- 8 Eylül 2018
- 2.023
- 5.044
- 158
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #54.081
1 gece kalırım ins diye düşündümBakayım yarin da devam edecek mi
Perşembe randevum var bakalım o zamana kadar dayanılmaz halde olursa erken giderim
Sıcak mı donuyorum kız, Ev 2. katta aslında ama güneş görmüyor ondan mı ki ..
Cok iyi fikir ben de bi randevu da çıkıp gezmek isteyeyim sorayım be veriliyor falan
2 buçuk kilo falan olacak derse doktor 1 numara dan alırım en azından baktım 3 kilo doğacak 2 numara alırım o zaman
İki gece kalinsa yeter herhalde
Hadi ya , sleepy mı baby turco mu yoksa başka bir marka mı karar veremedim ..
Kizlar siz hangi markaları aldınız???
Sessizler takipte yanlzzzVay beeee helalll sizeee ben aslaaaa hatırlamıyorummm dedim belki ordan aklınızda kalmıştır diye düşündümmaşallah mayısda olucak heee gülümsebebek açılşı yaptı devamı gelicek demekki
Bak seeeeennnnnnnBak ama arada fark var
Onlar yorum yapıyor o gruba da dahil olmaya çalışıyorlarben bakınıyorum sadece
Ben geçen yattığımda yer yoktu. Kadın doğum katı yerine bir alt katta başka bir birime yatırmışlardı beni. Bir yer buluyorlar illa ki merak etme.Heeeee o şekilde olduğunu bilmiyodummm tamamdır
Valla burda biri yazdıda bilmiyorum kimin yazdığınıunuttum
Ama mantıklı bi soru, hastaneye gittim bütün odalar dolu dediler , yaaa benim o anda sancım gelse napıcam
Geçen gittim mesela yine hepsi doluydu 1 tane suit oda boştu, ogjn para yatırmadım diye sanki oda ya almıcakmı mecbur alıcak 1 tane kalmış odabunları bilmek lazım
Bence gayet iyi bir sıkıntı görünmüyor.Şeker takibi yapıyorum yaaaa bilen biri el atabilirmi nasıl çıkan değerler normal mi
20 mayısta sabah tokluğu hafif yüksek onun dışında gayet iyi ama akşam açlık bakmıyo musun?
bi de 18 mayısta akşam tokluk 80 baya düşük gibi geldi ama o bi sorun değildir heralde
Canım akşam açlık ölçmeye gerek yok. Çünkü ara öğün filan yapılınca tam açlık sonucu vermeyebilir. Ama ben düştüğünü filan hissedersem ekstradan bakıyorum.malle 18.de ben yapamadım oyuzden az çıktı, şimdi nasıl yapıldığını yitam anlamıyla öğrendim.. ogun acemiliğime denk geldi
Astirid bu şekilde yap dedi o şekilde takip ediyor
Aman aman zamanında sağlıkla gelsinler hepsiErken dogum riskim var ama net bri tarih yok oyle
Daha almadım ama 1paket Baby turco alcam direk 2 numara1 numara almadın yani sen , acaba diyorum içinde en az olanından 1 numara alsam mı yoksa hiç almasam mi bende emin olamadım..
Kizlar çantayı hazırladım bugün bi kaç eksiğim var tabi ama bi de siz bakın bakalım:
▪︎Depend ( 9 adet)
▪︎Ped (5 adet)
▪︎10'lu hastane çıkışı
▪︎Yedek 10'lu hastane çıkışı
▪︎Önden düğmeli Pijama takımı
▪︎Sabahlıklı Gecelik
▪︎Yedek önden düğmeli Pijama takımı
▪︎Yedek Pijama altı
▪︎2 adet Kilot
▪︎2 adet atlet
▪︎2 adet Çorap
▪︎2 adet bebek alt açma örtüsü
▪︎1 adet bebek ıslak mendil
▪︎1 adet normal ıslak mendil
▪︎1 adet bebek altına sermeye 70x70 nevresim
▪︎1 adet 70×70 Müslin örtü
▪︎2 adet Al, 1 adet Sarı Yazma
▪︎Anne bebek tâcı
▪︎Terlik
▪︎Göğüs pedi (4 adet)
▪︎Biberon ( henüz yıkanmadı)
▪︎Emzik (henüz yıkanmadı)
•Puset (bebek hastaneden çıkarken lazım)
•kahve, karton bardak, sallama rezene, odada varsa duruma göre kettle.(henüz koymadım)
•kirli torbası 1 adet ağzı büzgülü
*Kiyafet koymadım, gittiğim kıyafetlerle çıkarım
*meryem ana otu (henüz alıp almamaya karar vermedim)
*Göğüs ucu kremi gerekli mi hastaneye size sormak istedim ?
*Pişik kremi hastanede hemen gerekli mi size sormak istedim ?
Alınacaklar; Bebek bezi , emzirme sütyeni
Var mı atladığım bir şey bakın hele bi Kızlar?????????
30 Mayıs'ta sezaryen olacak biri vardı kimdi o ya?
Selam kızlar evet pazartesi sabahı sezeryanım var@Caglunal 6 haziranda sezeryana alinacak diye biliyorum canim bence 30 mayis diye aklinda kalmis ,durumu dedigin gibi riskliydi en.son
Canim kacirdim galiba neden erken ve tam kac haftalik oluyor kilosu kacti en son ciger gelistirici oldun muSelam kızlar evet pazartesi sabahı sezeryanım varDoğum çantası hazırlığına giriştim son sürat çanta, ev hazırlığı yapıyorum. Bebeğin gardrop ve sifonyeri kurulu bile değil... Sezeryandan sonra yapılacak yetişmedi montajı, büyük ihtimal kızım Arya kuvöze alınacak zaten artık sonrasında yapacağım diğer hazırlıkları... Şuan önemli olan kızımın sağlığı Rabbim hayırlı ve sağlıklı doğum nasip eder bana İnşAllah...
Amin inşallah canım ben kaçırmışım neden erken alınıyorsun doğumaSelam kızlar evet pazartesi sabahı sezeryanım varDoğum çantası hazırlığına giriştim son sürat çanta, ev hazırlığı yapıyorum. Bebeğin gardrop ve sifonyeri kurulu bile değil... Sezeryandan sonra yapılacak yetişmedi montajı, büyük ihtimal kızım Arya kuvöze alınacak zaten artık sonrasında yapacağım diğer hazırlıkları... Şuan önemli olan kızımın sağlığı Rabbim hayırlı ve sağlıklı doğum nasip eder bana İnşAllah...
Bizde adettir kuzum , bebeğin yanına sarı ve al yazma konur , anneye de al yazma örtülür ama ben kendime öylesine koydum açık olduğum için taç takacağım kırmızı2 adet Al, 1 adet Sarı Yazma bunları napıcan
Canim kacirdim galiba neden erken ve tam kac haftalik oluyor kilosu kacti en son ciger gelistirici oldun mu
Hemen kısa bir özet geçeyim; 32+4'üm bugün, doğum yapacağım gün 33+1 olacak...Amin inşallah canım ben kaçırmışım neden erken alınıyorsun doğuma
Bizde de var al yazma. Bebek sararmasın diye, al yazma koyarlar yanına2 adet Al, 1 adet Sarı Yazma bunları napıcan
Arkadaşımın başına gelmişti aynı durum çok kuvezde kalmadı onun ki ama kalsada gözetim altında olacak sağlıklı olsunda katlanılır canım sağlıkla gelsin senin sağlığın bebişin sağlığı yerinde olsun canımHemen kısa bir özet geçeyim; 32+4'üm bugün, doğum yapacağım gün 33+1 olacak...
2 hafta önce kontrole gittiğimde bebekte gelişim geriliğinin arttığını(öncesinde vardı ama 2 hafta bile değildi bu sefer gittiğimde 3 haftaydı) ve suyumun az olduğunu söyledi doktorum hemen ciger gelistirici iğne yaptılar. 2 ser dozdan 24 saat arayla 2 kere... 1 hafta sonraya muayene günü verdi. 1 hafta sonra gittiğimde bebek 80 gram almıştı 1620 gramdı. Doppler ultrasona gir bir de dedi radyolojiye yönlendirdi. Orada kilosu 1350 dediler ve 4 hafta geriden geliyor çıktı ölçümler... Doktor ölçümler ve kilo değişebilir kötü değil ama hiç suyun kalmamış enfeksiyon kapabilir haftaya bugün sezeryanı yapalım dedi. Şuan her gün nst'ye giriyorum ameliyata kadar gireceğim. Kuvöz konusunda şuanlık bilgim yok( Doğunca ne kadar kalacak vs.. Ama gelişim geriliğinden dolayı 30+ yani 31 haftalık bebek dünyaya getirmiş olacağım. 31 haftalığa göre mi yoksa 34 haftalığa göre mi gelişecek durum bilmiyorum (
Aynisindan annemde vardi aslnda biliyorum bunlari. Sagol canim
Hiç moral bozma , kendini evladına karşı olabiliğince motive etmeye çalış ..Hemen kısa bir özet geçeyim; 32+4'üm bugün, doğum yapacağım gün 33+1 olacak...
2 hafta önce kontrole gittiğimde bebekte gelişim geriliğinin arttığını(öncesinde vardı ama 2 hafta bile değildi bu sefer gittiğimde 3 haftaydı) ve suyumun az olduğunu söyledi doktorum hemen ciger gelistirici iğne yaptılar. 2 ser dozdan 24 saat arayla 2 kere... 1 hafta sonraya muayene günü verdi. 1 hafta sonra gittiğimde bebek 80 gram almıştı 1620 gramdı. Doppler ultrasona gir bir de dedi radyolojiye yönlendirdi. Orada kilosu 1350 dediler ve 4 hafta geriden geliyor çıktı ölçümler... Doktor ölçümler ve kilo değişebilir kötü değil ama hiç suyun kalmamış enfeksiyon kapabilir haftaya bugün sezeryanı yapalım dedi. Şuan her gün nst'ye giriyorum ameliyata kadar gireceğim. Kuvöz konusunda şuanlık bilgim yok( Doğunca ne kadar kalacak vs.. Ama gelişim geriliğinden dolayı 30+ yani 31 haftalık bebek dünyaya getirmiş olacağım. 31 haftalığa göre mi yoksa 34 haftalığa göre mi gelişecek durum bilmiyorum (
Al yazma al basmasın dıye(eskıden dogum yapan kadınlar sıklıkla enfeksıyon kaparlarmıs belırtılerı yuksek ates tabı ozamanın sartları bebegın dogdugu yer cok hıjyenık olmayabılıyormus ates ten dolayı yuzlerı kızardıgından al basması derlermıs.Al yazma yada tac,kurdele vs oyuzden takılırmıs) sarı yazma sarı ortu sarı kıyafet vs de da aynı mantık sarılık ıcın :)
Ben geçen yattığımda yer yoktu. Kadın doğum katı yerine bir alt katta başka bir birime yatırmışlardı beni. Bir yer buluyorlar illa ki merak etme.
Bence gayet iyi bir sıkıntı görünmüyor.
Canım akşam açlık ölçmeye gerek yok. Çünkü ara öğün filan yapılınca tam açlık sonucu vermeyebilir. Ama ben düştüğünü filan hissedersem ekstradan bakıyorum.
Hadi ya, bizimkiler de sarı yazmayı bilmezler, al yazma sarılık için koyulur derlerAl yazma al basmasın dıye(eskıden dogum yapan kadınlar sıklıkla enfeksıyon kaparlarmıs belırtılerı yuksek ates tabı ozamanın sartları bebegın dogdugu yer cok hıjyenık olmayabılıyormus ates ten dolayı yuzlerı kızardıgından al basması derlermıs.Al yazma yada tac,kurdele vs oyuzden takılırmıs) sarı yazma sarı ortu sarı kıyafet vs de da aynı mantık sarılık ıcın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?