- 8 Eylül 2018
- 2.023
- 5.044
- 158
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #52.721
Sağlıkla gelsin minik kuşEvet kızlar 30 Mayısta sezeryana giriyorum. Doktor suyun azlığından ve gelişim geriliğinden dolayı erken doğum kararı aldı. Rabbim inşallah sağlıklı şekilde doğum nasip ederBebek ne kadar kuvozde kalır bilmiyorum, ama temmuz annesi olmak için çıktığım bu yolda mayıs anneliğine acil geçiş yapmak durumunda kaldım
İyi de canım bebek çok hareket etmiş kalp hastasıymış kaybedilmiş yazmıştı arkadaş bende doktorum dediğini yazdım kime göre yazakkkkk bilemedimKizlar bebek ne kadar keyifliyse o kadar hareketli olur , ne kadarr hareketli o kadar iyi gibi şeyler yazıyorsunuz bakın içten içe kendimi geriyorum benimki malum sessiz sedasız bir bebis , iki fik fik ediyor o kadar , ne uyutmamasi var ne uykudan uyandırması ne gün içinde fıldır fıldır hali hiç biri yok . Siz de ne kadar hareketli o kadar iyiymiş ya da keyfi yerindeyse hareketli olurmuş diyorsunuz bende sorun var sanıyorum
Benimki tembel değildi amaHareketli çocuk iyidir ya, benim kiz çok tembeldi emeklemedi bile
Kalp hastalığı ile bebeğin hareketlerinin hiç alakası yok bence. Kalp çok ayrı bir olay. Gönlünuzu ferah tutunHanımlar bebegi çok hareketli olan varmı aranızda gece 3 e kadar tepinmesinden uyuyamıyorum sizce bu sorunmudur
Bir topikte okudum bebeğini maalesef kaybetmiş 38. Haftada kalp sorunu falan varmış nst de söylemişler bebeğin çok hareketli olması iyi değilmiş diye yazmış endişe.ettim açıkçası
bu çok tatlıymış ama ve içinde laktoz oluyormuş.mesela bana laktoz deli gibi gaz yapar ,mide ağrısı yapar. kötü yorumlarda hep bundan bahsetmişler@yildizsavascisi bana ilk doğumda sütüm gelmeyince hemşire önermişti.
valla benim arkadaşım hep der bebeği karnında köşe yastığı gibiymiş hiç hareket etmezmiş.doğunca da öyle olmuş.şimdi 4.5 yaşında kızı haa öyle .köşe yastığı gibi bir köşede sakince duruyor :)Kizlar bebek ne kadar keyifliyse o kadar hareketli olur , ne kadarr hareketli o kadar iyi gibi şeyler yazıyorsunuz bakın içten içe kendimi geriyorum benimki malum sessiz sedasız bir bebis , iki fik fik ediyor o kadar , ne uyutmamasi var ne uykudan uyandırması ne gün içinde fıldır fıldır hali hiç biri yok . Siz de ne kadar hareketli o kadar iyiymiş ya da keyfi yerindeyse hareketli olurmuş diyorsunuz bende sorun var sanıyorum
Geç bir yorum olacak belki ama ilacın grubuna bakın. B grubu hamilelikte kullanılıyor, x grubu kesinlikle yasak gibi şeyler hatırlıyorum. Ama Dr tavsiyesi veya yardımı şartTopiktekiler görebilir sandım ben, ne bileyim.Sonradan aydınlandım.
Uyanıksın sorayım hemen yanlışlıkla ilaç kullandım bir şey olur mu sence hastaneye gitmem gerekir mi?
Eğer gün içinde çamaşır değiştirme durumunuz varsa günlük pede gerek yok. Akıntı miktarını arttırıyor diye biliyorum. Pamuklu ve utulenmis iç çamaşırı belki daha rahatlatıcı olurBende ilk defa bir mazuratımı sizinle paylaşmak istiyorum
Yaaa bende beyaz normal akıntı geliyo ,ama kokulu günlük ped kullanıyorum , ama buna rağmen çekilcek dert değil, günde 2-3 kere iç çamaşırı değiştirmek istiyorum , son iki haftadır oluyo daha çok, nedendirrrr buKendimden iğrendim yeminle
Babasi tembel olduğu ve geç yürüdüğü için biz hemen "etiketi" yapıştırdık daha küçükken.Benimki tembel değildi ama
Kızım da emeklemediçocuğa bağlı bisi galiba
Canım ben sorduğumda direk fıtık dedi doktor ufaktır daha önce rahatsız etmiyordur şimdi hamilelikten dolayı ağır hissediyorsundur doğumdan sonra düzelir dedi. Magnezyum vs bişey demedi. Zaten benim kramp vs sıkıntım yok şimdilik. Sadece sol kalça çekmesi ve üzerine basamama.Güzel haberlerle gel inşallah canım
O bi tek dediğin zaten asıl iş
Tam tersi kadin doğum dr um şikayet vermese de kullanmak lazım gebelikte demişti bence kullan derim ama karar senin
Icmeyeyim mi yani ben doğum çantama koyacaktim canim iyi ki dedin koymam o zaman özellikle rezene ve kimyon çayı süt ve gaz için önerilir diye ama o zaman alayım evde dursun 1 hafta sonra başlarim
Ben süt içiyorum da Kuru yemiş ben de yemiyorum yiyemiyorum sevmiyorum
Yaaaa yerim o günleri bi goreydik hayali bile gözümde kalpler çıkarıyorben sezeryan olursam kendim için kimyon gaz için, hastsnde hemen sütüm gelmezse diye de rezene çayı koyacaktım bir iki sallama çay, koymayayim o zaman canım.
Cok şükür canım benim de hiç yoktu yeni yeni olmaya başladı.. inşallah geçici bir durumdur dünden beri takip ediyorum bakalım
Ayyy çalışan biri olarak zordur bunlarla uğraşmak aslında ben de çok özledim çalışmayı ama şuan evde bi çamaşır asıyorum pilim bitiyor çalışsam ne halde olurdum diyorum.. Allah kolaylık versin
Kesinlikle katılıyorum utuledikten sonra çantaya koymak sorun değil önemli olan ütü
Kiz olsun erken deme başla hafiften ben mi böyleyim bir tek bilmiyorum ama aşırı enerji düşüklüğü yaşıyorum
Humana nedir canım o da ot mu? Yoksa karışım mı?
Ohhhjh ne güzel biz de güya özel hastaneye gidiyoruz
Canım ben ben ben , malesef var magnezyum içsem de var cekiyo sanki benim fitigim vardı ama iki tane minikti tabi aradan zaman geçti suan ne durumda bilmiyorum galiba onlardan oluyor henüz dr a sormadım ama normal doğuma engel değildir diye umuyorum
Aşk olsun en başından beri normal istiyorum ben oiz bi de epiduralama galiba onda 4 cm den fazla açılma olursa şansını kaybediyormussun bakalım doğum planlı olmaz ne olacak göreceğiz
Benim de şuan cukur tamamen düz bi iki haftaya dışarı çıkar bence
Aynen benim de öyle işte
Tek olmamaya sevindim bi de benim göbek deliği baya çukurdu nasıl düzleşti çok tuaf geliyor
Gelin sarılalım gardaslarim
Aa hayırlısı olsun kuzum inşallah kısacık kalır kuvezde de kollarında olur bir an evvel
Emin ol az hareketli olması da ayrı dert örneğin ben
Ayyyy sezeryandan da çok korkuyorum zaten deme öyle şeyler deme
Gsliba ben de çatlıycam çünkü çok kaşınıyor karnım içten içe
@nilozgul kiz niye beğenmedim attın ne dedim ki ben
Pazartesi diğer doktoruma gidicem canım. Ona da bi sorayım bakalım ne diyecekİdrar ve kültür tahlili vermen gerekir canım.kultur temizse şase yada fitil tarzı bişey verir büyük ihtimalle idrarda bişey varsa sadece.kulturde bakteri vs bişey çıkarsa da antibiyotik veriyolar sanırım çıkan bakteriye uygun olan.bende de hamileliğimin başından beri akıntım fazla normalde hiç olmazdı yumurtlama harici şimdi hep var koku vs yok sikintin yok ama çoğu zaman idrarda lökosit olması gerekenin bir tık üstü çıkıyor kültür temiz hep 2 kere şase kullandım onlarda bi ise yaramadı vücut çok müsait galiba hamilelikte enfeksiyon almaya.
Anladım canım tahmin yapmış sadece ama o şekil anlamak mümkün değil inan.3 yerimde fıtık var benim 2 si çok küçük 1 i biraz daha büyük ve kilomda var yinede öyle bir sorun olmadı çok şükür şimdilik ama istersen doktoruna sor fıtık olabileceğini düşünüyor madem. Normalde bel kısmına sıcak uygulamak iyi gelir fitiga su torbası koymak yada yün korselerden takmak falan ama işte gebelikte nasıl oluyor onu bilmiyorum belki iyi gelmiyordur sıcak, muhakkak sorarsın da ona göre bu şekilde ağrın hafifleyebilir.
Doktorlar sezeryan tarihini genelde bebekler kendinden geleceği tarihe gore veriyor.Bugün doktor bana sezeryan için kurban bayramına randevu verdi:) bayramın ortasından itibaren görevde olacakmış galiba. Ama ben bebek o kadar bekletmez diye düşünüyorum. İlk bebeğim 3 hafta erken doğmuştu.
Kilosu 1800 Gr olmuş, çok fazla değil ama önemli olan sağlıklı ilerlemesi.
Benimki de çok sakin maşallahKizlar bebek ne kadar keyifliyse o kadar hareketli olur , ne kadarr hareketli o kadar iyi gibi şeyler yazıyorsunuz bakın içten içe kendimi geriyorum benimki malum sessiz sedasız bir bebis , iki fik fik ediyor o kadar , ne uyutmamasi var ne uykudan uyandırması ne gün içinde fıldır fıldır hali hiç biri yok . Siz de ne kadar hareketli o kadar iyiymiş ya da keyfi yerindeyse hareketli olurmuş diyorsunuz bende sorun var sanıyorum
Görümcem mama sandalyesinde çocuğu bırakıp ev işi yapıyordu . Ama çocuk aşırı sakindi.valla benim arkadaşım hep der bebeği karnında köşe yastığı gibiymiş hiç hareket etmezmiş.doğunca da öyle olmuş.şimdi 4.5 yaşında kızı haa öyle .köşe yastığı gibi bir köşede sakince duruyor :)
Hıçkırıklar aşağıdan geliyor gibi kafa aşağıda olabilir ama kollar bacaklar sağa sola savruluyor gibiBenimkide hep sağ sol vuruyor ama gözümde pozisyonu canlanmiyorkafa aşağıda ise kollarıyla mi vuruyor sağa sola
Muhtemelen hepinizden önce deneyimleyip buraya tecrubelerini yazmış olursun gibi geliyor
Kızım günde 10 kez bile kimildamazdi. Ayy bir doğdu aman Allah'ım. Sabahlar olmasınEğer bu mantıkla bakarsak ben yandım .
Aşırı hareketli
Bazen sağa bazen sola yamuluyor. Dün sola geldi biraz okşadım sağa geçtiAyyyy sendede şey oluyomu, göbeğini sağı yamuluyomubenim hep sağda göbeğim yamuk geziyorum hatta çektimde göbeğim açık atamıyom
Aynen :)Bazen sağa bazen sola yamuluyor. Dün sola geldi biraz okşadım sağa geçti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?