- 8 Eylül 2018
- 2.023
- 5.044
- 158
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #54.101
Güzel haberlerle gelin insHemen kısa bir özet geçeyim; 32+4'üm bugün, doğum yapacağım gün 33+1 olacak...
2 hafta önce kontrole gittiğimde bebekte gelişim geriliğinin arttığını(öncesinde vardı ama 2 hafta bile değildi bu sefer gittiğimde 3 haftaydı) ve suyumun az olduğunu söyledi doktorum hemen ciger gelistirici iğne yaptılar. 2 ser dozdan 24 saat arayla 2 kere... 1 hafta sonraya muayene günü verdi. 1 hafta sonra gittiğimde bebek 80 gram almıştı 1620 gramdı. Doppler ultrasona gir bir de dedi radyolojiye yönlendirdi. Orada kilosu 1350 dediler ve 4 hafta geriden geliyor çıktı ölçümler... Doktor ölçümler ve kilo değişebilir kötü değil ama hiç suyun kalmamış enfeksiyon kapabilir haftaya bugün sezeryanı yapalım dedi. Şuan her gün nst'ye giriyorum ameliyata kadar gireceğim. Kuvöz konusunda şuanlık bilgim yok( Doğunca ne kadar kalacak vs.. Ama gelişim geriliğinden dolayı 30+ yani 31 haftalık bebek dünyaya getirmiş olacağım. 31 haftalığa göre mi yoksa 34 haftalığa göre mi gelişecek durum bilmiyorum (
Arkadaşınız kaç haftalık doğum yapmıştı? Bazıları 34 hafta olduğu için cigerleri gelişmiştir gözetim için tutar diyorlar, bazıları gelişim geriliği olduğu için makinaya bağlarlar göremeyebilirsiniz bile diyorArkadaşımın başına gelmişti aynı durum çok kuvezde kalmadı onun ki ama kalsada gözetim altında olacak sağlıklı olsunda katlanılır canım sağlıkla gelsin senin sağlığın bebişin sağlığı yerinde olsun canım
İnşallahHiç moral bozma , kendini evladına karşı olabiliğince motive etmeye çalış ..
Rabbim ona can vermiş , Allah’ın izniyle kucağına kondurur .
Dualarımız seninle olucak
Mevlam yâr ve yardımcın olsun inşAllah
AminGüzel haberlerle gelin ins
Evet eşiği geçtik ama gelişim haftası olarak geçemedik, aklım o konuda çok karışık 1700-1800 gram doğsa çok sevineceğim 1300 çok ufak geliyorİyi akşamlar kızlar.Meleqmm Sağlıkla al kucağına ama kilo az olsads gelişimi iyi emer ve kilo alirsa çok kalmadan alırsın kızını inşallah. 32 hafta sinir zaten onuda geçmissiniz.
yildizsavascisi ben göğüs kremini doğuma yakın başlıyorum yine öyle yapacağım. Bide göğüs kalkanı kolay iyileşme sağlıyor. Hastane çantasına bana sorarsan koy mutlaka.
Göğüs kremi ne aldın acaba?İyi akşamlar kızlar.Meleqmm Sağlıkla al kucağına ama kilo az olsads gelişimi iyi emer ve kilo alirsa çok kalmadan alırsın kızını inşallah. 32 hafta sinir zaten onuda geçmissiniz.
yildizsavascisi ben göğüs kremini doğuma yakın başlıyorum yine öyle yapacağım. Bide göğüs kalkanı kolay iyileşme sağlıyor. Hastane çantasına bana sorarsan koy mutlaka.
Orkid yetmez kimisinin çok kanaması oluyor çamaşırınız pijamanız boştan yere batar.. riske atmayınKızlar depend çokmu gerekli orkidin gecesinden koysak yetermi
32hafta diye hatırlıyorum yalan olmasın kızı şimdi orta okula gidiyorArkadaşınız kaç haftalık doğum yapmıştı? Bazıları 34 hafta olduğu için cigerleri gelişmiştir gözetim için tutar diyorlar, bazıları gelişim geriliği olduğu için makinaya bağlarlar göremeyebilirsiniz bile diyor( Bakalım ne olacak...
İnşallahTeşekkür ederimmm
AminDoğumdan sonra deneyimlerimi aktarmak için buradayım kızlar, kaçırmayın
Evet eşiği geçtik ama gelişim haftası olarak geçemedik, aklım o konuda çok karışık 1700-1800 gram doğsa çok sevineceğim 1300 çok ufak geliyorİnşallah kucağıma alabilirim, size fotoğraf yollarız
Herşeyin hayırlısı canımmmm sağlıklı sıhatlı ikinizde ameliyattan çıkın, artık küvezdede dursa onun sağlığı içinHemen kısa bir özet geçeyim; 32+4'üm bugün, doğum yapacağım gün 33+1 olacak...
2 hafta önce kontrole gittiğimde bebekte gelişim geriliğinin arttığını(öncesinde vardı ama 2 hafta bile değildi bu sefer gittiğimde 3 haftaydı) ve suyumun az olduğunu söyledi doktorum hemen ciger gelistirici iğne yaptılar. 2 ser dozdan 24 saat arayla 2 kere... 1 hafta sonraya muayene günü verdi. 1 hafta sonra gittiğimde bebek 80 gram almıştı 1620 gramdı. Doppler ultrasona gir bir de dedi radyolojiye yönlendirdi. Orada kilosu 1350 dediler ve 4 hafta geriden geliyor çıktı ölçümler... Doktor ölçümler ve kilo değişebilir kötü değil ama hiç suyun kalmamış enfeksiyon kapabilir haftaya bugün sezeryanı yapalım dedi. Şuan her gün nst'ye giriyorum ameliyata kadar gireceğim. Kuvöz konusunda şuanlık bilgim yok( Doğunca ne kadar kalacak vs.. Ama gelişim geriliğinden dolayı 30+ yani 31 haftalık bebek dünyaya getirmiş olacağım. 31 haftalığa göre mi yoksa 34 haftalığa göre mi gelişecek durum bilmiyorum (
Aklıma ağız mendili geldi yazmamışsın sanırımKizlar çantayı hazırladım bugün bi kaç eksiğim var tabi ama bi de siz bakın bakalım:
▪︎Depend ( 9 adet)
▪︎Ped (5 adet)
▪︎10'lu hastane çıkışı
▪︎Yedek 10'lu hastane çıkışı
▪︎Önden düğmeli Pijama takımı
▪︎Sabahlıklı Gecelik
▪︎Yedek önden düğmeli Pijama takımı
▪︎Yedek Pijama altı
▪︎2 adet Kilot
▪︎2 adet atlet
▪︎2 adet Çorap
▪︎2 adet bebek alt açma örtüsü
▪︎1 adet bebek ıslak mendil
▪︎1 adet normal ıslak mendil
▪︎1 adet bebek altına sermeye 70x70 nevresim
▪︎1 adet 70×70 Müslin örtü
▪︎2 adet Al, 1 adet Sarı Yazma
▪︎Anne bebek tâcı
▪︎Terlik
▪︎Göğüs pedi (4 adet)
▪︎Biberon ( henüz yıkanmadı)
▪︎Emzik (henüz yıkanmadı)
•Puset (bebek hastaneden çıkarken lazım)
•kahve, karton bardak, sallama rezene, odada varsa duruma göre kettle.(henüz koymadım)
•kirli torbası 1 adet ağzı büzgülü
*Kiyafet koymadım, gittiğim kıyafetlerle çıkarım
*meryem ana otu (henüz alıp almamaya karar vermedim)
*Göğüs ucu kremi gerekli mi hastaneye size sormak istedim ?
*Pişik kremi hastanede hemen gerekli mi size sormak istedim ?
Alınacaklar; Bebek bezi , emzirme sütyeni
Var mı atladığım bir şey bakın hele bi Kızlar?????????
AY ne güzel Dr ne güzel DrBugün doktoruma sanci ve kasilma diyorsunuz tam olarak ne oluyor diye sordum. Iki elini göbegine koydu ortada göbegini topladi tam olarak aha böyle toplanıcak sonra da geri bırakcak bu 15 dk aralikla olursa gelcen dedi. Ve işin garibi doktorum erkek ve Yaşamişcasına anlattı yeminlehatta yaşayınca aha bu demek dersin benim dedigim aklna gelir dedi
Daha aciklayici anlatilaamzdi heraldeBugün doktoruma sanci ve kasilma diyorsunuz tam olarak ne oluyor diye sordum. Iki elini göbegine koydu ortada göbegini topladi tam olarak aha böyle toplanıcak sonra da geri bırakcak bu 15 dk aralikla olursa gelcen dedi. Ve işin garibi doktorum erkek ve Yaşamişcasına anlattı yeminlehatta yaşayınca aha bu demek dersin benim dedigim aklna gelir dedi
Ben prima almayı düşünmüyorum cok pahalı geldi bana daha hesaplı bez kullanmak istiyorum insallah sorun yaşamam , dediğin çok mantıklı bi paket valize koyayım içinden bi tane de benegin hastane çıkışı poşetinin içine koyayım,Bebeğin eşyalarıyla doğumhaneye verilecek çantaya iki bez koyarsın sonrası valizde kalır. Ben hepsini ayrı ayrı yapıyorum oğlumda da öyle yaptım minik hurçlara koyuyorum. Bez olarak Ben hepsinden aldım ama ilk iki ay prima primim care sonra yavaş yavaş geçiş yapmayı düşünüyorum. O yüzden genelde 2 ve 3 numara aldım. Hava çok sıcak güvenmediğim markalarla pişik olursa çok zor olur ilk aylar.
Alla alla çoğu böyle diyo eskiden 0 numara prematüre içinmiş şimdi 1 numara prematüre ye uyar olmuş deniyo ne kadar doğru bilmiyorum1 noları iyice küçültmüşler gerçekten
E yani duruma göre alınır tabi haklısın1 gece kalırım ins diye düşündümduruma göre evden biri de alır ama ins gerek kalmaz tabii
Baby turco yu ben de almayi düşünüyorum canım ya not aldım o zaman onu alırsam direk 2 numara alayımAman aman zamanında sağlıkla gelsinler hepsi
Daha almadım ama 1paket Baby turco alcam direk 2 numara
Baktım güzel pişik vs yok baby turco ile devam sonrasında indirim oldukca stok yaparım
Sarı Yazma sararmasin , al yazma al basmasın diye derler
Aynen öyle canım al yazma al basması derler hem anneye hem bebeğe, sarı yazma da bebek sarı olmasın diye şimdi bile sarılık tedavisinde sarı ışık uygulanıyor eskilerin varmış bir bildiğiAl yazma al basmasın dıye(eskıden dogum yapan kadınlar sıklıkla enfeksıyon kaparlarmıs belırtılerı yuksek ates tabı ozamanın sartları bebegın dogdugu yer cok hıjyenık olmayabılıyormus ates ten dolayı yuzlerı kızardıgından al basması derlermıs.Al yazma yada tac,kurdele vs oyuzden takılırmıs) sarı yazma sarı ortu sarı kıyafet vs de da aynı mantık sarılık ıcın :)
Kiz yazdım ya muslin örtü diye. 10 lu hastane çıkışında hem battaniye hem de ağız mendili var iki tane yeter herhalde diye fazla koymadımAklıma ağız mendili geldi yazmamışsın sanırım
Terlerse fln sırtınada koyuluyo onlar, birde bebeğe örtü almadın mı muslin örtüsü yada herhangi bi ince bişi
Göğüs kremi ne aldın acaba?
Benim silikon göğüs kalkanı aldım ama çantaya koymayacaktim gerekli mi ki hemen hastanede
Süt sagma makinem yok zatenGöğüs kremi, göğüs pedi, göğüs kalkanı, süt sağma makinesi gibi şeyler bana göre hastanede ilk günden lazım olan şeyler değil ama sen bilirsin tabi
Anam yapmış sarı yazmaBen prima almayı düşünmüyorum cok pahalı geldi bana daha hesaplı bez kullanmak istiyorum insallah sorun yaşamam , dediğin çok mantıklı bi paket valize koyayım içinden bi tane de benegin hastane çıkışı poşetinin içine koyayım,
Alla alla çoğu böyle diyo eskiden 0 numara prematüre içinmiş şimdi 1 numara prematüre ye uyar olmuş deniyo ne kadar doğru bilmiyorum
E yani duruma göre alınır tabi haklısın
Baby turco yu ben de almayi düşünüyorum canım ya not aldım o zaman onu alırsam direk 2 numara alayım
Sarı Yazma sararmasin , al yazma al basmasın diye derler
Aynen öyle canım al yazma al basması derler hem anneye hem bebeğe, sarı yazma da bebek sarı olmasın diye şimdi bile sarılık tedavisinde sarı ışık uygulanıyor eskilerin varmış bir bildiğikoydum öyle ama bakalım
Kiz yazdım ya muslin örtü diye. 10 lu hastane çıkışında hem battaniye hem de ağız mendili var iki tane yeter herhalde diye fazla koymadımkoymalı miyim daha fazla ?
Ssk yok üç aydır özele gitmedim devlettekilerde bi soru sordurmuyorki kayıt alan kıza derken duydum kilosunuDoktor benimkine haftası ile uyumlu dedi, siz ile aramızda 2 hafta var sayılır. Bence doktornuz normal dediyse normaldir. Benim 30. haftada 1700 gramdı o zaman önde demişti.
Benim de hep aynı tarafa yattığımda bir regli ağrısına benzeyen ağrım oluyor. Kasıkta. Doktoruna söyle canımMerhabalar. Benim kasiklarimda sağ tarafta yukarı doğru çıkan regl ağrısına benzer bir ağrı var. Bu yalancı sancılara benzer bir şey olabilir mi sizce? Hiç böyle bir ağrı tecrübe ettiniz mi?
Sağlıkla gelsin canım. İçini ferah tutHemen kısa bir özet geçeyim; 32+4'üm bugün, doğum yapacağım gün 33+1 olacak...
Benim kızım 32. haftada doğdu 1600 gr doğdu 1300 gr'a düştü ciğer geliştirici iğne yapıldı tedbir amaçlı solunum cihazına bağlandi sonra normal nefes alıyor diye akşam olmadan çıkarmışlardı 1 hafta içerisinde hastaneden çıkarın dediler ama ben iylesemedigim için 10 gün kaldı preeklampsi geçirdim tansiyonum uzun süre düşmedi o yüzden hiç tedirgin olmayın Allah'ın izniyle inşallah herşey yolunda gider sağlıkla kucağınıza alırsınız yavrunuzuArkadaşınız kaç haftalık doğum yapmıştı? Bazıları 34 hafta olduğu için cigerleri gelişmiştir gözetim için tutar diyorlar, bazıları gelişim geriliği olduğu için makinaya bağlarlar göremeyebilirsiniz bile diyor( Bakalım ne olacak...
İnşallahTeşekkür ederimmm
AminDoğumdan sonra deneyimlerimi aktarmak için buradayım kızlar, kaçırmayın
Evet eşiği geçtik ama gelişim haftası olarak geçemedik, aklım o konuda çok karışık 1700-1800 gram doğsa çok sevineceğim 1300 çok ufak geliyorİnşallah kucağıma alabilirim, size fotoğraf yollarız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?