Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
1 gece kalırım ins diye düşündüm duruma göre evden biri de alır ama ins gerek kalmaz tabii

Merhabalar. Benim kasiklarimda sağ tarafta yukarı doğru çıkan regl ağrısına benzer bir ağrı var. Bu yalancı sancılara benzer bir şey olabilir mi sizce? Hiç böyle bir ağrı tecrübe ettiniz mi?

Bak ama arada fark var
Onlar yorum yapıyor o gruba da dahil olmaya çalışıyorlar ben bakınıyorum sadece
Bak seeeeennnnnnn
Ben geçen yattığımda yer yoktu. Kadın doğum katı yerine bir alt katta başka bir birime yatırmışlardı beni. Bir yer buluyorlar illa ki merak etme.
Şeker takibi yapıyorum yaaaa bilen biri el atabilirmi nasıl çıkan değerler normal mi
Bence gayet iyi bir sıkıntı görünmüyor.
20 mayısta sabah tokluğu hafif yüksek onun dışında gayet iyi ama akşam açlık bakmıyo musun?
bi de 18 mayısta akşam tokluk 80 baya düşük gibi geldi ama o bi sorun değildir heralde

malle 18.de ben yapamadım oyuzden az çıktı, şimdi nasıl yapıldığını yitam anlamıyla öğrendim.. ogun acemiliğime denk geldi
Astirid bu şekilde yap dedi o şekilde takip ediyor
Canım akşam açlık ölçmeye gerek yok. Çünkü ara öğün filan yapılınca tam açlık sonucu vermeyebilir. Ama ben düştüğünü filan hissedersem ekstradan bakıyorum.

Erken dogum riskim var ama net bri tarih yok oyle
Aman aman zamanında sağlıkla gelsinler hepsi
1 numara almadın yani sen , acaba diyorum içinde en az olanından 1 numara alsam mı yoksa hiç almasam mi bende emin olamadım..
Daha almadım ama 1paket Baby turco alcam direk 2 numara
Baktım güzel pişik vs yok baby turco ile devam sonrasında indirim oldukca stok yaparım

Kizlar çantayı hazırladım bugün bi kaç eksiğim var tabi ama bi de siz bakın bakalım:

▪︎Depend ( 9 adet)
▪︎Ped (5 adet)
▪︎10'lu hastane çıkışı
▪︎Yedek 10'lu hastane çıkışı
▪︎Önden düğmeli Pijama takımı
▪︎Sabahlıklı Gecelik
▪︎Yedek önden düğmeli Pijama takımı
▪︎Yedek Pijama altı
▪︎2 adet Kilot
▪︎2 adet atlet
▪︎2 adet Çorap
▪︎2 adet bebek alt açma örtüsü
▪︎1 adet bebek ıslak mendil
▪︎1 adet normal ıslak mendil
▪︎1 adet bebek altına sermeye 70x70 nevresim
▪︎1 adet 70×70 Müslin örtü
▪︎2 adet Al, 1 adet Sarı Yazma
▪︎Anne bebek tâcı
▪︎Terlik
▪︎Göğüs pedi (4 adet)
▪︎Biberon ( henüz yıkanmadı)
▪︎Emzik (henüz yıkanmadı)

•Puset (bebek hastaneden çıkarken lazım)
•kahve, karton bardak, sallama rezene, odada varsa duruma göre kettle.(henüz koymadım)
•kirli torbası 1 adet ağzı büzgülü

*Kiyafet koymadım, gittiğim kıyafetlerle çıkarım
*meryem ana otu (henüz alıp almamaya karar vermedim)
*Göğüs ucu kremi gerekli mi hastaneye size sormak istedim ?
*Pişik kremi hastanede hemen gerekli mi size sormak istedim ?

Alınacaklar; Bebek bezi , emzirme sütyeni

Var mı atladığım bir şey bakın hele bi Kızlar?????????

2 adet Al, 1 adet Sarı Yazma bunları napıcan

30 Mayıs'ta sezaryen olacak biri vardı kimdi o ya?

@Caglunal 6 haziranda sezeryana alinacak diye biliyorum canim bence 30 mayis diye aklinda kalmis ,durumu dedigin gibi riskliydi en.son
Selam kızlar evet pazartesi sabahı sezeryanım var Doğum çantası hazırlığına giriştim son sürat çanta, ev hazırlığı yapıyorum. Bebeğin gardrop ve sifonyeri kurulu bile değil... Sezeryandan sonra yapılacak yetişmedi montajı, büyük ihtimal kızım Arya kuvöze alınacak zaten artık sonrasında yapacağım diğer hazırlıkları... Şuan önemli olan kızımın sağlığı Rabbim hayırlı ve sağlıklı doğum nasip eder bana İnşAllah...

Canim kacirdim galiba neden erken ve tam kac haftalik oluyor kilosu kacti en son ciger gelistirici oldun mu

Amin inşallah canım ben kaçırmışım neden erken alınıyorsun doğuma

2 adet Al, 1 adet Sarı Yazma bunları napıcan
Bizde adettir kuzum , bebeğin yanına sarı ve al yazma konur , anneye de al yazma örtülür ama ben kendime öylesine koydum açık olduğum için taç takacağım kırmızı hani lohusa kadın kırmızı kurdele takar ya o bizde yazmadır

Bugün kontrole gittim 32+5 kilo 2056 gram. Suyu kormal kalp atış normal. Ama ben bugün pek iyi degildim inanılmaz sicak bi tarafa baş agrisi beklemesi vs. Bekledigimiz için eşim de bunaldı beni darladi biraz. En son doktorun yanina girdigimde o kadar keyifsiz ve suskundum ki bana resmini verdi normalde vermiyordu ama yüzü dönuk degil dedi once sonra dondü yavaşça sanki poz verir gibi. Doktor da cekti. Muhtemelen az moral olsun diye verdi. Boyu başı vs vs hepsi haftasında. Göbüş 5 gün önde o kadar.

Eklentiler

• 20220526_215934.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 100
Canim kacirdim galiba neden erken ve tam kac haftalik oluyor kilosu kacti en son ciger gelistirici oldun mu

Amin inşallah canım ben kaçırmışım neden erken alınıyorsun doğuma
Hemen kısa bir özet geçeyim; 32+4'üm bugün, doğum yapacağım gün 33+1 olacak...
2 hafta önce kontrole gittiğimde bebekte gelişim geriliğinin arttığını(öncesinde vardı ama 2 hafta bile değildi bu sefer gittiğimde 3 haftaydı) ve suyumun az olduğunu söyledi doktorum hemen ciger gelistirici iğne yaptılar. 2 ser dozdan 24 saat arayla 2 kere... 1 hafta sonraya muayene günü verdi. 1 hafta sonra gittiğimde bebek 80 gram almıştı 1620 gramdı. Doppler ultrasona gir bir de dedi radyolojiye yönlendirdi. Orada kilosu 1350 dediler ve 4 hafta geriden geliyor çıktı ölçümler... Doktor ölçümler ve kilo değişebilir kötü değil ama hiç suyun kalmamış enfeksiyon kapabilir haftaya bugün sezeryanı yapalım dedi. Şuan her gün nst'ye giriyorum ameliyata kadar gireceğim. Kuvöz konusunda şuanlık bilgim yok ( Doğunca ne kadar kalacak vs.. Ama gelişim geriliğinden dolayı 30+ yani 31 haftalık bebek dünyaya getirmiş olacağım. 31 haftalığa göre mi yoksa 34 haftalığa göre mi gelişecek durum bilmiyorum (

Arkadaşımın başına gelmişti aynı durum çok kuvezde kalmadı onun ki ama kalsada gözetim altında olacak sağlıklı olsunda katlanılır canım sağlıkla gelsin senin sağlığın bebişin sağlığı yerinde olsun canım

Hiç moral bozma , kendini evladına karşı olabiliğince motive etmeye çalış ..
Rabbim ona can vermiş , Allah’ın izniyle kucağına kondurur .
Dualarımız seninle olucak
Mevlam yâr ve yardımcın olsun inşAllah

Bizde de var al yazma. Bebek sararmasın diye, al yazma koyarlar yanına yildizsavascisi
Al yazma al basmasın dıye(eskıden dogum yapan kadınlar sıklıkla enfeksıyon kaparlarmıs belırtılerı yuksek ates tabı ozamanın sartları bebegın dogdugu yer cok hıjyenık olmayabılıyormus ates ten dolayı yuzlerı kızardıgından al basması derlermıs.Al yazma yada tac,kurdele vs oyuzden takılırmıs) sarı yazma sarı ortu sarı kıyafet vs de da aynı mantık sarılık ıcın :)

Yani illa bulunur herhaldeeee öyle söyşediklerinde sinir olmuştım bence bana göstermemek için yaptılar..

ohhh iyi sıkıntı yoksaa ozman bende akşam ölçmiyim boşuna , hatta bugun ölçmeyi unuttum dışardaydım

Hadi ya, bizimkiler de sarı yazmayı bilmezler, al yazma sarılık için koyulur derler sarıya göre zıt renk olduğu için.
Her yörenin inanışı başka demek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…