Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Ohhh tabi nede olsa hep yapıyosun hem satıyosun en güzelimi yapmışsındor emimim çıkmaz inşallah daha var gibi korkutmasın bızdık bizi
Ayyyyy delirirşm. Herhaldeeeeee şuanlık yağmur göstermiyo ama kafayı yerdim herhalde gerçi bizim camlara yağmur vurmuyo ilginç bi şekilde ama tozu pisliği yetiyo
Yok ya ne listesi kafama göre tabiki, ama benim ikinci ya az çok biliyorum zaten ne lazım ne değil
Bende çok video izledim onların birleşimi bişi koycam abartmamak şartıyla

Ayyy allahdan benimkinin öyle şeyleri yok nedersem tamam diyo çok şükür bekletmek istese sinir olurdum

Bana lizöz işlemisti 22 haziranda dogum yaptim onuda giydirdi, simdi yine giy diyecek

Bişeyde deyince banane sonra sen çekersin simdi bilmezsin der ,gelde giyme

Vicdan muhasebesi fenaa

Valla ben giymedim çorap falan.
Zaten ödem olmuş vücudum şişmişim. Bir de hava 40 dereceyken bebek emziriyordum

Ben abartisiz ilk doğumumu baz alarak bir hastane çantası hazirladim.. ama malum aradan 4 bucuk yil gecti unuttugum yada olmasada olur denilen birsey varmı diye buraya yazmak istiyorum hem bana fikir olur hem size yorumlarinizi aliyim daha tecrubeli anneler
BEBEK İÇİN
-İlk hemşireye verilecekler( iç zibin alt ust takim corap eldiven şapka battaniye bez )
-Bebek için yedek takım ( iç zıbın çorap tulum eldiven şapka ve bandana)
-10 adet bebek bezi
-yeni doğan Islak mendil
-2 adet bakım örtüsü( biri bebegin yattigi yere sermek için biri alt vs degismek icin)
-emzik (kullansamda kullanmasamda hevesimden aldm bunu )
-müslin örtü
KENDİM İÇİN
-Bir takım pijama sabahlık
-başörtüsü
-çorap
-iç çamaşır
-normal ped
-hasta bezi
-Terlik (giyip gidecegim ekstra götürmeyi düşünmüyorum)
GENEL İHTİYAÇ
-Bir rulo peçete
-Bir paket ıslak mendil
-iki adet çöp poşeti( kirli kıyafetler vs için)
-karton bardak
-kahve
-elektirikli cezve (su kaynatmak icin)

Biberon var ama almayacagm ilk dogumda sütüm hemen gelmedi mama ile destekledik ama şırınga ile verdik meme reddi yaşamadım...
Birde kızlar müslin ve normal penye battaniye aldim sizce kalın battaniye almalımıyım..
Eksiğim yada fazlam varmı :) görüş ve önerilerinize açığım.. yazmayi unuttugum seylerde olabilir bilemiyorm
Bu arada herseyi koroplast kilitli posetle ayri ayri paketledim mükemmel kolaylik oldu ilk dogumda yapmamistim posetlerle yada hurclarla ayirmak efsane kolaylik

Eklentiler

• IMG_20220531_011021.webp
    14,1 KB · Görüntüleme: 88
  • IMG_20220531_010932.webp
    20,1 KB · Görüntüleme: 92
  • IMG20220531010835.webp
    10,2 KB · Görüntüleme: 84
Ayyy allahdan benimkinin öyle şeyleri yok nedersem tamam diyo çok şükür bekletmek istese sinir olurdum
Kiz ozel degil bu dogum yapcagm yer degil devlete gittim saglik ocagi 35 haftada kan idrar tahlili yaptir gel dedi diye orda dogurcakmisim gbi gün sordum yani dogum yapacagim yer 8 haziranda randevum bakalm o hangi gün diyecek ozeller genelde pek uzatmiyo

Heeeee iyi bariiii yani dn azından sancımız gelmeden gidelim

Ayyyy ben bayıldım fazla değil bence sade ve güzel ben daha ne gerekli ne gereksz tam bilmediğim için bazıları 4tane bebeğe kıyafet yok 4tane kemdime kıyafet onlar abartı geliyo kalıcağımız kısmetse 1gün abartmanın lüzümü yok

Kendine bi takım daha pijamamı koysan yedek olur

Evet ilk dogumda cok abartmasamda bende fazla fazla koydum ama cidden cok gereksiz eger ozel cekim vs yapilacaksa ona birsey diyemem ama .. bir gece kaldm zaten bir gecede bir pijama yeterli anne icin bebek icinde ilk kiyafetlerini eve gelmeden once degistrms oyle getirmistik eve fazla fazla koyunca fazlalik karmasa oluyor sadece heleki dogum yapacagnz hastane evinize uzak degilse no panik elzem bir durumdada taşıtlar var ev yakin halledilir bir gecede bebege 3.4 takimda degistiremem zaten cogunda uyuyor

Ben tek şeyden korkuyorum doğum için aldığım hastane çıkışı bebeğe olmucak hissiyatındayım oyuzden yanıma alırsam yedek alıcam yoksa aynı senin gibi hazırlamayı düşünüyorum

Katılıyorum

Ben kendime de bebişe de 2şetir takım yaptım sadece ekstra her model zıbın aldım sadece zıbın giydireceğiz dedikleri için belki kısa kollu ya da uzun kollu giydirmek isterlerse yanımda olsun diye.
Birde kızlar müslin ve normal penye battaniye aldim sizce kalın battaniye almalımıyım..
Eksiğim yada fazlam varmı :) görüş ve önerilerinize açığım.. yazmayi unuttugum seylerde olabilir bilemiyorm
Bende incecik bir bambu battaniye ve müslin aldım, fazlasına ihtiyaç olacağına sanmıyorum.

Bebişe kalın battaniye bile almadım ben, yok yani isteeemde koyamam ama lazım olmaz zaten diye düşünüyorum

Kendine bi takım daha pijamamı koysan yedek olur
Ya aslinda gecelik+ alt ust + sabahlik olarak takim aldim geceligide goturcektim heleki bu sicakta sezeryan bide efil efil iyi olr diye dusundum ama sonra dedim kalsn buda eve gelince giyerim cnku ilk dogumda goturdum fazldan doguma girdim ciktim ilk uyusukluk gitti yuruttuler derken hastene onlugu vardi ustumde aksama dogru yardimla pijamalrmi giydim :) sonra zaten ayptr soylemesi ilk buyuk tuvaletini gazini yaptktan snra cikariyorlar hasteneden sabahina ciktim hastaneden ikinciye ihtyc olmadi :) yedek almak sorun degilde yinede tek cantayla gidip cikmak istiyorum galiba insAllah ikinci pijamalra ihtycmz olmadan cikarz hastaneden kizlar bak neguzel duaaa

Amin inşallah
Çok yer kaplamaz koy sen gene bi yedek içime sinmedi böyle

Ben tek şeyden korkuyorum doğum için aldığım hastane çıkışı bebeğe olmucak hissiyatındayım oyuzden yanıma alırsam yedek alıcam yoksa aynı senin gibi hazırlamayı düşünüyorum
Büyük mü gelmesinden korkuyorsun küçük mü?
Hafta sonu kuzenim bebişe aldığım herşey bunlar büyük gelecek ilk doğduğunda bebek içinde yüzecek dedi

Ki ben 0-3/3-6 şeklinde aldım, aklım karıştı benimde bişiler mi alsam yenidoğan diyorum

Bisi soylyimmi analiqueeeee ilkinde bende oyle dusunmustum yok imkani yok 41+2 yim bide doktorda diyor 3.850 gr diyorum olmaz kesin dogdu 3.350 gr buyuk bile oldu ama tabi sen icin rahat etsin diye al yinede bebege fazlada koysan yer kaplamiyo :))

Bende 2şer tane alıcam nolur nolmz diyeeee,
Bende öyle yapıyım ozaman zıbınları uzun kısa olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…