- 3 Mart 2022
- 264
- 199
- 33
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #55.381
Gözünüz aydin ,Hanımlar sabah 6 bucukta yatışım yapıldı acilden... 8'de sezeryana alındım, spiral anestezi yapıldı ama maalesef ilkinde uyuşmadım, iki doz halinde yapıldı şuanlık bi yan etkisi yok, bacaklarımdan yukarıya kaldırıp uyuşmamı beklediler. Korktuğum için hafif sersemletti sağolsun anestezi uzmanıZor olan kesinlikle doğum değil, doğum sonrası ağrılar... Şuan desteksiz yürüyebiliyorum ama rahim toparlansın diye verdikleri serumlar felakeeeet sizi de korkutmak istemem ama acı eşiğim çok yüksek olduğu halde beni aşırı kıvrandırdı... Bebek kuvözde şuan sürfaktan veriliyor, nefes alıp verebiliyormuş ama gögsü yeterli dereceden kalkamıyormuş zorlanmasın diye entübe etmişler.. Yarın çıkartıp yeniden kontrol edecekler, genel durumu şimdilik iyi... Sütüm geliyor bool booool süt sağıyoruz, doktor 24 saat serumdan beslenecek dedi. 1700 kg doğdu
bugün 33+1 deyim.Detayinizda 34 haftalik yazıyor. Isyerinize 32+0 haftada eger ki calisabilir durumdaysaniz doktorunuzdan calisabilir raporu almaniz gerekirdi. Calisabilir raporu almadan Calistiginiz her gün analik odeneginizden dusuluyor unutmayin.
Bence normal düşünüyorsan ve doktor bunu söylediyse kesinlikle başka doktor görüşü al. 14 9 sinir ve evdeki veride önemli. Doktor kestirmeden gidebiliyor. Tansiyon bebek gelişimini engelliyor normalde ama maşallah iyi kilosu. Bide idrarda kaçak var mı ona bakiliyor protein kaçağı varsa ilaç başlanıyor. Yani neye dayanarak söyledi o önemli. Yoksa riske girmemek en güzeli ama bunu duyunca bende şüphe ederdim.Merhaba kızlar
Kontrolen gelıyorum.kızımız 2.100 gr olmus.
Yalnız bıraz canım sıkıldı.Hastaneye gıttıgımde hep tansıyonum yuksek cıkıyor.14.e 9
Fakat evde sık sık ölcuyorum.13 un ustune hıc cıkmıyor.Doktora gıdınce yukselıyor.Doktorda bana boyle gıderse senı 38.haftada sezeryana alıcam dedı.Baska bır hastaneye gıdıp danısmak istiyorum.Siz ne dusunuyorsunuz?
Zaten kendime yandaş arıyorum benimde bitmedi yıkama işi çünkü baslamadim
Tembeller siziBaşlayınca da bitmiyormuş onu anladımburaya aşırı sıcak bastırdı hiç içimden yapasım gelmiyor
Bence bir sorun olmaz 3 4 saate gittim geldim aynı gün ben. Deniz yolculuğu değildi ama ondada yürüme vs imkanın var. Arabada sabit durmak tavsiye edilmiyor genelde.Kızlar doktorum yurt dışında şu an. Numarası yok bende. 2 saatlik bir mesafeye gitmeyi düşünüyorum deniz yoluyla gideceğiz sanırım
acaba bir sıkıntı olur mu bu haftalarda?
1 hafta önce kontroldeydim her şey yolundaydı bu arada.
Benimde temizlik yapılınca hafiflik geldi üstüme. Bu haftada yoğun 35 bitince ayrılmaya karar verdim haftaya hem yıkarım o zaman dedim.Tembeller sizi
Bu hafta hemen bitiriyorsunuz işleri. Ama bence temizlik düzen daha mühim bu arada. Bende onlar bitmeden yapmak istemedim sanki düzenli temizlenmiyor, eşyalar kirlenir shshshshsh.
Hepsi bitince hazırladım iyi oldu. Hafifledi şimdi tatil planı falan yapıyorum çok iyi hissettiriyor
Calisabilir raporu almadiniz sandim. yoksa izin haklarinizi dogum sonrasina aktaramazdiniz.bugün 33+1 deyim.
geçen pazartesi aldım çalışabilir raporu tam 32+0 da.
Çok teşekkür ederim canım evet çok heyecanlıyız böyle olması gerekiyormuş demek kiAllah sağlıkla doğurmayı ve büyütmeyi nasip etsin, sizinki ayrı bir heyecandır şimdi
Bence 2 hafta önden ayrılmak iyidir havalar çok sıcak, dinlenmeye vaktin kalır sürpriz yaparsa 37de 38 de yine. Hem kendin yaparsınBenimde temizlik yapılınca hafiflik geldi üstüme. Bu haftada yoğun 35 bitince ayrılmaya karar verdim haftaya hem yıkarım o zaman dedim.
Ben abartisiz ilk doğumumu baz alarak bir hastane çantası hazirladim.. ama malum aradan 4 bucuk yil gecti unuttugum yada olmasada olur denilen birsey varmı diye buraya yazmak istiyorumhem bana fikir olur hem size yorumlarinizi aliyim daha tecrubeli anneler
BEBEK İÇİN
-İlk hemşireye verilecekler( iç zibin alt ust takim corap eldiven şapka battaniye bez )
-Bebek için yedek takım ( iç zıbın çorap tulum eldiven şapka ve bandana)
-10 adet bebek bezi
-yeni doğan Islak mendil
-2 adet bakım örtüsü( biri bebegin yattigi yere sermek için biri alt vs degismek icin)
-emzik (kullansamda kullanmasamda hevesimden aldm bunu)
-müslin örtü
KENDİM İÇİN
-Bir takım pijama sabahlık
-başörtüsü
-çorap
-iç çamaşır
-normal ped
-hasta bezi
-Terlik (giyip gidecegim ekstra götürmeyi düşünmüyorum)
GENEL İHTİYAÇ
-Bir rulo peçete
-Bir paket ıslak mendil
-iki adet çöp poşeti( kirli kıyafetler vs için)
-karton bardak
-kahve
-elektirikli cezve (su kaynatmak icin)
Biberon var ama almayacagm ilk dogumda sütüm hemen gelmedi mama ile destekledik ama şırınga ile verdik meme reddi yaşamadım...
Birde kızlar müslin ve normal penye battaniye aldim sizce kalın battaniye almalımıyım..
Eksiğim yada fazlam varmı :) görüş ve önerilerinize açığım.. yazmayi unuttugum seylerde olabilir bilemiyorm
Bu arada herseyi koroplast kilitli posetle ayri ayri paketledim mükemmel kolaylik oldu ilk dogumda yapmamistim posetlerle yada hurclarla ayirmak efsane kolaylik
Son idrar tahlilim mayıs ayının basında yapılmıstı sımdı baktım proteın degerı negatif.Bence normal düşünüyorsan ve doktor bunu söylediyse kesinlikle başka doktor görüşü al. 14 9 sinir ve evdeki veride önemli. Doktor kestirmeden gidebiliyor. Tansiyon bebek gelişimini engelliyor normalde ama maşallah iyi kilosu. Bide idrarda kaçak var mı ona bakiliyor protein kaçağı varsa ilaç başlanıyor. Yani neye dayanarak söyledi o önemli. Yoksa riske girmemek en güzeli ama bunu duyunca bende şüphe ederdim.
Ben tek şeyden korkuyorum doğum için aldığım hastane çıkışı bebeğe olmucak hissiyatındayımoyuzden yanıma alırsam yedek alıcam yoksa aynı senin gibi hazırlamayı düşünüyorum
Evet evet halim kalmadı. Biraz doğum öncesi dinlenmeye ihtiyacım var. Çok sıcak bunalıyorum sürekli dısarda. Zaten sonraki sürecim belirsiz kadro durumu devam edip etmeyeceğim. 2 haftaya kar etmem dedim. Hayatıma ev hanımı olarak devam ederim belkiBence 2 hafta önden ayrılmak iyidir havalar çok sıcak, dinlenmeye vaktin kalır sürpriz yaparsa 37de 38 de yine. Hem kendin yaparsın
evet 27 haziran ama ben 17 haziranda bırakmak istiyorum.Calisabilir raporu almadiniz sandim. yoksa izin haklarinizi dogum sonrasina aktaramazdiniz.
calisabilir raporunuzda tarih var mi su tarihe kadar calisabilir falan diye. Varsa o tarihte otomatik baslar calisamaz raporunuz. ekstra calisamaz raporu almaniza gerek kalmaz ama tarih yoksa calisamaz raporunu alabilirsiniz.
Ben numara yazmıştım hiç karışmadı o yüzden. Ama zaten eşimle gittik doğumlara oda sıkı tembihliydi. Hastane giydiriyormus ilk kıyafetleri paketli gitti geldi sonra biz odada üstünü değiştirdik ama olsunBen de bu sefer bebeği giydirecek kimse ona önceden gösterip hazırlayacağım kıyafetini geçen sefer ben sancı çekerken başkası vermişti kıyafeti battaniyesi falan hep yanlış olmuştu
Aslında üstüne yazmak da mantıklı
Bence normal doğum desteklediğini düşünen bir doktora git muhakkak. Benim 2.dogumda tansiyon problemim vardı ilaç içmedim ama 0 tuzla devam ettim takip yapıldı ve normal doğum yaptım.Son idrar tahlilim mayıs ayının basında yapılmıstı sımdı baktım proteın degerı negatif.
Bugun baska bı doktora daha gıdıcem durumu anlatıcam baska test ısterse yaptırırım.Doktoruma karsı güvenım sarsıldı.Sanki benı sezeryan yapıp basından savmak ıstıyor gıbı geldı.
Eger bu doktor aynı fıkırde olmazsa sanırım doktoru degıstırıcem
Büyük mü gelmesinden korkuyorsun küçük mü?
Hafta sonu kuzenim bebişe aldığım herşey bunlar büyük gelecek ilk doğduğunda bebek içinde yüzecek dedi
Ki ben 0-3/3-6 şeklinde aldım, aklım karıştı benimde bişiler mi alsam yenidoğan diyorum
Halledicem inşallahTembeller sizi
Bu hafta hemen bitiriyorsunuz işleri. Ama bence temizlik düzen daha mühim bu arada. Bende onlar bitmeden yapmak istemedim sanki düzenli temizlenmiyor, eşyalar kirlenir shshshshsh.
Hepsi bitince hazırladım iyi oldu. Hafifledi şimdi tatil planı falan yapıyorum çok iyi hissettiriyor
Evet haftasonu alabilirmiyim diye sordunuz calisabilir almadiginizi sanip uyarayim dedim soru nerelere geldi : )evet 27 haziran ama ben 17 haziranda bırakmak istiyorum.
Öncesinde olacağı için çalışamaz raporu da almam gerekiyor.
Ben sadece cumartesi günü gidersem rapor yazılır mı diye sormuştum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?