- 12 Nisan 2019
- 2.211
- 3.337
- 133
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #56.141
yakalandınEvet akşam haşlanmışpatates yemiştim suçluyum. Açlık 111 çıkmıştı zaten.
güzel haberlerle gel,bekliyoruzSoooon yarım saaaat ama zaman durdu geçmiyooor, eşimin de işi bitmedi başında onu bekliyorum ki gidelim
Aa sorduğun şeye bak kesinlikle ondan al.Arkadaşlar birşey soracağım
Benim yaşlı anneannem var idrar kacırma sorunu olduğu için ona raporlu bezlerden veriyorlar evde dünya kadar stok var
Depend gibi giyelebilir kilot
Depend almasam da ondan 10 15 tane alsam aynı işi görür değil mi
Canım benim rahmetli babannem de benim aldığından kullaniyordu. Canped o da bez değil kulot gibiNe bileyim gittiğimde bi bakayım bi tanesine
Daha önce de depend hiç kullanmadım ki aradaki farkı anlayayım
Bi bakayım yakar mı sıcakta
Patates mayınlı tarla aloooEvet akşam haşlanmışpatates yemiştim suçluyum. Açlık 111 çıkmıştı zaten.
Yok yenidogan ve 0-3 ay bedeni farklı . Yenidoğan 52 cm e kadar , 0-3 ay genelde değişiyor ama 56-62 cm civarı oluyor .0-3 ay zaten yenidoğan değil mi ki benim saydıkları içinde 0-3 var çünkü bence onlar yeterli olacaktır hastane çıkışı olsun bir tane 10lu veya 5li
Oh çok sevindimGayet iyiymiş, büyümüş .
Denize gideceğim sorun olmaz dmi dedim keyfini çıkar dedi
Cok gecmis olsun simdi nasılsınız? Bende ayni durumdaydim dün 6 hftalikta hamileyim serum verdiler bnada ama hic fayda etmedi.Kızlar sabah ishal kusma ve mide ağrısı başladı. Dün balık yemiştim zehirlendi sandım korktum hastaneye geldim. Salgın varmış serum verdiler. Dikkat edin siz de
Hazıran 22-26 arası
Ay bende çok kilolu olsun istemiyorum. Vitaminleri tam olsun gelişimi normal olsun zayıf olsa da olur.çünkü benim bünyem de öyle. Kayınvalidem de kilolu olcak diyip sinirimi bozuyor . En son ben kilolu bebek sevmem yemeyeyim o zaman hiç bi şey dedim yine anlamıyor ye ye kilolu bebek iyi toparlar sağlıklı olur diyor2500 olsun diye dua ediyorum ben de. İnan doğduktan sonra o kadar hızlı kilo alıyorlarki 1 haftanın sonunda bile çok fark ediyor. 1 aylıkken resmen tombik olmuştu oğluşlarım. Deri kemik doğup kollar boğum boğum hale gelmişti
Senin de dediğin gibi sağlıklı olsunlar da gerisi sıkıntı olmaz inşallah
Çok güzelNeyse ben normal doğum yapmayı düşünenlere yeni öğrendiklerimi satayım baripek kimse yok gerçi
şimdi bu doğumda bi 0-4 cm arası açılmanın olduğu dönem oluyormuş ki buraya yavaş evre diyorlar. en uzun burası sürermiş. 5 dakikada bir gelip 30 saniye kadar süren dalgalarla karakterizeymiş. tabii kimileri daha bunlara bile çok ağrım var derken, kimileri hissetmeyebiliyormuş bile. dalgalar belden karına doğru ağrı/kasılma şeklinde oluyormuş. Sürekli bu gün mü doğurcam yarın mı diye düşünenler, acaba bu sancı mı şu sancı mı diye stres yapanların ağrı reseptörleri hassaslaşabileceğinden stresli olmak hissedilen acıyı arttırabiliyormuş. Eğer riskli bir gebelik söz konusu değilse, bu dönemi evde geçirmek çok daha sağlıklı. Çünkü açılmaları sağlayan ve diğer adı sevgi hormonu olan oksitosin, kadın kendini güvende hissettiğinde salgılanan bir hormon. Hastane ortamı, tanımadığınız insanlar, alttan muayene ya da başka konularla ilgili korkular bu hormonun salgılanmasını durdurabiliyor. Bu durumda ..... santime kadar açıldım sonra açılmam durdu durumları ortaya çıkabiliyormuş. Diğer bir açıklama şekli de şu, kadınlarda cinsellik anında salgılanan hormonla doğum sırasında salgılanan hormon aynı ikisi de oksitosin. Ebe diyor ki, eşinle cinsellik yaşarken sürekli biri içeri girip nasıl gidiyor? diye sorsa, biri girip yerlere paspas atsa, başkası girip bir şey istese konsantre olabilir misin? Oksitosin utangaç bir hormondur, salgılanmayı bırakır, havan kaçar, durursun. Aynı şekilde annenin doğum yapmaya çalıştığı odaya sürekli birileri girip çıkarsa, nasıl gidiyor derse, dışarda annenin doğum yapmasını bekleyen akrabaların baskısı olursa.. vs yine hormon salgılanmayı bırakıyormuş. o yüzden kendi ev ortamında 4 cm açılmayı beklemek daha iyi bir seçenekmiş.
hastaneye geçtikten sonra da, sürekli konuşmak, espriler yapmak, tv izlemek, sosyal medyada takılmak, annenin/kayınvalidenin acıyan bakışları altında dehşetli hikayeler dinlemek, çok aydınlık ve hareketli bir odada olmak gibi şeylerden elimizden geldiğince kaçınmalıymışız. Loş bir ortamda, sessizlik içinde, bebeğimizin usg fotoları ya da minik patikleri gibi sevimli şeylere odaklanarak, ortamda bize acıyan gözlerle bakacak/bizi korkutacak kişileri uzaklaştırarak, bolca hareket ederek, plates topuna oturarak sallanmak/popoyla8çizmek, yan yan merdiven inip çıkmak, squad hareketi yapmak, eşimizle öpüp koklaşmak gibi şeyler yaparak açılmayı/oksitosin salınımını arttıracak hareketler yapmalıymışız. buna ek olarak doğum esnasında kullanılacak nefesleri öğrenebilirsiniz. zira dalgaları karşılamak için doğru nefesler çok önemli.
Normalmiş canım ben dün sordum.Kızlar göğüslerim dolgundu bu aralar küçüldü gibi hissediyorum
Tam tersi olması gerekmez miydi?
Bunu duyan ben Cuma denize giderGayet iyiymiş, büyümüş .
Denize gideceğim sorun olmaz dmi dedim keyfini çıkar dedi
Neyse ben normal doğum yapmayı düşünenlere yeni öğrendiklerimi satayım baripek kimse yok gerçi
şimdi bu doğumda bi 0-4 cm arası açılmanın olduğu dönem oluyormuş ki buraya yavaş evre diyorlar. en uzun burası sürermiş. 5 dakikada bir gelip 30 saniye kadar süren dalgalarla karakterizeymiş. tabii kimileri daha bunlara bile çok ağrım var derken, kimileri hissetmeyebiliyormuş bile. dalgalar belden karına doğru ağrı/kasılma şeklinde oluyormuş. Sürekli bu gün mü doğurcam yarın mı diye düşünenler, acaba bu sancı mı şu sancı mı diye stres yapanların ağrı reseptörleri hassaslaşabileceğinden stresli olmak hissedilen acıyı arttırabiliyormuş. Eğer riskli bir gebelik söz konusu değilse, bu dönemi evde geçirmek çok daha sağlıklı. Çünkü açılmaları sağlayan ve diğer adı sevgi hormonu olan oksitosin, kadın kendini güvende hissettiğinde salgılanan bir hormon. Hastane ortamı, tanımadığınız insanlar, alttan muayene ya da başka konularla ilgili korkular bu hormonun salgılanmasını durdurabiliyor. Bu durumda ..... santime kadar açıldım sonra açılmam durdu durumları ortaya çıkabiliyormuş. Diğer bir açıklama şekli de şu, kadınlarda cinsellik anında salgılanan hormonla doğum sırasında salgılanan hormon aynı ikisi de oksitosin. Ebe diyor ki, eşinle cinsellik yaşarken sürekli biri içeri girip nasıl gidiyor? diye sorsa, biri girip yerlere paspas atsa, başkası girip bir şey istese konsantre olabilir misin? Oksitosin utangaç bir hormondur, salgılanmayı bırakır, havan kaçar, durursun. Aynı şekilde annenin doğum yapmaya çalıştığı odaya sürekli birileri girip çıkarsa, nasıl gidiyor derse, dışarda annenin doğum yapmasını bekleyen akrabaların baskısı olursa.. vs yine hormon salgılanmayı bırakıyormuş. o yüzden kendi ev ortamında 4 cm açılmayı beklemek daha iyi bir seçenekmiş.
hastaneye geçtikten sonra da, sürekli konuşmak, espriler yapmak, tv izlemek, sosyal medyada takılmak, annenin/kayınvalidenin acıyan bakışları altında dehşetli hikayeler dinlemek, çok aydınlık ve hareketli bir odada olmak gibi şeylerden elimizden geldiğince kaçınmalıymışız. Loş bir ortamda, sessizlik içinde, bebeğimizin usg fotoları ya da minik patikleri gibi sevimli şeylere odaklanarak, ortamda bize acıyan gözlerle bakacak/bizi korkutacak kişileri uzaklaştırarak, bolca hareket ederek, plates topuna oturarak sallanmak/popoyla8çizmek, yan yan merdiven inip çıkmak, squad hareketi yapmak, eşimizle öpüp koklaşmak gibi şeyler yaparak açılmayı/oksitosin salınımını arttıracak hareketler yapmalıymışız. buna ek olarak doğum esnasında kullanılacak nefesleri öğrenebilirsiniz. zira dalgaları karşılamak için doğru nefesler çok önemli.
4 cm açıklık vardı ben de. Adet ağrısı bılr onun yüz katı :)Neyse ben normal doğum yapmayı düşünenlere yeni öğrendiklerimi satayım baripek kimse yok gerçi
Doktor da zorlama dedi zatenBenim de oldu kokusuna bile dayanamıyodum ama zorladım yemeye devam ettim
şimdi sıkıntı olmuyo
ama yiyemiyosan da yumurta yerine başka şeylerle açığı kapatırsın zorlama yani benim gibi:))
Kızzz muzla kaşar dedim yaaaa baya kilo aldırıyoDoktor da zorlama dedi zatenpeynir yiyorum bolca
Yigidin malı meydanda yazdik ettik işteAnteplililili ye yüklendik
Nasilsin kuzu? Muz kasar bulgur a dayanin kilo alsın isteyenlerKızzz muzla kaşar dedim yaaaa baya kilo aldırıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?