- 23 Ekim 2018
- 16.267
- 37.623
- 598
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #52.501
Benimkilerin arasinda da 21 ay olacak ikiside kız. Sezeryan olacağım inşallah doğumdan sonra nasil olacak kizim ne tepki verecek çok meraktayim19 ay var aralarında 0 kıskanmabakalım bebeklr biri 6 biri 4.5 olacak neler görecegiz
Valla bilmiyorum bize de haziranda zam gelecek demişlerdi 2.kez gittiğimizde tekrar görüştük fiyat sormak için doğum ne zaman dediler haziran sonu veya temmuzun başı gibi olacak dedik not düştüler sisteme şansınızı deneyin bence ne olur ne olmaz diyipAllah allah öyle olabiliyomu, not düşüp zamsız yapmak
Bende bilmiyorum yapmistir bir vukuatamy lee ye ne oldu
Canım ben doktor bakamadan dogurdugum için yapılamadı.Daha önce normal doğum yapmış annelere bir sorum olacak . Şimdi okuduğum kitapta Türkiye'deki normal doğumlarda epizyotomi uygulamasının bir rutin olduğu ve geç kalınmadiysa direk yapıldığı yazıyor . Gerçekten böyle mi ? Yani doğum başladığında hemen epizyotomi uygulamasi yapılıyor mu ?
Valla götür ne olacak zaten arabayla gidiliyor. Ama çay olarak rezene ve kimyon daha çok gaz için. Süt arttırma amaçlı isyltiyorsan humana öneririm.Hmm o zaman sallama rezene ve kimyon çayı alayım yanıma. Hastanede ısıtıcı olduğunu sanmıyorum olması kettle götürürüm amaan banane esim taşıyacak
Ne güzel işte daha ne istiyorsunKız lar bende mi bi sıkıntı var 6 kilo aldım sadece
Benimde öyle olduBende endişeleniyordum ondan biraz ilk gebeliğimde, doktoruma sormuştum, gerek yoksa asla kesi yapmıyorum ben merak etme demişti, bazen yırtılma öyle şiddetli ve şekilsiz oluyomuş ki o dikiş çok daha zor iyileşiyomuş o aşamada yırtılmadan minik bir müdahale edilebilir demişti, doğum anında şuan minik bi kesi atmam gerek yoksa yırtılma olacak bilgin olsun dedi 2 dikişim vardı nasıl iyileşti anlamadım bile
Gerçekten geçenlerde Bi arkadaşım doğum yaptı kesi atmamışlar yırtılma olmuş 18 dikiş
Bende bu gittiğimde şansımı denemeyi düşünüyorum en azından önden ödeme yapalımda zamdan etkilenmeyelim bari diyeValla bilmiyorum bize de haziranda zam gelecek demişlerdi 2.kez gittiğimizde tekrar görüştük fiyat sormak için doğum ne zaman dediler haziran sonu veya temmuzun başı gibi olacak dedik not düştüler sisteme şansınızı deneyin bence ne olur ne olmaz diyip
Ben bi sorayım işimi garantiye alıyım ozmanValla bilmiyorum bize de haziranda zam gelecek demişlerdi 2.kez gittiğimizde tekrar görüştük fiyat sormak için doğum ne zaman dediler haziran sonu veya temmuzun başı gibi olacak dedik not düştüler sisteme şansınızı deneyin bence ne olur ne olmaz diyip
Gerek yoksa yapmaması ve doğum anında bilgilendirmesi bile rahatlatıcı bir şey . Avrupa ülkelerinde epizyotomi oranı ortalama %10 lardayken Türkiye'de ilk doğumda %97 imiş . Oran farkına bakar mısınız ne kadar fazladirek çat çat kesiyor çoğu doktor herhalde
Bana çok garip geldi, ben sigorta harici fiyatı merak ettiğim için gidip sormuştum yılbaşı öncesinde, bana siz takipli hastamız olduğunuz için zamlardan etkilenmeyeceksiniz demişti mesela.Bizde bir dahaki gittiğimizde zamdan etkilenmeden önden ödemeyi teklif edicez napalımNe zamı bu diyoruz bilmiyorum hastane öyle karar verdi diyorlar. Anlamadık ne olduğunuda valla
Ben son gittiğimde koşturarak hastaneye girip hemen tansiyon baktırınca 16 ya 9 mu ne çıktı hemşireler dr bi telaş gebelik zehirlenmesi testleri yaptılar ödem var mı diye baktılar nst gönderdiler sonra orada tekrar ölçüldü 11 e düşmüşLen bugün de tansiyonum yüksek çıktı. Yaşlı hamileliği zormuş ya
Türkiyede doğuma birçok dr girmiyor çünkü hatta gece vaktiyse sezeryana bile gelmiyorlar nöbetçi dr.a bırakıyorlar. Ebeler halletmeye çalışıyor zorlanırlarsa dr devreye giriyor. Ebeler de bir an önce bitsin kanalda fazla beklemesin çıkarırken sıkıntı olmasın vs diye kesiyorlar direkt. İnstagramda görüyorum normal doğumu tamamen dr yönetiyor masajlar yapıyor bekliyor nerdeee öyle dr ancak gidip 50 bini sayarsan bekler saatlerce bacak arandaGerek yoksa yapmaması ve doğum anında bilgilendirmesi bile rahatlatıcı bir şey . Avrupa ülkelerinde epizyotomi oranı ortalama %10 lardayken Türkiye'de ilk doğumda %97 imiş . Oran farkına bakar mısınız ne kadar fazladirek çat çat kesiyor çoğu doktor herhalde
Ben yapmıcam birşeyKızlar doğum için ikramlık ne alacaksınız? Ben kutulu çikolata alacağım isimli falan yapıyolar ya. Başka ne alsam diye düşünüyorum. Hastane ziyaretçi kabul etmiyor ancak yakın akrabalar yani 3-5 kişi gelir hemşirelere falan da ikram ederiz. Kaynanamın komşuları ona giderler bana gelmezler sanırım ona da çikolatadan vereceğim verir gelenlere. Başka ne yaptırsam? Magnet artık pek yapılmıyor. Kolonya olabilir belki. Kızların doğum gününde dağıtmalık renkli şekerler almıştım kalanları paketledim onlardan da veririm. Anahtarlık tesbih vs yaptırsam mı? Mevlüt okutmıcam gerçi eve gelen de çok olmaz boşuna masrafa girmesem mi
Aynen benim de öyle oldu aslında koşturmuştum ve de özellikle son bir haftadır erik ve salatalığı tuzlayacak yedim sürekli belki ondan olmuşturBen son gittiğimde koşturarak hastaneye girip hemen tansiyon baktırınca 16 ya 9 mu ne çıktı hemşireler dr bi telaş gebelik zehirlenmesi testleri yaptılar ödem var mı diye baktılar nst gönderdiler sonra orada tekrar ölçüldü 11 e düşmüşHemşire diyo bidaha dinlenmeden bana gelme
Sünnet yaparsan iki mevlüdü bir arada çıkarırsın. Benim kız olunca gelen ya mevlüde ya eve gelecekler mevlüt düşünmüyorum o yüzden ikramlık bir şeyler bulundurayım diyorum bakalım. Sadece çikolata ile postalayacağım bende galiba.Ben yapmıcam birşey
İlerde mevlüt yaparsak, alırım bişiler oyuzden şimdi yapmıcam
Ben ilk 1 ay içinde sünneti yaptırmayı düşünüyorummm. Mevlütüde anca bebek kendine geldiğinde yaparım , yeni eve taşınıncaSünnet yaparsan iki mevlüdü bir arada çıkarırsın. Benim kız olunca gelen ya mevlüde ya eve gelecekler mevlüt düşünmüyorum o yüzden ikramlık bir şeyler bulundurayım diyorum bakalım. Sadece çikolata ile postalayacağım bende galiba.
Ben o gün evde çok hamur işi yedim kayınvalidem yapmış yollamış bende yedim bir güzel unuttum tansiyona bakılacağını bir de kilo olunca merdiven çıkmak yordu yükselmiş bende ilk defa 16 duydum kendimden korktum. Dr diyo ne yedin evde camış gibi yedim demeye de utandım misafirlikten geliyorum ikramlardan yedim dedimAynen benim de öyle oldu aslında koşturmuştum ve de özellikle son bir haftadır erik ve salatalığı tuzlayacak yedim sürekli belki ondan olmuştur
Artik bol bol görürüz seni deseneDönüsüm muhtesem oldu ama he
Nst de bebek uyanik mı olmalı hareketli mi olmalı tekrar isteyip istemem neye göre oluyorEvet kizlar nst cekildi sanci yok ama bebisim uyuyor cikmis biseyler yuyorum tekrar gircem bebegim basgelis 2250 gr olmus
Özelse olabilir belki ben gdip aldım cok sukur 2 saat falanbekledim nst ye de aldilar. Ama hallettim neyse ki boş dönersem diye korkmustumben izmirde irenbede takipliyim. orda hemşirelere rica ettim bana raporu direk whatsupp tan yolladılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?