- 15 Ekim 2019
- 6.085
- 13.829
- 248
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #51.701
Dogum yaklasinca yönlendirebilirim istersenBende alıcam Meryem ana otunu
Geniş bir saklama kabina uzerini su geçeceek sekilde koyacaksin , tabi o sirada sende açilma başlamiş olmasi lazım , bide icine bilen biri meryem suresi okuyacak sonrada o sudan iceceksin ya şafi diyip yuzune ensene sureceksin bu kadar gerisi beklemeye kaliyorAy ne bileyim hiç başıma gelmedi sanki ben bilincim yerinde olmayacak belki son anda sezeryan olcam o ara esim unutacak suda kalacak falan hani ben kendime gelene kadar uzun kalır falan korktum ondan
Neye konuyor yanımızda 5 lt şişe götürüp kesip içine mi atsak boyunu da bilmiyorum gerçi ama büyük açılıyor mu geniş bir şey lazım mı
İlk bebeği kaybettiğimde önce narkoz verdiler sonra morfin falan o ara bende de istemsiz bir titreme oldu ama öyle böyle değil kendime engel olamıyordum dişlerim tingir tingir çenem falan birbirine vura vura çok fenaydı
Normal doğum da epidural olursa ona da lazım yani öyle mi canim ?
Benim kuracaklarım da hazır değil eksiklerim var hâlâ ağırdan aldıkça alıyorum vallahi
8 aydır vuruyorum canım ahh ahh
Alla alla çok ilginç haftan benden önde acaba bende de ilerleyen haftalarda olacak mı merak ettim ya da herkeste illa olur mu
Demekki bizim kız kuduruk olacakPlesenta benim de arka duvarda ama bende yok belki herkesde olmuyordur ben hareketleri de çok hissetmiyorum zaten öyle kıpır kıpır değil
Sen ayrısın uzaylılar bu guruba dahil değil
Kızlar efsane bir soru ile geliyorum
Bir tane ot varmış. Meryem Ana otu ya da ona benzer isimde. Suya koyuldugunda doğum kolay oluyormuş. Deneyen, duyan ya da deneyecek olan var mı
Benim de aklımdaydi hatirlattiginiz çok iyi oldu , aktardan alıp koyalım doğum cantamizaÖyle ya da böyle ben ruhani şeyleri severim
Yoksa bile beyine o mesajı verdikten sonra zaten olur.
Aslında ben vajinal muayeneden falan hiç rahatsızlık duymadım şuana kadar, 14. Haftaya kadar hep vajinal muayene oldum zaten ama çatalda dogum fikrini pek sevmiyorum sanki . Ama dediğin gibiyse daha rahat olabilir belki .Vlada o çatal olayında ben şunu yaşadım, doğum anına kadar odadaydım, nerdeyse bebeğin kafası gelene kadar odada sancı çektim, bazen yürüdüm bazen yattım çömeldim falan sonra doğumhaneye girdik doktorumla çatala çıktım pek koymadı çatalda olmak artık son noktadaydım, ve doğumhane deki çatal normallerden farklıydı tutunma yerleri falan vardı destek alabiliyodum rahattı bence.
Bide kızlar ben sürekli şey duyuyorum sizden sürekli parmakla kontrol ettiler baktılar falan, benim öyle olmadı? o kadar sık kontrol, rahatsız edici bir muayene falan olmadı2 kez sanırım parmağıyla kontrol etti hiç hissetmedim de
Evet tatlım bak oldugu gibi duruyor yine kullanacagim inşallahBenim de aklımdaydi hatirlattiginiz çok iyi oldu , aktardan alıp koyalım doğum cantamiza. Ben Fatma Ana eli otu diye biliyordum öyle de isimlendiriliyormus aynı şeylermis . Birde bildigim kadarıyla saklanıp tekrar tekrar kullanılabilirmis. Dusunsenize kuşaktan kuşağa kadınlara bizden bu otun geçtiğini ,ah çok güzel .
Anteplililili ilk doğumdan kalanı sakladin mi acaba merak ettim ?
Aslında ben vajinal muayeneden falan hiç rahatsızlık duymadım şuana kadar, 14. Haftaya kadar hep vajinal muayene oldum zaten ama çatalda dogum fikrini pek sevmiyorum sanki . Ama dediğin gibiyse daha rahat olabilir belki .
Çok güzellEvet tatlım bak oldugu gibi duruyor yine kullanacagim inşallah
Bende hiç birsey yapmıyorum. Sanki böyle 16 17 li haftalardayim. Çocuklara yazlik alışveriş yaptım posetlerde duruyor öyle. Hepsi yıkanacak yerlestirilecekNe kiyafet yikadim ne canta hazirladim nede odasini bi duzene soktum
Yarin eşim evde beraber yapacağız insallah ,yazliklar kisliklar kalkacak ,kizimin kiyafetleri örgüler montlar kallacak sonrada bi duzene sokucam artik
Oda guzel bi adetmisÇok güzellkızına kalacak harika bir şey. Bizim de 5 kuşaktır kadinlarimizda olan bir altın küpe vardı top şeklinde ama malesef bende bozuldu çok küçük yaşta verdikleri için kaybetmişim , benzer bir şey bulup tekrardan bunu devam ettireceğim bende. bir de doğurganlığı simgeleyen Meryem Ana otu çok güzel olacak
Baya rahatlamıştı tavsiye ederim. Benim başparmağım çok uyusuyorfu. Baş parmak sabitleyicili almıştım.İşe yarıyor mu? Parmaklarım o kadar uyuşuk ki hiç bişey hissetmiyorum.kan bile çıkmıyor ölçüm yapmak için.
Okurken ben yoruldum kizBende hiç birsey yapmıyorum. Sanki böyle 16 17 li haftalardayim. Çocuklara yazlik alışveriş yaptım posetlerde duruyor öyle. Hepsi yıkanacak yerlestirilecekbebek kıyafetlerine hiç başlamadım zaten yıkamaya onların ütusunu ben yaparım diyordum ama yapamayacağım abla halletsin. Aniden agirlastim sanki içimden gelmiyor.
33 haftada olmam dışında sorun yok.
Ya zaten yardımcı var ama yine yemeği ben yapıyorum. Bide çocukların istekleri büyüdükçe bitmiyor parki gezmesi. Kendimi iyi hissetsem sorun yok ama yorgun hissediyorum.Okurken ben yoruldum kiz
Sende is dahada cokmuş yardimci sart degil farz sana
Ohh sefan olsun bol bol temiz hava oksijenin tafini cikar , bizde her pazar gideriz hemen hemenGünaydınnnnn ben yine annemdeyim miss gibi yatışlardabizde yarın pikniğe gidicez yonca doğurmadan gidelim dediler yazın ben gidemem daha
Pazartesiden itibarende bahar temizliği yapıcam yazlıklar kışlıklar kalkıcak, tüller perdeler yıkanıcak, halıları yıkarım makinaya atıp , mutdağı komple indirip yıkayıp silcem1hafta temizliğe ayırcam
Hem agirlastik hem tahammulsuzlestik havada isiniyo artik bi agirlik çöküyor işte ,vitamin ilaclari enerjik yapiyor gece yatarken icince , sabah enrjik uyaniyom sende oyle icYa zaten yardımcı var ama yine yemeği ben yapıyorum. Bide çocukların istekleri büyüdükçe bitmiyor parki gezmesi. Kendimi iyi hissetsem sorun yok ama yorgun hissediyorum.
Canın çıkar kız mahvolursun yorgunluktanGünaydınnnnn ben yine annemdeyim miss gibi yatışlardabizde yarın pikniğe gidicez yonca doğurmadan gidelim dediler yazın ben gidemem daha
Pazartesiden itibarende bahar temizliği yapıcam yazlıklar kışlıklar kalkıcak, tüller perdeler yıkanıcak, halıları yıkarım makinaya atıp , mutdağı komple indirip yıkayıp silcem1hafta temizliğe ayırcam
Aynen cidden bi temiz hava almak şartOhh sefan olsun bol bol temiz hava oksijenin tafini cikar , bizde her pazar gideriz hemen hemen
O kadar isi tek basina yapmayacaksın demi
Normalde yapmazdım bukadarda, şimdi doğumdan sonra millet mutfağa girer çıkar, aaaaa ne kdar pisss kızmış demesin diye evi gıcır gıcır yapmam lazımCanın çıkar kız mahvolursun yorgunluktan
Yardıma gelmek isteyene hayır demeNormalde yapmazdım bukadarda, şimdi doğumdan sonra millet mutfağa girer çıkar, aaaaa ne kdar pisss kızmış demesin diye evi gıcır gıcır yapmam lazım
Belki kardeşimi getiririm yardımaOda bi işin ucundan tutar , öyle diyince bi korktum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?