- 5 Temmuz 2021
- 1.027
- 2.237
- 53
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #49.021
Yani bende anlayamadım orasını zaten küçük bir bavulla gidicem fazla şey taşımak istemiyorum. Bi kaç yerde görünce kullanılıyor herhalde dedim bendeBen koymadım. Lazım da olmadı..
Hastanede bebek mi yıkanırmış? Zaten göbeği düşene kadar yıkamayın diyorlar
Başınız sağ olsun canım Rabbım anne babaya sabır versinKışlar demiştim ya arkadaşım 24 haftalık erken doğum yapmış vefat etmiş
Saten yakmasın? Siyah penye bişiler baksan sanki daha rahat edersin.Ben hiç istemediğim için öyle süs püs.
Bi sabahlık kestirdim gözüme onu alicimm saten siyahpijamalar bildiğin gömlek pijama
Yok ya saçmalık, ilk üç gün yıkama önerilmiyor ki zaten.Yani bende anlayamadım orasını zaten küçük bir bavulla gidicem fazla şey taşımak istemiyorum. Bi kaç yerde görünce kullanılıyor herhalde dedim bende
Sabahlari bir tatlı kaşığı zeytinyağı içip ustune bir bardak ılık su içersen iyi gelir kabizligina benim bebeğimde çok oluyor baya faydasını gördüm rahatlattıİkisinide kullandım şuan gynı ferro kullanıyorum ama bana yapıyo kabızlıkSon aydaki ilacıda sağlık ocağı ücretsiz veriyo onu isticemmm bide onu deniyim
Bade, Beste, Naz, Hazal, Su aklıma gelen uyumlu isimlerAma Duru da çok güzel bence
Sabah onuda denicem eşim hep iç diyo dinlemiyodum onuSabahlari bir tatlı kaşığı zeytinyağı içip ustune bir bardak ılık su içersen iyi gelir kabizligina benim bebeğimde çok oluyor baya faydasını gördüm rahatlattı
Yok canım gerek yok. O listelerde herşeyi dolduruveriyorlar. Ben bugün biraz hazırladım hepsi bitmedi daha ama. Hurclarim geldi nihayet yıkadım makinede bir şey olmadı.Tecrübeli anneleerr genellikle doğum çantası listelerinde bebek havlusu+şampuanı yazıyor. Gerekli mi ilk günden siz koymuş muydunuz çantanıza
Terliği son zamanda mı almak lazım aslında dediğin gibi ayaklar falan şişer büyürseYok ya saçmalık, ilk üç gün yıkama önerilmiyor ki zaten.
Bende crocslarımı giyerim diye düşünüyorum ama son zamanlarda ayağım büyürse belki şunu alıcam çok beğendim
Eki Görüntüle 3064966
Bende bugün yıkadım yarın ütüleyip hazırlamaya başlarım dedim ama dediğin gibi listeler çok abartılı. Yani 1 gün kalıcaz altı üstüYok canım gerek yok. O listelerde herşeyi dolduruveriyorlar. Ben bugün biraz hazırladım hepsi bitmedi daha ama. Hurclarim geldi nihayet yıkadım makinede bir şey olmadı.
2 tane 5li yenidoğan takım koydum. 2 tane zıbın. 2 tane corap. 5 5ane ağız bezi. 1 tane şu gıcık muslin battaniyeden1 tane daha kalın battaniye. 10 tane bez bir tane ıslak mendil. ( Bir de strilize edince biberonla emzik koyucam) Bebeğin malzemeleri yeter bence.
Hayır canım koymadım..bebek göbüşü düşene kadar yıkamayacağım.bi hagtada düşer..Tecrübeli anneleerr genellikle doğum çantası listelerinde bebek havlusu+şampuanı yazıyor. Gerekli mi ilk günden siz koymuş muydunuz çantanıza
Ben e kızlar göbeğinden dolayı zıbın giydirmek iyi olmuyor hani şu yeni doğan atlatlerivarya ben ondan aldım çantamaYok canım gerek yok. O listelerde herşeyi dolduruveriyorlar. Ben bugün biraz hazırladım hepsi bitmedi daha ama. Hurclarim geldi nihayet yıkadım makinede bir şey olmadı.
2 tane 5li yenidoğan takım koydum. 2 tane zıbın. 2 tane corap. 5 5ane ağız bezi. 1 tane şu gıcık muslin battaniyeden1 tane daha kalın battaniye. 10 tane bez bir tane ıslak mendil. ( Bir de strilize edince biberonla emzik koyucam) Bebeğin malzemeleri yeter bence.
Ama ben bu sefer sıra anca gelir diye bekledim. Tam hastaneye gittik eşim lavaboya gitti ben de kapıya vardim beni cagirfilar. Adamcagiz iceri giremedi. Ciktim orda oturuyor ama ben de gircektim yaa falan dedi garibim artik 2 hafta sonra yine sürukler götürürüm o zaman görsünGeçen haftaki muayenede ilk defa renkli verdi üstelik baya fotoğraf gibi kalın
Ben yine de eşimi sürüklüyorum peşimden
Çok üzüldüm ya. Allah anneye babaya sabır versin. Diğerlerinin ömrü uzun olsunKışlar demiştim ya arkadaşım 24 haftalık erken doğum yapmış vefat etmiş
Seker yüklemesi yapmıslar sana. Ama bu haftalara kalmasi ilginç burda 28. Haftaya kalmadan şeker yüklemesi yaptirıyorlar. 3 ay sonra ultrasonla bakılması da biraz uzun evet ama bilemedim. Bi de nst yapmislar o zaman size bebegin kalp atisi ve sanciya mı bakıldı yanı sira?Hanımlar dün randevum vardı kalp atışına aldılar yarım saat sonra yarın yine gel aç karın ile sana tatlı bir çay içireceğiz dediler.
Şimdi geldim. Kan aldılar. Sonra büyük kocaman bardakta çay içtim.
Dedi 1 saat sonra kan alıcaz. Yine 1 saat bekliceksin. 2 saat burda beklicem kan vere vere..
2 Haziran da randevu verdi dedim ultrason yok mu yok dedi. 2 haziranda ultrasona alacakmış.
3 ay olacak daha beni ultrasona almadılar.
En son büyük ultrason da görmüştüm.
Tmm ultrason aslında bebek için zararlı imiş ama insan merak ediyor görmek istiyor.
Devlet miHanımlar dün randevum vardı kalp atışına aldılar yarım saat sonra yarın yine gel aç karın ile sana tatlı bir çay içireceğiz dediler.
Şimdi geldim. Kan aldılar. Sonra büyük kocaman bardakta çay içtim.
Dedi 1 saat sonra kan alıcaz. Yine 1 saat bekliceksin. 2 saat burda beklicem kan vere vere..
2 Haziran da randevu verdi dedim ultrason yok mu yok dedi. 2 haziranda ultrasona alacakmış.
3 ay olacak daha beni ultrasona almadılar.
En son büyük ultrason da görmüştüm.
Tmm ultrason aslında bebek için zararlı imiş ama insan merak ediyor görmek istiyor.
Kesinlikle. Yoksa boku yerdımFazla açılıp doğum başlamadan sezeryanda almışlar ondan hissetmessin demek
Yok canım gerek yok. O listelerde herşeyi dolduruveriyorlar. Ben bugün biraz hazırladım hepsi bitmedi daha ama. Hurclarim geldi nihayet yıkadım makinede bir şey olmadı.
Bende aynı böyle yapacağım kızlar, ekstra olarak bebeğin yatağına sermelik minik Bi çarşaf vardı kızımdan onuda koydum bebek onların çarşafında yatmasın diye, bebişinkileri hazırladım hatta keseye koydum falan kendiminki de son zamana yakın koyarım dedim şimdi yıkanmış ütülenmiş asılı şeyi kırıştıramamGünaydınsabahın köründe anne çiçeğin çok güzel biliyor musun diye uyandırıldım. bebek doğunca kolay olacak en azından diye avutuyorum kendimi.
Hastane çantasına bebeğe 2 takım alt üst 1 tulum 1 ince battaniye 10 tane bez 1 ıslak mendil koyacağım. Bide emzik koyarım biberon koymam sıringayla onlar veriyor mama. Doğunca zaten tam takım giydiriyorlar battaniye veriyorlar penye.
Kendime de doğum öncesi bir şey gerekmiyor önlük giyiliyor sonrası için bir pijama bir gecelik koyacağım bide hasta bezi ve iç çamaşırı. Geldiğim kıyafetle dönerim zaten oldu bitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?