- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #46.921
Evet canım doğru söylüyorsun sonradan çözdüm bendeBurdaki yüksek rakamların sebebi 112 gün boyunca işyerinden herhangi bir maaş almıyor hamile personel, doğumdan sonra da bu parayı toplu şekilde alıyor yani bu yüksek rakamlar bir hediye değil kadının sigortalı ilken çalışmadığı sürelerde aldığı maaş diyebiliriz. O da işçiler için geçerli, memurlara maaş ödemesi normal şekilde devam ediyor zaten her ay. Doğum yardımı aile bakanlığından aldığımız 1. Çocuk için 300 TL vs. Den ibaret
Nst bile 450 lira tek nst yani bu. 20 dk bağlayıp kendi haline bırakıyorlarO kısmı kesinlikle doğrudur 12 gün yatış yapıldı artı doğum 2019 yılında 50 binden fazla 52-53 bin gibi para ödedikama biz onları da isterler diye düşünmüştük
Sol kalça kemiğim aciyor. Sağa dönüyorum sağ kalça kemiği ağrıyor. Bugün de sol kolum agriyor. Sağa sola yatınca bebek rahatsız olup vuruyor. Sırt üstü yatmak yasak nasıl olacak bu iş anlamadım bendeGünaydınsola yatmaktan solum çürümüş sağa dönüyorum sağım çürüyor hamileliğin tadını çıkar diyenlere selam olsun sanki uyuyabiliyoruz da rahat rahat
Yaa ne güzel haberlerKontrole gttik bugün kızlarbebiisim çok büyümüş 3 3 buçuk haftada 700 kusur gr almış 1130 Gr di 1839 Gr olmuş ya 3 haftada 2 kilo almisdim bebisimde almış çok şükür 42 cm de boyumuz var.hastanenin eğitimi varmış gebe okulu ebe ile konuştuk falan bayağı bilgide aldık içim rahatladi biraz online eğitimlerine de katılacağım.insallah çok güzel dogumlarimiz olur
Off en sevmediğim kısımYa kızlar bayram gezmesinde bile orta yaş teyzelerden sürekli bir öneri bir öneri ," aa terlik giymemişsin bebeğin gazlı olacak " " aa arkanda pencere açık hemen kapat " doğumdan sonra nasıl kaçacagiz bunlardan bakalım . Ağustos sıcağında çocuğu örtmeye,kat kat giydirmeye çalışırlarsa isyan çıkarsize bu durumlarda doğrusunu anlatmaya çalışıyormusunuz , yoksa gecistiriyormusunuz?
Geçiştir gitsin. Anlatmaya çene yetmez. Zaten asla anlamazlarYa kızlar bayram gezmesinde bile orta yaş teyzelerden sürekli bir öneri bir öneri ," aa terlik giymemişsin bebeğin gazlı olacak " " aa arkanda pencere açık hemen kapat " doğumdan sonra nasıl kaçacagiz bunlardan bakalım . Ağustos sıcağında çocuğu örtmeye,kat kat giydirmeye çalışırlarsa isyan çıkarsize bu durumlarda doğrusunu anlatmaya çalışıyormusunuz , yoksa gecistiriyormusunuz?
Belki enfeksiyon riskinden dolayı her bebek için özel kullaniliyordur.Koltuk altı derece , makas nedir ya
Koskoca hastanede bunlar yokmu da insanlardan talep ediyorlar .
Yazık gerçekten ….
Valla ben de sigorta var dahil yazıyor bu dediklerin. De.mek ki özel hastanede bunların parasını odemisiz geçmişte. Ben burdan onu çıkardım. Şimdi de araştırdım bebek doğduktan sonra 14 gün içinnde sigorta yapılıyormuş. Bakicam sigortalara yaptiricam sanırım.Kızlar bir sey soracağım, şimdi bebekler için sigorta olayına baktım da işte kapsadığı şeylerde doğumdan sonraki kan grubu belirleme, işitme testi vs bir çok şey yazıyor bunları kapsıyor vs diye.
Şu an özel sigorta yok mesela bizde. Şimdi ben doğum yaptığımda doğum parası hariç bu yazdıkları şeylere de mi para ödeyeceğim anlamadım hiçbir şey
Amin canım herkez güzel haberlerle gelsin inşallahYaa ne güzel haberlerdarısı başımıza
Ben doğum yapacağım hastaneye göre yazayımKızlar bir sey soracağım, şimdi bebekler için sigorta olayına baktım da işte kapsadığı şeylerde doğumdan sonraki kan grubu belirleme, işitme testi vs bir çok şey yazıyor bunları kapsıyor vs diye.
Şu an özel sigorta yok mesela bizde. Şimdi ben doğum yaptığımda doğum parası hariç bu yazdıkları şeylere de mi para ödeyeceğim anlamadım hiçbir şey
Walla açıkcası benim ona aklım yatmıyor .Belki enfeksiyon riskinden dolayı her bebek için özel kullaniliyordur.
İlk kez süt içtimkızlar siz bu pastörize sütleri ısıtıyor musunuz soğuk soğuk içtim ıykk
Hastanede doğum yapıldığında genelde sadece bebeğin ilk muayenesi dahil oluyor onun dışında herşey farklı zamanlarda yapılıyor zaten dolayısıyla ücrete tabi.Kızlar bir sey soracağım, şimdi bebekler için sigorta olayına baktım da işte kapsadığı şeylerde doğumdan sonraki kan grubu belirleme, işitme testi vs bir çok şey yazıyor bunları kapsıyor vs diye.
Olur mu canım bir bebeğin taşıdığı mikrobu diğer bebeğe taşıyabilir o aletler, sonuçta orası yoğun bakım. Prematüre olduğu için, hasta olduğu için, enfeksiyonu olduğu için bir çok sebepten yatıyor bebekler.Walla açıkcası benim ona aklım yatmıyor .
Öyle olsa o zaman her bebek için ayrı hemşire lazım .
Tamamen hastane yönetiminin aldığı karar bence bu .
Ateş ölçer mesela ..
Bozulma ,kırılma vs durumu oluşabileceğinden hastadan talep ediliyor . Yoksa döner sermayeden gider mazallah
Benim kastettiğim durum şu ,
Orası her yoğun bakım gibi özel bir alan .
Bez mama dışında hastadan bişey istemeleri bana saçma geliyor .
Bi makasın Sterilizasyonu yapamayan hastaneyi eleştirmek bence çok mantıklı.
Ki bu devlet kurumu bi de ..
Bende NST ye 450 TL veriyordum benim özel sigortam yoktu orada tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım tedirgin olmuştum farklı hastaneye gitmeye ama gittiğim doktor preeklampsi geçirdigimi farkedemedi ya da insanı önemsemedi ölürse ölsün dedi yine tüp bebegi orda yaptırdım ama muayene için asla gitmem tüp bebek bölümü daha iyi insanı onemsiyorlar ama diğer bölümlerde seni yürüyen para olarak görüyorlarNst bile 450 lira tek nst yani bu. 20 dk bağlayıp kendi haline bırakıyorlarbende bebeğe bez verdiler kıyafet giydirdiler diye seviniyorum. özel sigorta olmasa asla tercih etmem.
E başka ne kaldı ki zatenBen doğum yapacağım hastaneye göre yazayım
Kan Grubu rutin de bakılmıyor anne babada Rh uygunsuzlugu varsa ozaman bakılıyor oyüzden ücrete yansımıyor doğum ücretine dahil olan da doğumdaki çocuk dr.u kontrolü ve işitme testi diğer hersey paralı
Ama sanırım geç kaldım, çünkü çoğu sigorta doğumdan 15 gün sonra başlıyorHastanede doğum yapıldığında genelde sadece bebeğin ilk muayenesi dahil oluyor onun dışında herşey farklı zamanlarda yapılıyor zaten dolayısıyla ücrete tabi.
Mesela kan grubu belirleme, bu ilk haftalarda doğru çıkmıyormuş annenin kanı hala dolaştığı için bu hemen yapılmıyor.
İşitme testi sanırım 4. Gün muayenesinde yapılmıştı yada 1. Hafta emin değilim ama oda ilk gün değil.
Kalça ultrasonu oda ilk günlerde yapılıyor. Bunların hepsi artı muayeneleri falan hesapladığında gerçekten devlete götürmeyeceksen özel sağlık sigortası çok mantıklı bence
O zaman benim bulunduğum şehirdeki Fakülte Hast. ve Araştırma Hast. tüm bebeklerin enfeksiyon olması lazımdı ..Olur mu canım bir bebeğin taşıdığı mikrobu diğer bebeğe taşıyabilir o aletler, sonuçta orası yoğun bakım. Prematüre olduğu için, hasta olduğu için, enfeksiyonu olduğu için bir çok sebepten yatıyor bebekler.
Makasta bebeklere temas ediyor. Çok doğru bir politika, minik doğduğu için orada kalıp orada hastalık kapan tanıdığım var kilosunu tamamladı ama enfeksiyonun geçmesini beklediler.
Bu çok mühim yani emin ol tek makasla pıt pıt aynı işlemi yapmak o hemşirenin işine gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?