- 7 Kasım 2021
- 2.713
- 7.723
- 78
- 34
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #49.041
Terliği son zamanda mı almak lazım aslında dediğin gibi ayaklar falan şişer büyürse
Yurtdışından olmanın dezavantajı sanırım, bu ama özel muayenehane falan yok mu? Ben bi yolunu bulur daha sık görürdüm ya 3 ayda bir de dayanılmaz yani.Hanımlar dün randevum vardı kalp atışına aldılar yarım saat sonra yarın yine gel aç karın ile sana tatlı bir çay içireceğiz dediler.
Şimdi geldim. Kan aldılar. Sonra büyük kocaman bardakta çay içtim.
Dedi 1 saat sonra kan alıcaz. Yine 1 saat bekliceksin. 2 saat burda beklicem kan vere vere..
2 Haziran da randevu verdi dedim ultrason yok mu yok dedi. 2 haziranda ultrasona alacakmış.
3 ay olacak daha beni ultrasona almadılar.
En son büyük ultrason da görmüştüm.
Tmm ultrason aslında bebek için zararlı imiş ama insan merak ediyor görmek istiyor.
Aynen öyle banyoda olman lazım . Oteli türlü zor olur baya .
Biz de eğilemiyoruz zaten
Ayakta yapacaksın eğilmeden. Ama dikkat etmen lazım ayağın falan kayar.
Ya hiç sorma resmen tüm günüm hastanede geçti normalde böbrek usg 12 deydi öğle arası bitince urolojiye gösterip çıkacak 14 de bebisi görmeye gidecektik dalak işi değiştirdi mesai bitti ama bekleyen hastalar olduğu için dr almaya devam etti ben mesai bitiminden sonra girdim düşün o kadar çok bekledim toplam icerde kalma sürem 60 saniye.. aldığım cevap 0 di hic bir aciklama yokKiz yazmayinca merak ettim baya , kac saat oldu yanu
Doguma az kaldi bu bobrek yerinde duraydi iyiydi, gecer iyi olursun inşallah
Aynen öyle bir kere de ben covid sonrası kaburga ağrısı yüzünden göğüs e gittim kadın o kadar bilgisiz ki sürekli acaba neden olur diyor sonra tutmuş bana röntgen istemiş yukarıda usg sandım sıra alırken banko da ki kız yahu bu dr deli mi siz hamile değil misiniz dedi evet dedim röntgen istemiş bunu size veremem ben önce kadın doğuma gidin dedi oraya gittim dr şok oldu ne demek röntgen istedi hamilesin sakın ha ne kadar koruyucu yelek de olsa çok ciddi vakalar hariç röntgen önerilmez dedi düşün yani bu kadar boşlar bugün ki de öyle resmen esim vallahi yanında olmasam abartıyorsun derdim bizzat şahit oldum bu ne ya dedi bana .. adam sürekli acaba neden olur sağ böbrek büyümüş ondan olir mu ki ama yok dalak sol tarafta off bilemedim ki ya hiç dalak büyümesi denk gelmedi dedi bizzat bize bu cümleyi kurdu bakti işin içinden çıkamıyorum hematoloji ye attı orada saatlerce bekledik o da doğumdan sonra gel araştıralım dedi tek bir soru sordum tek basit soru " hocam bunun bebeğe bir riski var mi ?? Ona da cevap alamadım koskoca ankara sehir hastanesi demi lüks falan bırak Allah aşkına kırık cikikciya git daha garantidir sağlığınSimdi burda okudum uzunca yazmissin. Vallahi doktorlar haketmiyor bazen cidden her doktor haketmiyor. Ne demek hic dalagi buyuyen hasta gelmedi hayret bişi gelmese dw sen bunun egutimini almadin mi biz mi bilcez neden dalak buyudugunu. Diger bölümler hamileler hakkında sıfır bilgiye sahip var ya inanın kadın dogumcum buna kiziyordu demirim düsüyor carpinti var diye kardiyolojiye gidiyorum demir icin hamilelere hangi ilac verilir ki diyor kadin dogumcuya sorsan diyor kadin dogumcuma sordum bi agzima etmedigi kaldi adamin bu doktorlar madem muayene ediyor ilaci da yazsin ne demek bilmiyorum diye kıza kiza bi hal oldu. Bi acidan haklı yani. Yarim doktor ne işe yarasin ki her yere tıp üni acildi önüne gelen girdi egitim kalitesi boş. Doktorlar ataniyor vızır vızır ama hepsi tırt yani hayret bişi
Öyle canım zaten dr da cevap vermiyor Allah a emanetiz artık bakalımİnternet te baş ağrısından bile kötü hastalığa gidiyor konu kötü düşünme canım Allah şifa versin
Seni de bi sarsmak lazım ama artıkBenim tuvaletim varmisyapinca gecti o his
Hic bilmiyorum canım dediğin iyi oldu ben böyle kampanyalari bilmiyorum bakayım bugün biyildizsavascisi hepsi burada da canım bez kampanyası tam hangi gün bitiyor onu bilmiyorum ama.2.si 1 TL kampanyalarında çıkıyor
Anam babam onu kapalı içeri Ev terliğiKızlar hastane için nasıl bir terlik tercih ettiniz
O ne yeni doğan atlet dediğin? Benim zıbın drdigim gömlek gibi olandan alttan çıtçıtlı body değil.Ben e kızlar göbeğinden dolayı zıbın giydirmek iyi olmuyor hani şu yeni doğan atlatlerivarya ben ondan aldım çantama
Ben de her sabah 6 da bir bahaneyle uyandırılıyorum. Anne surama baksana. Anne bir şey diyecektim.Günaydınsabahın köründe anne çiçeğin çok güzel biliyor musun diye uyandırıldım. bebek doğunca kolay olacak en azından diye avutuyorum kendimi.
Hastane çantasına bebeğe 2 takım alt üst 1 tulum 1 ince battaniye 10 tane bez 1 ıslak mendil koyacağım. Bide emzik koyarım biberon koymam sıringayla onlar veriyor mama. Doğunca zaten tam takım giydiriyorlar battaniye veriyorlar penye.
Kendime de doğum öncesi bir şey gerekmiyor önlük giyiliyor sonrası için bir pijama bir gecelik koyacağım bide hasta bezi ve iç çamaşırı. Geldiğim kıyafetle dönerim zaten oldu bitti.
Ben geceligimi de utuledim .son haftalarda sadece kirisan yerlerinden bir daha geçeceğimBen de her sabah 6 da bir bahaneyle uyandırılıyorum. Anne surama baksana. Anne bir şey diyecektim.Oğlum sonra şöyle. Oğlum daha çok erken, hadi biraz daha yat. Kolay olacak mı bilinmez
Kendime bende hazirlamadim daha bebek için nne olur ne olmaz dedim.ssevilll dediğin doğru burusma ihtimalini düşünmemiştim en son koymak lazım onları. Kendime de bir pijama, bir gecelik diş fırçası macun, hasta bezi ve ped, iç çamaşırı koyucam. Bebek için mini çarşaf düşünmemiştim mantıklı onu da koyayım. Alt açma unutmuşum şimdi aklıma geldi. Oğlum 3 gün kuvezde kalmıştı altına alt açma serip bezsiz yatirmislardi. Hiç yanıma vermediler. Direk çıkarken getirdikler çarşaf ondan aklıma gelmedi.
Bir de süt sağma makinesini koyucam ne olur ne olmaz. Bittti gittiAslında pek çok yerde hazırlayın bagajda dursun diyor. Ama hastane bana çok yakın. O sebeple gerek var mı bilemedim.
Tükenmiş zatenSaten yakmasın? Siyah penye bişiler baksan sanki daha rahat edersin.
crocs tarzı terliklerden giyicem ,evde vardı zaten almaya gerek duymadım ekstradanKızlar hastane için nasıl bir terlik tercih ettiniz
Vucudumla anlasamiyoruz artıkdoğurup hunharca ağda yapmak istiyorum
Ya hiç sorma resmen tüm günüm hastanede geçti normalde böbrek usg 12 deydi öğle arası bitince urolojiye gösterip çıkacak 14 de bebisi görmeye gidecektik dalak işi değiştirdi mesai bitti ama bekleyen hastalar olduğu için dr almaya devam etti ben mesai bitiminden sonra girdim düşün o kadar çok bekledim toplam icerde kalma sürem 60 saniye.. aldığım cevap 0 di hic bir aciklama yok
Aynen öyle bir kere de ben covid sonrası kaburga ağrısı yüzünden göğüs e gittim kadın o kadar bilgisiz ki sürekli acaba neden olur diyor sonra tutmuş bana röntgen istemiş yukarıda usg sandım sıra alırken banko da ki kız yahu bu dr deli mi siz hamile değil misiniz dedi evet dedim röntgen istemiş bunu size veremem ben önce kadın doğuma gidin dedi oraya gittim dr şok oldu ne demek röntgen istedi hamilesin sakın ha ne kadar koruyucu yelek de olsa çok ciddi vakalar hariç röntgen önerilmez dedi düşün yani bu kadar boşlar bugün ki de öyle resmen esim vallahi yanında olmasam abartıyorsun derdim bizzat şahit oldum bu ne ya dedi bana .. adam sürekli acaba neden olur sağ böbrek büyümüş ondan olir mu ki ama yok dalak sol tarafta off bilemedim ki ya hiç dalak büyümesi denk gelmedi dedi bizzat bize bu cümleyi kurdu bakti işin içinden çıkamıyorum hematoloji ye attı orada saatlerce bekledik o da doğumdan sonra gel araştıralım dedi tek bir soru sordum tek basit soru " hocam bunun bebeğe bir riski var mi ?? Ona da cevap alamadım koskoca ankara sehir hastanesi demi lüks falan bırak Allah aşkına kırık cikikciya git daha garantidir sağlığın
Öyle canım zaten dr da cevap vermiyor Allah a emanetiz artık bakalım
Seni de bi sarsmak lazım ama artık
O gün sancim var dedin gaz olmasın dedim evet gazmis ishal olmuşum dedin dün tuvaletim yok ama makatta baskı var dedin tuvaletim varmış geçti dedin
Hic bilmiyorum canım dediğin iyi oldu ben böyle kampanyalari bilmiyorum bakayım bugün bi
Anam babam onu kapalı içeri Ev terliği
bizim kız da dönmemiş vaziyette ve evet bu aralar çok fazla wc ye çıkma durumu oluyor,Simdi benim bebe dogum pozisyonunda ve idrarimi getirecek baskilar yapiyor ,şunu merak ediyorum seninkide tam tersi ya yinede baski idrara cikma istegin oluyormu bu aralar
Hayır canım koymadım..bebek göbüşü düşene kadar yıkamayacağım.bi hagtada düşer..hatta havalar sıcak daha çabuk düşelilir
Evet haklısın ödemim yok diye alayım dedim ama daha var belki sonradan olabilirBence öyle yapabilirsin , benim bu gebeliğimde elim ayağım şişiyor mesela o aşamada belki şuanki terliklerim sıkabilir bekleyeceğim acelesi olan bir şey değil terlik.
Normalde terlik hiç giymem ben ayaklarımla pek barışık değilimdircrocs tarzı terliklerden giyicem ,evde vardı zaten almaya gerek duymadım ekstradan
Bende koymuycam zaten öyle bi kaç yerde okuyunca benim bilmediğim bir şey mi var dedim ama abartı çıktı yine tabiHayır canım koymadım..bebek göbüşü düşene kadar yıkamayacağım.bi hagtada düşer..hatta havalar sıcak daha çabuk düşelilir
Canım benim bulunduğum yerde 2 tane kadın doktoru var. Özel zaten. İlk birine gittim. Yabancı düşnanı iidi hepsi.Yurtdışından olmanın dezavantajı sanırım, bu ama özel muayenehane falan yok mu? Ben bi yolunu bulur daha sık görürdüm ya 3 ayda bir de dayanılmaz yani.
Burda özel canım. Ama onların kuralı burda böyle. Ultrasona sık almıyorlarDevlet mi
Evet canım. Ama daha öncede şeker yüklemesi yapılmıştı. Yine içmiştim ve beklemiştim. Bu ıkıncıyı anlayamadım.Seker yüklemesi yapmıslar sana. Ama bu haftalara kalmasi ilginç burda 28. Haftaya kalmadan şeker yüklemesi yaptirıyorlar. 3 ay sonra ultrasonla bakılması da biraz uzun evet ama bilemedim. Bi de nst yapmislar o zaman size bebegin kalp atisi ve sanciya mı bakıldı yanı sira?
Burada birşeyler eksik. Kilo yok kilo
Kaç kilo aldın canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?