Bunların hepsi artı muayeneleri falan hesapladığında gerçekten devlete götürmeyeceksen özel sağlık sigortası çok mantıklı bence

Olur mu canım bir bebeğin taşıdığı mikrobu diğer bebeğe taşıyabilir o aletler, sonuçta orası yoğun bakım. Prematüre olduğu için, hasta olduğu için, enfeksiyonu olduğu için bir çok sebepten yatıyor bebekler.
Makasta bebeklere temas ediyor. Çok doğru bir politika, minik doğduğu için orada kalıp orada hastalık kapan tanıdığım var kilosunu tamamladı ama enfeksiyonun geçmesini beklediler.
Bu çok mühim yani emin ol tek makasla pıt pıt aynı işlemi yapmak o hemşirenin işine gelir.

Nst bile 450 lira tek nst yani bu. 20 dk bağlayıp kendi haline bırakıyorlar bende bebeğe bez verdiler kıyafet giydirdiler diye seviniyorum. özel sigorta olmasa asla tercih etmem.
Bende NST ye 450 TL veriyordum benim özel sigortam yoktu orada tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım tedirgin olmuştum farklı hastaneye gitmeye ama gittiğim doktor preeklampsi geçirdigimi farkedemedi ya da insanı önemsemedi ölürse ölsün dedi yine tüp bebegi orda yaptırdım ama muayene için asla gitmem tüp bebek bölümü daha iyi insanı onemsiyorlar ama diğer bölümlerde seni yürüyen para olarak görüyorlar

E başka ne kaldı ki zaten

Ama sanırım geç kaldım, çünkü çoğu sigorta doğumdan 15 gün sonra başlıyor
Ben sanırım yine de yaptırıcam, devlette bebekle çok zor cidden, aşırı kalabalık. İlerisi için de lazım bence

O zaman benim bulunduğum şehirdeki Fakülte Hast. ve Araştırma Hast. tüm bebeklerin enfeksiyon olması lazımdı ..
Akrabalarımdan çalışanlar var bebek yoğun bakım ünitelerinde çünkü canım .
Hiç öyle bişey yok bizzat biliyorum .
Benim dediğim şey sterilizasyon …
Bunun yeni doğan değil , dişçiye bile gitsen aynı sistem yani . Enfeksiyon her türlü olabilecek bi risk zaten . Ölüme kadar götürür insanı . Bilemiyorum benim gördüğüme duyduğuma karşılık düşüncem bu.
Yoksa bi anne baba bebeği için değil makas , dünya varını koyar ortaya .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…