- 18 Şubat 2019
- 3.946
- 4.862
- 133
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #52.681
Ben normal yapmiyomEpidural isteyen 2 kişimi variz simdi yokmu artiran hanimlarfbtl @Mikan Spatzi @Vlada @Hoscakalmelek sayimizi bilek
canım benim sağlıkla doğsun inşallahEvet kızlar 30 Mayısta sezeryana giriyorum. Doktor suyun azlığından ve gelişim geriliğinden dolayı erken doğum kararı aldı. Rabbim inşallah sağlıklı şekilde doğum nasip ederBebek ne kadar kuvozde kalır bilmiyorum, ama temmuz annesi olmak için çıktığım bu yolda mayıs anneliğine acil geçiş yapmak durumunda kaldım
Dün doktor ultrasonla bakacak yattim actim gobegime de bakmadim hic zaten o kadar yamulmasına alismisiz ki farkinda degilim kadin güldü gobegini yamultmus başı mı popusu mu kim bilir dedi. Ultrasonla bakınca popusunu buraya dyanmış dedi. Çok güldük. Baş asagida ise benimki öyle cunkü popisi yana dayıyorlar sanirimHayir bide baş asagida duruyorsunuz ,nerenizle yamultuyonuz bilmiymki
Bende de bi kac gundür beyaz akıntı oluyor. Cok koku yok ama. Kaşıntıdan emin olamıyorum var gibide yok gjbi de. Ama dedigin gibi sürekli çamasir degistirmek can skcıAynen söyliyim gittiğimde. Yok yoğun değil normal beyaz akıntı ama işte rahatsız etti çok
Dur ya korkutma beni film kopuyor falanCanim zaten 4 cm olana kadar normal ilerleyecek , filmde 4 cm den sonra kopuyor zatenartik o an karar cermen gerek bakalim hayirlisi olsun hakkımızda
Ahahah bencede oyle moral ver kendine cunku cok kotu olsaydi 2. Ye cesaret edermiydik hiccDur ya korkutma beni film kopuyor falangeçen gün bacaklarım biraz sağa sola açıldı rahimde bir acı hissettim başladım kara kara düşünmeye ben nasıl doğurcam diye hahahahahaha gün yaklaştıkça korku başladı. Kendimi teselli etme şeklim de; sonuçta dünyada 7 milyar insan olmuş ben de 1 taneyi doğururum herhalde
Benimde kendimi gazlama şeklim buDur ya korkutma beni film kopuyor falangeçen gün bacaklarım biraz sağa sola açıldı rahimde bir acı hissettim başladım kara kara düşünmeye ben nasıl doğurcam diye hahahahahaha gün yaklaştıkça korku başladı. Kendimi teselli etme şeklim de; sonuçta dünyada 7 milyar insan olmuş ben de 1 taneyi doğururum herhalde
Gözün aydın ve maşallah bebeğe her bebek farkliKizlarr cikdim randevudan bebiş almış başını gidiyor 32+6 tüm son adete gore2783 Gr olmuş.olcumleri 2 hafta önde cikdi şeker testimi sordu sonuca bakdi aslında yokmuş ama yapısal olabilir gelişimi iri büyük ihtimalle dedi.yinede önlem amaçlı nst ye bağlayalım dedi.birazdan nst ye gireceğim
Güzel haberlerle gel inşallah canımÇok normal canım benim 29+5 te 1480 gram dı persembe gitçem bakalım
O bi tek dediğin zaten asıl işAyy hayir tabiki
Yikama utuleme işim var birtek onuda peesembe yapicam
Tam tersi kadin doğum dr um şikayet vermese de kullanmak lazım gebelikte demişti bence kullan derim ama karar seninsağlık ocağındaki doktor şikayet yoksa yazılmaz demşti yanma vs yok ama kadın doğumcum bunu yazdı kararsız kalmıştım ama kullanayım bari enfeksiyon ilerler falan o daha kötü
Icmeyeyim mi yani ben doğum çantama koyacaktim canim iyi ki dedin koymam o zaman özellikle rezene ve kimyon çayı süt ve gaz için önerilir diye ama o zaman alayım evde dursun 1 hafta sonra başlarimİlk bir kaç gün o çaylar önerilmiyor, sütün tadını değiştirdiği için bebek memeyi reddedebilir. Zaten gaz da ilk günler başlamıyor hiç korkma bol su içsen yeter
Ben süt içiyorum da Kuru yemiş ben de yemiyorum yiyemiyorum sevmiyorumya ben ne süt ne ceviz ile besleniyorum. Aaşırı sağlksız beslendiğime emin oldum :/ doğuma kadar bende süt içeyim bari
Yaaaa yerim o günleri bi goreydik hayali bile gözümde kalpler çıkarıyorGaz ilk günler olmuyor, 1.haftada başlıyor ortalama olarak, ilk gün tek derdin memeyi tutturmak oluyor
Cok şükür canım benim de hiç yoktu yeni yeni olmaya başladı.. inşallah geçici bir durumdur dünden beri takip ediyorum bakalımŞu tansiyon işi çıkmadan bi doğursaydık hayırlısıyla vala korkuyorum benim için 32 haftaya gelmek te bir mucizeydi Allah’a çok geldim
Ayyy çalışan biri olarak zordur bunlarla uğraşmak aslında ben de çok özledim çalışmayı ama şuan evde bi çamaşır asıyorum pilim bitiyor çalışsam ne halde olurdum diyorum.. Allah kolaylık versinHayir tabiki de ben de yikadm bi posta duruyor hatta yikamadim utü yapamadm bugun hastanedeyim isten cikip hastaneye geldim su 32 haftalik calisir raporunu alirsam inşallah hayirlisiyla eve gidince de halim kalmaz heralde benim canta anca 2 haftaya hazir olur
Kesinlikle katılıyorum utuledikten sonra çantaya koymak sorun değil önemli olan ütüBen bir tek çantayı hazırlamadım. Alınacaklar alındı, yıkandı, ütülendi.
Çantaya koymak bir şey değil.
Eksik birşey olursa alınabilir de hastanedeyken
Kiz olsun erken deme başla hafiften ben mi böyleyim bir tek bilmiyorum ama aşırı enerji düşüklüğü yaşıyorumBen daha ne çamaşır yıkadım ne çanta hazırladım ama benim için daha erken sizler baya ilerlediniz maşallah. Bende kısmetse 34-35 gibi hazırlarım. Belki daha bişeyler alırım diye bekliyorum gözüme az geliyor aldıklarım.
Humana nedir canım o da ot mu? Yoksa karışım mı?Canım ben doktor bakamadan dogurdugum için yapılamadı.Keşke yapılsaydı. Çok fazla yırtılma oldu.
Valla götür ne olacak zaten arabayla gidiliyor. Ama çay olarak rezene ve kimyon daha çok gaz için. Süt arttırma amaçlı isyltiyorsan humana öneririm.
Ne güzel işte daha ne istiyorsun
Benimde öyle olduçok fazla yirtilmam oldu. Çok sayıda da dikiş vardı.
Ohhhjh ne güzel biz de güya özel hastaneye gidiyoruzGeçen hafta gittiğimde genç hemşireler vardı vermediler bu hafta deneyimli bi hemşire vardı belime yastık koydu yan yatırdı o düğmeye basmamı söyledi bebek bezi pişik kremi göğüs ucu kremi hediye etti ah genç nesil her şeyi üstünden geçiyor
Canım ben ben ben , malesef var magnezyum içsem de var cekiyo sanki benim fitigim vardı ama iki tane minikti tabi aradan zaman geçti suan ne durumda bilmiyorum galiba onlardan oluyor henüz dr a sormadım ama normal doğuma engel değildir diye umuyorumKızlar sol kalçam çok fena. Sol ayağımın üzerine bile basamıyorum bazen. Biraz alıştırınca düzeliyor ama inanılmaz bi acı. Ne yapmam lazım başka yaşayan var mı? Doktora sormuştum altta yatan farklı sebebi vardır bel fıtığı gibi dediama çözüm için birşey vermedi.
Aşk olsun en başından beri normal istiyorum ben oiz bi de epiduralEpidural isteyen 2 kişimi variz simdi yokmu artiran hanimlarfbtl @Mikan Spatzi @Vlada @Hoscakalmelek sayimizi bilek
Benim de şuan cukur tamamen düz bi iki haftaya dışarı çıkar benceBenimki resmen pörtledi dışa dogrutuhaf duruyor
Aynen benim de öyle işteBenimki tam çıkmadı ama çıktı çıkacak gibi yakın
Tek olmamaya sevindim bi de benim göbek deliği baya çukurdu nasıl düzleşti çok tuaf geliyorBenim bu hafta düzleşti dışarı pörtlemesi yakın.
Bunda daha çok gerildi karnım
Gelin sarılalım gardaslarimAyyyy evet rahatsız ediyo bu durum beni dışarı çıkmadıda düzleşti
Aa hayırlısı olsun kuzum inşallah kısacık kalır kuvezde de kollarında olur bir an evvelEvet kızlar 30 Mayısta sezeryana giriyorum. Doktor suyun azlığından ve gelişim geriliğinden dolayı erken doğum kararı aldı. Rabbim inşallah sağlıklı şekilde doğum nasip ederBebek ne kadar kuvozde kalır bilmiyorum, ama temmuz annesi olmak için çıktığım bu yolda mayıs anneliğine acil geçiş yapmak durumunda kaldım
Emin ol az hareketli olması da ayrı dert örneğin benHanımlar bebegi çok hareketli olan varmı aranızda gece 3 e kadar tepinmesinden uyuyamıyorum sizce bu sorunmudur
Bir topikte okudum bebeğini maalesef kaybetmiş 38. Haftada kalp sorunu falan varmış nst de söylemişler bebeğin çok hareketli olması iyi değilmiş diye yazmış endişe.ettim açıkçası
Ayyyy sezeryandan da çok korkuyorum zaten deme öyle şeyler demeEvet benim kapalı ameliyat izim var göbek deliğimde dikiş izi patlayacak gibi duruyo korkunç
Gsliba ben de çatlıycam çünkü çok kaşınıyor karnım içten içeBenim cikmaya basladi ve inanilmaz kaşınıyor icten içten kaşıntı gerildiginden mi oluyor diyorum baska sebebi olamaz heralde
Canım yüksek bel daha önceki hamileliğimde almıştım 2 tane var. Göbeği aşağıdan destekliyor korse gibi bir şey ben onları sadece dışarı çıkarken giyiyorum. Çünkü normal kulodla biraz yürüyünce elimle karnımı tutmak zorunda kalıyorumGünaydın kızlar
Ya ben hiç hamile külodu almadım şu ana kadar seseryandan sonra şu an giydiklerimi giyemem sanırım dimi kızlar yüksek bel mi almamız gerekiyor alıp memnun kalanlar ne aldınız paylaşabilir misiniz
Devletteyim ya ben canım normal diyolardi hep işte bugünkü dediki gelişimi bu şekilde devam ederse doğuma kadar normal olmaz sezeryan olurGözün aydın ve maşallah bebeğe her bebek farklinormal düşünürsen sıkıntı olabilir onun dışında yenidoganlari çok giyemez bide
Senin randevum ne zamanAhahah bencede oyle moral ver kendine cunku cok kotu olsaydi 2. Ye cesaret edermiydik hicc
Hay masaallah ne denir bilemedim daha 33 haftaya girmişsin bebis 2800 olmusKizlarr cikdim randevudan bebiş almış başını gidiyor 32+6 yim son adete gore2783 Gr olmuş.olcumleri 2 hafta önde cikdi şeker testimi sordu sonuca bakdi aslında yokmuş ama yapısal olabilir gelişimi iri büyük ihtimalle dedi.yinede önlem amaçlı nst ye bağlayalım dedi.birazdan nst ye gireceğim
Not aldım kuzum inşallah gerek kalmaz ot mot sevmem ben zaten ama bakalım not alalım dursunyildizsavascisi bana ilk doğumda sütüm gelmeyince hemşire önermişti.
İnstagramda gördüklerim hep fenomen dr ları ya o bakımdan dedim parası da ona göre50 bin değil acıbadem doktoru değilse ama fiyatlar illa ki artıyor tabii :)
Ben 3. Dr da buldum doktorumu. Gerekmedikçe hiçbir müdahalede bulunmayan, gereksiz zamanlarda nst ve çatı muayenesi yapmayan doğal doğumu destekleyen ve ebeyle çalışan bir doktor. Herşey yolunda gittiği müddetçe bebek gelmek isteyene kadar bekleyen biri. Yani benim 41 e kadar yolum var.Bence her kadın doğumuna sahip çıkmalı. Şuan anne bebek dostu hastanelerde de eğitimli ebeler var. Onları da bulmak gerek.
Ben öyle arada gider gelirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?