Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Evet akşam haşlanmış patates yemiştim suçluyum. Açlık 111 çıkmıştı zaten.
yakalandın

bence ondandır zaten doktorun ilk yasakladığı şeyler beyaz ekmek,pirinç,patates

ama bizimki de can dimi,onu yeme bunu yeme
neyse kaldı son haftalar ha gayret bebişe zarar vermeden bitirelim süreci inşallah

Aa sorduğun şeye bak kesinlikle ondan al.

0-3 ay zaten yenidoğan değil mi ki benim saydıkları içinde 0-3 var çünkü bence onlar yeterli olacaktır hastane çıkışı olsun bir tane 10lu veya 5li
Yok yenidogan ve 0-3 ay bedeni farklı . Yenidoğan 52 cm e kadar , 0-3 ay genelde değişiyor ama 56-62 cm civarı oluyor .
Gayet iyiymiş, büyümüş .

Denize gideceğim sorun olmaz dmi dedim keyfini çıkar dedi
Oh çok sevindim Geçen hafta benim doktorda bol bol yüzmemi istedi . Ben tatildeyken biraz çekinmistim 15dk yüzüp çıkıyordum , istediğin kadar kal yorulana kadar dedi
ssevilll bir şey soracağım, kızının doktoru görkem hanımdı galiba değil mi ? Özel sigortayla mi muayene oluyorsunuz acaba , normal muayene ücreti ne kadar paylaşma şansın var mıdır

Kızlar sabah ishal kusma ve mide ağrısı başladı. Dün balık yemiştim zehirlendi sandım korktum hastaneye geldim. Salgın varmış serum verdiler. Dikkat edin siz de
Cok gecmis olsun simdi nasılsınız? Bende ayni durumdaydim dün 6 hftalikta hamileyim serum verdiler bnada ama hic fayda etmedi. salgin var dediler once kizim oldu sonra onla temas eden tüm ev hasta oldu kimimiz iyilesti kimimiz hala yatıyor neredensiniz bu arada?

Ay bende çok kilolu olsun istemiyorum. Vitaminleri tam olsun gelişimi normal olsun zayıf olsa da olur.çünkü benim bünyem de öyle. Kayınvalidem de kilolu olcak diyip sinirimi bozuyor . En son ben kilolu bebek sevmem yemeyeyim o zaman hiç bi şey dedim yine anlamıyor ye ye kilolu bebek iyi toparlar sağlıklı olur diyor Koç burcunun verdiği şeyle inatlaşıyorum ama yoruldum eşim He de geç diyo yapamıyorum valla doğumdan sonra kesinlikle kayınvalidemin yanımda olmaması lazım

Kızlar bugun tansıyon durumumu ıkıncı bır doktora danıstım
Böyle bı durum yasayanlara fıkır olsun dıye anlatıyorum
Doktor tansıyon yukseklıgı durumunda peşin fikirli olmamak gerektıgını soyledı.Öncelıkle bana tablo verdı bır hafta boyunca sabah ögle aksam sakinken tansıyonumu ölçüp not alıcam.
Benden karaciger enzimi testi (ast-alt) istedi.Eger tansıyonum yuksek seyredıyorsa karaciger hasarı var mı dıye bakacak.Ayrıca idrar tahlılı de istedi bunda da protein kacagı var mı dıye bakacak.
Tüm bu testlerden sonra sonuca gore bır yol harıtası belırlıcez.Gerekırse hap kullanıcaz ve kontrollerı sıklastırıcaz
Bu doktorun mantıgını daha cok begendım.Dogru bı yol ızledıgını dusunuyorum.Sanırım hastanemı ve doktorumu bu hafta ıtıbarı ıle degıstırıyorum
Eger bebegım gununden erken alınacaksa da bunun gercekten oyle olması gerektıgı ıcın olmasını isterim.
Allah herkesı doktor gorunumlu tüccarlardan korusun.

Neyse ben normal doğum yapmayı düşünenlere yeni öğrendiklerimi satayım bari pek kimse yok gerçi

şimdi bu doğumda bi 0-4 cm arası açılmanın olduğu dönem oluyormuş ki buraya yavaş evre diyorlar. en uzun burası sürermiş. 5 dakikada bir gelip 30 saniye kadar süren dalgalarla karakterizeymiş. tabii kimileri daha bunlara bile çok ağrım var derken, kimileri hissetmeyebiliyormuş bile. dalgalar belden karına doğru ağrı/kasılma şeklinde oluyormuş. Sürekli bu gün mü doğurcam yarın mı diye düşünenler, acaba bu sancı mı şu sancı mı diye stres yapanların ağrı reseptörleri hassaslaşabileceğinden stresli olmak hissedilen acıyı arttırabiliyormuş. Eğer riskli bir gebelik söz konusu değilse, bu dönemi evde geçirmek çok daha sağlıklı. Çünkü açılmaları sağlayan ve diğer adı sevgi hormonu olan oksitosin, kadın kendini güvende hissettiğinde salgılanan bir hormon. Hastane ortamı, tanımadığınız insanlar, alttan muayene ya da başka konularla ilgili korkular bu hormonun salgılanmasını durdurabiliyor. Bu durumda ..... santime kadar açıldım sonra açılmam durdu durumları ortaya çıkabiliyormuş. Diğer bir açıklama şekli de şu, kadınlarda cinsellik anında salgılanan hormonla doğum sırasında salgılanan hormon aynı ikisi de oksitosin. Ebe diyor ki, eşinle cinsellik yaşarken sürekli biri içeri girip nasıl gidiyor? diye sorsa, biri girip yerlere paspas atsa, başkası girip bir şey istese konsantre olabilir misin? Oksitosin utangaç bir hormondur, salgılanmayı bırakır, havan kaçar, durursun. Aynı şekilde annenin doğum yapmaya çalıştığı odaya sürekli birileri girip çıkarsa, nasıl gidiyor derse, dışarda annenin doğum yapmasını bekleyen akrabaların baskısı olursa.. vs yine hormon salgılanmayı bırakıyormuş. o yüzden kendi ev ortamında 4 cm açılmayı beklemek daha iyi bir seçenekmiş.

hastaneye geçtikten sonra da, sürekli konuşmak, espriler yapmak, tv izlemek, sosyal medyada takılmak, annenin/kayınvalidenin acıyan bakışları altında dehşetli hikayeler dinlemek, çok aydınlık ve hareketli bir odada olmak gibi şeylerden elimizden geldiğince kaçınmalıymışız. Loş bir ortamda, sessizlik içinde, bebeğimizin usg fotoları ya da minik patikleri gibi sevimli şeylere odaklanarak, ortamda bize acıyan gözlerle bakacak/bizi korkutacak kişileri uzaklaştırarak, bolca hareket ederek, plates topuna oturarak sallanmak/popoyla8çizmek, yan yan merdiven inip çıkmak, squad hareketi yapmak, eşimizle öpüp koklaşmak gibi şeyler yaparak açılmayı/oksitosin salınımını arttıracak hareketler yapmalıymışız. buna ek olarak doğum esnasında kullanılacak nefesleri öğrenebilirsiniz. zira dalgaları karşılamak için doğru nefesler çok önemli.

Çok güzel teşekkürler

Maşallah ne gıybet yapmışsınız.
Oku oku bitmedi

Bende bugün devlete gittim pertim çıktı.
Protein kaçağı testi ilk başta yanlış çıktı onu nekle ıvır zıvır derken sabah 9 akşam 4 hastabedeydim Sonunda deger yüksek çıktı ama tansiyon takibi yapacağım. Aşırı yoruldum. Doktor baş dönmesi, baş ağrısı, gözlerde karıncalanma filan olursa gel dedi hemen. Çantan hazırda kalsın kenarda dedi. Hayırlısı dedim

.
Kızlar göğüslerim dolgundu bu aralar küçüldü gibi hissediyorum
Tam tersi olması gerekmez miydi?
Normalmiş canım ben dün sordum.
Bende de aynısı oldu.
Gayet iyiymiş, büyümüş .
Denize gideceğim sorun olmaz dmi dedim keyfini çıkar dedi
Bunu duyan ben Cuma denize gider

Çok güzel bilgiler Risk yoksa o süreyi evde geçirmek en iyisi. Ben de size doğumda doğru ıkınma nefesi nasıl alınır onu söyleyeyim bari (kendim yapamadım doğumdan sonra öğrendim çünkü ) sanki bir gülü koklar gibi burundan derin nefes alıp sanki içimizde bi balon varmış da onu aşağı itiyormuş gibi ıkınıp gücümüz gittiğinde tekrar sancıyla derin nefesle aynı şeyi yapıyormuşuz. Bu şekilde doğru ıkınırsak doğum daha kısa sürüyormuş. Hatta bi yorum okumuştum üç kuvvetli ıkınmada bebeğim doğdu yazmıştı

4 cm açıklık vardı ben de. Adet ağrısı bılr onun yüz katı :)
Ama işte 5-6-7... bilemem o kısımları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…