- 12 Aralık 2012
- 2.912
- 7.353
- 358
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #55.281
Bu saatten tek uyumayan ben değilmişimHayırlı olsun, gelmiş geçmiş olsun canımbebişin toparlasın en kısa sürede kavuşun inşallah sütünün gelmesine de çok sevindim hep böyle devam etsin inşallah.
Saol canımOoooooo kolay gelsinnn
Merhaba aynı problemi yaşıyorum ne durumdasınız napicami bilmiorum neler yaşadınızönceki gebeliğinde tansiyon çıkıp doğumdan sonra kalıcı olan varmı ? Büyük tansiyon genelde 13-14 düşmüyor napcam ben bi ilaç verdiler 2-3 kez görünce yüksek rakamı anca öyle iç dediler içsem süte zararı olur mu
Gözünüz Aydın geçmiş olsun sağlıkla büyüsün inşallah hemen toparlanıp anneciğinin kollarına gelsinHanımlar sabah 6 bucukta yatışım yapıldı acilden... 8'de sezeryana alındım, spiral anestezi yapıldı ama maalesef ilkinde uyuşmadım, iki doz halinde yapıldı şuanlık bi yan etkisi yok, bacaklarımdan yukarıya kaldırıp uyuşmamı beklediler. Korktuğum için hafif sersemletti sağolsun anestezi uzmanıZor olan kesinlikle doğum değil, doğum sonrası ağrılar... Şuan desteksiz yürüyebiliyorum ama rahim toparlansın diye verdikleri serumlar felakeeeet sizi de korkutmak istemem ama acı eşiğim çok yüksek olduğu halde beni aşırı kıvrandırdı... Bebek kuvözde şuan sürfaktan veriliyor, nefes alıp verebiliyormuş ama gögsü yeterli dereceden kalkamıyormuş zorlanmasın diye entübe etmişler.. Yarın çıkartıp yeniden kontrol edecekler, genel durumu şimdilik iyi... Sütüm geliyor bool booool süt sağıyoruz, doktor 24 saat serumdan beslenecek dedi. 1700 kg doğdu
Göğüs kremi..bebek pişikönleyici krem..Ben abartisiz ilk doğumumu baz alarak bir hastane çantası hazirladim.. ama malum aradan 4 bucuk yil gecti unuttugum yada olmasada olur denilen birsey varmı diye buraya yazmak istiyorumhem bana fikir olur hem size yorumlarinizi aliyim daha tecrubeli anneler
BEBEK İÇİN
-İlk hemşireye verilecekler( iç zibin alt ust takim corap eldiven şapka battaniye bez )
-Bebek için yedek takım ( iç zıbın çorap tulum eldiven şapka ve bandana)
-10 adet bebek bezi
-yeni doğan Islak mendil
-2 adet bakım örtüsü( biri bebegin yattigi yere sermek için biri alt vs degismek icin)
-emzik (kullansamda kullanmasamda hevesimden aldm bunu)
-müslin örtü
KENDİM İÇİN
-Bir takım pijama sabahlık
-başörtüsü
-çorap
-iç çamaşır
-normal ped
-hasta bezi
-Terlik (giyip gidecegim ekstra götürmeyi düşünmüyorum)
GENEL İHTİYAÇ
-Bir rulo peçete
-Bir paket ıslak mendil
-iki adet çöp poşeti( kirli kıyafetler vs için)
-karton bardak
-kahve
-elektirikli cezve (su kaynatmak icin)
Biberon var ama almayacagm ilk dogumda sütüm hemen gelmedi mama ile destekledik ama şırınga ile verdik meme reddi yaşamadım...
Birde kızlar müslin ve normal penye battaniye aldim sizce kalın battaniye almalımıyım..
Eksiğim yada fazlam varmı :) görüş ve önerilerinize açığım.. yazmayi unuttugum seylerde olabilir bilemiyorm
Bu arada herseyi koroplast kilitli posetle ayri ayri paketledim mükemmel kolaylik oldu ilk dogumda yapmamistim posetlerle yada hurclarla ayirmak efsane kolaylik
Allah sağlıcakla eve çıkıp bebeğinle kavuşmanı nasipetsin canım..senle günlerimiz aynıydı..2gün var aramızda uygulamaya göreHanımlar sabah 6 bucukta yatışım yapıldı acilden... 8'de sezeryana alındım, spiral anestezi yapıldı ama maalesef ilkinde uyuşmadım, iki doz halinde yapıldı şuanlık bi yan etkisi yok, bacaklarımdan yukarıya kaldırıp uyuşmamı beklediler. Korktuğum için hafif sersemletti sağolsun anestezi uzmanıZor olan kesinlikle doğum değil, doğum sonrası ağrılar... Şuan desteksiz yürüyebiliyorum ama rahim toparlansın diye verdikleri serumlar felakeeeet sizi de korkutmak istemem ama acı eşiğim çok yüksek olduğu halde beni aşırı kıvrandırdı... Bebek kuvözde şuan sürfaktan veriliyor, nefes alıp verebiliyormuş ama gögsü yeterli dereceden kalkamıyormuş zorlanmasın diye entübe etmişler.. Yarın çıkartıp yeniden kontrol edecekler, genel durumu şimdilik iyi... Sütüm geliyor bool booool süt sağıyoruz, doktor 24 saat serumdan beslenecek dedi. 1700 kg doğdu
Gözün Aydın canım ins hersey daha güzel olurHanımlar sabah 6 bucukta yatışım yapıldı acilden... 8'de sezeryana alındım, spiral anestezi yapıldı ama maalesef ilkinde uyuşmadım, iki doz halinde yapıldı şuanlık bi yan etkisi yok, bacaklarımdan yukarıya kaldırıp uyuşmamı beklediler. Korktuğum için hafif sersemletti sağolsun anestezi uzmanıZor olan kesinlikle doğum değil, doğum sonrası ağrılar... Şuan desteksiz yürüyebiliyorum ama rahim toparlansın diye verdikleri serumlar felakeeeet sizi de korkutmak istemem ama acı eşiğim çok yüksek olduğu halde beni aşırı kıvrandırdı... Bebek kuvözde şuan sürfaktan veriliyor, nefes alıp verebiliyormuş ama gögsü yeterli dereceden kalkamıyormuş zorlanmasın diye entübe etmişler.. Yarın çıkartıp yeniden kontrol edecekler, genel durumu şimdilik iyi... Sütüm geliyor bool booool süt sağıyoruz, doktor 24 saat serumdan beslenecek dedi. 1700 kg doğdu
Bende öyleyim bide siz yazınca hazır degil diye iyice rahatliyorumBen de çanta hazırlamadım yaa. Tövbe yarabbim üşeniyorum bildiğin, tek sebep de bu
Ay merviş güldürdün beni. Biri bana bunu derse oh iyi işte serinler çocuk derim
Onda ilk cocuk diye bu kadar stres yoktu cok hevesliydim bide haziranda burasi bu kadar sicak değildi şimdi birden bire yanmaya basladi ortalik ustune bide kizimle ugrasiyorum hayattan sogutuyo beniAnteplililili allahın aşkına sen öncekini haziran sonu doğurmuşsun bu sıcakla nasıl başa çıktın ozaman, şimdiden bçyleyse temmuzu ağustosu düşünemiyorum
ben çantamı hazırladım bir gece yarısı :) doğum perileri geldi ve sanki yarın doğuracakmışım gibi bir his verdi .halbuki öyle bir durum da yok gibi .1 küçük boy valiz bir de anne bebek çantası doldu .eve gidince resmini çekeyim sizlere fikir olur ,unuttuğumuz bir şey olurBende öyleyim bide siz yazınca hazır degil diye iyice rahatliyorum
geçmiş olsun Allah analı babalı sağlıkla büyütsün inşallah :)))Hanımlar sabah 6 bucukta yatışım yapıldı acilden... 8'de sezeryana alındım, spiral anestezi yapıldı ama maalesef ilkinde uyuşmadım, iki doz halinde yapıldı şuanlık bi yan etkisi yok, bacaklarımdan yukarıya kaldırıp uyuşmamı beklediler. Korktuğum için hafif sersemletti sağolsun anestezi uzmanıZor olan kesinlikle doğum değil, doğum sonrası ağrılar... Şuan desteksiz yürüyebiliyorum ama rahim toparlansın diye verdikleri serumlar felakeeeet sizi de korkutmak istemem ama acı eşiğim çok yüksek olduğu halde beni aşırı kıvrandırdı... Bebek kuvözde şuan sürfaktan veriliyor, nefes alıp verebiliyormuş ama gögsü yeterli dereceden kalkamıyormuş zorlanmasın diye entübe etmişler.. Yarın çıkartıp yeniden kontrol edecekler, genel durumu şimdilik iyi... Sütüm geliyor bool booool süt sağıyoruz, doktor 24 saat serumdan beslenecek dedi. 1700 kg doğdu
Ben bu şehirde tekim Allah izin verirse doğuma giderken ailemi arayacağım 3 ila 4 saat uzak bir başka şehirdeler gelirler oradan ancak anne babam hariç akraba kimse gelmez zaten kurban dönemi ve milletin kendi işi gücü var bu yüzden süsleme yapmayacağım ancak eve gelince toparlaninca ziyarete gelir birileri ki . Ben takılmam böyle şeylere ama ille de sus olsun dersen evin çelik kapısına tül bağlayıp hosgeldin bebek asabilirsin doğum yaptığın belli olurGünaydın kızlar
Ben daha çantayı hazırlamadım
Hastane odasını süslemek için de hiçbir şey yaptırmadım eşim yaptıralım diyor ben kim gelecek diyorum.. Kurban bayramından hemen önce olacak sezeryan diye düşünüyorum vakitlice gelirse bebiş o yüzden herkes tatile gitmiş olacak burada akrabamız da yok siz olsanız ne yapardınız bir fikir versenize bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?